Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σε ολους..προσφατα χαλασα εναν υπολογιστη παλιο που ειχα και πηρα ολα τα πραγματα απο μεσα για αν τυχον παθει ποτε κατι ο δικος μ να μπορεσω να το αντικαταστησω..επισης πηρα και τον σκληρο δισκο π ειχε...θελω λοιπον να ρωτησω το εξης..μπορω αυτον τον σκληρο να τον κανω δευτερο εσωτρεικο στον υπολογιστη μ? να τον συνδεσω με το καλωδιο που ηταν συνδεδεμενος στο προηγουμενο pc επανω στην μητρικη μ και θα ειναι ενταξει? ρωταω γτ προφανως με καποιο τροπο πρεπει να φαινεται σαν εξωτερικος δισκος και αυτος ο δισκος σιγουρα εχει περασμενα windows επανω...οποτε τι κανω? ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό. Ουσιαστικά μικρότερη ταλαιπωρία έχει να αγοράσεις έναν καινούργιο εξωτερικό (με βάση τις τιμές που κυμαίνονται). Τώρα αν σε ενδιαφέρει η ανάκτηση δεδομένων, μπορείς να δοκιμάσεις να το συνδέσεις με κάποιο άλλο κουτί για να πάρεις τα δεδομένα που θέλεις.

Εγώ προσωπικά όταν είχε χαλάσει ο εσωτερικός σκληρός μου δίσκος και επειδή η συνδεσιμότητα του εξωτερικού ήταν IDE οπότε και η μητρική τον υποστήριζε, τον άνοιξα και τον έβαλα μέσω στο κουτί για εσωτερικό. Αργότερα και επειδή έκανα αναβάθμιση του υπολογιστή μου (η νεα μητρική δεν υποστηρίζει IDE συσκευές) αναγκάστικα να πάρω καινούργιο εσωτερικό οπότε και τον παλιό εσωτερικό τον έκανα πάλι εξωτερικό (ιστορίες για αγρίους που λέμε...).

Δημοσ.

Εφόσον συνδέεται (δεν είναι δλδ IDE που πιθανώς να μην στον υποστηρίζει μια νέα μητρική) τότε βάλτον κανονικά πάνω, απλά όρισε από το Bios σαν 1η συσκευή τον καινούργιο σκληρό. Έτσι θα μπουτάρει κανονικά από τον νέο και θα βλέπει και σαν 2ο τον παλιό σου, ανεξάρτητα αν έχει μέσα windows, παιχνίδια, "ντοκυμαντέρ", ή τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη :-D

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό. Ουσιαστικά μικρότερη ταλαιπωρία έχει να αγοράσεις έναν καινούργιο εξωτερικό (με βάση τις τιμές που κυμαίνονται). Τώρα αν σε ενδιαφέρει η ανάκτηση δεδομένων, μπορείς να δοκιμάσεις να το συνδέσεις με κάποιο άλλο κουτί για να πάρεις τα δεδομένα που θέλεις.

Εγώ προσωπικά όταν είχε χαλάσει ο εσωτερικός σκληρός μου δίσκος και επειδή η συνδεσιμότητα του εξωτερικού ήταν IDE οπότε και η μητρική τον υποστήριζε, τον άνοιξα και τον έβαλα μέσω στο κουτί για εσωτερικό. Αργότερα και επειδή έκανα αναβάθμιση του υπολογιστή μου (η νεα μητρική δεν υποστηρίζει IDE συσκευές) αναγκάστικα να πάρω καινούργιο εσωτερικό οπότε και τον παλιό εσωτερικό τον έκανα πάλι εξωτερικό (ιστορίες για αγρίους που λέμε...).

το κατανοω ολο αυτο αλλα λογω του οτι πλεον απο την παρασκευη ειμαι ανεργος θα σκευτω πολυ σοβαρα την αγορα εξωτερικου γτ πλεον τα €οπουλα ειναι μετρημενα..σε ευχαριστω παντως για την εγκαιρη απαντηση

Εφόσον συνδέεται (δεν είναι δλδ IDE που πιθανώς να μην στον υποστηρίζει μια νέα μητρική) τότε βάλτον κανονικά πάνω, απλά όρισε από το Bios σαν 1η συσκευή τον καινούργιο σκληρό. Έτσι θα μπουτάρει κανονικά από τον νέο και θα βλέπει και σαν 2ο τον παλιό σου, ανεξάρτητα αν έχει μέσα windows, παιχνίδια, "ντοκυμαντέρ", ή τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη :-D

καλο ακουγεται αυτο που μου λες αλλα προφανως ο παλιος εχει καποια χρονακια πανω του..οποτε γιατι να μην αφησω τον ηδη υπαρχο σκληρο ως εχει και αυτον που θελω να βαλω μεσα (τον παλιο απο τον αλλο υπολογιστη δηλαδη)να φαινεται σαν εξωτερικος?
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να φαίνεται σαν εξωτερικός πάντως. Θες να τον βάλεις σε κουτάκι και να τον κάνεις εξωτερικό; Γιατί δεν κατάλαβα αυτό από όσα γράφεις.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να φαίνεται σαν εξωτερικός πάντως. Θες να τον βάλεις σε κουτάκι και να τον κάνεις εξωτερικό; Γιατί δεν κατάλαβα αυτό από όσα γράφεις.

εννοω πως αντι να γορασω κουτι και να τον εξωτερικο τοτε ας τον βαλω κατευθειαν επανω στην κεντρικη μοναδα και να τον κανω εσωτερικο ωστε αναλογα με το μεγεθος να τον χωρισω και σε μερικα partition ..καταλαβες?αλλα για να τον συνδεσω τι χρειαζομαι?
Δημοσ.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικά ως εσωτερικό, με την προϋπόθεση ότι η μητρική έχει ελεύθερη θύρα για να τον δεχτεί(sata ή IDE).

Απλώς μη ξεχάσεις να ρυθμίσεις στα bios να bootάρει το σύστημα από το σκληρό που θες για να μπει στα windows(δηλαδή από τον καινούργιο).

Δημοσ.

Το αυτό, θα τον βάλεις σαν 2ο εσωτερικό, θα μπουτάρει από τον άλλον και κάντον όσα partition θες. Αν μάλιστα ο καινούργιος επαρκεί σε χωρητικότητα, κάντα όλα μια τράμπα εκεί, ρίξε φορμάτ στον παλιό και φτιάξε τα partitions μετά, ανάλογα με τα περιεχόμενα που θες να βάλεις. (αυτό δλδ που σου είπα και την 1η φορά :-) )

Δημοσ.

Το αυτό, θα τον βάλεις σαν 2ο εσωτερικό, θα μπουτάρει από τον άλλον και κάντον όσα partition θες. Αν μάλιστα ο καινούργιος επαρκεί σε χωρητικότητα, κάντα όλα μια τράμπα εκεί, ρίξε φορμάτ στον παλιό και φτιάξε τα partitions μετά, ανάλογα με τα περιεχόμενα που θες να βάλεις. (αυτό δλδ που σου είπα και την 1η φορά :-) )

ok καταλαβα..απλα ξερεις αλλο εσυ που μιλας την γλωσσα της τεχνολογιας και αλλο εγω που ειμαι noob σε αυτα..χαχα..σε ευχαριστω παντως γτ επιτελους τ διευκρινισαμε καλυτερα τωρα

σε ευχαριστω πολυ για ολα και ολους οσους ασχοληθηκαν.να στε καλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...