Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας σκέφτομαι μαζί με έναν φίλο να ανοίξουμε ένα Internet Cafe κυρίως Gaming Station στο οποίο βέβαια θα πουλάει και καφέ αλλά και snacks π.χ κανα κρύο sandwich, τόστ, πατατάκια, κρουασάν κτλπ..

Το ερώτημα μου λοιπόν είναι καταρχήν σε όσους έχουν κάποια ιδέα απο το είδος της συγκεκριμένης επιχείρησης, όσον αφορά τα νομικά σχετικά με τα internet cafe.

τί ακριβώς ζητάνε για να βγεί μια τέτοια άδεια?

τί επιτρέπεται και τί όχι στα νετ καφέ?

τί κόστος πιστεύεται έχει στο περίπου μια τέτοια επιχείρηση?

και ποιος ο τζίρος της εαν υποθέσουμε οτι υπάρχει σταθερή πελατεία επι 24ώρου βάσεως.

Τώρα όσον αφορά του υπόλοιπους γνώστες και gamers Η/Υ τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1) τι σύστημα χρειάζομαι ώστε να είναι 24/7 on τα pc

2) τι σύνθεση χρειάζονται ώστε να παίζουν κυρίως online games όπως (League of Legends, Lineage 2, Counter Strike, Dota, Dota2, WoW) αλλά και κάποια όπως GTA, Hitman κτλπ..

3) τί χρήματα πρέπει να διαθέσω για ένα τέτοιο σύστημα?

4) οθόνες ποιες είναι οι καλύτερες για τα μάτια του gamer?

5) Συμφέρει να πάρω όλα τα κομμάτια ένα ένα ή ολόκληρο έτοιμο σύστημα?

6) αν τα πάρω κομμάτια τότε για οικονομία ρεύματος αξίζουν τα GREEN? ή πέφτουν τα specs?

7) όσον αφορα τα περιφερικά ποια αξίζουν και βολεύουν στο gaming? (ακουστικά, πληκτρολόγια, ποντίκια)

Και τέλος μήπως συμφέρει να πάρω μεταχειρισμένα απο προηγούμενο internet cafe?

ή δεν θα τραβάνε τα games? μιλάω για pc 2-3 ετών. (δηλαδή core2duo και ati 4870)

Και κάποιες άλλες πληροφορίες:

Το κτήριο είναι σε κεντρικό δρόμο κοντά σε γυμνάσιο - λύκειο

και σκέφτομαι να ξεκινήσω με γύρω στα 20 -25 pc

Και κάτι τελευταίο αν κάποιος γνωρίζει τι τιμές παίζουν στα franchise net όπως τα G-NET αξίζουν ή πας για δικό σου?

ευχαριστώ και κάθε βοήθεια ή άποψη σας είναι δεκτή!

Δημοσ.

έτσι ακούω απο τους περισσότερους αλλά απο την άλλη αυτοί που πήγαν προς τα κεί χαμένοι έχουν βγεί?

ποιά η πολιτική τους?

Δημοσ.

Μόνο τι όνομα να του δώσεις, δε μας ρώτησες :-D

Ως προς τα διαδικαστικά, πάρε μια ιδέα απο εδώ.

http://fo-xania.edu....net-cafe-b.html

ευχαριστώ πολύ φίλε δεν πιστεύω να αλλάζουν όμως τα διαδικαστικά ανάλογα το νομό?

Μιλάω για Αθήνα εγώ.

Δημοσ.

Φίλε καλύτερα να ρωτήσεις έναν σύμβουλο επιχειρήσεων ή κανα γραφείο που ειδικεύεται. Αυτοί θα σε κατευθύνουν ακριβώς εκεί που πρέπει και θα σου δώσουν λύσεις οχι μόνο για διαδικαστικά αλλά και τυχών χρηματοδοτήσεις που μπορεί να δικαιούσαι σαν νεος επιχειρηματίας κα.

Το να περιμένεις απο ένα τεχνολογικό φόρουμ, τέτοιες λεπτομέρειες, εμένα μου δίνεις την εντύπωση οτι δεν το έχεις πάρει και τόσο σοβαρά το θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Tα multiplayer ναι. Αλλα τα υπολοιπα καινουρια δε νομιζω πως θα τα καλυπτει σε ικανοποιητικο βαθμο. Μια καλη οικονομικοτερη εναλλακτικη ομως ειναι ο Pentium G860 + HD 7770.

Δημοσ.

Φίλε καλύτερα να ρωτήσεις έναν σύμβουλο επιχειρήσεων ή κανα γραφείο που ειδικεύεται. Αυτοί θα σε κατευθύνουν ακριβώς εκεί που πρέπει και θα σου δώσουν λύσεις οχι μόνο για διαδικαστικά αλλά και τυχών χρηματοδοτήσεις που μπορεί να δικαιούσαι σαν νεος επιχειρηματίας κα.

Το να περιμένεις απο ένα τεχνολογικό φόρουμ, τέτοιες λεπτομέρειες, εμένα μου δίνεις την εντύπωση οτι δεν το έχεις πάρει και τόσο σοβαρά το θέμα.

Αρκετά σοβαρά το έχω πα΄ρει το θέμα φίλε απλά με ενδιαφέρει κατα πολύ η άποψη ι δικιά σου του φίλου σου και οποιουδήποτε άλλου είτε εδώ στο φόρουμ είτε έξω απο αυτό...

Θέλω να ξέρω το τί προτείνει ο καθένας και τις ιδέες του... στο τέλος τα συγκεντρώνω όλα μαζί και αναλόγως συνεχίζω...

Δημοσ.

Καταρχην σκεψου αρχικα αν αξιζει να ανοιξεις στο σημειο που θες ιντερνετ καφε .

Εχει παιδια και νεους για να προσελκυσει ?

Εχει αλλα ιντερνετ καφε εκει γυρω? Αν ναι, περνα μια βολτα δες τι κοσμο εχει, τι προσφορες γιατι πλεον οι προσφορες τραβανε και τα πακετα.

Και μετα αφου βεβαιωθεις οτι αξιζει να το ανοιξεις ψαχνεις τι υπολογιστες θα βαλεις.

Δημοσ.

Το ερώτημα μου λοιπόν είναι καταρχήν σε όσους έχουν κάποια ιδέα απο το είδος της συγκεκριμένης επιχείρησης, όσον αφορά τα νομικά σχετικά με τα internet cafe.

τί ακριβώς ζητάνε για να βγεί μια τέτοια άδεια? Για το πρώτο και γι αυτό μίλα με δικηγόρο. Καλό θα είναι να έχεις κάποιον γενικά για την επιχείρηση.

τί επιτρέπεται και τί όχι στα νετ καφέ? Τι εννοείς? Φρουτάκια κτλ δεν επιτρέπονται. Ούτε αλκοολούχα σε νέους κάτω των 17. Καλό θα είναι να μην έχεις γενικά αλκοολούχα για να μη σουρώνουνε τα πιτσιρίκια και βγάζει το μαγαζί κακό όνομα στους γονείς τους και για να μην έχεις και οικονομικά παρεδώσε με κάβες κτλ. Διακριτικά εννοείται ότι θα επιτρέπεις το κάπνισμα.

τί κόστος πιστεύεται έχει στο περίπου μια τέτοια επιχείρηση? Ανάλογα με το τι θέλεις ακριβώς

και ποιος ο τζίρος της εαν υποθέσουμε οτι υπάρχει σταθερή πελατεία επι 24ώρου βάσεως. Πάλι δεν μπορεί να απαντηθεί. Σωστότερη ερώτηση θα ήταν σε πόσο καιρό θα κάνεις απόσβεση.

Τώρα όσον αφορά του υπόλοιπους γνώστες και gamers Η/Υ τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1) τι σύστημα χρειάζομαι ώστε να είναι 24/7 on τα pc Όλα τα μηχανήματα θεωρητικά μπορούν να είναι ανοιχτά 24/7. Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσουν και τι ρεύμα θα καις. Τεχνικά θα δώσεις ένα Α βάρος στα τροφοδοτικά τους αλλά όχι και ΑΑ ποιότητα, δε βγαίνεις με τίποτα μετά.

2) τι σύνθεση χρειάζονται ώστε να παίζουν κυρίως online games όπως (League of Legends, Lineage 2, Counter Strike, Dota, Dota2, WoW) αλλά και κάποια όπως GTA, Hitman κτλπ.. Για τα πρώτα θα τη βγάλεις φτηνά και μείνε εκεί. Άσε gta κτλ γιατί το μαλλί ανεβαινει πολύ.

3) τί χρήματα πρέπει να διαθέσω για ένα τέτοιο σύστημα? Θα ποστάρω παρακάτω σύνθεση.

4) οθόνες ποιες είναι οι καλύτερες για τα μάτια του gamer? Δεν σε ενδιαφέρουν τα μάτια του gamer, σε ενδιαφέρει να βγάλεις καταρχήν τα έξοδα. 21.5 ίντσες οι φτηνότερες είναι ότι πρέπει.

5) Συμφέρει να πάρω όλα τα κομμάτια ένα ένα ή ολόκληρο έτοιμο σύστημα? Τα κομμάτια ένα ένα αλλά σε συμφέρει από ένα κατάστημα. Λογικά θα γίνει μικρή ή μεγάλη έκπτωση.

6) αν τα πάρω κομμάτια τότε για οικονομία ρεύματος αξίζουν τα GREEN? ή πέφτουν τα specs? Δεν θα κερδίσεις κάτι. Η αποδοτικότητα των τροφοδοτικών σε ενδιαφέρει πιο πολύ.

7) όσον αφορα τα περιφερικά ποια αξίζουν και βολεύουν στο gaming? (ακουστικά, πληκτρολόγια, ποντίκια) Τα πιο απλά μουράτα.

Και τέλος μήπως συμφέρει να πάρω μεταχειρισμένα απο προηγούμενο internet cafe? Ανάλογα με το τι θα βρεις και πόσο. Αν ξέρεις τα ακριβή specs των μηχανημάτων πόσταρέ τα.

Δες ενα ενδεικτικό σύστημα:

post-228313-0-59979300-1352835626_thumb.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

λοιπόν τελικά μάλλον θα πάμε να πάρουμε ήδη υπάρχουσα επιχείρηση

με υπολογιστές και όλα τα σχετικά... σύμφωνα με μια έρευνα η τιμή είναι αρκετά καλή για το χώρο και ότι άλλο έχει μέσα..

επίσης και η περιοχή και το μέρος είναι αρκετά καλά.

οπότε μέχρι τότε αναμονή και θα ενημερώσω για ότι χρειαστώ...

Σας ευχαριστώ και πάλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...