Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικα θελω εναν γρηγορο δευτερο σκληρο για να εχω εκει ολα τα προγραμματα, παιχνιδια κτλ καθως το OS κτλ τα εχω στον SSD..

Και ο WD Caviar Black που ειχα και χαλασε σε 1,5 χρονο ειχε απο τις καλυτερες κριτικες επομενως δε πολυ πιστευω σε φημες γιατι νομιζω εχει να κανει με το τι εχει συμβει προσωπικα στον καθενα..Οπως λενε πολλοι αν ειναι να χαλασουν θα χαλασουν..

Οσο αναφορα το Barracuda βλεπω οτι εχει πολυ καλες ταχυτητες και ειναι ιδανικος για παιχνιδια κτλ.

Δημοσ.

δικιο εχεις φιλε. Αν ειναι να σου χαλασει θα χαλασει. Καλα το main παιχνιδι σου βαλτο στον SSD και θα δεις διαφορα

Δημοσ.

Οντως 1-2 παιχνιδια θα τα βαλω στον SSD..

Ηθελα να πω επισης οτι βλεπω στο σαιτ της Seagate οτι η σειρα 7200.12 δεν εχει 64MB cache αλλα μονο η 7200.14..

Τα ελληνικα καταστηματα πως εχουν τους 7200.12 με 64MB cache και κωδικο μοντελου [sT1000DM003] οπου αυτο ανηκει στη σειρα 14?

Πιασ' τ' αυγο και κουρευτο δε βγαζω ακρη...

Δημοσ.

αυτοι εχουν κακη φημη.

...ποιοί αυτοί δηλαδή; Και τί φήμη;

Γιατι δεν παιρνεις WD green?

...ενώ αυτοί, ε... (για "φήμη" λέω...)

Αλέιλο :

α) Πέραν των "φημών", όπως ήδη είπες, τί θα σου κάτσει είναι. Κι ο Μπλακ που σου χάλασε, δεν είναι θεός - απλά υποτίθεται πως έχει (σα μοντέλο) καλύτερη ποιότητα κατασκευής (εξ' ου και η μεγαλύτερη εγγύηση). Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι "αστοχίες" δεν βγάζει ένα ποσοστό της σειράς όλης - ούτε ότι δεν υπεισέρχονται και άλλοι (κυρίως περιβαλλοντικοί) παράγοντες που παίζουν το ρόλο τους στο πότε θα τινάξει τα πέταλα ένας δίσκος. Μ' άλλα λόγια, ΑΓΟΡΑΖΕ εσύ Μπλακ για να έχεις την σιγουριά της εγγύησης αντικατάστασης, κράτα αντίγραφα των αρχείων ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ, κι από 'κει και πέρα πόσο θ' αντέξει ο δίσκος, ο θεός κι η ψυχή του, και δε σε νοιάζει κι όλας.

β) Ξέχνα τις "διαφορές στις ταχύτητες" - πριόνισμα των πριονιδιών είναι. Ξέχνα και γι' αυτό τη διαφορά στην cache.

Δημοσ.

Με ενημερωσαν λοιπον απο το καταστημα οτι ο σκληρος ειναι χαλασμενος και οτι μου αναλογει το πιστωτικο των 65 ευρω ωστε να αγορασω κατι απο εκει.

Στην αρχη ζητησα να αντικατασταθει με κατι καλυτερο πραγμα που οπως μου ειπαν δεν προβλεπεται οπως επισης ουτε επιστροφη μετρητων.

Στη συνεχεια αφου ζητησα να κανουν RMA μου ειπαν οτι δεν κανουν αυτοι RMA αλλα ο προμηθευτης τους κι αν θελω να το κανω μονος μου..

Επισης μου ηρθε απαντηση απο την WD και μου ειπαν να στειλω τον σκληρο για αντικατασταση..

Ερωτηση: Η WD θα μου αντικαταστησει τον σκληρο με τον ιδιο η καλυτερο η μπορει να μου δωσει πχ. εναν μπλε η πρασινο η οτι κρινει αυτη?

Να σημειωσω επισης οτι ηδη εκλεισα τον Seagate 1TB Barracuda (7200.14) SATA III τον οποιο και θα παραλαβω συντομα..

Δημοσ.

Παιδια καποιες ερωτησουλες γιατι μολις πηρα τον σκληρο και ετοιμαζομαι να τον φορμαρω..

Κατεβασα το Disk Wizard της Seagate και με ρωταει τι partition να κανω δηλαδη primary ή logical..

Ο σκληρος θα ειναι 2ος δε θα τρεχει εκει το λειτουργικο αλλα απ'οτι γνωριζω κανουμε primary..Στο προγραμμα λεει οτι primary να το κανω αν εχω σκοπο να βαλω πανω OS..

Μηπως να παω να το κανω μεσα απο το Disk Management των Windows?

Επισης quick format ή κανονικο?

Ευχαριστω και παλι

Δημοσ.
Στη συνεχεια αφου ζητησα να κανουν RMA μου ειπαν οτι δεν κανουν αυτοι RMA αλλα ο προμηθευτης τους κι αν θελω να το κανω μονος μου..

...κι εδώ θα έπρεπε (θα μπορούσες τεσπα) να τους είχες πει να πάνε να γαμηθούνε μόνοι τους. Κι αν είχες χρόνο & όρεξη να διαθέσεις, να κατέβαινες στη μαγαζάρα τους και να τους κάνεις ντάρμα-ντουμάνι, που λέμε εδώ στη Θράκη, καθώς είναι δική τους (νομικά) υποχρέωση ν' αναλάβουν "ό,τι χρειαστεί". Βέβαια, για να βρεις το δίκιο σου στο ξεφτιλομαγαζοριστάν, ή να γίνεις τσιμπούρι/φωνάξεις χρειάζεται, ή ακόμα-ακόμα και να φτάσεις μέχρι καταγγελίες και αγωγές. Και είτε ο μέσος καταναλωτής δεν έχει την "όρεξη", ή και δεν είναι αποφασισμένος να το τραβήξει "μέχρι εκεί που δεν πάει" (...πάντως το να κάνει "μανούρα" εντός μαγαζιού, συνήθως...αρκεί για να συνετίσει "τους πλένοντες με Essex"). Τεσπα, αν/όπως κατάλαβες, δική σου θα είναι η επιλογή.

Περί WD, που μπορεί να είναι μονοπωλιακοκολοσσός (με ότι κακά συνεπάγεται αυτό), αλλά τουλάχιστον ψιλικατζιδομάλακες δεν είναι. Οπότε, ναι, θα σου στείλουν κατά πάσα πιθανότητα ίδιο - ή ΚΑΛΥΤΕΡΟ αν τυχόν δεν έχουν τέτοιον. Αλλά δεν έχεις να φοβάσαι για Blue ή πούτσες Blue. Μεγάλη πιθανότητα πάντως υπάρχει να είναι "refurbished", αλλέως-πώς "ανακατασκευασμένος" (..."επιδιορθωμένος" άλλος, αν θες), αλλά σε γενικές γραμμές και τέτοιος να είναι, θα είναι τζιτζί και λειτουργικότατος (τις περισσότερες φορές, ο όρος "ανακατασκευασμένος" περιλαμβάνει μικρο-επεμβάσεις, όπως λόγου χάρη αλλαγή πλακέτας, και σε κάθε περίπτωση το υλικό που χρησιμοποιούν είναι ελεγμένο). Το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ "κακό" ενός τέτοιου, θα είναι η όχι εκ νέου εγγύηση, αλλά η "συνέχιση" της παλιαιάς σου (αν έχεις ακόμη πχ 3 μήνες εγγύηση, τόση και θα συνεχίσεις να έχεις αν έρθει "refurbished"). Όχι ότι θα "χάσεις" κάτι -ίσα βάρκα/ίσα νερά θα είσαι. Σα να μη χάλασε αυτός που έχεις, ένα πράμμα...

Αν δε σε χαλάει το περίπου 10άρικο που λέγαμε για την αποστολή, καθώς και να φτιάχνεις συσκευασία, αλλά σε χαλάει να μπλέξεις με τους ντοπιολαμογιάδες, στειλ' τον μόνος...

Επίσης, "κακώς" πήρες τον Μπαρακούντα, όπως έλεγα. Όχι γι' άλλο λόγο, αλλά γιατί η εγγύησή του είναι για τον Αχιλλέα Μπέο : οι μόνοι (όπως επίσης είπα) που συμφέρουν αυτόν τον καιρό, είναι οι Western Digital Black (Caviar και Scorpio, 3.5άρηδες ή 2.5άρηδες δηλαδή). Και μάλιστα μόνο απ' το Vision Studio (Σαλονίκη). Να εύχεσαι να σου αντέξει τουλάχιστον 4 χρόνια...

α) Ό,τι και να το κάνεις (Primary ή Logical) το ίδιο είναι για τη χρήση που τον θες (απλά αν τον ήθελες για OS, θα ήσουν υποχρεωμένος να τον κάνεις Ρ).

β) Ναι, καν' το μέσα απ' τα Win.

γ) Τέρενς-φορμάτ, αν θες να γίνει σε δευτερόλεπτα. "Κανονικό", εάν θες να...περιμένεις (ώρες ίσως - ανάλογα τί μηχάνημα έχεις κυρίως). Η διαφορά είναι ότι το "κανονικό", τσεκάρει για σφάλματα στον δίσκο. Προσωπικά πάντως, θα έκανα ένα "Read Test" με το Hard Disk Sentinel (μενού "File/Surface Test"), όπου θα έβλεπα και σε γραφικό περιβάλλον τα αποτελέσματα του τσεκαρίσματος...

Δημοσ.

Επειδη πριν λιγο γυρισα και θα μου παρει πολυ το Surface Test θα το κανω αυριο με την ησυχια μου..

Για αρχη εχω αυτα--->>>>

post-79241-0-77211400-1352864120_thumb.jpg

post-79241-0-90899700-1352864136_thumb.jpg

Εκανα κανονικο φορματ τελικα..Πηρε 1,30 ωρα περιπου

Δημοσ.

Το προβλεπόμενο κι "αυτοννόητο" δείχνει το overview του ΗDS πάντως. Έχε το να ξεκινάει με τα Windows για να βλέπεις αν μια μέρα των ημερών πέσει η υγεία του.

Δημοσ.

δικιο εχεις φιλε. Αν ειναι να σου χαλασει θα χαλασει. Καλα το main παιχνιδι σου βαλτο στον SSD και θα δεις διαφορα

Μιας και δε ξερω απο επιδοσεις ssd,μπορεις να μου πεις πια η διαφορα ενος παιχνιδιου σε ssd απο εναν απλο δισκο? π.χ εγω αν βαλω το fifa 13 στον ssd τι παραπανω θα κανει?Εκτος αν μιλας μονο για την αρχικη εκκινηση του παιχνιδιου..οτι και καλα θα ξεκιναει πιο γρηγορα.

Δημοσ.

Μολις τελειωσα και με το Surface Test οπως με συμβουλεψε ο φιλος washcloud!

post-79241-0-61686700-1352908783_thumb.jpg

Και μια ερωτηση που μπορει να ειναι και ασχετη..Με το συγκεκριμενο προγραμμα μπορω να τεσταρω και τον SSD?Να κανω στο μελον Surface Test κτλ?Η τα τεστ αυτα ειναι ΜΟΝΟ για σκληρους?

Δημοσ.

Πηγα λοιπον στο καταστημα να παρω πισω το σκληρο και χωρις να εχω ορεξη για τσακωμο ρωτησα γιατι δεν το στελνουν αυτοι για RMA και μου ειπανε οτι εμεις δεν ανακατευομαστε με αυτα και οτι αυτοι το στελνουν στον προμηθευτη(αυτο που ειχα γραψει και πιο πανω) ο οποιος κανει μονος του το RMA..Χωρις να το ζορισω περισσοτερο το θεμα πηρα τον σκληρο κι εφυγα..Το μονο σιγουρο ειναι οτι και αυτο το καταστημα θα προστεθει στη λιστα μου με τα καταστηματα στα οποια δε προκειται να ξαναδωσω ουτε ενα δεκατο του λεπτου απο τα χρηματα μου..

Υ.Γ.Αληθεια αν μου καει η καρτα γραφικων η οποια ειχε αγοραστει στα 350ευρω πριν 2 χρονια θα μου δωσουν παλι πιστωτικο η εκει θα κανουν RMA τρεχοντας?Απλη απορια...

Να ευχαριστησω επισης τον Washcould για τις συμβουλες του σε αυτο το ποστ αλλα και σε αλλα καθως τα σχολια του ειναι πολυ χρησιμα!

Δημοσ.

Να 'σαι καλά Αλέιλο.

..περί κάρτας γραφικών : ξέρεις τί γίνεται στο Γυφτομαγαζαριστάν μας; Κατά πάσα πιθανότητα ΠΑΛΙ για "πιστωτικό" θα σου πουν,,,αλλά στις ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ τιμές! Ναι, έτσι στην ψύχρα τα λαμόγια (γενικώς). Παρά κι ενάντια στον νόμο. Διότι πατάνε στο γεγονός ότι ο κοσμάκης ή δεν ξέρει, ή δεν έχει όρεξη ή χρόνο κτλκτλ ή και...ΦΟΒΑΤΑΙ ακόμα να διεκδικήσει δικαιώματα (εμ πώς όχι, στο από κάθε άποψη μπουρδέλο που ζούμε). Και οι ωραιάδηδες πατάνε επίσης στο ότι, άντε και βρέθηκε κανένας "ξύπνιος" και τους καταγγείλει (στη ΓΓ Καταναλωτή κτλ) ή το πάει δικαστικά, σιγά τη "ζημιά" που θα πάθουνε : τα κέρδη τους από τις λαμογιές τους, είναι πολύ περισσότερα, και δεν υπάρχει κανείς να τους κυνηγήσει να τους κλείσει το ρημάδι που ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ τους πράττουν ενάντια στον νόμο που υπάρχει για την προστασία των καταναλωτών... Ούτε και το "θα τους δυσφημίσω και Ευρώ από 'μένα ούτε που θα ξαναδούν" τους κόφτει. ΜΟΝΟ κανένα "συνοικιακό" μαγαζί τα προσέχει αυτά...

Δημοσ.

και μου ειπανε οτι εμεις δεν ανακατευομαστε με αυτα και οτι αυτοι το στελνουν στον προμηθευτη(αυτο που ειχα γραψει και πιο πανω) ο οποιος κανει μονος του το RMA.

Απλά σαν αναφορά να πω ότι όλοι αυτό κάνουν,και για αυτό και αργεί σε όλους να γίνει,περιμένουν να μαζευτούν αρκετά πράγματα για αλλαγή από τον ίδιο προμηθευτή και μετά του τα στέλνουν με φορτηγό,και αυτός στην συνέχεια περιμένει να γεμίσει το κοντέινερ για να τα στείλει στην εταιρία.

Υ.Γ.Αληθεια αν μου καει η καρτα γραφικων η οποια ειχε αγοραστει στα 350ευρω πριν 2 χρονια θα μου δωσουν παλι πιστωτικο η εκει θα κανουν RMA τρεχοντας?Απλη απορια...

Πάντα προσπαθούν να δώσουν πιστωτικό εκτός και αν πέσαν οι τημές και τους συμφέρει η αντικατάσταση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...