Raf_uRecken Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα insomniac's σύντομα θα κάνω ένα update στο hardware το οποιο έχω, η γενική εικόνα είναι ότι από Intel θα πάω σε AMD ( ένα budget των 400 ευρώ για gaming ) και αποφάσισα ότι θα πάρω των AMD 965 AM3 σε μια mobo AM3+ Site: Gigabyte . το θέμα είναι πως είναι η πρώτη φορα που πάω σε amd δεν έχω ξαναπεί ποτε και αρχικά ήταν να δώσω 90 euro για να πάρω το Site: Shinoby το οποιο τελικά αποφάσισα να το αλλάξω και αντί να δώσω 90 euro για κουτί να δώσω για ψύξη διότι άκουγα κάποια θεματάκια με την stock ψύξη τις AMD. Tο θέμα είναι. αξίζει να πάρω περισσότερο Air Cooling ? η Hydro ? το όλο θέμα τις ψύξης με τα λεφτά πάει το ανώτερο στα 80 euro. πείτε μου τι γνώμη σας και εσείς όλες ευπρόσδεκτες!!! Thanks!
XMorsX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Η stock ψυχτρα των AMD ειναι θορυβώδης. Σιγουρα όμως δε χρειαζεται να καταξοδευτεις γαι να παρεις καλύτερη ψυχτρα, ειδικα αν δεν σκοπευεις να κανεις hardcore OC. Μοιρασε τα 90 ευρω σου στο παρακατω κουτι και ψυχτρα: http://www.plaisio.g...Tower-black.htm, http://www.plaisio.g...AMD-AM2-AM3.htm. Και περνεις και αλλον ενα case fan: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Turbo-X-FAN-120MM-Black-TX-174BK-S.htm
rounsmith Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 +1 Στην xigmatek. Αν θες να κοιτάξεις μια πολύ καλή αερόψυκτρα αλλά τεράστια αλλά πραγματικα αθόρυβη και με πολύ room για o/c για κοίτα http://visionstudio....&step=undefined Σε σύστημα με 8120 και μετά από δύο ώρες OCCT , ο επεξεργαστής ήτανε στους 30 Βαθμούς... Είναι λίγο τσιμπημένη στην τιμή της και πραγματικά τεράστια . (Από προσωπική εμπειρία επειδή την έστησα πρόσφατα)
Raf_uRecken Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 σύμφωνο και μου αρέσει αυτή η προοπτική που μου προτείνεις βεβαια για το merc beta το είχα ψάξει ( έψαχνα για διαφορα cases ) OC δεν θα κάνω ( τουλάχιστον όχι για αρκετό καιρό τώρα ) απλά ο λόγος που υπέθετα για Hydro είναι ότι υπάρχει μια φθίνει λύση τις Antec ( Hydro ) και έλεγα μήπως πάω εκεί! αλλα θα περιμένω να δω και άλλες προτάσεις για να δω τι θα αποφασίσω. Thanks Anyway
XMorsX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Οι φθηνες λυσεις υδροψυξης σχεδον παντα ειναι χειροτερες απο τις αναλογης τιμης λυσεις αεροψυξης και κανουν και περισσότερο θόρυβο. Επίσης αν δεν σε ενδιαφερει το OC, μια ψυχτρα των 30 ευρω ειναι υπεραρκετη και δεν εχει νοημα να ψαξεις αλλες, παραμονο αν θες φθηνοτερη. Στην περιπτωση αυτη υπαρχουν εναλλακτικες αλλα όχι στο Πλαισιο.
rounsmith Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 σύμφωνο και μου αρέσει αυτή η προοπτική που μου προτείνεις βεβαια για το merc beta το είχα ψάξει ( έψαχνα για διαφορα cases ) OC δεν θα κάνω ( τουλάχιστον όχι για αρκετό καιρό τώρα ) απλά ο λόγος που υπέθετα για Hydro είναι ότι υπάρχει μια φθίνει λύση τις Antec ( Hydro ) και έλεγα μήπως πάω εκεί! αλλα θα περιμένω να δω και άλλες προτάσεις για να δω τι θα αποφασίσω. Thanks Anyway Το κακό με τις έτοιμες λύσεις Hydro είναι ότι αρχίζουνε και στροφάρουνε να το πώ έτσι μόλις ανεβάζουνε θερμοκρασίες. Δηλαδή αν είσαι με μόνιμο o/c και το 80% του χρόνου που είσαι στο πισί ο cpu δουλέυει πάνω από 80% σταθερά. Εγώ θα σου πρότεινα μια καλή αερόψυκτρα και ένα καλό κουτάκι σε αυτά τα λεφτά Αν προτιμάς μόνο από πλαίσιο αυτά που σου πρότεινε ο xmorsx αλλιώς υπάρχουνε πολλές εναλλακτικές 1
sobi1984 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Οι φθηνες λυσεις υδροψυξης σχεδον παντα ειναι χειροτερες απο τις αναλογης τιμης λυσεις αεροψυξης και κανουν και περισσότερο θόρυβο. Επίσης αν δεν σε ενδιαφερει το OC, μια ψυχτρα των 30 ευρω ειναι υπεραρκετη και δεν εχει νοημα να ψαξεις αλλες, παραμονο αν θες φθηνοτερη. Στην περιπτωση αυτη υπαρχουν εναλλακτικες αλλα όχι στο Πλαισιο. εξηγησε μου τι εννοεις με το κανουν θορυβο....γιατι αν μου πεις για την Η100 θα σου απαντησω κανε μια γυρα στο ιντερνετ και δες ποσοι εχουν τους μαμα ανεμιστηρες και οχι γιατι κανυν θορυβο αλλα γιατι αυτος που θα παρει την Η100 θελει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα πριν παει σε custom λυση νερου... και οπως και να το κανουμε ειναι σαφως καλυτερη αγορα απο μια γομαροψυκτρα που κλεινει ολο το κουτι και σε περιοριζει αισθητα.... καλη λυση ειναι η Η80
Δεινόσαυρος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Εφόσον δεν κανεις o/c έχεις τις εξής λύσεις: - Πας στην αρχική σου σκέψη και παίρνεις το καλό κουτί -Πας σε i5 3470 Δεν βλέπω το λόγο να χρειάζεσαι ακριβή ψύκτρα. Αν πας στην πρώτη περίπτωση σου κάνουν και οι ψύκτρες των 25 ευρώ Αν πας στη δεύτερη μπορείς να μην την αλλάξεις καν. Επειδή δεν αναφέρεις ποιά κάρτα γραφικών έχεις ή σκέφτεσαι να παρεις, σκέψου να διαθέσεις τα επιπλέον χρήματα εκεί αν δεν έχεις ήδη κάποια δυνατή. @rousmith οι 30 βαθμοί που λες είναι λαθος ένδειξη. Είχαν τέτοια θέματα οι bulldozers γενικά.
sobi1984 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 και στο διαταυτα συμφωνω απολυτα οτι αν δεν εχει σκοπο σκληρο oc καλο ειναι να παει στην κοινη περπατιμενη οπως gaia truespirit εκει στα 35 ευρω οριο..
XMorsX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 εξηγησε μου τι εννοεις με το κανουν θορυβο....γιατι αν μου πεις για την Η100 θα σου απαντησω κανε μια γυρα στο ιντερνετ και δες ποσοι εχουν τους μαμα ανεμιστηρες και οχι γιατι κανυν θορυβο αλλα γιατι αυτος που θα παρει την Η100 θελει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα πριν παει σε custom λυση νερου... και οπως και να το κανουμε ειναι σαφως καλυτερη αγορα απο μια γομαροψυκτρα που κλεινει ολο το κουτι και σε περιοριζει αισθητα.... καλη λυση ειναι η Η80 H H100 αποτελει εξαιρεση αλλα κοστιζει και 100 ευρω. Η Η80 αποτελει και αυτη καλη λυση, αλλα δεν ειναι απαραιτητα πιο αθορυβη ή πιο αποτελεσματικη απο μια ποιοτικη αεροψυχτρα στα ιδια χρηματα.
rounsmith Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Εφόσον δεν κανεις o/c έχεις τις εξής λύσεις: - Πας στην αρχική σου σκέψη και παίρνεις το καλό κουτί -Πας σε i5 3470 Δεν βλέπω το λόγο να χρειάζεσαι ακριβή ψύκτρα. Αν πας στην πρώτη περίπτωση σου κάνουν και οι ψύκτρες των 25 ευρώ Αν πας στη δεύτερη μπορείς να μην την αλλάξεις καν. Επειδή δεν αναφέρεις ποιά κάρτα γραφικών έχεις ή σκέφτεσαι να παρεις, σκέψου να διαθέσεις τα επιπλέον χρήματα εκεί αν δεν έχεις ήδη κάποια δυνατή. @rousmith οι 30 βαθμοί που λες είναι λαθος ένδειξη. Είχαν τέτοια θέματα οι bulldozers γενικά. Μπορεί ναι αλλά όταν έβαζα το χέρι μου πάνω στην ψύκτρα(στην βάση) μετά από 2 ώρες στο 100% η cpu , δεν απομάκρυνα το δάχτυλο μου όσο και αν το είχα πάνω γιατί δεν με έκαιγε. Μπορεί βέβαια και το OCCT να μην έκανε δουλειά αλλά δεν το νομίζω. Αλλά μπορεί να είναι Και false reading!
sobi1984 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 H H100 αποτελει εξαιρεση αλλα κοστιζει και 100 ευρω. Η Η80 αποτελει και αυτη καλη λυση, αλλα δεν ειναι απαραιτητα πιο αθορυβη ή πιο αποτελεσματικη απο μια ποιοτικη αεροψυχτρα στα ιδια χρηματα. το θεμα ομως ειναι οτι σε κουτι τυπου merc η γομαροψυκτρες απλα δεν χωρανε...και σε αυτα τα λεφτα και με τον επεξεργαστη που θελει το παιδι θα ειναι υπερκαλυμενος για πλακα..εγω απο την αλλη θα πηγαινα στο 35 ευρω... και σε ενα 400r που παιζει στις αγγελιες στα 80 ευρω καινουργιο που το θεωρω πολυ καλη επιλογη για κουτι
Raf_uRecken Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Επειδή δεν αναφέρεις ποιά κάρτα γραφικών έχεις ή σκέφτεσαι να παρεις, σκέψου να διαθέσεις τα επιπλέον χρήματα εκεί αν δεν έχεις ήδη κάποια δυνατή. η καρτούλα είναι 9600 GT πιστεύω κρατάει ακόμα αρκετά έπαιζα Crysis 2 χωρίς πρόβλημα ( κόλλαγα από θέμα CPU/RAM- που να πας με Core 2Dυο στο 1.8 kai 2g ram me 7aria 32bit.. ) δεν έχω ακόμα θέμα με την gpu με τραβάει για κανένα χρονακο ακόμα μέχρι να κάνω και αλλα πράματα Upgrade!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα