Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σ ένα απο τους υπολογιστές μου (p4,ashrock,1hdd,chiefteck 350w) μου έδωσαν την hd3870 και απο τότε που την τοποθέτησα ,όταν ανοίγει το pc (και μόνο τότε) κάνει μια βαβούρα μάλλον το τροφοδοτικό.Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή να αλλάξω το τροφοδοτικό να έχω ήσυχο το κεφάλι μου??

edit: σαφώς σωστότερος τίτλος

Επεξ/σία από jimmakosthrylos
Δημοσ.

Γι' αρχή σιγουρέψου από πού προέρχεται ο θόρυβος.

Η 3870 όσο να 'ναι είναι κάπως ενεργοβόρα, σε peak 3D τραβάει ~120W, σε idle όμως παίζει στα ~25W, οπότε δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ζορίζεται το τροφοδοτικό.

Εξάλλου λες ότι με το που τον ανοίγεις παράγεται θόρυβος, κάτι που μειώνει τις πιθανότητες να ισχύει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

δεν το είχα αυτό με την 8500gt

Γι' αρχή σιγουρέψου από πού προέρχεται ο θόρυβος.

Η 3870 όσο να 'ναι είναι κάπως ενεργοβόρα, σε peak 3D τραβάει ~120W, σε idle όμως παίζει στα ~25W, οπότε δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ζορίζεται το τροφοδοτικό.

Εξάλλου λες ότι με το που τον ανοίγεις παράγεται θόρυβος, κάτι που μειώνει τις πιθανότητες να ισχύει κάτι τέτοιο.

ναι καθόλου μόνο όταν ανοίγω το pc για 3sec μετά δεν το ξανακάνει ούτε σε παιχνίδι(pro)

Δημοσ.

Η 8500GT ίσως να είχε passive ψύξη, η 3870 σίγουρα έχει ανεμιστήρι.

Κάνε το test, σταμάτα και τους δύο ανεμιστήρες εναλλάξ και δες ποιος είναι αυτός που παράγει το θόρυβο.

Μετά βλέπουμε τι και πώς.

Δημοσ.

με ένα στυλό,κατσαβίδι,οτιδήποτε έτσι?πρίν λίγο το δοκίμασα βάζοντας το αυτί μου κοντά στην 3870 και στο τροφοδοτικό.Στην gpu ήταν πιο έντονος ο θόρυβος.

Δημοσ.

Μάλιστα.

Ωραία, αν καταλήξαμε στ' ότι η 3870 παράγει το θόρυβο, δοκιμάζεις να της ρίξεις ένα καθαρισματάκι μήπως πέσουν κάπως οι στροφές του ανεμιστήρα, αν και είναι πιθανό να παράγει τέτοιο θόρυβο από κατασκευής.

Η 8500GT δεν κατανάλωνε τίποτα, ακόμα και σε idle καταστάσεις ήταν λιγότερο ενεργοβόρα από την 3870.

Δημοσ.

Δες όταν τη stressάρεις πώς συμπεριφέρεται ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού, όσο να 'ναι θα το ζορίζει πολύ περισσότερο απ' την 8500GT.

Overkill πάντως να συνδυαστεί με τον Ρ4..

Δημοσ.

σταμάτησα τον ανεμιστήρα της gpu και δεν έκανε θόρυβο.ανοησία μου έπρεπε να το δοκίμαζα απο την αρχή αλλα αμέσως το μυαλό μου πήγε στο τροφοδοτικό. τι εννοείς με το overkill?

Δημοσ.

Είναι πολύ δυνατή σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημα και δε θα την εκμεταλευτείς στο 100% επειδή δε μπορεί ν' ακολουθήσει ο επεξεργαστής (κυρίως).

Σίγουρα βέβαια θα είσαι καλύτερα από πριν. Και αφού λες ότι σου την έδωσαν (for free απ' ότι κατάλαβα), μια χαρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...