XPHSTOS_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα, Τίτλος μακρινάρι αλλά νομίζω ότι τα λέει όλα... Σήμερα επιτέλους αγόρασα και εγκατέστησα τα windows 8 pro στον σταθερό μου υπολογιστή. Όλα καλά όλα ωραία... Έχω και άλλα 1 laptop με windows 7 home premium (64Bit είναι και τα windows 8 και τα windows 7). Θέλω να "βλέπω" δικτυακά 2 δίσκους και 2 φακέλους από κάθε μηχάνημα έκαστο! Εδώ να σημειώσω ότι είχα windows 7 ultimate πριν βάλω τα 8 και με πάρα πολύ απλές ρυθμίσεις στο network and sharing δούλευαν μια χαρά... Έχω ξαναπάθει εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι τόσο δύσκολο να γίνεται κάτι τέτοιο (ή εγώ το κάνω τόσο δύσκολο κάθε φορά που προσπαθώ!) Δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα homeGroup εκτός και είναι απαραίτητο ή καλύτερο για κάποιο λόγο, στο προηγούμενο στήσιμο τα μηχανήματα "βλεπόντουσαν" μια χαρά. Πείτε μου τι μπορεί να κάνω λάθος: Ίδιο workgroup: Checked! File Sharing Options ίδια: Checked! Αναλυτικότερα: On το Network Discovery On το File and Printer Sharing Allow Windows to manage homegroup connections On το Public Sharing Δεν έχω 128-bit encryption (το έβγαλα για να δοκιμάσω μήπως έφταιγε αυτό) Τέλος έχω Off password protection... Νομίζω ότι έχω κάνει άπειρους συνδυασμούς στις ρυθμίσεις αυτές αλλά δεν μου κάθεται τίποτα... Επίσης όταν κάνω share ένα δίσκο ή ένα φάκελο πάω στο advanced shared options και δίνω full control to everyone αλλά πάλι τίποτα... Δηλαδή προσπαθώ να τα αφήσω όσο πιο ανοικτά γίνεται μήπως κάποια ασφάλεια με "κόβει" αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτα... Ξέχασα να αναφέρω ότι το σφάλμα που βγάζει είναι ότι δεν έχω δικαίωμα πρόσβασης και ότι πρέπει να επικοινωνήσω με τον Διαχειριστή... Επίσης: Στον Υπολογιστή μου βλέπω κάτω από το δίκτυο και τα 2 τα μηχανήματα μπορώ να μπω μέσα στο laptop και στον public folder του αλλά όχι στον δίσκο που κάνω εγώ share... Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα... Ευχαριστώ! (που με ακούσατε-διαβάστε τουλάχιστον!)
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Από προγράμματα προστασίας τι έχεις; Αν έχεις κάποιο internet security ή firewall πρέπει να επιτρέψεις την πρόσβαση αρχείων στους άλλου υπολογιστές. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις ότι έχεις από antivirus, internet security suites, firewalls για λίγο και δες αν έχεις πρόσβαση έτσι.
XPHSTOS_ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δεν χρησιμοποιώ ακόμη κανένα... πέρα από το firewall των windows... Επίσης για κάποιο άγνωστο λόγο... χωρίς να πειράξω τίποτα... το πρόβλημα λύθηκε (?) Έχω τις ρυθμίσεις που αναφέρω, και εκεί που έτρωγα errors ξαφνικά βλέπω ότι μπορώ να μπω από το Laptop στον σταθερό... Αλλά όχι το αντίστροφο... μετά από λίγο, εκεί που προσπαθούσα να μπω στο Laptop από το desktop (κυριολεκτικά χωρίς να πειράξω κάποια από τις παραπάνω ρυθμίσεις) μπήκε δίνοντας του εντολή να δω τον δίσκο με το $ στο τέλος... και μπήκε... Από τότε μπαίνοβγαίνω κανονικά ακόμη και μετά από restart... Δεν ξέρω πως έφτιαξε... αλλά θα ήθελα να μάθω...!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα