Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να χτίσω ένα καινούργιο σύστημα και θα ήθελα κάποιες συμβουλές.

Προς το παρόν κοιτάζω μόνο για mobo,cpu και ram.Δίνω γύρω στα 400 (εννοείται όσο πιο φθηνά τόσο το καλύτερο).Η πιο βαριά εργασία που θα κάνει είναι κανένα battlefield (1920x1080).Με ενδιαφέρει το overclock αλλά δε νομίζω να το πιέσω σε τρελές συχνότητες.

Μια σύνθεση που έχω κάνει είναι:

CPU: http://www.e-gate.gr...roduct_id=47285

MB: http://www.e-gate.gr...roduct_id=49005

Ram: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27698

Τι λέτε?

Προς το παρόν σκέφτομαι να τα βάλω πάνω σε ένα thermaltake tr2 550w.Είναι λίγο παλιό.Λέτε να αντέξει μέχρι να πάρω τη κάρτα γραφικών?

Με προβληματίζει και το socket 1155.Από ότι έχω καταλάβει έχει ήδη πεθάνει.Δε πρόκειται να βγει καινούργιος επεξεργαστής και ο πιο δυνατός είναι ο 3770.Από την άλλη το 2011 είναι πολύ ακριβό και η AMD ακόμα και να βγάλει τους καινούργιους επεξεργαστές στο AM3+ δε ξέρω πόσο πιθανόν είναι να έχουν σημαντικά καλύτερες επιδώσεις από τους τωρινούς της Intel στα παιχνίδια. Άρα μάλλον δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση.

Και άλλη μια απορία.Πιστεύετε ότι είναι πιθανόν να αξιοποιηθεί το HT του i7 3770 στο μέλλον από τα παιχνίδια?

Δημοσ.

Αν θέλεις να πας οπωσδήποτε σε intel θα βάλεις τον i5 3470 με H77 μητρική ώστε να ανέβεις σε κάρτα.

Γιατι οχι Z77;

http://www.visionstu...?id=29324&cat=3

Φαινεται πολυ τιμια και εχει παρομοια τιμη με τις H77.

Μπορει μελλοντικα να θελει ν'αλλαξει τον cpu με καποιον που overclockαρεται..

@sir ImPeCaBlE: H AΜD εβγαλε καινουργια σειρα επεξεργαστων για το AM3+, τους Piledriver ή διαφορετικα AMD Vishera.

• Like 2
Δημοσ.

Πρώτων ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδια!

Αν θέλεις να πας οπωσδήποτε σε intel θα βάλεις τον i5 3470 με H77 μητρική ώστε να ανέβεις σε κάρτα.

Δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μια καλυτερη καρτα γραφικών και τα budgets δε συνδέονται άμεσα.

Επίσης αφού είναι να πάω σε socket με 0 αναβαθμισιμότητα θα ήθελα τουλάχιστον να παω σε κάτι που μπορώ να overclockαρω.Άρα ο 3570k και το Ζ77 είναι σίγουρα.

@pabou13 αν και δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα την Asrock η μητρική εχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και για 60 ευρώ λιγότερο απο την Asus μου φαίνεται καλή επιλογή.Θα αντέξει να κανω overclock?

Για τους Piledriver έχω διαβάσει διάφορα και δε θεωρώ οτι αξίζουν.Το σύστημα μου τώρα είναι παλιό.Δε δέχεται αναβάθμιση.Εχω έναν Athlon x2 6000+, msi k9n sli platinum, 2gb ram,gpu 4650 1gb και ένα τροφοδοτικό thermaltake tr2 550W.

Δημοσ.

Πρώτων ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδια!

Δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μια καλυτερη καρτα γραφικών και τα budgets δε συνδέονται άμεσα.

Επίσης αφού είναι να πάω σε socket με 0 αναβαθμισιμότητα θα ήθελα τουλάχιστον να παω σε κάτι που μπορώ να overclockαρω.Άρα ο 3570k και το Ζ77 είναι σίγουρα.

@pabou13 αν και δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα την Asrock η μητρική εχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και για 60 ευρώ λιγότερο απο την Asus μου φαίνεται καλή επιλογή.Θα αντέξει να κανω overclock?

Για τους Piledriver έχω διαβάσει διάφορα και δε θεωρώ οτι αξίζουν.Το σύστημα μου τώρα είναι παλιό.Δε δέχεται αναβάθμιση.Εχω έναν Athlon x2 6000+, msi k9n sli platinum, 2gb ram,gpu 4650 1gb και ένα τροφοδοτικό thermaltake tr2 550W.

Φιλε μου η Αsrock συμφωνα με προσφατες οικονομικες μετρησεις διατηρει την τριτη θεση στην παραγωγη μητρικων καρτων, πισω απο την Gigabyte αφηνοντας την MSI στην τεταρτη θεση. Οι μητρικες που βγαζει στην low-mid range κατηγορια ειναι πολυ τιμιες καθως και value for money, οποτε ναι, αξιζει να την αγορασεις και φυσικα δεν θα εχεις θεμα με το o/c. Mην ξεχνας πως πουλαει και ακριβες μητρικες για τις οποιες ακουγονται πολυ καλα λογια:

http://www.skroutz.g..._dir=asc&page=8

Εγω προσωπικα σκεφτομαι να παω σε Piledriver και πιο συγκεκριμενα στον FX 8350 οπου κοντραρεται αρκετα καλα με τον 3570K, στo gaming κομματι που θεωρητικα ειναι και η αδυναμια του μπροστα στον Intel δεν εχω καποιο θεμα επειδη στην αναλυση που παιζω ελαχιστο ρολο παιζει ο cpu (1920x1200), περιπτωση bottleneck δεν τιθεται με καρτες γραφικων που προκειται να βαλω στο μελλον (κατηγοριας 7950-7970, GTX 670) διοτι προκειται για δυνατο επεξεργαστη και τελος το ΑΜ3+ δεν ειναι πεθαμενο οπως λες σε σχεση με το s1155. Γλιτωνω και το κοστος καινουργιας μητρικης, πραγμα σημαντικο για μενα. Δεν σου λεω σωνει και ντε να αγορασεις καποιον Piledriver αλλα ειναι κριμα να τους ακυρωνεις ετσι, ειδικα εαν δεν εισαι και πολυ απαιτητικος user. Μην βλεπεις μονο τα νουμερα στα benchmarks (στα οποια δεν υστερουν και τοσο οι Piledrivers) αλλα κατα ποσο η πλατφορμα στην οποια μπαινουν ειναι future proof καθως και σε τι πλεον δεν μπορει να σε ικανοποιησει ενα 8πυρινος επεξεργαστης.

Η οποια αποφαση δικια σου!

• Like 3
Δημοσ.

Την Asrock δεν την εμπιστεύομαι μόνο επειδή δεν δείχνει να εμπιστεύεται η ίδια τα προιόντα της.Ακόμα και στις πιο ακριβές μητρικές της δίνει 2 χρόνια εγγύηση ενώ σχεδόν όλοι οι άλλοι δίνουν 3.Είναι όμως μεγάλη η χρηματική διαφορά οπότε μάλλον θα την προτιμήσω.

Οι AMD είναι καλή επιλογή αν έχεις ήδη AM3+ μητρική.Αλλά για καινούργιο σύστημα με τετοιο budget δε νομίζω οτι αξίζουν.Όχι τοσο σαν επιδώσεις όσο σαν κατανάλωση και έλλειψη pci 3.0.Αν ήξερα οτι θα βγουν οι Steamroller για ΑΜ3+ και θα είχαν κατανάλωση και επιδώσεις κοντα στους haswell τοτε δε θα το σκεφτόμουν καν.

Μια απορία για τη μητρική: Sli θα μπορώ να κάνω?Δε νομίζω οτι θα το προσπαθήσω ποτέ αλλά θα ήθελα να έχω την επιλογή.

Δημοσ.

Συμφωνω με τον pabou13.Μην υποτιματε την Asrock,εχει ανεβει.Εχει και απο τα μικροτερα ποσοστα rma.

To am3+ ξανασκεψου το γιατι θα μεινει μεχρι το 14 και οι τωρινοι vishera ειναι καλοι.Ειναι overclockable chip που σε ενδιαφερει και για gaming ειναι υπεραρκετοι,και θα κοιταξεις την gpu περισσοτερο εκει ετσι και αλλιως.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι, η Asrock Z77 pro3 δεν υποστηριζει SLI.. Αν θελεις να εχεις δυνατοτητα SLI χωρις να χανεις επιδοσεις και καλες δυνατοτητες για oc, αυτη ειναι η πιο συμφερουσα επιλογη: http://www.visionstu...?id=29327&cat=3

Αν μπορεις να δωσεις τα εξτρα χρηματα, κοιταξε αυτη: http://www.visionstu...?id=29391&cat=3

Δημοσ.

Οι AMD είναι καλή επιλογή αν έχεις ήδη AM3+ μητρική.Αλλά για καινούργιο σύστημα με τετοιο budget δε νομίζω οτι αξίζουν.Όχι τοσο σαν επιδώσεις όσο σαν κατανάλωση και έλλειψη pci 3.0.Αν ήξερα οτι θα βγουν οι Steamroller για ΑΜ3+ και θα είχαν κατανάλωση και επιδώσεις κοντα στους haswell τοτε δε θα το σκεφτόμουν καν.

Μια απορία για τη μητρική: Sli θα μπορώ να κάνω?Δε νομίζω οτι θα το προσπαθήσω ποτέ αλλά θα ήθελα να έχω την επιλογή.

Οπως εχει ξαναειπωθει εδω μεσα αντε η επιπλεον καταναλωση να ειναι το πολυ ενα 10ρικο τον χρονο.

Pci 3.0 τι το χρειαζεσαι; δεν χρησιμοποιειται σχεδον απο καμια καρτα γραφικων (μπορει να επωφελειται ελαχιστα η GTX 690) και ουτε προκειται στο κοντινο μελλον. Επιμενω στη θεση μου πως εαν δεν κυνηγας τα απολυτα νουμερα ο FX 8350 ειναι ενα πολυ καλος και γρηγορος επεξεργαστης oπου μπορει να "οδηγησει" δυνατες gpu καθως και οτι η ΑΜ3+ προκειται να υποδεχθει μια τουλαχιστον ακομα γενια επεξεργαστων!

Δημοσ.

Δεν φτανουν τα χρηματα για sli GP7 ^_^

Απλα ο ενδιαφερομενος θα ηθελε να εχει αυτη την επιλογη, εξ'ου και οι προτασεις.. Το οικονομικο ειναι αλλο καπελο..:P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...