Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά όπως μπορείτε να δείτε σε παλαιότερα posts μου, αντιμετώπιζα πολύ συχνά πρόβλημα υπερθέρμασης με το Toshiba Satellite A300 μου. Αυτό που συνέβαινε ήταν οι θερμοκρασίες να πιάνουν κόκκινο, το λάπτοπ έσβηνε και δεν μπορούσα να το επανενεργοποιήσω για 5-10 λεπτά. Αφού κρύωνε λιγάκι, το άνοιγα κανονικά. Αυτό μάλλον το πρόβλημα χάλασε και τον σκληρό μου τον οποίο αντικατέστησα.

Μετά από αρκετή δουλειά με πιστολάκι και πεπειεσμένο αέρα βλέπω πως οι θερμοκρασίες είναι πλέον σε καλά επίπεδα συνέχεια. Το πρόβλημα που συμβαίνει τώρα είναι πως συχνά πυκνά, το λάπτοπ επανεκκινείται από μόνο του. Δεν εμφανίζει μήνυμα Τερματισμού λειτουργίας, απλώς σβήνει και ανοίγει στα καπάκια.

Τι μπορεί να συμβαίνει; Έχετε καμιά εξήγηση;

Δημοσ.

Κάνω βημα βημα τα τεστ που προτείνει ο φίλος πιο πάνω. Στο furmark έχω μόνιμη θερμοκρασία GPU 0 βαθμούς και δεν εμφανίζεται κανένα γράφημα στο κάτω μέρος - μόνιμα στους 0 βαθμούς. Κάνω κάτι λάθος;

Δημοσ.

Και εμένα το desktop μου έκανε επανεκινήσεις και έφταιγε η μητρική...άλλαξα πάστα...είχα χαμηλές θερμοκρασίες και λεω ρε π** τι γίνεται...έτρεξα memtest, furmark, occt και το τελευταίο μου έβγαζε error στο 1 λεπτό...διάγνωση που έκαναν οι insomniacs...χαλασμένη μητρική...μετα απο λίγο καιρό το pc δεν ξανα άνοιξε (βασικά άνοιγε αλλά δεν έκανε beep και δεν έμπαινε ούτε στο bios νομίζω) και πήρα άλλη μητρική και τώρα δουλεύει μια χαρά....

Για αυτό σου λέω τώρα δες αυτόν τον υπέροχο οδηγό του Gio....να δεις τι φταίει...

Λοιπόν έτρεξες το memtest για κανα 4ώρο??Δεν βρήκε error??

Μετά φωτος για το furmark...Δεν σου δείχνει θερμοκρασία εκεί που είναι το τετραγωνάκι??

post-148022-0-23918000-1352812572_thumb.png

post-148022-0-33131400-1352812584_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα με μπλε οθόνη εγώ φίλε μου, απλές επανεκκινήσεις συμβαίνουν.

Απενεργοποίησε την αυτόματη επανεκκίνηση στην αποτυχία συστήματος & μετά το λες με βεβαιότητα αυτό.

• Like 3
Δημοσ.

Απενεργοποίησε την αυτόματη επανεκκίνηση στην αποτυχία συστήματος & μετά το λες με βεβαιότητα αυτό.

+1 και απο μενα.

Εκτος και δεν καθαρισες καλα το fan.

Ακομα δες και τον δισκο , κανε boot με ενα cd διαγνωστικο πχ seatools seagate

Δημοσ.

Δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα με μπλε οθόνη εγώ φίλε μου, απλές επανεκκινήσεις συμβαίνουν.

Σωστός!!...δεν το είδα αυτό το μήνυμα...

Δημοσ.

Το έκανα και από την ώρα που το απενεργοποίησα νομίζω δεν έχει κάνει επανεκκίνηση (ίσως μία που δεν πρόσεξα).

Λοιπόν έτρεξες το memtest για κανα 4ώρο??Δεν βρήκε error??

Μετά φωτος για το furmark...Δεν σου δείχνει θερμοκρασία εκεί που είναι το τετραγωνάκι??

Στο τετραγωνάκι και στο γράφημα κάτω από το donut μόνιμα 0 βαθμούς. Το memtest δεν το έτρεξα, έτρεξα HDSentinel και LinX χωρίς να βρεθεί πρόβλημα. Για πρώτη φορά μετά από ΠΟΛΥ καιρό πάντως οι θερμοκρασίες μου είναι σταθερές και δεν πιάνουν κόκκινο.

Έχω πελαγώσει παιδιά γιατί χωρίς το λαπτοπ δεν μπορώ να δουλέψω κι αν κρασάρει την έκατσα λόγω αφραγκίας. Περιμένω τις συμβουλές σας!

Δημοσ.

Το έκανα και από την ώρα που το απενεργοποίησα νομίζω δεν έχει κάνει επανεκκίνηση (ίσως μία που δεν πρόσεξα).

Στο τετραγωνάκι και στο γράφημα κάτω από το donut μόνιμα 0 βαθμούς. Το memtest δεν το έτρεξα, έτρεξα HDSentinel και LinX χωρίς να βρεθεί πρόβλημα. Για πρώτη φορά μετά από ΠΟΛΥ καιρό πάντως οι θερμοκρασίες μου είναι σταθερές και δεν πιάνουν κόκκινο.

Έχω πελαγώσει παιδιά γιατί χωρίς το λαπτοπ δεν μπορώ να δουλέψω κι αν κρασάρει την έκατσα λόγω αφραγκίας. Περιμένω τις συμβουλές σας!

Εγώ το έγραψα το παραπάνω απλά κατα λάθος μπήκα με τον λογαριασμό της κοπελιάς μου :-)

Δημοσ.

Οι επανεκκινήσεις, αν και με μικρότερη συχνότητα απ' ότι πριν, παρόλο που απενεργοποίησα την επιλογή συνεχίζονται δυστυχώς.. Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι το RAM test - όλα τα άλλα δεν μου έχουν βγάλει κάποιο πρόβλημα.

Περιμένω πάντως να μου εξηγήσετε γιατί στο Furmark μου βγάζει μόνιμα θερμοκρασία 0 βαθμών...

Δημοσ.

Οι επανεκκινήσεις, αν και με μικρότερη συχνότητα απ' ότι πριν, παρόλο που απενεργοποίησα την επιλογή συνεχίζονται δυστυχώς.. Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι το RAM test - όλα τα άλλα δεν μου έχουν βγάλει κάποιο πρόβλημα.

Περιμένω πάντως να μου εξηγήσετε γιατί στο Furmark μου βγάζει μόνιμα θερμοκρασία 0 βαθμών...

Δοκιμασες αλλο προγραμμα; Αν και τα αλλα προγραμματα σου βγαζουν 0 βαθμους τοτε μαλλον εχει προβλημα ο σενσορας θερμοκρασιας, αλλιως ειναι απλα ασυμβατοτητα του προγραμματος...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...