Hal9000 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Μέχρι το 2015 υπολογίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το σύστημα τηλεματικής για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς ο διαγωνισμός εισέρχεται, με αργούς πάντα ρυθμούς, στην τελική του φάση. Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρηση και τεχνική διαχείριση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης στόλου για τις «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός δικτύου 1000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες, που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις, καθώς και από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους. Προβλέπεται επίσης, η δημιουργία κέντρου ελέγχου από όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου. Το Σύστηµα Τηλεµατικής έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της ποιότητας του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου και των υπηρεσιών: Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της θέσης όλων των οχημάτων Πληροφόρηση των επιβατών για τις ώρες διέλευσης των οχημάτων, μέσω των «έξυπνων στάσεων» Πληροφόρηση των επιβατών για τις ώρες διέλευσης των οχημάτων, μέσω διαδικτύου, SMS και εφαρμογών 3ης γενιάς (3G) κινητής τηλεφωνίας Ενημέρωση επιβατών εντός οχήματος (αναγγελία επόμενης στάσης, ad hoc ανακοινώσεις από Κέντρα Διαχείρισης) Επικοινωνία οδηγών με τα Κέντρα Διαχείρισης Πληροφόρηση για την επιβατική κίνηση κατά γραµµή, στάση και δρομολόγιο ή ώρα (μέσω του συστήματος αυτόματης καταμέτρησης επιβατών) Έλεγχος της αξιοπιστίας των δρομολογίων και της τήρησης του προγραμματισμού και κατ΄επέκταση βελτιστοποίηση του προγραμματισμού του συγκοινωνιακού έργου Ενημέρωση ακυρώσεων δρομολογίων ή τροποποιήσεων στον προγραμματισμό Πηγή: http://athenstransport.com/2012/11/08/telematics-2/%27%5Dathenstransport.com"]http://athenstransport.com/2012/11/08/telematics-2/']athenstransport.com[/url][/url] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 χοχοχοχο! μικροί αθηναίοι,μεις το έχουμε ήδη χρόνια τώρα μας κλέβετε και τις φώτο εεε; πάντως κακά τα ψέματα,βολεύει άπειρα πολύ! 22 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 χοχοχοχο! μικροί αθηναίοι,μεις το έχουμε ήδη χρόνια τώρα μας κλέβετε και τις φώτο εεε; πάντως κακά τα ψέματα,βολεύει άπειρα πολύ! Ελπιζω να το ειπες σε στυλ αστείου γτ ειδαλλιως απλά έλεος με τον μικροκομπλεξισμό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
butters Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Πολύ χρήσιμο για όλους, μακάρι να βγει το συντομότερο δυνατό. Οι 1000 στάσεις άραγε πόσο % ποσοστό να είναι σε σχέση με το συνολικό δίκτυο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Str Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 σιγά παιδιά!!! σιγά!!! μη βιαζόσαστε τόσο!!! άκου 2015!!! ΙΛΙΓΓΙΏΔΗΣ ΤΑΧΎΤΗΤΑ!!!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hurin Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Ελπιζω να το ειπες σε στυλ αστείου γτ ειδαλλιως απλά έλεος με τον μικροκομπλεξισμό. Εγώ να δεις σοκ που έπαθα που ανέβηκα Θεσ/νίκη το 2008 και τα είδα να λειτουργούν! Και με μεγάλη ακρίβεια! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Εδώ, ελπίζω να μην τα σπάσουν την 2η ημέρα λειτουργίας οι βάνδαλοι! 14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Απορώ τι θα τελειώσει πρώτα, αυτό ή το μετρό της Θεσσαλονίκης; Η μήπως ο υποθαλάσσιος; Η μήπως το τραμ της Λάρισσας;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XPHSTOS_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 ...και κλασσικά... του Ευόσμου το λεωφορείο άφαντο! Μια φορά το 20λεπτο και αν... και πάντα να γίνεται το αδιαχώρητο... Ας κοιτάξουν να βάλουν περισσότερα δρομολόγια (μπορώ να πω με σιγουριά ότι για την περιοχή μου, Εύοσμος, χρειάζεται πιο συχνή συγκοινωνία) και ας αφήσουν κατα μέρους τις τηλεματικές κτλπ. Ασχέτως από τα νεύρα μου για το 21, μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμο το σύστημα γιατί ουκ ολίγες φορές το έχω χρησιμοποιήσει, ειδικά από το κινητό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Socratis_g Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Υπαρχει σοβαρός ανθρωπος που να πιστεύει τις ημερομηνίες τους?Να θυμίσω το μετρό στο ελληνικό.Παράδοση τελη του 2008 αρχες 2009 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Θα συμφωνήσω ότι η 1η σκεψη και μένα ήταν οι βανδαλισμοί... προβλέπω σε κάθε πορεια να τα σπάνε οι γνωστοί-άγνωστοι ανεγκέφαλοι. επίσης κάτι #@$%@%@ 15χρονα που για να το παίξουν μάγκες βανδαλίζουν και σπάνε έτσι για την πλάκα τους. θέλω να δω 1 χρόνο μετά απ όταν τα βάλουν, ποσα απ αυτά τα 1000 σημεία θα λειτουργούν ακομα.. :/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Ελπιζω να το ειπες σε στυλ αστείου γτ ειδαλλιως απλά έλεος με τον μικροκομπλεξισμό. καλέ ναι..Πλάκα έκανα δεν έχω τέτοια θέματα έχω βάλει και τις φάτσες 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Στη Θεσσαλονίκη το σύστημα τηλεματικής κάνει feed τα δεδομένα από τις έξυπνες στάσεις σε πραγματικό χρόνο στο ίντερνετ, στο m.oasth.gr. Οπότε εγώ έχω βάλει bookmark στο κινητό να δείχνει κατευθείαν τη διέλευση απ τη στάση μου, κι έτσι βλέπω αμέσως από το κινητό ποιο λεωφορείο έρχεται και σε πόση ώρα ακριβώς, και δεν βγαίνω ποτέ από το σπίτι νωρίτερα απ όσο χρειάζεται πλέον. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Άντε και στα δικά σας. Αλλά σε 3 χρόνια;;; Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2012 από arxaggelos 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makmanb Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Tοοοοοσο σύντομα??? Θα μου πεις τι να πρωτοπρολάβει και αυτό το έρημο το Υπ. Ανάπτυξης? Είναι απασχολημένο να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με την ύφεση στην Ελλάδα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lousifer2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 που στην ελλάδα και ειδικά στην αθηνα? οχαοχαοχαοχαχαχαχα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις