mixanobious Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά Θέλω να κάνω back up κάθε μέρα τι είναι προτιμότερο raid ή εξεωτερικός σκληρός επίσης έχω εναν 500 και εναν 640 θέλει ακριβώς ίδιο δίσκο ή να πάω να παρω οτι βρώ αρκεί να είναι ίδιο μοντέλο με έναν απο τους 2 που έχω; Ευχαριστώ
άδικος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δε χρειάζεται να είναι ολόιδιοι αλλά καλό είναι να πάρεις παραπλήσιο αν όχι ίδιο μοντέλο & εννοείται ίδιων δυνατοτήτων/επιδόσεων. Στη πράξη αναζητείς τον ίδιο & αν δε τον βρεις παίρνεις άλλη έκδοση του. Τι είναι προτιμότερο εξαρτάται από τις ανάγκες & τη τσέπη σου. Ο απλός εξωτερικός μπορεί & αυτός κάλλιστα να χαλάσει & να χάσεις το backup, αφού είναι μονάχα ένας δίσκος. Με το redundancy raid έχεις λιγότερες πιθανότητες να το χάσεις μιας & πρέπει να χαλάσουν όλοι οι δίσκοι της συστοιχίας ταυτόχρονα. Βέβαια κοστίζει παραπάνω αφού χρειάζεσαι τουλάχιστον το διπλό πλήθος δίσκων. Επιπλέον το backup στην ουσία γίνεται μόνο του. 1
h4ck Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 με το raid αφου το στησεις δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα αλλα θα θες παλι εναν εξωτερικο αν θες να παρεις τα αρχεια σου αλλου
άδικος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Εναλλακτικά μπορείς να συνδυάσεις raid/φορητότητα παίρνοντας έναν nas server που υποστηρίζει raid. Πάλι ψιλοκουμούτσα θα είναι βέβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα