fastnickride Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 μπορείτε να μου πείτε τι εσωτερικό σκληρό μπορώ να βάλω στον desktop που έχω? δλδ να με βοηθήσετε τι πρέπει να κοιτάξω για να δώ τι ιδιότητες χρειάζεται...το pc το έχω καμια δεκαετία με xp και θέλω σιγά σιγά να το αναβαθμίσω...επίσης τον εσωτερικό σκληρό που θα πάρω θα τον έχω σαν δεύτερο για αποθήκευση αρχειων!
washcloud Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Αν ξέρεις τις διαφορές μεταξύ SATA και IDE, και γνωρίζεις τί από αυτές τις δυνατότητες σύνδεσης σκληρών έχει η μητρική σου, πες μας να σου πούμε κι εμείς. Αν πάλι δεν ξέρεις, δες είτε το manual που ίσως έχεις. Αν δεν έχεις, γράψε μας το μοντέλο της μητρικής (θα το βρεις τυπωμένο με λευκά γράμματα, πάνω της) να τσεκάρουμε εμείς και αναλόγως τί δυνατότητες έχει, να σου πούμε για δίσκο (...ενδεχομένως ΚΑΙ για αναβάθμιση γενικά).
fastnickride Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 πρέπει να ανοίξω το κουτί για να δω τι μητρική φοράει! δεν υπάρχει τρόπος να το δώ απο τα windows? ειναι μια διαδικασία να βγάλω το κουτί γιατι πρέπει να ξεσυνδέσω ενα κάρο καλώδια απο πίσω κ.α. ...θα με διευκόλυνες αν μπορούσα να το κοιτάξω με άλλον τρόπο. αμα πάω στις ιδιότητες του σκληρού που ήδη έχει μπορώ να πάρω καποια πληροφορία να σου δώσω?
chralexo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 εγκατέστησε το speccy http://www.piriform.com/speccy θα σου τα πει όλα
fastnickride Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 υπάρχει ενα θέμα ειναι με πληρωμή...να πληρώσω για να μάθω τι χαρακτηρηστικα εχω στο pc?
washcloud Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 ...σε καμμία περίπτωση. Βάλε το CPU-Z που είναι freeware και δες στην καρτέλα "mainboard" το μοντέλο της μητρικής.
chralexo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 υπάρχει ενα θέμα ειναι με πληρωμή...να πληρώσω για να μάθω τι χαρακτηρηστικα εχω στο pc? Θα μας τρελάνεις; πότε έγινε το speccy με πληρωμή; για κοίτα λίγο καλύτερα, υπάρχει free έκδοση
fastnickride Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 για τσέκαρε την εικόνα και αν χρειαστεί κάτι άλλο μου λες http://img41.imageshack.us/img41/6312/cpuxm.jpg
fastnickride Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 sorry λάθος καρτέλα σου έστειλα http://s13.postimage.org/rv6i2v0uf/cpu.jpg
washcloud Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Η μητρική σου λοιπόν υποστηρίζει ΚΑΙ τα 2 είδη δίσκων (...βασικά ούτως ή άλλως θα χρειαστείς να βγάλεις το κουτί από την θέση του και να παιδευτείς με καλώδια κτλ, αφού...είναι να βάλεις μέσα άλλο δίσκο, αλλά τεσπα...). Υποθέτοντας ότι υπάρχει τουλάχιστον μία ελεύθερη από τις 4 SATA θύρες που διαθέτει, και δοθέντος ότι τον νέο δίσκο τον θες για "αποθήκη", γενικά εγώ σου προτείνω να πάρεις τούτον : http://www.visionstu...?id=18723&cat=6 Δεν έχεις βέβαια ακόμη πει για χωρητικότητα που θες να 'χει, αλλά ο συγκεκριμένος είναι αυτόν τον καιρό η ιδανική αγορά (και συγκεκριμένα απ' το εν λόγω μαγαζί), για τους εξής λόγους : Είναι ο φθηνότερος στο 1ΤΒ (και το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πιο φθηνά από παντού, στο Vision Studio) αναλογικά με βάση τη σχέση "€/GB" σε συνδυασμό με την ΠΕΝΤΕ ετών εγγύηση αντικατάστασης που παρέχει. Αν πάρεις από αλλού, θα τον πάρεις ακριβότερα. Αν πάρεις άλλης χωρητικότητας, θα σου βγει αναλογικά ακριβότερος. Αν πάρεις άλλης μάρκας δίσκο, θα έχει στην καλύτερη εγγύηση 3ων χρόνων (εγγύηση=το ΠΙΟ σημαντικό χαρακτηριστικό ενός δίσκου...), κι αν κάνεις υπολογισμό, θα δεις ότι αν οι άλλοι είχαν κι αυτοί 5χρονη εγγύηση, θα κόστιζαν περίπου 20€ ακριβότερα (...αν διαιρέσεις την τιμή με τα χρόνια εγγύησης). Δηλαδή αν πχ πάρεις με 70€ έναν Hitachi του 1οςΤΒ και εγγύηση 3χρονη, μπορεί μεν να δίνεις λιγότερα εδώ και τώρα, αλλά καλύπτεσαι για αντικατάσταση με 2 ολόκληρα χρόνια λιγότερης εγγύησης από το να πάρεις έναν Black της WD. Επίσης, στη θεωρία, οι Black της WD, δεν έχουν απλά μεγαλύτερη εγγύηση αντικατάστασης (πρόσεχε, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, όχι "καλής λειτουργίας" - τέτοιο πράγμα ΔΕΝ παίζει, καθώς κανείς δεν μπορεί, όπως καταλαβαίνεις, να σου εγγυηθεί ότι μια τόσο λεπτοφτιαγμένη συσκευή όπως σκληρός δίσκος, θα λειτουργεί απρόσκοπτα για τον τάδε χρόνο), αλλά και και καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Δηλαδή, έχει περισσότερες πιθανότητες να ΜΗΝ πάθει κάτι, στον χρόνο που θα διαρκεί η εγγύηση. Οι σκληροί δίσκοι βέβαια, μπορούν να τα κακαρώσουν ανά πάσα στιγμή, ακόμη κι ολοκαίνουριοι - πολλώ δε μάλλον όταν για να γίνει αυτό, μπορεί πάντα να υπεισέλθουν ΔΙΑΦΟΡΟΙ παράγοντες (κυρίως κατασκευαστικοί και "περιβαλλοντικοί"). Ε το να πάρεις έναν δίσκο που, θεωρητικά έστω, έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής, κάτι παραπάνω είναι, καθώς αυξάνει τις πιθανότητές σου να τον κρατήσεις για καιρό. Το ΠΙΟ ουσιαστικό όμως όπως είπα, είναι η εγγύηση αντικατάστασης : χάλασε; Φέρτε μου άλλον και τέλος. (...φυσικά, όσον αφορά τα περιεχόμενα αρχεία, δεν καλύπτεσαι με τίποτ' άλλο, παρά μόνο με το να κρατάς συχνά αντίγραφα, των πιο σημαντικών αρχείων έστω, σε άλλο αποθηκευτικό μέσο : είτε δίσκο, είτε πχ δισκάκια DVD που είναι πιο μπελαλίδικα μεν, αλλά φθηνότερα ως τρόπος). Τέλος, αν είσαι Σαλονίκη ή γύρω, αν πας ο ίδιος στο VS, γλυτώνεις τα μεταφορικά. Αλλιώς στην τιμή συνυπολογίζεις και 4€ αν καταθέσεις τα χρήματα και στον στείλουν με κούριερ, ή 7€ αν πληρώσεις στην κούριερ (αντικαταβολή δλδ). Στην καλύτερη δλδ θα σου βγει 93, στην χειρότερη 97, στην χείριστη 100. Πίστεψέ με όμως, εάν είναι να πάρεις δίσκο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα διαθέσεις και να πάρεις τον εν λόγω, και μάλιστα από το VS (που ταυτοχρόνως είναι, μάλλον, αν όχι το ΠΙΟ "σοβαρό", έστω ΑΠΟ τα πιο σοβαρά την σήμερον. Από κάθε άποψη : εξυπηρέτηση, support κτλ). Ο μόνος λόγος για να πάρεις κάτι άλλο αντί για τον εν λόγω, είναι ΑΥΣΤΗΡΑ να μην ΕΧΕΙΣ να διαθέσεις ούτε € πάνω από 70. (...η μόνη "έκπτωση" που έχει κάποιο νόημα να κάνεις, είναι και πάλι να πάρεις κάποιον "Black" της WD, αλλά μικρότερης χωρητικότητας. Πες βέβαια, και βλέπουμε τί να σου προτείνουμε τελικά...)
fastnickride Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303636 αυτός ο δίσκος δεν ειναι? με συμφέρει να τον πάρω απο Αθήνα, πάνω κάτω τα ίδια χρήματα θα βγούν με τα μεταφορικά. απλά αυτο που με ενδιαφέρει ειναι οτι μπορώ να τον συνδέσω και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, θα μου τον αναγνωρίσει εννοώ.
washcloud Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Με όσα έχουν ακουστεί (εδώ και χρόνια βέβαια) περί του e-shop εγώ δεν θα αγόραζα από εκεί, έχοντας στην άκρη του μυαλού ότι εάν χρειαστώ RMA εάν θα είναι in business ή όχι και θα χρειαστεί να κάνω RMA μόνος μου (έξοδο κι ένας τάδε κόπος)....αλλά η απόφαση είναι δική σου. Ναι, ο ίδιος δίσκος είναι. Όσο περί αναγνώρισης, δεν θα έχεις κανένα θέμα εάν ο δίσκος ειν' ΟΚ.
fastnickride Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 ok thank you...έχω βάλει πριν 3 χρονια 2 μνήμες ram = 3gb (2x512mb ozc + 2x1024mb kingstom). τι αλλο προτείνεις για αναβάθμιση?
umbrella co. Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Υποψιν οτι ο συγκεκριμενος μαυρος (wd1002faex) ειναι αρκετα θορυβωδης ιδιαιτερα κατα την εγγραφη αρχειων...υπαρχουν και σχετικα βιντεο στο youtube.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα