Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα!

Ο φουκαριάρης Ε8200 μου δείχνει να έχει κουραστεί και το μηχάνημα φωνάζει πως χρειάζεται αναβάθμιση. Έβαλα έναν ssd και οι διαφορές είναι χαώδης όμως όταν ξεκινήσει το multitasking το pc γονατίζει. Για παιχνίδια ούτε λόγος σε ρυθμίσεις πάνω απο medium.

Οπότε είπα να συνεχίσω την αναβάθμιση. Βρήκα εναν G0 q6600 από τις αγγελίες και αναμένεται να τον εχω στα χέρια μου εντός της βδομάδας. Το θέμα είναι ότι θέλω να τον τσιτώσω μιας και σε single-threaded εφαρμογές δείχνει να χάνει από τον 8200! (benchmarks say so)

Τι θα χρειαστούμε λοιπόν για το τσίτωμα;

Αναφέρω τι έχω:

800watt xilence psu

P5W dh deluxe asus motherboard

4gb (2x2gb) ddr2 corsair value series ram

stock ψύξη intel.

Σίγουρα θέλουμε ψύκτρα. Η μητρική την παλεύει απ όσο ξέρω. Χρειάζομαι μνήμες; Οι συγκεκριμμένες είναι στα 667 mhz νομίζω.

Δημοσ.

Δρόσισε και είπατε να ζεσταθείτε όλοι απ' το PC; :Ρ

1. Η μητρική αν και καλή στους καιρούς της, δε μπορεί να συναγωνιστεί νεότερα chipsets που έκαναν πάταγο στο s775, όπως τα Ρ35, Χ38, Χ48, Ρ45.

Κάπου γύρω στα 400άρια FSB τα έβρισκε σκούρα και ήθελε pushάρισμα.

2. Αν οι μνήμες είναι όντως 667άρες, θα σε κόψουν κάπου γύρω στα 3GHz, εκτός κι αν ανέβουν κι αυτές παράλληλα με το FSB.

Δε θυμάμαι αν το 975 σου επέτρεπε να παίξεις με μεγαλύτερο διαιρέτη από 1:1, θα το δούμε όμως.

Δημοσ.

Καλή φάση.

Βέβαια το VID του είναι κάπως υψηλό, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε θα κλοκάρει καλά.

Μείνε όσο πιο χαμηλά μπορείς με τις θερμοκρασίες, μέχρι τους 80°C καλά είσαι.

Όταν πάρεις ψύκτρα ανεβαίνεις κι άλλο.

Δημοσ.

Το VID ειναι το vcore; Αν ναι τοτε ισως να μπορει να κατεβει λιγο ακομα. Πρωτη δοκιμη ειναι, δεν μου κρασαρε ουτε μια φορα!

Δημοσ.

VID είναι ας πούμε η ελάχιστη τάση που απαιτείται για να λειτουργήσει σε stock clocks.

Θεωρητικά όσο χαμηλότερο, τόσο μεγαλύτερο potential για overclocking. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικό όμως.

Δημοσ.

Α μαλιστα. Ε θα δειξει υποθετω! Αλλωστε σε καθημερινη χρηση δεν νομιζω πως θα κερδισω κατι αν παει στα 3.6 πχ. Και στα παιχνιδια κοβομαι σιγουρα απο την gts 450...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εδώ και μια βδομάδα είναι σταθερότατο το μηχάνημα στα 3.3 με 1,456vore.

Το θέμα είναι πως φοβάμαι ότι του πέφτει πολύ όλο αυτό το ρεύμα. Θα πρέπει να ανησυχώ ή αντέχει; Μέχρι πόσο μπορώ να τον ανεβάσω άφοβα;

Επίσης χρειάζομαι ψύκτρα. Έχετε να μου προτείνετε κάτι ως τα 30€ σε αεράκι;

Α και μια απορία. Γιατί μου είχε γονατίσει χθες στο CS6 με .psd 200mb? Είχαμε φτάσει βέβαια τα 3,9 από τα 4 gb ram αλλά με απογοήτευσε! Παίζει να έχω αντίθετα αποτελέσματα με το overclokcing?

post-222162-0-04442200-1354211630_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...