Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στελέχη της Google, του Amazon αλλά και των Starbucks πρόκειται να συναντηθούν με νομοθέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο για ερωτήσεις όσον αφορά την πληρωμή φόρων, καθώς οι εταιρείες τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φοροδιαφυγή. Το κυρίως θέμα της συζήτησης είναι οι ανακολουθίες που έχουν σημειωθεί μεταξύ του εισοδήματός τους με το φόρο που έχουν καταβάλλει για το οικονομικό έτος 2011.Η Google αν και δήλωσε $4 δις δολάρια έσοδα για το 2011, πλήρωσε $2.1 εκατομμύρια σε φόρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω μιας συμφωνίας της για πληρωμή φόρου μόλις 3.2% επί των κερδών, με τη "διοχέτευση" των πωλήσεών της μέσω της Ιρλανδικής της μονάδας. Το Amazon ακολουθώντας παρόμοια τακτική, δρομολογώντας τις πωλήσεις του μέσω του Λουξεμβούργου πλήρωσε $1.6 εκατομμύρια φορολογία για πωλήσεις μεταξύ $5.3 και $7.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η Google κατηγορήθηκε για πρώτη φορά για την πολιτική που ακολουθεί όσον αφορά τη φορολογία που πληρώνει το 2010, με τους ελέγχους όμως να εντατικοποιούνται περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Η Amazon έχει αντιμετωπίσει επίσης παρόμοιες κατηγορίες λόγω μεταβίβασης της κυριότητας των Βρετανικών δραστηριοτήτων της σε μια εταιρεία που εδρεύει στο Λουξεμβούργο το 2006, ενώ στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να καταβάλλει φόρο επί των πωλήσεων σε ένα μεγάλο αριθμό πολιτειών.

 

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για παραβίαση της νομοθεσίας από τις εταιρείες αυτές με το Κοινοβούλιο να προτείνει ορισμένες τροποποιήσεις στη νομοθεσία όσον αφορά την πληρωμή των φόρων, ιδιαίτερα σε μια εποχή παγκόσμιας δημοσιονομικής λιτότητας.

 

Link.png Site: theverge.com

Δημοσ.

Στην Ελλάδα πρέπει να φέρουνε τις εταιρίες,που έχουμε το καλλύτερο φορολογικό.

Πάνω απ'όλα ΣΤΑΘΕΡΟ,έχεις μια σιγουριά βρε αδερφέ,κοιμάσαι ήσυχος πως να το κάνουμε.Τι Λουξεμβούργο κ βλακείες,Greece.

 

Άντε κ Μποτσουάνα οκ.

Δημοσ.

Πως αλλιώς θα μπορούσαν οι πολυεθνικές να έχουν "Προγράμματα Εταιρικής Ευθύνης" και να φιγουράρουν σαν φιλάνθρωποι που σιτίζουν παιδιά, εξοπλίζουν νοσοκομεία κτλ; Βέβαια όλα αυτά γίνονται γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες, "γκλόμπαλυ" είναι απλά μαριονέτες τους.

Δημοσ.

υπαρχουν και χειροτερα:

 

εδω ο Governator ισχυριζεται οτι δεν πρεπει να φορολογουνται τα στουντιο του Χολιγουντ αλλα να γινουν περικοπες στις συνταξεις των δημοσιων δασκαλων:

 

http://www.aintitcool.com/node/59565

 

εχουν αποθρασυνσει τελειως ολοι τους ε; what's next? μαστιγια; μαρκαρισμα ιδιοκτησιας στο κωλομερι;

  • Like 1
Δημοσ.

Μιλάμε για εταιρείες μεγαθήρια. Αυτό που πουλάνε ουσιαστικά είναι η φήμη τους. Αμφιβάλω εάν έχουν καταφύγει στην φοροδιαφυγή. Σίγουρα τα επιτελεία φοροτεχνικών, λογιστών και νομικών φροντίζουν για την μικρότερη δυνατή φορολόγηση με χίλια δυο ανήθικα αλλά νόμιμα τερτίπια. Όλες μα όλες οι μεγάλες πολυεθνικές τα ίδια κάνουν. Και ο λόγος είναι απλός - ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ- Από την άλλη με τέτοια κερδοφορία πρέπει να είναι θεόμουρλοι για να ρισκάρουν την καταδίκη τους. Έριξα μία ματιά στην πορεία των μετοχών των δύο εταιρειών στο iPhone μου, και πάνε εξαιρετικά καλά.

 

Προσωπικά προτιμώ την amazon και starbucks για τον σεβασμό προς τον πελάτη και την σταθερή ποιότητα των υπηρεσιών τους. Το τι γίνεται από πίσω από τα λογιστήρια τους είναι λίγο πολύ άγνωστο και δεν με ενδιαφέρει. Είναι βέβαιο πως είναι πιο νομότυπες από τις περισσότερες ελληνικές αντίστοιχες εταιρείες.

  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά προτιμώ την amazon και starbucks για τον σεβασμό προς τον πελάτη και την σταθερή ποιότητα των υπηρεσιών τους.

 

Ο παράγοντας "εργαζόμενος" και ο σεβασμός που "απολαμβάνει" από την amazon σε ενδιαφέρει; Αν ναι, να σου στείλω κάποια links...

Δημοσ.

H google είναι γνωστό οτι δεν πληρώνει σχεδόν τίποτα και ακολουθούν απο κοντά η apple και η MS. Αλλά δεν κάνουν τίποτα παράνομο. Εκεί είναι το πρόβλημα. Αν έχουν φτιάξει νόμους με παραθυράκια πως να μην τους εκμεταλλευτούν αυτοί που μπορούν;

  • Like 1
Δημοσ.

Ειναι γεγονος οτι τους νομους του βγαζουν αυτοι. Οποτε πως θα μπορουσαν να βγαλουν εστω και ενα νομο εναντιον τους;

 

Εταιριες με δις εσοδα που εκμεταλευονται κατα βαση την Κινα την Μαλαισια την Ταϊβαν κτλ . Επισης στερουν απο τους πολιτες της χωρας που θα επρεπε να φορολογηθουν τα νομιμα εσοδα της καθε εταιριας.

Τελος, οπως ειπε και ο Timekeeper, κανουν ψευτοφιλανθρωπιες με τα λεφτα των χωρων στην ουσια.

Δημοσ.

Θυμίζω ότι ορισμένες εταιρείες βγάζουν χρήμα έξω αλλά το κυριότερο είναι με τις εγγυήσεις ηλεκτρονικών συσκευών...

Δημοσ.

Θα τους βάλουν, ίσως, κανα πρόστιμο για το θεαθήναι, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πληρωθεί, και εκεί θα τελειώσει η ιστορία.

Όλες, σχεδόν, οι κυβερνήσεις έχουν αυτο-ευνουχιστεί (με την παγκοσμιοποιημένη αγορά και την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων) και παριστάνουν ακόμα ότι κυβερνούν αυτοί που εκλέγονται κάτι λίγα χρόνια.

Δημοσ.

Παιδιά, έβαλα τα οικονομικά δεδομένα των εταιριών αυτών στον υπερυπολογιστή που καταλαμβάνει το υπόγειο μου και τώρα κάνω stream τα δεδομένα στο Dell Precision M4700 μου. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο bisbirikos είχε απόλυτο δίκιο. Είναι απίστευτο τελικά τι πληροφορίες μπορείς να βρείς με το iPhone. Τόση ισχύς.

 

Sent from my Nokia 3210 using Insomnia

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...