aleilo03 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Παιδια καλησπερα.. Σημερα το μεσημερακι λοιπον που πηγα να ανοιξω το pc κολλησε στο starting windows..Εκανα 2-3 επανεκκινησεις αλλα παλι τα ιδια..Το βγαζω απο μπριζα κτλ το ανοιγω και μπαινει..Στη συνεχεια ομως δεν ανοιγε με τιποτα τα αρχεια τα παιχνιδια και τα προγραμματα που εχω αποθηκευμενα 2ο σκληρο καθως στον SSD εχω μονο το OS.. Επομενες επανεκκινησεις οι περισσοτερες αποτυχημενες η μπαινει windows μετα απο 5 λεπτα ενω μεχρι χτες εμπαινε σε 15 δευτερολεπτα... Ανοιγω το κουτι και αποσυνδεω τον 2ο σκληρο και το pc ανοιγει σφερα οπως και πριν.. Τον ξαναβαζω πανω ανοιγει παλι το pc με μεγαλη καθυστερηση και δεν τον διαβαζει!! Ξανα μανα τα ιδια κτλ αφου τον διαβασε με τα πολλα ειμαι σε φαση τωρα τσεκαρισματος για bad sectors κτλ αλλα κανει πααααρα πολυ ωρα και δεν ξερω καν αν θα το ολοκληρωσει... Το θεμα ειναι αν ο σκληρος ειναι το προβλημα και ποσο μαλον ετσι στα καλα καθουμενα... Να πω οτι εχω κανει system restore, virus scans κτλ..Επισης δεν εκανα τιποτα διαφορετικο απ'οτι κανω συνηθως ωστε να δημιουργηθει αυτο το προβλημα, μεχρι χτες δουλευ μια χαρα... Τα φωτα σας παιδες!! Αποτελεσματα απο το τεστ της WD Test Option: QUICK TEST Model Number: WDC WD6402AAEX-00Z3A0 Unit Serial Number: WD-WCATR1041318 Firmware Number: 05.01D05 Capacity: 640.13 GB SMART Status: PASS Test Result: FAIL Test Error Code: 06-Quick Test on drive 2 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 2! Test Time: 20:53:41, November 09, 2012 Test Option: EXTENDED TEST Model Number: WDC WD6402AAEX-00Z3A0 Unit Serial Number: WD-WCATR1041318 Firmware Number: 05.01D05 Capacity: 640.13 GB SMART Status: PASS Test Result: FAIL Test Error Code: 08-Error was detected while repairing bad sectors. Test Time: 21:17:57, November 09, 2012
TheELF Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Αφού βγάζει fail στα τεστ τελείωσε,έχει πρόβλημα ο δίσκος,τώρα καλά κακά καθούμενα δεν παίζουν ρόλο,ηλεκτρονικά είναι και όποτε θέλουν χαλάνε,μπορείς να κάνεις μια δοκιμή και να του αλλάξεις τα καλώδια του και ρεύμα και data μπας και έχει κάποιο προβληματάκι αλλά εκεί θα σου έβγαζε και άλλα προβλήματα.
aleilo03 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Φιλε ευχαριστω για την αμεση απαντηση.. Να ρωτησω ομως για πιο λογο αργει να μπουταρει αφου το OS ειναι στον SSD? Επισης τωρα που εκανα παλι επανεκκινηση και αργησε παλι δεν τον διαβαζει το συστημα μου εμφανιζει μονο τον SSD... Αλλαξα και το καλωδιο του ρευματος μπενοβγαλα και το σατα αλλα τιποτα...
TheELF Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Αργεί επειδή τα windows ψάχνουν όλους τους δίσκους για να προετοιμάσουν την λειτουργία του Η/Υ
aleilo03 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Μετα απο αρκετα restart πλεον δεν μου εμφανιζει καθολου το σκληρο..Οπως φαινεται μας τελειωσε δυστυχως.. Επειδη ο δισκος ειναι ακομα σε εγγυηση γνωριζετε τη διαδικασια?Δλδ RMA στην Western Digital η επικοινωνια με την εταιρια που τον αγορασα?
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Με την WD απ' ευθείας, 2 είναι τα σίγουρα : (το λιγότερο) γύρω στο 10άρι έξοδα αποστολής (η επιστροφή δική τους) και χρόνος αναμονής γύρω στη βδομάδα με 10ήμερο. Ολίγον μανούρα είναι να φτιάξεις σωστά τη "συσκευασία". Με το κατάστημα αγοράς, 0 έξοδα, αλλά πιθανή καθυστέρηση και πιθανή άλλη ταλαιπωρία (να σου λένε μαλακίες σχετικά με την αντικατάσταση). Διαλέγεις. (Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποίησε πρώτα τον ονλάιν οδηγό της WD για να δεις τί λέει για την εγγύηση του δίσκου, με βάση το S/N του)
aleilo03 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Πηγα πρωτα τον προβληματικο σκληρο στο πλαισιο να το τσεκαρω και οντως τα ειχε φτυσει..Στη συνεχεια το πηγα στο καταστημα απο οπου και το ειχα αγορασει και μου ειπαν οτι θα με ενημερωσουν σε 2-3 μερες!!(στο πλαισιο το τσεκαρε το παλικαρι σε 5 λεπτα). Επισης μου ειπαν οτι επειδη δεν υπαρχει αντιστοιχο μοντελο σαν και αυτο που ειχα θα μου γινει πιστωση ωστε να αγορασω κατι αλλο?Τι πιστωση δηλαδη?Την αξια που ειχε τοτε?Δε μου το διευκρινησαν..Τοτε ο 640αρης σκληρος ειχε 65 ευρω ενω τωρα ο 500αρης εχει 80-90 αρα τι θα μου δωσουν?Τελοσπαντων θα περιμενω ενημερωση το αργοτερο μεχρι την Τριτη πριν τους καλεσω παλι.. Οσο αναφορα την WD τους εχω στειλει mail απο την Παρασκευη και δεν εχω παρει απαντηση...
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 To πιστωτικό βγαίνει βάσει της τιμής που αγόρασες (έτσι λέει τουλάχιστον ο νόμος). Τα 65 δηλαδή. Από 'κει και πέρα, μπορείς να επιμείνεις να σου τον στείλουν για RMA στην WD (που λέγαμε). Κι αυτό δικαίωμά σου είναι (να επιλέξεις την "αποκατάσταση" που θες). Αν σου πούνε ιστορίες και δεν έχεις όρεξη να το...παλαίψεις, καλύτερα στείλε τον ο ίδιος στη WD, και θα σου έρθει είτε 640άρης, είτε και μεγαλύτερος. Να θυμάσαι πάντως πως εάν δεχτείς "πιστωτικό" από το μαγαζί, αυτοί μετά θα χρησιμοποιήσουν τον δίσκο που θα τους αφήσεις, για να λάβουν τον "ίδιο ή και καλύτερο" μέσω από του RMA που εν συνεχεία θα κάνουν από μόνοι τους...(στην ουσία θα κερδίσουν στις πλάτες ΣΟΥ)...
aleilo03 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Το πιστωτικο λογικα ειναι για το ξοδεψω σε αυτους ετσι δεν ειναι?Δε θα μου δωσουν δηλαδη μετρητα 65ευρω..Μπορει να απαιτησω κατι τετοιο η αλλιως να τους πω να το στειλουν για RMA? Μπορει να ειναι λιγο ακυρη η ερωτηση αλλα δε μου εχει τυχει ποτε να μου χαλασει κατι σε εγγυηση εξ'ου και οι αποριες μου..
TheELF Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Πιστωτικό,ναι για το μαγαζί τους... Χρήματα δύσκολα να σου δώσουν,να επιμένεις για rma ό,τι και να σου λένε,και θα ακούσεις αρκετές βλακείες,απλά να το έχεις στάνταρ ότι θα κάνει κάναν μήνα η διαδικασία ίσως και παραπάνω. .
aleilo03 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Επειδη επισης δεν μπορω να μεινω χωρις σκληρο για τετοιο διαστημα, βασικα ουτε καν για μια εβδομαδα, οπως λετε αν δε μου δωσουν απο μονοι τους ειτε μετρητα ειτε κατι καλυτερο θα επιμεινω για rma και ενδιαμεσα θα αγορασω εναν αλλο και μολις μου φερουν τον WD να τον πουλησω.. Κατι ακομα αν τους πω να κανουν αυτοι το RMA πιστευετε οτι μπορει να το καθυστερησουν εσκεμενα?
TheELF Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Εσκεμμένα δεν ξέρω,αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα στέλνουν έναν-έναν δίσκο αλλά θα περιμένουν να μαζευτούν πολλοί(να γεμίσει το κοντέινερ ρε παιδάκι μου)
washcloud Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Aν κατάλαβα καλά, πρόκειται για μικρομάγαζο, οπότε μάλλον δεν παίζει κοντέινερ κτλ - αλλά είναι στο χέρι τους πότε θα προκόψουν να κάνουν την αποστολή και να εξυπηρετήσουν. Ίσως λοιπόν να γίνει πιο σύντομα από το να το κάνει μεγαλομάγαζο το RΜΑ, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις ("εσκεμμένη" καθυστέρηση, δεν κόβω). Οπότε αν δεν σε χαλάει το 10άρικο και το να φτιάχνεις εσύ κουτάκι με φελιζόλ/αντιστατικό σακκουλάκι κτλ (="κατάλληλη συσκευασία" που θέλει η μαμά), νομίζω ότι το καλύτερο, σε σχέση με το να πάρεις δίσκο και να ψάχνεις να τον πουλήσεις (σε συμφέρουσα τιμή), είναι "να κάνεις υπομονή" για το διάστημα που θα πάρει να έρθει ο αντικαταστάτης αν κάνεις το RMA μόνος σου... Μετρητά ΚΑΝΟΝΙΚΑ οφείλουν να σου δώσουν αν το ζητήσεις - αλλά δυστυχώς στο Ελλάντα θα χρειαστεί να "γίνεις κακός" και να το...παλαίψεις (και μάλλον δεν θα έχεις κι αποτέλεσμα τελικά). Γενικά,,,ξέχνα το, πρακτικά. Το ίδιο ισχύει (ακόμα χειρότερα, βασικά) για το να σου δώσουν "κάτι ίσο/ ή καλύτερο").
aleilo03 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Το καταστημα ειναι το pc1.Τους πηρα τηλ και ακομα δεν το εχουν κοιταξει.. Επειδη σκεφτομαι ότι αλλαγη και να γινει εγω να παρω εναν Seagate Barracuda 1TB 7200 θα ηθελα να ρωτησω επειδη δε μπορω να βγαλω ακρη για τους Barracuda 7200.12 και 7200.14. Ελληνικα σαιτ δε βλεπω να εχουν τη σειρα 14 αλλα μονο τη 12.. Γνωριζετε κατι σχετικο με αυτους τους σκληρους? Ευχαριστω
h4ck Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 αυτοι εχουν κακη φημη. Γιατι δεν παιρνεις WD green?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα