Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κύριε Γουόςκλάουντ έχετε δίκιο, απλά θεώρησα ότι είναι εκτός εγγύησης για να μην έχει αναφερθεί ήδη.

Νταγκ21, δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοεί(ς).

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολλοί Φάνη δεν ξέρουνε/δεν νοιάζονται (...)/δεν το ΨΑΧΝΟΥΝ (με τσεκάρισμα στο μαμαδο-σάιτ βασικά) για τις εγγυήσεις. Και δυστυχώς επίσης πολλοί που τους δίνουν συμβουλές και τους λένε μπαμ και κάτω "άνοιχτον" και πάει ο δίσκος στράφι. Επειδή όσο καιρό σε ξέρω δεν είσαι από αυτούς τους πολλούς, καλύτερα τόνιζε το περί εγγύησης (κρίμα είναι τυχόν να παέι στράφι) - ΚΑΙ εδώ που τα λέμε για αν μη τυχόν γυρίσει κανένας (που δεν ήξερε για τη φάση) και σου πει "μ' έκαψες" μετά...

Δημοσ.

Κύριε Γουόςκλάουντ έχετε δίκιο, απλά θεώρησα ότι είναι εκτός εγγύησης για να μην έχει αναφερθεί ήδη.

Νταγκ21, δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοεί(ς).

δεν γνωριζω, εγω σου λεω τι μου ειπε. Εγω οπως ξερετε δεν εχω πολλες γνωσεις απο αυτα και προσπαθω να δω τι συμβαινει.

Πολλοί Φάνη δεν ξέρουνε/δεν νοιάζονται (...)/δεν το ΨΑΧΝΟΥΝ (με τσεκάρισμα στο μαμαδο-σάιτ βασικά) για τις εγγυήσεις. Και δυστυχώς επίσης πολλοί που τους δίνουν συμβουλές και τους λένε μπαμ και κάτω "άνοιχτον" και πάει ο δίσκος στράφι. Επειδή όσο καιρό σε ξέρω δεν είσαι από αυτούς τους πολλούς, καλύτερα τόνιζε το περί εγγύησης (κρίμα είναι τυχόν να παέι στράφι) - ΚΑΙ εδώ που τα λέμε για αν μη τυχόν γυρίσει κανένας (που δεν ήξερε για τη φάση) και σου πει "μ' έκαψες" μετά...

ο δισκος ειναι εκτος εγγυησης αλλα εγω δεν τον ανοιγω για να μην μου πει οτι τον χαλασα κι εγω!

λοιπον,

ο δισκος ειναι στα χερια μου απο χτες για να δω τι γινεται. Οντως οταν τον βαζεις ζηταει κατευθειαν φορματ και αν κανεις quick σου λεει οτι windows was unable to complete the format. Τωρα απο χτες στι 21.00 τον εβαλα να κανει κανονικο format, και εχουν περασει 11+ ωρες και ακομα κανει...

Δημοσ.

Και δυστυχώς επίσης πολλοί που τους δίνουν συμβουλές και τους λένε μπαμ και κάτω "άνοιχτον" και πάει ο δίσκος στράφι. ...

ΚΑΙ εδώ που τα λέμε για αν μη τυχόν γυρίσει κανένας (που δεν ήξερε για τη φάση) και σου πει "μ' έκαψες" μετά...

/offtopic βεβαίως το ποστ μου & με συγχωρείτε:

Όπως ο οδηγός στην υπογραφή σου στο λάμπη :-D

Βρε αθεόφοβε το βλέπω στην αρχή & μόλις ξεκινά ο τύπος να πιάνει το κατσαβίδι & να γυρίζει τη βίδα τρελαίνομαι. Λέω "δε παίζει αυτό από τον wash, μας τρολλάρει. Κάνα σφυρί θα δούμε μετά!"

Close enough, με γαλλικό τον έφτιαξε... :P

Δημοσ.

θα ηθελα αν ξερει καποιος να μου πει απο ΤΙ μπορει να χαλασει ενας δισκος απο την μια μερα στην αλλη. Υπαρχει περιπτωση ενω μου δουλευε κανονικα να τον εβαλε στον δικο του υπολογιστη χωρις να τον χτυπησει η κατι τετοιο και απλα να κρασαρε

??

Δημοσ.

..απ' την μια ΣΤΙΓΜΗ στην άλλη μπορεί, Νταγκ. Και τρόποι υπάρχουν ΕΝΑ ΣΩΡΟ (στην κυριολεξία). Κι αν θες μια εικασία μου, του έπεσε του φίλου σου, και κάπου γαμήθηκαν (μάλλον) τα platters.

...χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, από την στιγμή που εγγύηση γιόκ, δεν αξίζει να τον βγάλεις απ' την θήκη και να τον δοκιμάσεις εσωτερικά, όπως ειπώθηκε (παρουσία του φίλου σου, γιατί όχι). Μόνο, σιγούρεψε πρώτα ότι όντως δεν έχεις εγγύηση, τρέχοντας τον σχετικό οδηγό που υπάρχει στο σάιτ της κάθε μαμάς εταιρίας, για επιβεβαίωση της λήξης της εγγύησης (...καμμιά φορά ισχύουν πράγματα που δεν τα περιμένεις). Γνώμη μου.

@ Άδικο : ...το τί γέλια πάτησα την πρώτη φορά με το βιντεάκι όταν άρχισε ο τύπος τα...."Γαλλικά" του, δεν λέγεται ε. [...φοβερή...έκτελεση (pun MOST definitely intented) btw : o μπαγλαμάς έχει κάνει σκηνοθεσία για Όσκαρ. Δεν είναι μόνο τί κάνει - αλλά ΠΩΣ το κάνει...]

Δημοσ.

...παίζει ότι έχει (ως επιφανειακή ένδειξη) έχει "χάσει το σύστημα αρχείων" του (=τα Win δεν μπορούν να καταλάβουν σε τί σ΄συτημα αρχείων είναι φορμαρισμένος). Ως βαθύτερο αίτιο, το "χάσιμο" αυτό, μπορεί είτε να είναι από "περιστασιακό" (και να μην σημαίνει κάτι όσον αφορά πρόβλημα του δίσκου/να επιδιορθώνεται μάλιστα μέχρι και εύκολα - χωρίς καν αν χαθούν τυχόν περιεχόμενα αρχεία) έως να έχει γίνει επειδή ο σκληρός έχει πάθει (έως) μεγάλη ζημιά (στα platters που λέγαμε, ή στις κεφαλές ή και στα 2).

Τίποτα βέβαια δεν αποκλείει και την περίπτωση να έχει πρόβλημα η θήκη (είτε να έχει χαλάσει, είτε -κυρίως από πέσιμο- να έχει κάτι χαλαρώσει/βγει από τη θέση του) και να έχει τα συμπτωματα που έχει ο δίσκος.

Δημοσ.

Δεν μπορω να πω οτι καταλαβα και πολλα μιας και δεν ειμαι πολυ σχετικος.

Εγω τον ανοιξα με σκοπο να τον βαλω εσωτερικο αλλα ειδα οτι δεν εχω καλωδια για να συνδεσω ΚΑΙ αυτον στο συστημα. Αν εβγαζα τον δισκο του υπολογιστη δε θα μπορουσε να τρεξει τα windows σωστα? Δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω ρε παιδια, αν εχετε καμια συμβουλη να οδκιμασου ευκολη, πειτε μου

Δημοσ.

Δεν έγραψα κάτι δυσνόητο, ίσα-ίσα που τα έγραψα απλά. Αν τα ξαναδιαβάσεις, θα καταλάβεις. Έστω στο περίπου (σε κάθε περίπτωση, αν έχεις απλές άγνωστες λέξεις, πχ "platters", γκούγκλαρέ το και κατευθείαν -στη Wikipedia πχ- θα βρεις απαντήσεις). Όχι ότι είναι κι απαραίτητο, αλλά καλό είναι να ξέρει κανείς τί του συμβαίνει και σιγά-σιγά να μαθαίνει, για να αντιμετωπίζει ακλύτερα τα συμβάντα.

Μια ακόμα πιο απλοποιημένη εκδοχή πάντως, είναι :

Ο δίσκος για κάποιον λόγο (είτε πτώση, είτε φυσική φθορά ή ακόμα και εξ' αιτίας του ρεύματος), έχει χάσει κάποιες πληροφορίες που χρειάζονται τα Windows για να καταλάβουν τί σύστημα αρχείων έχει και να τον διαβάσουν.

Υπάρχει και η περίπτωση (μικρή βέβαια) να φταίει η θήκη γι' αυτό το φαινόμενο, και αν τον συνδέσεις εσωτερικά να διαβαστεί κανονικά.

Αν σου λείπουν καλώδια, πάρε άλλα, δεν είναι ούτε δυσεύρετα, ούτε ιδιαιτέρως ακριβά : το φθηνότερο SATA καλώδιο "δεδομένων" που ξέρω, είναι στο Πλαίσιο και κάνει 0.8€. Επίσης, αν τυχόν από το τροφοδοτικό σου δεν βγαίνουν άλλα SATA βύσματα τροφοδοσίας (μαύρο χρώμα, όπως αυτό που έχει ο δίσκος των Windows), αλλά μόνο "Μolex" βύσματα (άσπρα), υπάρχουν και ανταπτοράκια με θηλυκή υποδοχή Μolex που στην άλλη τους άκρη βγάζουν σε SATA. Αν χρειάζεσαι, ζητάς και ένα τέτοιο (πχ απ' το Πλαίσιο που είπαμε). Νομίζω ότι κοστίζουν γύρω στο Ευρώ.

(...ναι εννοείται πως αν αποσυνδέσεις τον δίσκο που έχει τα WIndows για να πάρεις τα καλώδιά του,,,δεν θα έχεις μετά Windows για να δεις τί γίνεται με τον άλλον δίσκο).

Δημοσ.

ρε παιδια υπαρχει κατι που να μπορω να κανω απο τον υπολογιστη? δε θελω να πολυπειραζω το μηχανημα μιας και δε θελω να νομιζει οτι το χαλασα εγω. Καποιος διαφορετικος τροπος φορματ, κατι που δεν ξερω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...