Προς το περιεχόμενο

windows 8 ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μ'αρέσει που κάποιοι γράφουν πως δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Windows 7 & 8...!!

Τα υπέρ των Windows 8: Πιο γρήγορη εκκίνηση, πιο γρήγορο κλείσιμο (μιλάμε για λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα & στις 2 περιπτώσεις).

Τα υπέρ και των δύο συστημάτων: Είναι το ίδιο σταθερά & ανταποκρίνονται χωρίς κολλήματα!

Τα υπέρ των Windows 7: Έχουν τη γνωστή επιφάνεια εργασίας των Windows με το start μενού & δεν είναι ένα σχετικά άγνωστο περιβάλλον.

Τα κατά των Windows 8: Έχουν 2 επιφάνειες εργασίας, τη γνωστή και μία με applications. H μία αλληλοσυνδέεται με την άλλη, δεν υπάρχει όμως το start μενού στη γνωστή θέση και "αρχικά" θα μπερδευτείς ώσπου να μπεις στο νόημα τους.

Τα κατά των Windows 7: Είναι πιο αργά στην εκκίνηση και αποσύνδεση, όπως επίσης καταναλώνουν περισσότερους πόρους είτε αφορά τη κάρτα γραφικών, είναι τη μνήμη ram, λόγω του windows aero, που μπορείς όμως να απενεργοποιήσεις κατά βούληση.

Σε γενικές γραμμές: Δύο αξιόλογα συστήματα με τα υπέρ και τα κατά τους!

Θέλεις κάτι που γνωρίζεις πως λειτουργεί χωρίς να μπερδεύεσαι, επιλέγεις 7!

Θέλεις κάτι που έχει πολλές αλλαγές, ως επί το πλείστον όχι όλες θετικές, αλλά ανταποκρίνεται πολύ πιο γρήγορα, επιλέγεις 8!

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ 8 και παραμένω σ'αυτά.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αντί να βάλει κανείς τα windows 8 και να προσπαθεί να μπλοκάρει το metro για να μοιάζουν με τα windows 7, τότε απλά ας μείνει στα Windows 7!!!

Κατά την ταπεινή μου άποψη το desktop και το start menu δεν είναι τυχαίο οτι υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Η υποβάθμιση του πρώτου και η αφαίρεση του δεύτερου, σε συνδυασμό με το προχειροφτιαγμένο πάντρεμα των tablet με τα desktop νομίζω οτι είναι το μεγάλο μείον των Windows 8.

Όσο για το εαν κάθε φορά το καινούριο λειτουργικό της Microsoft είναι καλύτερο από το προηγούμενο, θα σας δώσω μια λίστα - οι παλαιότεροι θα καταλάβουν. Κάθε δεύτερη έκδοση, τα Windows απογοητεύουν:

:-) Windows 98 - είχαν ακόμα "παιδικές ασθένειες" αλλά ήταν γενικά οκ.

:mad: Windows Millennium - ακόμα τα βρίζουν

:-) Windows XP - δέχτηκαν αρκετή κριτική αλλά ήταν πολύ καλύτερα από τους προκατόχους τους

:mad: Windows Vista - αμέσως σου έρχεται ο συνειρμός: Σβήστα!

:-) Windows 7 - τα λάτρεψα, ήταν πολύ καλύτερα και σταθερά από τα XP

:mad: Windows 8 - είναι ok για κινητά και tablet, αλλά για το laptop ή το PC μου ο συνδυασμός πληκτρολόγιο-ποντίκι-επιφάνεια εργασίας είναι κάτι που δουλεύει, οπότε, θα παραμείνω στα Windows 7.

??? Windows 9 (ή Windows Blue?) - λογικά θα είναι μια πιο ώριμη προσέγγιση, ένα καλύτερο πάντρεμα του metro με το desktop, γιατί προς το παρών μοιάζει σαν 2 λειτουργικά συστήματα το ένα πάνω στο άλλο.

Θα συμφωνήσω λοιπόν με το παρακάτω βίντεο:

Windows 8: It's Almost Not Terrible

http://www.youtube.com/watch?v=X0fsyb-ttcw

• Like 1
Δημοσ.
Κατά την ταπεινή μου άποψη το desktop και το start menu δεν είναι τυχαίο οτι υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Η υποβάθμιση του πρώτου και η αφαίρεση του δεύτερου, σε συνδυασμό με το προχειροφτιαγμένο πάντρεμα των tablet με τα desktop νομίζω οτι είναι το μεγάλο μείον των Windows 8.

Η MS αρχισε να σκαβει το ταφο του κλασσικου start menu,απο τη στιγμη που προσθεσε στο λογισμικο τους το windows explorer!

Απο τον πρωτο κι'ολας καιρο,τοσο στα vista,οσο και στα 7,που ξεκινησα να χρησιμοποιω το w.explorer,για μενα και για πολλους αλλους,το start menu,αρχισε να ειναι απλα ενα διακοσμητικο εικονιδιο στην αριστερη κατω γωνια,του περιβαλλου εργασιας!

Με τα 8,απλα εβαλε τη ταφοπλακα!

Τελος,δε συμφωνω με την απομακρινση του,εστω κι αν εγω προσωπικα δε το χρειαζομαι!

Το θετικο σ'αυτη την εξεληξη,ειναι οτι τα προγραμματα απο τριτους,για την αποκατασταση του κλασσικου start menu,ειχε σαν αποτελεσμα να βγουν μακραν καλυτερα start menu,απ'αυτα που ειχαι η ιδια η ms στα προηγουμενα λογισμικα της!

Προσωπικα,το start8,αν και ειναι επιπληρωμης,το θεωρω,μακραν καλυτερο απο αυτο που ειχαν τα w7 και σου δινει και την δυνατοτητα να διαλεξεις αν θες ή οχι το "metro" και 3 διαφορετικα start menu(κλασσικο,του νεου και το υβρηδικο-κατι μεταξι νεου και κλασσικου),κατι που δε μπορεις να εχεις οταν εισαι με τα 7αρια!

More Choice.Always Better!

Και ετσι εχουμε ενα εκπληκτικο λογισμικο στα 30ευρο(pro) και με 3ευρο για το start8=33ευρο συνολο!

Ετσι λοιπων εχουμε το εξης:

33ευρο windows 8 pro vs 200ευρο windows 7 ultimate!!!

Δημοσ.

Ό,τι και να γράφετε, το γεγονός ότι πρόκειται για τα πιο γρήγορα και σταθερά windows που κυκλοφόρησαν, είναι γεγονός!

ΔΕΝ υπάρχουν windows που εγκαθίστανται σε λιγότερο από 10', ούτε υπάρχουν windows που να ξεκινάνε μέσα σε λιγότερο από 10" και να σβήνουν το ίδιο γρήγορα.

Από'κει και πέρα στο απόλυτο άνω-κάτω, δυστυχώς αυτό είναι ένα μειονέκτημα και πλέον δεν αλλάζει. Αλλά η ταχύτητα τους αφήνει κάθε προηγούμενη έκδοση ΧΡΟΝΙΑ πίσω!!

• Moderators
Δημοσ.

και οτι πιο καινουργιο ειναι και καλυτερο στην πληροφορική τουλάχιστον

γνωμη μου !

Και τα Windows Me ηταν καποτε καινουρια ;)

..για να προλαβω την οποια παρανοηση: Προφανως δεν συγκρινω τα Me με τα 8 ;)

Δημοσ.

Και ετσι εχουμε ενα εκπληκτικο λογισμικο στα 30ευρο(pro) και με 3ευρο για το start8=33ευρο συνολο!

Ετσι λοιπων εχουμε το εξης:

33ευρο windows 8 pro vs 200ευρο windows 7 ultimate!!!

Tι εννοεις; υπάρχει τετοια τιμη για τα 8αρια ή μιλάς για upgrade

Δημοσ.

Tι εννοεις; υπάρχει τετοια τιμη για τα 8αρια ή μιλάς για upgrade

Ποια η διαφορα?

30 το upgrade και 60 το dvd(x32 & x64)!

Eγω αγορασα τα windows 7 home premium upgrade dvd(οχι OEM) 100 ευρο!Εχουν αλλαξει 3 διαφορετικα συστηματα και παντα clean install!

Σιγα μην εδινα 150ευρο για την dsp(Retail),αφου μπορουσα να κανω τη ιδια δουλεια με το upgrade dvd!

Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι

έχω την εντύπωση ότι μετά την εκκινηση τα 8 σε στέλνουν κατευθείαν στο metro UI σωστά;

αν ναι υπάρχει η δυνατότητα να μπαίνεις κατευθείαν στο desktop χωρίς να απενεργοποείς τo metroUI;

εχω διαβάσει ότι δεν έχει εικονίδια shut down κλπ ισχύει;

ελληνικά παίζουν μέσω upgrade;

Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι

έχω την εντύπωση ότι μετά την εκκινηση τα 8 σε στέλνουν κατευθείαν στο metro UI σωστά;

αν ναι υπάρχει η δυνατότητα να μπαίνεις κατευθείαν στο desktop χωρίς να απενεργοποείς τo metroUI;

εχω διαβάσει ότι δεν έχει εικονίδια shut down κλπ ισχύει;

ελληνικά παίζουν μέσω upgrade;

1.Ναι

2.Ναι

3.Ναι(απο charm bar)

4.Ναι(γιατι ειναι η pro εκδωση και εχει ολες τις γλωσσες)

Δημοσ.

@ektor7

απο charm bar (?) μπορεις να πεις μερικες λεπτομερειες

και στην pro εκδοση απλα κατα την εγκαασταση επιλεγεις ελληνικα?

Δημοσ.

@ektor7

απο charm bar (?) μπορεις να πεις μερικες λεπτομερειες

και στην pro εκδοση απλα κατα την εγκαασταση επιλεγεις ελληνικα?

Νωμιζω μετα κατεβαζεις το πακετο της γλωσσας και την αλλαζεις!

Συμβουλη,δες μερικα βιντεακια για να δεις πως δουλευουν καποια βασικα πραγματα στα windows8!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...