Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

εδώ και λίγο καιρό έχω το εξής σύστημα στην κατοχή μου

-FX 8150 stock και @ 4.00 GHz

-8 GB RAM Corshair 1600 αλλά αναγνωρίζεται σαν 1333 από το bios, ενώ έχω κάνει ενημέρωση --αυτού, το πρόβλημα παραμένει.

-Motherboard Gigabyte GA 970A D3

-GPU Asus 7850HD DU II

Στο 3DMARK Advantage η κάρτα μου παίρνει 18395 σκορ τη στιγμή που σε διάφορα sites το σκορ της κάρτας είναι γύρω στους 23000 πόντους. Πραγματικά αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, ας αφήσει μήνυμα.

Δεν έχω αναβαθμίσει το bios της κάρτας και χρησιμοποιώ τους τελευταίους drivers 12.11 beta.

Έχω προσπαθήσει να υπερχρονίσω την κάρτα και τον επεξεργαστή (έως 4.2 GHz) αλλά δε βλέπω καμία βελτίωση.

Όταν γυρίσω σπίτι θα ανεβάσω και φωτογραφία με το σκορ.

Δημοσ.

μετράει και τα δύο αλλά το σκορ σε κάθε περίπτωση παραμένει το ίδιο. Κολλήματα όταν λες τι εννοείς; δεν έχω παρατηρήσει κολλήματα αλλά για παράδςιγμα στο crysis 2είχα μέχρι και 28 καρέ το λογότερο και όλα στο μαξ και στο the witcher 2 όλα στο φουλ είχα το λιγότερο 40 καρέ. Είναι νορμάλ τιμές αυτές; μήπως θα έπρεπε να είχα 5-10 καρέ παραπάνω; και το σκορ γιατί είναι τόσο χαμηλό;

Δημοσ.

Νορμαλ είναι τα καρέ, ναι. Αν μετράει και τα δύο τότε είναι λογικό να μην έχεις το ίδιο σκορ με άλλους. Αν οι άλλοι έχουν i5, i7 θα είναι παραπάνω. Επίσης δεν ξέρεις πόσο κλοκαρισμένους θα τους έχουν.

Δημοσ.

ακομα και το σκορ της κάρτας επηρρεάζεται από τον επεξεργαστή; δεν το ήξερα... Πάντως και με τον επεξεεγαστή μου στον ίδιο υπερχρονισμό που του έχω κάνει, το σκορ ήταν ανάμεσα στα 22000-23000... Δε ξέρω, νομίζω ότι θα μπορούσε να δώσει παραπάνω αυτή η κάρτα... Και αυτό το σκορ με αποθαρρύνει!

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν επηρεάζεται το σκορ της κάρτας. Μήπως οι άλλες κάρτες που συγκρίνεις είναι κλοκαρισμένες? Σε κάθε περίπτωση δε βρίσκω λόγο να σε αποθαρρύνεσαι.

Τρέξε λίγο αν θες ένα unigine heaven 3.0 με αυτά τα settings:

1920 X 1080

8xAA

high

high

trilinear

16X

enabled

enabled

enabled

normal

Δημοσ.

Λοιπόν με αυτά τα φίλτρα ανοιχτά εκτός από ΑΑ που το είχα 2x σε οθόνη 1440x900, έβγαλε 1230 σκορ. Νομίζω 80+ fps μέσω όρο. Με ΑΑx8, δε θυμάμαι το σκορ, καπου στο 300 αλλά ήταν εξαιρετικά χαμηλό και μέσω όρο fps γύρω στα 23-25.

Δεν είναι λίγο χαμηλά όλα αυτά;

Είδα και ένα βιντεάκι στο youtube το σκορ του να είναι ότι ήταν και το δικό μου σε ΑΑx2 ενώ αυτός είχε AAx8. Πολύ χαμηλά σε μένα δηλαδή. Στο 4:30 είναι το σκορ του.

http://www.youtube.com/watch?v=yRMIOVIWu68

Δημοσ.

Έχεις χοντρό πρόβλημα. Τριπλάσιο θα έπρεπε να είναι το σκορ σε αυτήν την ανάλυση και με disabled το tesselation. Γύρνα στοκ την κάρτα αν την έχεις κλοκάρει και απεγκατέστησε τους drivers με το atiman unistaller και βάλε τους 12.6.

Δημοσ.

Το κάνω τώρα αμέσως και δοκιμάζω πάλι να τρέξω το bench... Ευχαριστώ πάντως!

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εγκατάσταση του atiman unistaller. Δε μου ολοκληρώνεται και μου βγάζει σφάλμα... Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που να κάνει την ίδια δουλειά;

Δημοσ.

Έχω κι άλλο πρόβλημα. Οι drivers αυτοί δεν εγκαθίστανται διότι έχω windows 8 εγκατεστημένα... Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό ή πάω αναγκαστικά για φορμάτ σε windows 7;

ΕDIT

Βρήκα για windows 8 12.6 και τους κατεβάζω τώρα.

Δημοσ.

Έχω στήσει το ίδιο ακριβώς σύστημα απλά με CPU FX 6200 στην κοπέλα μου. Θ δοκιμάσω κι εκεί την κάρτα μου και τη δική της και θα δω αποτελέσματα. Θα περάσω και τα windows 7 αύριο αν δε δω βελτίωση με τους οδηγούς που μου συστήνεις.

Και πάλι ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...