kostask91 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 εχω το cd με τα windows XP του θειου και τα εβαλα σε usb με το wintoflash. ανοιγω το λαπτοπ μπαινω στο boot επιλεγω το usb και μετα απο εδω με βαζει να επιλεξω: 1st, text mode setup (boot from flash again after finished ) 2nd GUI mode setup continue setup + 1st start of windows --->DEBUG in case of HAL.DLL or NTOSKRNL.EXE not found errors<-- εγω ποιο απο αυτα επιλεγω? οποιο και αν επελεξα δεν "προχωρησε"
TheELF Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Όπως τα λέει = 1st = πρώτο αυτό κάνει την «dos» μεριά της εγκατάστασης, μετά τρέχεις το 2nd μέχρι να μπεις στην επιφάνεια. ΜΕΤΑ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ, κάνεις επανεκκίνηση και ξανά τρέχεις το 2nd για να καταλάβουν τα windows ότι πρέπει να ξεκινάνε από τον σκληρό και όχι από το usb. Αν μας έλεγες και που κολλάει και τι μήνυμα βγάζει, εάν βγάζει, θα μπορούσαμε να βγάζαμε μια άκρη παραπάνω.
kostask91 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Όπως τα λέει = 1st = πρώτο αυτό κάνει την «dos» μεριά της εγκατάστασης, μετά τρέχεις το 2nd μέχρι να μπεις στην επιφάνεια. ΜΕΤΑ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ, κάνεις επανεκκίνηση και ξανά τρέχεις το 2nd για να καταλάβουν τα windows ότι πρέπει να ξεκινάνε από τον σκληρό και όχι από το usb. Αν μας έλεγες και που κολλάει και τι μήνυμα βγάζει, εάν βγάζει, θα μπορούσαμε να βγάζαμε μια άκρη παραπάνω. Ειπα να σας το πω βημα βημα , μη γραψω κατεβατο ολοκληρο. Μισο να το ανοιξω ξανα και θα ποσταρω οταν παταω το 1st μου γραφει κατω "press F6 if you want to add a third party..." (και κατι αλλα) μετα απο λιγο "press F2 to run automated system recovery" μετα απο λιγο μου εμφανιζει να επιλεξω Convert the partition to NTFS Leave the current file system intact <no changes> Οποιο και να πατησω μου λεει "setup has determined that drive C: is corrupted and cannot be repaired. Setup cannot continue. To quit Setup press F3"
TheELF Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Ε,ωραία ή έχει χαλάσει ο δίσκος ή θέλει κάποιο driver για να τον βλέπει σωστά. Πες λίγο τη Η/Υ έχεις και ιδίως την μητρική του.(μπορείς να πας και στην σελίδα του να δεις αν έχει sata/mass storage/chipset ή οτιδίποτε driver για dos,οπότε λογικά θα τον θέλει για να γίνει σωστά.
kostask91 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Ε,ωραία ή έχει χαλάσει ο δίσκος ή θέλει κάποιο driver για να τον βλέπει σωστά. Πες λίγο τη Η/Υ έχεις και ιδίως την μητρική του.(μπορείς να πας και στην σελίδα του να δεις αν έχει sata/mass storage/chipset ή οτιδίποτε driver για dos,οπότε λογικά θα τον θέλει για να γίνει σωστά. επειδη τα μισα απο αυτα δε τα καταλαβαινω , ισως χρειαστω λιγο παραπανω τη βοηθεια σου. Το λαπτοπ ειναι hp mini 110 -1150ev http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=228&lc=el&cc=gr&dlc=el&sw_lang=&product=4029972 εδω βρηκα τα drivers αυτα. και επιπλεον αν ειχε χαλασει ο δισκος πως ανοιγει το λαπτοπ ? ΜΗΤΡΙΚΗ model 308F chipset intel i945GSE
TheELF Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Εγώ θα έλεγα να βρεις και να δοκιμάσει με καμιά άλλη έκδοση των xp,μπας και έχει τίποτα παράξενο η συγκεκριμένη. Μπορεί όμως να δοκιμάσει και με αυτήν,θα πρέπει να τρέξεις το nlite να του δείξεις τον φάκελο των windows (πρέπει αν είναι στον σκληρό) και τρέχοντας τον οδηγό που έχει να περάσεις τον Πρόγραμμα οδήγησης - Chipset (1) και να φτιάξεις εκ νέου usb με το wintoflash. Χαλασμένο εννοώ να έχει προβληματάκια στην επιφάνεια και να γράφονται λανθασμένα τα αρχεία,αλλά είναι χλομό στην προκειμένη.
kostask91 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Λοιπον χαθηκα. Αρχικα το nlite το κανω εγκατασταση στο netbook? Μπορεις να μου τα πεις βημα βημα γιατι δεν το χω? Και τι κανει το nlite?
TheELF Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Διάβασε παρακάτω http://www.adslgr.com/forum/threads/177930-%CE%92%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-nLITE
kostask91 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Λοιπον. Θα χρειαστείς το cd των winxp και τους οδηγούς του ελεγκτή sata της μητρικής. Είναι οι οδηγοί που φορτώνουμε κατά την εγκατάσταση πατώντας F6 και τους διαβάζει ΜΟΝΟ από Floppy. Αντέγραψε τους οδηγούς από το floppy σε ένα φάκελο στο σκληρό σου. Το δικό μου laptop έχει τον - Intel® 82801HEM SATA AHCI Controller (Mobile ICH8M-E). Η δισκέτα περιέχει 8 αρχεία. Τα βάζουμε όλα στο φάκελο που φτιάξαμε στο σκληρό. Που θα το βρω το floppy στο netbook ? Eδω δεν εχει καν dvd-rom. Που θα βαλω το cd οπως μου ζηταει παρακατω ?
TheELF Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Στην περίπτωση τους είχαν δισκέτα,εσύ θα κατεβάσεις τον driver από την σελίδα και θα τον αποσυμπιέσεις,βλέπεις ότι και αυτός απλά αναφέρει την δισκέτα για να αντιγράψει τα αρχεία σε κάποιον φάκελο,δεν χρειάζεται σε τίποτα άλλο η δισκέτα.
kostask91 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Σορρυ που σπαω νευρα , αλλα αυριο φευγω και πρεπει να το κανω μεχρι αυριο Στην περίπτωση τους είχαν δισκέτα,εσύ θα κατεβάσεις τον driver από την σελίδα και θα τον αποσυμπιέσεις,βλέπεις ότι και αυτός απλά αναφέρει την δισκέτα για να αντιγράψει τα αρχεία σε κάποιον φάκελο,δεν χρειάζεται σε τίποτα άλλο η δισκέτα. Επειδη ελεγε ΜΟΝΟ με δισκετα και το τονιζε γιαυτο. Οκ τωρα το εκανα αυτο με το nlite, αλλα δε μου το εβγαλε το αρχειο σε μορφη iso αλλα σε rar Nα ανοιξω το poweriso και οτι εχει μεσα το rar να το "πεταξω" μεσα ?
TheELF Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Το «cd» θα το βάλεις εικονικά με το deamontools θα ανοίξεις δηλαδή το iso. Μπορείς να αποσυμπιέσεις και το iso σε έναν φάκελο π.χ. με το 7zip ,νομίζω διαβάζει και από φάκελο το nlite.
kostask91 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Οκ ετοιμο. Εκανα και το usb bootable. Σε αυτο το σημειο τι επιλεγω ? Convert the partition to NTFS Leave the current file system intact <no changes> Μπα παλι τιποτα . Παλι το ιδιο μηνυμα μου βγαζει "setup has determined that drive C: is corrupted and cannot be repaired. Setup cannot continue. To quit Setup press F3"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα