Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους

Εδώ και αρκετές ημέρες ο υπολογιστής παγώνει λίγο μετά την εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας, εμφανίζοντας χρωματάκια...

post-52052-0-13752000-1352453453_thumb.jpg

(Το μαύρο φόντο το έβαλα για να φαίνεται καλύτερα το πρόβλημα)

Μετά από ένα reset μπουτάρει κανονικά και λειτουργεί κανονικότατα, αλλά σήμερα ήθελε 2 reset...

Νόμιμο software, πλήρως αναβαθμισμένο, σκαναριμένο για ιούς και malware. Αλλά κάτι προς hw «μου βρομάει» πως είναι και ίσως η onboard vga.

Τελευταία άρχισα να κλείνω το τροφοδοτικό τα βράδια και περίπου τότε εμφανίσθηκε. Σταμάτησα την.. κακή συνήθεια, αλλά δεν σταμάτησε το πρόβλημα. Έκανα και Bios reset βγάζοντας την μπαταρία, αλλά τίποτα...

Η μητρική είναι Asus M3A78-EM και έχει το τελευταίο BIOS v2701, και εδώ και δύο μήνες είναι με επεξεργαστή Athlon II X2 260 rev.C3.

Το BIOS δείχνει λίγο πεσμένες τις τάσεις που δίνει το Herolchi Windmill Pro 385, αλλά ξέρω ότι δεν θεωρούνται πολύ αξιόπιστες οι ενδείξεις των μητρικών, ενώ 1-2 φορές που τον ψιλοζόρισα με transoding ήχου δεν υπήρξε πρόβλημα.

Overclocking και πειραματισμοί στο BIOS ούτε κατά διάνοια δεν γίνονται, αφού τον χρησιμοποιώ για internet και office.

Φαντάζομαι θα πρέπει να τον αρχίσω στα memtest και άλλα παρόμοια προγράμματα, αλλά θα ήθελα την γνώμη πιο έμπειρων.

Δημοσ.

θυμασαι καθολου θερμοκρασιες λειτουργιας του υπολογιστη?συγκεκριμενα του chipset?

επισης παρατηρω οτι η μητρικη σου εχει 2 εξοδους για το σημα οθονης,αν εχεις τον αντιστοιχο ανταπτορα΄καλωδιο δοκιμασε και τις 2

Δημοσ.

Σύμφωνα με το AMD Overdrive ο επεξεργαστής είναι στους 22,5 με 23 και οι ΤΜΡΙΝ1 και 2 είναι στους 34 και 37 περίπου.

Οι τάσεις που δίνει είναι

VIN0 1,01

VIN1 4,08 (πολύ χαμηλό μου φαίνεται)

VIN2 3,3

VIN3 6,8

VIN4 12,48

VIN5 -12,48

VIN6 -6,21

VIN7 2,55

Σε safe mode μπήκες;

Όχι. Να κάνω εκεί τί αφού μπαίνει κανονικά με την 2η προσπάθεια;

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν μπορούμε να αποκλείσουμε τον παράγοντα software, αν και όλα δείχνουν ότι πρέπει να κοιτάξουμε προς hardware μεριά.

Κάρτα γραφικών, μητρική, δίσκος είναι τα πιο πιθανά.

Δημοσ.

Όχι. Να κάνω εκεί τί αφού μπαίνει κανονικά με την 2η προσπάθεια;

Να δεις αν μπαίνει κάθε φορά εκεί οπότε θα είναι μια καλή ένδειξη για software πρόβλημα.

Δημοσ.

Έχετε δίκιο. Δοκίμασα πολλές φορές safe mode και κάθε φορά βγάζει μπλε οθόνη με τον κωδικό 0x0000007b (0xBA4C3524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000).

Έψαξα και με άλλο αντιβιοτικό και πάλι δεν βρήκε τίποτα.

Τώρα θα το βάλω να ελέγξει τον δίσκο.

Δημοσ.

Έτρεξα το check disk την Παρασκευή και βρήκε ένα προβληματάκι που διόρθωσε.

Το Σάββατο ξεκίνησε κανονικά.

Αν ξαναβγάλει πρόβλημα Κυριακή-Δευτέρα, κοιτάω μητρική για πυκνωτές και τρέχω έλεγχο RAM.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...