Προς το περιεχόμενο

ανάκτηση φωτογραφιών mac

ilawyer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους! προσπαθώντας να δημιουργήσω λίγο χώρο στον σκληρό μου, κατά λάθος έσβησα τα αρχεία απ τον φάκελο pictures. Δεν είχα καταλάβει πως το iphoto είναι "virtual" library μέχρι που άδειασα τον κάδο...τί πρέπει να κάνω για να τις ανακτήσω?

έψαξα λίγο κάποια προγράμματα αλλά δεν ξέρω αν είναι κατάλληλα (PhotoRec, Disk Drill)

ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ρίξε μια ματιά και στο Wondershare Photo Recovery for Mac.

Πάντως, στο μεσοδιάστημα και σε κάθε περίπτωση, μην κάνεις καμία εγγραφή στον δίσκο.

Time Machine backup δεν υπάρχει ;.

δυστηχώς δεν είχα ενεργοποιήσει το time machine γιατί έχω μόλις 200GB σκληρό και παίρνει χώρο... δεν έχω κάνει καμία εγγραφή πέρα απο ένα update του flashplayer της adobe... ελπίζω να μην έκανα ζημιά... Το θέμα είναι πως για να τρέξω recovery προγράμματα θα πρέπει πρώτα να τα εγκαταστήσω (εγγραφή στο δίσκο)... πώς θα το αποφύγω αυτό? να το τρέξω σε φλασάκι δεν γίνεται μαλλον?

To Wondershare for Mac έχει βάρος 10ΜΒ, οπότε μπορείς να το εγκαταστήσεις σε flash με drag and drop.

Αν επιλέξεις κάοιο άλλο utility που έχει installer, θα πρέπει στο σχετικό παράθυρο να κάνεις change install disk.

Πάντως, μια επιφύλαξη, να μην δουλέψει κάποιο εκτός του default install location, δηλ. το /Applications folder.

Μια ερώτηση, με το μόλις 200 GB ποιόν δίσκο εννοείς ;

ευχαριστώ για τις απαντήσεις...αν και δεν είμαι 100% σίγουρος οτι κατάλαβα την περίπτωση όπου θα έχει installer... 200Gb εννοώ τον εσωτερικό σκληρό που έχει το mac... κάτι σε free δεν υπάρχει? ή max 30€?

ps. μόλις συνειδητοποίησα πως και τα icons των εφαρμογών έχουν εξαφανιστεί :-(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο installer αγκαθιστά το utility με μια διαδικασία, που διαφέρει της απλούστατης με drag anad drop. Μην σε απασχολεί, αν αγοράσεις utility με installer θα σε καθοδηγήσω.

Σε free, εξ όδων γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι, πάντως το Wondershare είναι και σε trial, δοκίμασε να δεις τι μπορείς να σώσεις. Πάντως ελπίζω να μην έκανες Secure Empty Trash, διότι τότε οι φωτό χάθηκαν οριστικά και αμετάκλητα.

Ποιά icons έχουν εξαφανισθεί και από ποιό directory ;.

Επεξ/σία από ozelot

όχι ένα απλό άδειασμα έκανα...εξαφανίστηκαν τα icons από το μενού που εμφανίζεται όταν κάνεις το gesture με τα πέντε δάχτυλα (περίεργο ακούστηκε αυτό :X ) ... το photoRec ή το TestDisc που είναι opensource δεν κάνουν?

το time mashine κανει backup σε εξωτερικο δισκο, επομενως δεν εχει σημασια ο εσωτερικος που εχεις. παρε εναν εξωτερικο μεγαλυτερης ή ισης χωρητικότητας.

καλη επιτυχια στην ανακτηση

ευχαριστώ..χρησιμοποίησα τελικά το disk Drill τη δωρεάν έκδοση και μου έκανε ανάκτηση... τις περισσότερες τις ανέκτησε σε μινιατούρα, σε κάποιες έχω μόνο πρόσωπα ενώ άλλες είναι μισές :cry: ...γενικά είναι να μή σου τύχει...

τώρα ξέρω τουλάχιστον πώς λειτουργεί το σύστημα με τις φωτογραφίες στο iPhoto.. think positive (όσο γίνεται...)

ps. τα icons επανήλθαν με ένα restart... προφανώς δεν έφταιγε η διαγραφή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...