Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και δεν ξέρω τον λόγο...

 

το σύστημα είναι

 

coolermaster silent 700w

i7 920 o/c @ 3.4

asus p6t

kingston hyper x 6gb + G.Skill 3gb

Asus rog matrix platinum gtx 580

 

 

πρώτη φορά το πρόβλημα μου βγήκε ενώ έπαιζα battlefield 3 όπου μετά από 15 λεπτά παιχνιδιού, με το που ζόριζαν τα πάντα κολλούσε το σύστημα (δεν έκανε restart)

 

έτσι μπήκα σε δοκιμές και είδα ότι με stock o/c ρολόγια (~830) έως και 925 που δοκίμασα το furmark έκανε το pc να κάνει restart είτε στο 30-50% (στα 830) είτε ακόμα και με το που ξεκινούσε στο 925-930 clock

 

Οι θερμοκρασίες είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλές μιας και είχα τα fans στο 100% της κάρτας και δεν πήγαινε πάνω από 90 βαθμούς και ο επεξεργαστής στους 60 βαθμούς μιας και τώρα είμαι με αέρα.

 

Το πρόβλημα όμως που μπορεί να είναι μιας και όλα τα παίζει κανονικά (όταν δεν ζορίζεται), και δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα κάρτας αλλά τροφοδοτικού?. Μάλλον? ίσως κάρτα?

 

Έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει? Δεν πιστεύω ότι το 700άρι δεν φτάνει για να αντέξει 1 μόνο κάρτα (ακόμα και o/c) (όπως και o/c είναι και ο επεξεργαστής). Μήπως είναι οι μνήμες? το τροφοδοτικό? η κάρτα? τα πάντα?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

υπάρχει περίπτωση, λόγω λάθος ρυθμίσεων (δηλαδή o/c στα 924 όπου θεωρητικά είναι 100% ασφαλές) την ώρα του furmark ενώ η θερμοκρασία της cpu είναι 40 (ακόμα και o/c) και της κάρτας στους 90 απλά να σβήνει το μηχάνημα (όχι κόλλημα, απλά να πεθαίνει και να σβήνει).

 

Δοκίμασα να κάνω track down ρεύματα, δεν τα κατάφερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έτρεξα occt στο psu stress test και δεν είχα πρόβλημα. Βέβαια, αυτό στρεσάρει το τροφοδοτικό μόνο και όχι θεωρητικά την κάρτα που ίσως τραβούσε παραπάνω ρεύματα από ότι έπρεπε. Πάντως 2-3 μετρήσεις που έκανα με τα ρολόγια στα 770 και 830 το 720 bench το έτρεξε κανονικά (λόγω ανάλυσης οθόνης) αλλά με το ρολόι στους 924 πέθανε το σύστημα

 

ps1: μόλις έκανα 4 μετρήσεις στο furmark και όλες ήταν στα 3700 με το clock 830. Το περίεργο είναι πως γίνεται από κακό o/c να σβήνει όλο το σύστημα και να μην πχ κολλάει απλά

Δημοσ.

ps1: μόλις έκανα 4 μετρήσεις στο furmark και όλες ήταν στα 3700 με το clock 830. Το περίεργο είναι πως γίνεται από κακό o/c να σβήνει όλο το σύστημα και να μην πχ κολλάει απλά

 

Εννοειται ότι γίνεται!

 

Βασικα επειδη στο πρώτο σου μήνυμα τα γραφεις πολυ μπερδεμενα εγώ καταλαβα ότι είχες προβλημα και σε στοκ ρολογια.....

 

Τωρα αν καταλαβα καλα λες ότι σε στοκ δεν έχεις προβλημα... τελικα τι ισχύει?

 

Και αν όντως σε στοκ δεν έχεις πρόβλημα που κολας βρήκες τον φταίχτη στο πρόσωπο του oc...

 

Btw 90 βαθμοί στην καρτα αν και είναι εντως προδιαγραφών δεν το λες και πολυ safe ωστε να νιώθεις ανετος σε oc με πειραγμένα ρεύματα!

Δημοσ.

καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και για τον χρόνο σου. Κατά δεύτερον έχουμε και λέμε, η κάρτα είναι η gtx 580, stock clocks είναι στα 770, η έκδοση της κάρτας είναι της asus, republic of gamers, matrix platinum όπου κανονικά δουλεύει στα 810 και η platinum στα 830 νομίζω.

 

Το σύστημα πριν κάνω τις αλλαγές (το σαββατοκύριακο δηλαδή) μέσα σε όλα υπέφερε από ΚΑΙ υψηλές θερμοκρασίες συν ότι λειτουργούσε με 2 διαφορετικά σετ μνημών όπου ίσως δημιουργούσαν πρόβλημα και αυτές.

 

Τώρα έχουμε και λέμε στα 770 (μαμά stock), 810 (o/c stock), 830 (o/c stock 2) στο furmark βγάζει κανονικά το τεστ με 3500-3700 rating και θερμοκρασίες έως 80 βαθμούς στο furmark (full stress test) αλλά γενικά idle 30-40 και χαλαρό gaming 70 με ανεμιστήρες στο 40%.

 

Το πρόβλημα γίνεται όταν την βάζω στα 924 όπου στο stress test απλά κλείνει το pc. Και εδώ είναι το πρόβλημα / ερώτησή μου. Υπάρχει περίπτωση λόγω κακού/ λάθος o/c να μου κλείνει όλο το σύστημα έτσι απλά? Ειδάλλως να είναι πρόβλημα κάρτας ή τροφοδοτικού?

 

ps1: συγνώμη για την έκφραση απλά αν και 30 και με μεταπτυχιακά, το πρόβλημα στην σύνταξη και έκφραση παραμένει όπως πάντα...

ps2: ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον και συγνώμη για το wall of text που έγραψα

Δημοσ.

Το πρόβλημα γίνεται όταν την βάζω στα 924 όπου στο stress test απλά κλείνει το pc. Και εδώ είναι το πρόβλημα / ερώτησή μου. Υπάρχει περίπτωση λόγω κακού/ λάθος o/c να μου κλείνει όλο το σύστημα έτσι απλά? Ειδάλλως να είναι πρόβλημα κάρτας ή τροφοδοτικού?

 

Ναι υπάρχει. Αλλά δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα θα είχες αν δεν δούλευε στα 810. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πόσο θα πάει η κάρτα σου μέσω O/C.

Δημοσ.

οκ, ας το δεχτούμε αυτό. Κανονικά δεν έπρεπε να κολλούσε το σύστημα (system halt) αντί να μου κλείνει έτσι απλά (και μερικές φορές να μου κάνει στην αρχή 1 long 3 short beeps όπου είναι πρόβλημα είτε ram είτε κάρτας γραφικών [το έκανε πριν αλλάξω ram όχι τώρα ποια από ότι φαίνεται] )

Δημοσ.

οκ, ας το δεχτούμε αυτό. Κανονικά δεν έπρεπε να κολλούσε το σύστημα (system halt) αντί να μου κλείνει έτσι απλά (και μερικές φορές να μου κάνει στην αρχή 1 long 3 short beeps όπου είναι πρόβλημα είτε ram είτε κάρτας γραφικών [το έκανε πριν αλλάξω ram όχι τώρα ποια από ότι φαίνεται] )

 

Αντε να το πουμε και τρίτη φορα μπας και το εμπεδώσεις ΝΑΙ το pc μπορει να σβήνει απότομα λόγο μη σταθερου oc στην καρτα....

 

Απο την στιγμή που δουλέυει σωστά στα εργοστασικά oced ρολογια η καρτα είναι μια χαρά!!

  • Like 2
Δημοσ.

οκ ευχαριστώ, τώρα το κατάλαβα :P άλλη ερώτηση, μπορεί να βγάζει μία κάρτα artifacts σε ένα παιχνίδι (βλέπε battlefield 3) μόνο αλλά όχι σε furmark που τρέχει το stress test επί 10-15 λεπτά?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...