zacharias99 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Καλημέρα παιδιά, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το laptop μου http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-Thinkpad-R61-Notebook.4214.0.html Lenovo r61, η έκδοση με τον τ8100 επεξεργαστή και την NVS quadro 140 στα 128ΜΒ... Μάλλον κάηκε η μητρική/GPU γιατί όταν τον ανοίγω δε βλέπω τίποτα (Black Screen) και ούτε φορτώνει τα Windows... Λες και απλά ανάβουν τα λαμπάκια (όχι του σκληρού) BTW: Δούλευε πολύ καιρό με χαλασμένο fan και είχε φάει αρκετούς χτύπους μέχρι να αποφασίσω να αλλάξω το FAN, αλλά τελικά ήταν αργά :/ Για να μην τα πολυλογώ, το laptop αυτό με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο μιας και έχει πετάξει στον κάδο πολλά μα πάρα πολλά minimum system requirements παιχνιδιών κάνοντας θαύματα με την 128αρα καρτούλα του η οποία για χρόνια δούλευε non stop σε max load!!! Ερώτηση: Υπάρχει κάποιος τεχνικός/εταιρία στην Ελλάδα που να επιδιορθώνει τέτοια προβλήματα?? Αν ναι πόσο να υπολογίζω τα έξοδα!!! Μέχρι 100 ευρό θα τα έδινα μιας και το laptop αυτό είναι πραγματικό αριστούργημα!!! Αν όχι, πιστεύετε ότι το 100άρικο θα το πιάσω αν το πουλήσω για χαλασμένο?? (Πήρα desktop και από κάπου πρέπει να βρω μερικά ευρόπουλα για να πάω και κανένα καφέ Αυτά από μένα!!! Καλημέρα σας!!!
wharrier Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Ετσι όπως τα περιγράφεις φίλε μου εγώ θεωρώ πως ποιο πιθανό είναι να κάικε η κάρτα γραφικών χωρίς να είμαι απόλυτος όμως. Χρειάζεσαι μια σωστή διάγνωση. Όπως και να έχει όλα φτιάχνονται.
rounsmith Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μάλλον ναι κάηκε η κάρτα γραφικών. Γενικά αν δούλευε πολύ καιρό το μηχάνημα έτσι θα κάηκε η κάρτα γραφικών και θα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ η μητρική από τις υψηλές θερμοκρασίες(λόγω μη σωστής λειτουργίας φαν η μητρική ζεσταινότανε πιο πάνω από το φυσιολογικό). Γνώμη μου είναι αν έχεις κάποιον να στο κοιτάξει, αλλά με ταλαιπωρημένο Board δεν θα σου κρατήσει και πολύ. Τα λάπτοπ είναι σαν την γυναίκα αν δεν τα προσέχεις όσο και κακή μεταχείριση να τους κάνεις κάποια στιγμή θα σε αφήσει.(Δεν μιλάω για λάπτοπ τύπου Hp/turbo-x αλλά για καλά ποιοτικά λάπτοπ).
zacharias99 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Τα λάπτοπ είναι σαν την γυναίκα αν δεν τα προσέχεις όσο και κακή μεταχείριση να τους κάνεις κάποια στιγμή θα σε αφήσει.(Δεν μιλάω για λάπτοπ τύπου Hp/turbo-x αλλά για καλά ποιοτικά λάπτοπ). Φίλε μου ακριβώς έτσι είναι... MOBO/GPU έχουν ταλαιπωρηθεί και παραδώσανε πνεύμα... Το θέμα είναι ότι MOBO/GPU πάνε πακέτο μιας και η NVS 140 είναι ενσωματωμένη στη μητρική... Τέσπα, δε βλέπω να φτιάχνει οικονομικά... Θα το σκεφτώ να αντικαταστήσω MOBO με καμιά refurbished από ebay στα 150 ευρό, αν και δεν υπάρχει ούτε σάλιο προς το παρόν Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις!!!
orck Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 100αρικο για χαλασμενο φορητο πολυ δυσκολο, εως απιθανο. Πρακτικα δεν νομιζω οτι θα μπορεσεις να βρεις καποιον να στο επισκευασει σωστα.
wharrier Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δεν θα συμφωνήσω με το παραπάνω... 80 ευρώ για επισκευή και full Reballing με 4 μήνες εγγύηση καλής λειτουργίας... Και αν όντως διαπιστωθεί πως είναι πολλά parts ταλαιπωριμένα και πως δεν αξίζει να επισκευαστεί τότε ο πελάτης ενημερώνεται και πέρνει πίσω το μηχάνημά του χωρίς καμία χρέωση.... Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν σωστή δουλειά σε σωστές τιμές.!!! 1
zacharias99 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δεν θα συμφωνήσω με το παραπάνω... 80 ευρώ για επισκευή και full Reballing με 4 μήνες εγγύηση καλής λειτουργίας... Και αν όντως διαπιστωθεί πως είναι πολλά parts ταλαιπωριμένα και πως δεν αξίζει να επισκευαστεί τότε ο πελάτης ενημερώνεται και πέρνει πίσω το μηχάνημά του χωρίς καμία χρέωση.... Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν σωστή δουλειά σε σωστές τιμές.!!! και δε μου λες, ποιός ακριβώς το κάνει αυτό?? Τώρα είδα το signature σου... Θα το χρειαστώ όπως φαίνεται!! ΤΗΧ
orck Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Ελπιζω να εχω αδικο. Παρολο που θεωρω λαθος να γραφεις εδω για διαφημιση του καταστηματος καταλαβαινω με τις αναδουλειες. Ελπιζω λοιπον ο φιλος μας να μπει σε μια εβδομαδα και να γραψει ενθουσιωδες μυνημα για την αριστη επισκευη του φορητου του.
Roger Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Διαφημιση ειναι ελατε σε μενα στο ταδε καταστημα,μια υπογραφη δεν ειναι διαφημιση. Παολαυτα εγω πιστευω οτι ουτε με το reballing μπορει να γινει δουλεια ,γιατι μπορει να εχει αρπαξει η καρτα γραφικων και να ειναι αχρηστη,ή ακομα να εχει αρπαξει και ο επεξεργαστης,οποτε το κοστος ανεβαινει πολυ. Μακαρι να ειναι ενα κωλομπιλακι και να επισκευαστει.
wharrier Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Καταρχάς σχετικά με το θέμα της διαφήμισης όπως λέει και ο φίλος παραπάνω δεν έχω πεί ποτέ ελάτε στο κατάστημά μου κτλ. ούτε έχω ανταγωνιστεί ποτέ κανέναν. Εγώ εδω μέσα μπαίνω για να κουβεντιάσω, να πάρω συμβουλές και με την σειρά μου να δώσω και εγώ την εμπειρία μου σε όποιον την χρειάζεται... Αν σας ενοχλεί η υπογραφή μου πείτε μου να την βγάλω και αυτήν, δεν με πειράζει. Το κίνητρο της παρουσίας μου στο insomnia δεν αλλάζει όπως και να έχει. Σχετικά με το θέμα του reballing τώρα: Σε μία τέτοια περίπτωση όλα είναι πιθανά. Και δεν είναι καθόλου απίθανο να μην έχει αρπάξει η κάρτα γραφικών κτλ. Στα λάπτοπ τελευταίας γενιάς οι κολήσεις δεν περιέχουν μόλυβδο και αυτές είναι που υποφέρουν πρώτες απο τις θερμοκρασίες και χαλάνε. Όπως και να έχει όμως μπορείς να βρείς κάποιον "σωστό" επαγγελματία που όπως ανέφερα παραπάνω θα κάνει μια σωστή διάγνωση χωρίς να σε χρεώσει και θα σε ενημερώσει για την κατάσταση του Λάπτοπ σου και για το κόστος επισκευής του καθώς και για τον χρόνο εγγύησης καλής λειτουργίας που θα σου προσφέρει σε περίπτωση επισκευής. Και απο κει και πέρα αποφασίζεις. Εγώ πέραν του εαυτού μου γνωρίζω κάποιους άλλους που εμπιστεύομαι σε αυτόν τον χώρο και έχω συνεργαστεί μαζί τους. Δεν θα τους αναφέρω για να μην μου πει πάλι κάποιος οτι διαφήμησα κάποιον κτλ. Θα χαρώ όμως να απαντήσω σε ένα προσωπικό μήνυμα και να βοηθήσω κάποιον που έχει ανάγκη τέτοιου είδους υπηρεσία και να του πώ απλά που μπορεί να πάει. Και επαναλαμβάνω πως σκοπός μου δεν είναι να διαφημίσω τον εαυτό μου η κάποιον άλλο αλλά να μεταδώσω πως σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν λύσεις για να σωθεί ένα Λάπτοπ που ετοιμαζόταν να πάει για πέταμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα