Aristomaxos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Το είδος των post-apocalyptic ταινιών είναι ένα απ' τα αγαπημένα μου. Μακάρι η ταινία να είναι τόσο καθηλωτική όσο με προϊδεάζει το trailer της ταινίας. Θα περιμένω τα σχόλια σας με αγωνία !
V for Vagelis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Κάτι ξέχασες; Ακολουθεί ηχητικό απόσπασμα εκπομπής του Αμερικανού κωμικού Bill Burr, όπου μεταξύ άλλων εκφράζεται η απογοήτευση του για την κατάταξη της ταινίας στη κατηγορία "κατάλληλη για ανηλίκους".
Voodooman Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Καμία σχέση με το βιβλίο το έργο, απολύτως καμία. Παρόλα αυτά ήταν μία καλή ταινία, που σε κρατούσε κολλημένο. Η έλλειψη ακόμη και του ελαχίστου αίματος και βίας καταντούσε γελοία. Μία οποιαδήποτε σειρά στην τηλεόραση έχει περισσότερο gore και αίμα, ακόμη και η "Δέκατη Εντολή" ήταν απίστευτα πιο αιματοβαμμένη. Η έλλειψη και του παραμικρού gore από την ταινία της αφαίρεσε αρκετούς πόντους και την έκανε ακόμη και δυσάρεστη. Πχ. Κάποια στιγμή ο Brad τσεκουρώνει ένα ζόμπι και το όπλο του σφηνώνεται πάνω σε αυτό. Τα υπόλοιπα τον πλησιάζουν και αυτός προσπαθεί να ξεκολλήσει το τσεκούρι, αλλά δεν μας δείχνει καν που το χτύπησε και σφήνωσε, στο στήθος, στο κεφάλι; Παρόλα αυτά, ήταν μία αξιοπρεπέστατη ταινία με ένταση, αγωνία και ενδιαφέρον.
gavros10 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 @Voodooman διαβασε το spoiler στο ποστ #20 στην 2η σελιδα. Εχει ενδιαφερουσες πληροφοριες
Voodooman Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Αυτό το τελευταίο τα εξηγεί όλα, επειδή δηλαδή ο Brad ήθελε να κάνει μία ταινία για τον γιο του-στο ίδιο στυλ που εγώ θέλω να του κάνω μία φρουτόκρεμα ας πούμε-παίρνει τον τίτλο και τα δικαιώματα, μας βγάζει μία ταινία τελείως διαφορετική και όλα καλά... Επαναλαμβάνω, η ταινία από μόνη της είναι πολύ καλή, αλλά εξαιτίας του ψώνιου το Brad μάλλον δεν θα μπορέσουμε να δούμε ποτέ το βιβλίο στον κινηματογράφο. Όχι ότι το βιβλίο ήταν το απαύγασμα της λογοτεχνίας, αλλά είχε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.
Cossutius. Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Την ειδα εχθές. 1. Ηθοποιοι. Μια χαρά ηταν ο Brad. Τι θέλατε δηλαδη να κάνει?? Τι παραπάνω να κάνει. Χαλάει τη ταινία έλεγαν κάποιοι...Η ταινία χαλάει απο άλλου ειδους γελιοτητες που θα σας πω παρακάτω. Χωρις ένα μεγάλο ονομα θα ηταν της σειράς... Η τυπισσα που κανει τη γυναικα του και παιζει και στο Κιλινκ, ειχε μικρη συμετοχή. Δε μπορω να την κρινω αν και θα περιμενα κάτι παραπάνω. 2. Πλοκη. Ωραία σαν ιδέα, θυμιζε αρκετά το i am a legent με τον τροπο που ξεκινησε αλλά αναλωθηκε στην αποστολή. 3. Θετικά. Ο Brad Pitt. Η ωραια φωτογραφία σε κάποιες περιπτώσεις και το γεγονός οτι σα ταινία σε κρατάει σε ενταση εως το τέλος. Επισης η δράση ξεκινάει στα πρωτα 5 λεπτα της ταινίας. Ουτε αναμονές ούτε τιποτα. Θετικο το οτι ψάχνουν να βρουν τι έχει συμβεί και όχι απλά να κυνηγάνε και να σκοτώνουν ζομπι. 4. Αρνητικά. Οπως ειπε το γεγονος οτι η ταινια αναλωθηκε στην αποστολή του πρωταγωνιστή ειδικά στο 2ο μέρος, σε αντιθεση με το πρωτο που ειχαμ πολυ δράση.. Και φυσικά τα τραγικά Ζομπι. Απιστευτο γελιο σε όλη την αιθουσα με το κροτάλισμα των δοντιών του Ζομπι έξω από ένα εργαστηριο...Ημαρτον. Τοσα χρονια κάνουν τέτοιες ταινιες, ακόμα δε μπορουν να αποθησουν τέτοια χαρακτηριστικά? Δε δινω παραπάνω απο 7 στα 10 με το ζορυ. Αν δεν έπαιζε ο εξαιρετικός Brad Pitt η ταινία θα ηταν στη καλυτερη μέτρια.
Voodooman Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Την ειδα εχθές. 1. Ηθοποιοι. Μια χαρά ηταν ο Brad. Τι θέλατε δηλαδη να κάνει?? Τι παραπάνω να κάνει. Αν αναφέρεσαι σε εμένα, δεν εννοώ ότι ο Brad ήταν κακός ως ηθοποιός, μια χαρά ήταν. Κάκιστος ήταν ως παραγωγός, που πήρε να μεταφέρει ένα ενδιαφέρον βιβλίο σε ταινία και από όλο το βιβλίο κράτησε μόνο τον τίτλο. Δεν ξέρω αν φταίει αυτός ή το studio, πάντως αυτό το ενδιαφέρον, αρκετά καλό έργο που είδαμε δεν ήταν το World War Z. Δεν είμαι από τους έξυπνους που γκρινιάζουν "α, χάλια μεταφορά του βιβλίου στην Μεγάλη Οθόνη, δεν έδειξαν αυτό, αυτό και αυτό", αλλά εδώ πραγματικά μιλάμε για καμία σχέση πέρα από τον τίτλο και την γενική θεματολογία-παγκόσμια επιδημιά ιού που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. 1
akpe Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δεν κατάφερα ακόμα να δω την ταινία στον σινεμά, αλλά επιστράτευσα τους κατασκόπους μου (να μην μιλήσω και εγώ σαν τον οροκουσάκι πωςτονλένε). Η ταινία είναι καλή έως αρκετά καλή για το είδος της όμως αφενός δεν είναι WWZ, αφετέρου δεν χρειαζόταν καν αυτό το όνομα για να πετύχει.Με τον Cossutius συμφωνώ σχεδόν σε όλα εκτός από: Επισης η δράση ξεκινάει στα πρωτα 5 λεπτα της ταινίας. Ουτε αναμονές ούτε τιποτα. Θετικο το οτι ψάχνουν να βρουν τι έχει συμβεί και όχι απλά να κυνηγάνε και να σκοτώνουν ζομπι. Εδώ διαφωνώ κάθετα! Μπορεί να παραμένω «κολλημένος» στο βιβλίο, αλλά έστω και ένα δεκάλεπτο να αφιέρωνε ο Foster στον «Μεγάλο Πανικό», την περίοδο κλιμάκωσης της κρίσης όπου όλοι ψαχνόντουσαν για το τι συνέβαινε προτού ξεσπάσει ο πόλεμος, ίσως έδινε αρκετούς πόντους στον ρεαλισμό της.Κατά τα άλλα:Κάποια στοιχεία του βιβλίου υπάρχουν, όπως π.χ. η κοινωνική κριτική, δεν παίζουν όμως σημαντικό ρόλο. Δηλαδή μου φέραν το πλιάτσικο και απόπειρες βιασμού μόνο σαν παράδειγμα του χάους και της ανθρώπινης αδυναμίας; Big deal. Βάλτε κάτι σαν τον επιστήμονα που κυκλοφόρησε το Phalanx ως υποτιθέμενη θεραπεία. Βάλτε το σχέδιο Ρέντεκερ ή τους αποδεκατισμούς των Ρώσων. Αυτά όχι μόνο είναι καλύτερα παραδείγματα αλλά έχουν και άμεση σχέση με τον πόλεμο.Σίγουρα θα δούμε περισσότερα και στα sequel, ελπίζω μέσα σε αυτά να βρουν τρόπο να ενσωματώσουν και άλλα, όπως τις Ομάδες Άλφα, το Σχέδιο Ρέντεκερ και εννοείται την μάχη του Γιόνκερς. Αν και με «γρήγορα» ζόμπι όλα αυτά είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθούν και, αν τελικά το κάνουν, δεν θα έχουν καμία σχέση με το νόημα που περνούσε το βιβλίο.Ο σχεδιασμός του χαρακτήρα του Pitt είναι ιδανικός για αυτού του είδους την ταινία, αν και λείπει εντελώς έστω και ένας σωστός υποστηρικτικός ρόλος. Ούτε καν η οικογένεια του δεν αναλαμβάνει αυτό το ρόλο, απλά κάθονται...Μεγάλο μείον, ίσως το μεγαλύτερο, η έλλειψη αίματος. Αυτό το αφήνω ασχολίαστο. Κάτι ακόμα που διάβασα κάπου, ο Foster λέει αποφάσισε πως θα είναι τα ζόμπι μόλις τρεις εβδομάδες προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Μας δουλεύει;Σίγουρα το WWZ δεν θα μπορούσε να γυριστεί αυτούσιο σε ταινία. Ίσως αυτό μπορούσε να γίνει σε μια τηλεοπτική σειρά των δυο σεζόν (αφού περιέχει πάνω-κάτω 47 ιστορίες).Ακόμα όμως και σε μια ταινία ή τριλογία, κάποια χαρακτηριστικά του βιβλίου (αργά ζόμπι, κοινωνικός σχολιασμός, ανθρώπινη αδυναμία) έπρεπε να παραμείνουν αναλλοίωτα. Αλλιώς γιατί στο διάολο αγόρασαν τα δικαιώματα του βιβλίου; Αφου έτσι κι αλλιώς μόνο τον τίτλο κράτησαν. Ή μάλλον εκμεταλλεύτηκαν. Αυτό θα έκανε το World War Z να ξεχωρίζει, έστω δυο-τρια σκηνικά που θα έκαναν τον θεατή να προβληματιστεί και να σκεφτεί φεύγοντας από την αίθουσα. Χωρίς αυτά, παραμένει απλά ένα ακόμα zombie flick. Ίσως ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει αλλά ως εκεί... BTW, μια παλαιότερη συνέντευξη του Brooks για την ταινία, όταν ήδη ξέραμε οτι της είχαν αλλάξει τον αδόξαστο:http://www.youtube.com/watch?v=2QEq-ud0NIc Η γνώμη του για το «αιώνιο» debate: Και η εξήγηση που δίνει (από το 1:55 και μετά):http://www.youtube.com/watch?featurev=Fc4CK9uYZ1M My work here is done 1
akpe Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Κοίτα, τον έκραζα για ξεπούλημα στην αρχή αλλά η αλήθεια είναι πως όλες οι αλλαγές έγιναν αρκετό καιρό μετά την πώληση των δικαιωμάτων. Συν οτι το αρχικό σενάριο πλησίαζε αρκετά το βιβλίο από άποψη υπόθεσης (HugAZombie: «είχε βρεί τον ιδανικό τρόπο να ενσωματώσει flashbacks του πολέμου στην έρευνα του κεντρικού χαρακτήρα») και άρεσε ακόμα και στον Brooks. Μετά γαμήθηκε ο Zach, η ταινία έλαβε το γνωστό hollywood treatment και βέβαια ο ίδιος δεν είχε κανένα έλεγχο.
akpe Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Έτσι αποκαλούν τα ζόμπια, το χρησιμοποίησα αντί για τον Δία
fylatos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Το αίμα παίζει να παραλείφθηκε λόγω ηλικιακής κατηγορίας (δεν ήθελε να είναι πχ άνω των 17). Καλή ήταν η ταινία, όχι κάτι λαμπρό αλλά είχε σκηνές με αρκετή αγωνία. Εγώ θέλω άλλου είδους z πχ όπως αυτά στο the last of us. Επίσης ίσως θα μπορούσε να μας δείχνει περισσότερο τι γίνεται στο κέντρο ελέγχου σε μια προσπάθεια να περάσει τη λογική του βιβλίου παραπάνω. Πιθανώς σε sequel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα