Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους! Το λαπτοπ αυτο ειναι της κοπελας μου. Δουλευε επι δυο μιση χρόνια κομπλε, αλλά πριν λίγες μερες εβγαλε μηνυμα οτι ο δισκος ειναι στο 0% kαι οτι δεν λειτουργεί σωστά. Ειναι εκτός εγγύησης και η Dell μου ειπε για να στειλει αλλο δισκο θελει 120 ευρω. Αρα θα τον αλλάξω μονος μου , νομίζω θα τα καταφερω. 2 ερωτήσεις προς οποιον γνωρίζει και θελει να βοηθήσει.

1. Τι δίσκο φοράει? Στις πληροφορίες της Dell λέει οτι ειναι

500GB SERIAL ATA (5400RPM). Λογικά είναι 2,5 ιντσες. Αλλά δεν ξέρω πως να ψάξω νεο δίσκο, με τι συνδέεται? σατα 2?? Είμαι ασχετος ως προς αυτο.

2. Τι γινεται με τα windows? Tα αυθεντικά windows 7 που είχε μπορούμε να τα ξαναβάλουμε στον επομενο δισκο απλα χρησιμοποιώντας τα DVD που είχαμε παρει μαζί με το λαπτοπ και βαζοντας το product key που ειναι γραμμένο στην συσκευη απο κάτω?

Ευχαριστω εκ των προτερων! :fear:

Δημοσ.

1) ναι, 2.5'' παιρνουν τα λαπτοπ.

http://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi.html?keyphrase=2.5+hdd&order_dir=asc&page=1

2) Οπως τα λες ειναι με τα windows. Απλα περνας τα 7, μετα τους drivers, και ειτε βαζεις χειροκινητα τον κωδικο που βρισκεται κατω απο το λαπτοπ ειτε οταν το συνδεσεις στο ιντερνετ, θα τον βρει μονο του.

Αυτα!

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε μου σε ευχαριστω για την απαντηση. Για να μην κάνω καμια πατατα με την παραγγελία ολοι αυτοι οι δίσκοι που παρεθεσες ειναι συμβατοι? Το μονο κριτηριο ειναι οι 2,5 ιντσες? Με τον ιδιο τροπο συνδέονται ολοι στην μητρική? Αν θες προτεινε μου καποιον συγκεκριμένα κατα προτιμηση Western DIgital.

Δημοσ.

Πολλοί λένε τώρα να πάρεις ένα ssd να βάλεις μέσα και να πάρεις εναν εξωτερικό για τα αρχεία...αλλά ξεφεύγει το budget για ssd...απο μένα πάρε αυτόν στις 7200 στροφές και 5 χρόνια εγγύηση...

Περίμενε να δεις τι θα σου που και οι αλλοι...

• Like 2
Δημοσ.

Nα σαι καλά φίλε! ΑΝ οποιοσδήποτε αλλος εχει καποια προταση και σε εναν με 5400 rpm που πιθανον να ειναι και πιο φθηνός καλοδεχούμενη.

Δημοσ.

Εχει τεραστια διαφορα στις ταχυτητες Αντώνη το 7200?

Αφου σε ευχαριστησω ξανα, μια τελευταια ερωτηση. Η συνδεση του δισκου στην μητρική γιανεται με καποιο καλώδιο σατα?

Θα τα καταφερω να τον αλλαξω μονος μου? Η ειναι δυσκολη διαδικασια? στο συγκεκριμενο λαπτοπ (αν σε βοηθαει αυτο) το μανουαλ λεει πως ο δισκος βγαινει συρταρωτα ξεβιδώνοντας μονο δυο βιδουλες.

Δημοσ.

Πανευκολα βγαινει ο δισκος.

Ειναι στο πλαι, δεν χρειαζεται να ανοιξεις καποιο καπακι (πχ μνημων) στο συγκεκριμενο λαπτοπ.

Ξεβιδωνεις, τον τραβας και βγηκε. Βγαζεις τον παλιο, βαζεις τον νεο, τον βαζεις παλι συρταρωτα και ..ετοιμος!

Να ξερεις παντως πως οι 7200rpm ειναι μεν καλυτεροι, ανεβαζουν δε περισσοτερη θερμοκρασια και ακουγονται λιγο, συγκριτικα με αυτους στις 5400 στροφες που ειναι κατα 99% παντελως αθορυβοι.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Λογικά θα πάω στον 7200 γιατι εχει και 5 χρόνια εγγύηση. Αν χρειαστει κατι αλλο με περασμα windows / drivers θα επανελθω.

Δημοσ.

Ναι η αλλαγη είναι πανεύκολη ένα καπάκι ξεβιδώνεις και 1-2 βίδες του σκληρού...μετά τον τραβάς και βγαίνει...

Δεν έχω δει το συγκεκριμένο λαπτοπ αλλά σε όλα (ή στα περισσότερα έτσι είναι )...

Τώρα δεν ξέρω αν ο νέος σκληρός έχει σύστημα ψύξης ή πρέπει να βγάλεις απο τον παλιό και να το βάλεις στον καινούριο...

Αυτό δεν το ξέρω....ας απαντήσει κάποιος γνώστης....

Δημοσ.

Συστημα ψυξης????? Στον σκληρο του λαπτοπ? Δεν ηξερα καν οτι υπαρχει τετοιο πραγμα σε 2,5 σκληρο. Ας μας πει καποιος που ξερει σιγουρα,

Δημοσ.

Πολυ καλη η επιλογη του Antwni για τον 500αρη WD 7200rpm! 7200rpm βαζει κι η ιδια η Dell στις επαγγελματικες σειρες της οπως Dell Vostro!

Δεν υπαρχει καποιο συστημα ψυξης για τον σκληρο δισκο των laptops, αν εχεις αυξημενη θερμοκρασια παιρνεις μια βαση με ανεμιστηρες να ακουμπας πανω ολο το laptop.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...