stabill Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Καλησπερα σε ολη τη παρεα... Εδω και 5 χρονια εχω την παλια-καλη EVGA GTX-8800 η οποια μπορω να πω οτι με εχει βγαλει ασπροπροσωπο, σε βαθμο που δεν μπορουσα να φανταστω οταν την αγορασα (εστω και αν "εσκασα" 500 ευρωπουλα...). Δεν παιζω πλεον πολλα παιχνιδια, οταν ομως αποφασισω να παιξω, με αφηνει "αφωνο" με τις επιδοσεις της... Κανοντας καποιους συμβιβασμους σε antialiasing κλπ. κλπ. μπορω να παιξω τα συγχρονα παιχνιδια μεχρι και σε 1650Χ1080 (δεν ανεβαινω παραπανω λογω monitor) Εδω και μερικες ημερες ομως, διαπιστωνω προβληματακια... τρεμοπαιγμα της εικονας στο desktop, αλλοιωμενα γραφικα οταν φορτωνω καποιο παιχνιδι, μεχρι μπλε οθονες... ειναι φανερο οτι κατι δεν παει καλα... αν κανω restart και ΔΕΝ ξαναφορτωσω παιχνιδι, μπορω να πω οτι την "παλευει"... Αν φορτωσω, "τα παιζει"...!!! Εδω να σημειωσω οτι ειμαι full updated σε drivers... Επισης, οταν το κακο παραγινε, απεγκατεστησα drivers, τους ξαναπερασα, αλλα καμμια αλλαγη... Η ερωτηση μου δεν εχει να κανει με το πως μπορω να διορθωσω ολα αυτα, ισως και να μην γινεται αν ΟΝΤΩΣ εχει προβλημα λογω... γηρατειων! Θελω την γνωμη των "ψαγμενων" για το ποια απο τις συγχρονες καρτες μπορουν να μου δωσουν τις επιδοσεις της GTX-8800... δεν ειμαι σε θεση να δωσω 600 ή 700 euros... Ασε που ακομα και να μπορουσα, αυτα τα θηρια δεν χωρανε στο κουτι μου!!! Υπαρχει καποια καρτα 200-300 euros ΤΟ ΠΟΛΥ που να μου δινει ΤΑ ΙΔΙΑ με αυτη που εχω? Δεν με νοιαζει αν θα ειναι παλι Nvidia ή αν θα γυρισω σε Ati, δεν με αφορουν τετοιες "κοντρες"... Το μηχανημα που εχω το βλεπετε στην υπογραφη μου... Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων Σταυρος
GP7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Καλησπερα φιλε μου.. Το τελευταιο διαστημα καιγονται συνεχεια καρτες σαν αυτη που εχεις, κι οπως φαινεται ηρθε και η σειρα της δικης σου.. Θελω να σε ενημερωσω πως ακομα και με 120 ευρο παιρνεις καινουρια καρτα που ειναι καλυτερη της παλιας σου.. Αν βεβαια θελεις να ξοδεψεις ολο το μπατζετ σου, παιρνεις φυσικα κατι υπερβολικα ανωτερο σε επιδοσεις σε σχεση με την παλια σου καρτα.. Οποτε αυτο που θα ηταν καλο, ειναι να μας πεις αν θελεις μια καρτα των 120Ε, ή να ξοδεψεις ολο σου το μπατζετ για κατι πολυ καλυτερο.. Επισης αν θελεις, πες μας και το ακριβες μοντελο του τροφοδοτικου σου, μιας και δεν ειναι στην υπογραφη σου... Να σημειωσω πως εφοσον η αναλυση της οθονης σου ειναι 1650χ1080, με μια καρτα των ~150Ε θα εισαι απολυτα καλυμμενος..
stabill Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Το τροφοδοτικο μου ειναι ενα 850αρι Enermax Galaxy, αγορασμενο την ιδια ημερα με την καρτα... Δεν θα εχω προβλημα εκει... Το κακο ειναι οτι δεν εχω μπατζετ, δεν ειχα σκοπο να αλλαξω καρτα για ευνοητους λογους... Αλλα φοβαμαι οτι δεν θα την γλυτωσω... Αν με 120 euros θεωρεις οτι παιρνω αντιστοιχη καρτα, αυτο με βολευει... Αλλες εποχες ομως θα... ντρεπομουν να δωσω ΤΟΣΑ ΛΙΓΑ! (χιουμορ κανω). Πιστευεις οτι δεν θα "μου λειψουν" τετοιου ειδους επιδοσεις με τοσο "χαμηλο" ποσο?
cyberrobot Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Τσέκαρε εδώ το γράφημα της nvidia και κρίνε μόνος σου, http://www.geforce.co.uk/Active/en_US/shared/images/products/shared/lineup.png για μένα η 650 είναι μια χαρά υπάρχει και η 7770 από ATI που είναι αρκετά καλή. 1
GP7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Αυτη ειναι η οικονομικη επιλογη, αλλα και παλι καλυτερη της παλιας σου καρτας.. http://www.skroutz.gr/s/2348363/Asus-Radeon-HD7770-1GB.html στα 113 Ε Και αυτη ειναι η καλυτερη επιλογη κατα τη γνωμη μου στην αναλυση που εχεις, καθως θα παιζεις ολα τα παιχνιδια σε high settings απροσκοπτα: http://www.skroutz.gr/s/2460538/Gigabyte-GeForce-GTX650-Ti-1GB-OC.html στα 152 Ε... 1
cyberrobot Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 +1 στην 650 Ti η διαφορά τιμής είναι μικρή και αξίζει ανάλογα και με τις δυνατότητές σου γτ μόλις ψηφίστηκε και το μνημόνιο 3 3
stabill Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Αν μπορω να παιζω σε αυτη την αναλυση βαζοντας full τα υπολοιπα settings και μαλιστα με 150 euros, θα ειμαι μια χαρα... (ααααααχχχχχ... παλιες καλες εποχες που "σκαγαμε" τα 500αρια για πλακα...)
XMorsX Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 H 650ti θα σε καλύψει απολυτα στην αναλυση που παιζεις, αλλα εφοσον δεν εχεις αυστηρο budget θα προτεινα να κοιταξεις τις εκδοσεις 7850 1GB: http://www.skroutz.g...-X-Edition.html , http://www.skroutz.g...1GB-Dual-X.html , κοστιζουν 20-25 ευρω παραπανω αλλα δίνουν πολυ καλύτερες επιδόσεις, συγκριτικα με τη διαφορα στην τιμη τους. Αποτελουν δηλαδη πιο futureproof λυσεις και συμφερουν περισσοτερο, εκτος και αν βρεις καμια υπολοιηση της 650ti στα 140 ευρω. EDIT: Ακομη και στη δικια σου αναλυση, στα πιο απαιτητικα games με την 650ti θα χρειαστει να κανεις καποιες παραχωρησεις στο anti-aliasing. Με την 7850 απλως θα ανεβαζεις την μπαρα μεχρι το τερμα και θα απολαμβανεις. 1
GP7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Στις μερες μας ειναι τοσο καλες οι καρτες που με τα 150 Ε θα εισαι καλυμμενος μια χαρα.. Οχι οτι δεν υπαρχουν καρτες και με 400 και 500 και 600 και 1000 ευρο.. Απλα για να τις παρεις πρεπει να εχεις βαθια τσεπη προφανως, και να εχεις και το "μικροβιο".. Γιατι πολλες φορες δεν αποφασιζουμε με βαση τις αναγκες μας, αλλα βαση της αρρωστης εμφυτης αισθησης μας να λεμε: "NAI, ΕΧΩ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ", ανεξαρτητα με το αν αυτο που παιρνουμε ειναι αναλογο των χρηματων που δινουμε... 2
XMorsX Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Εγω δεν θελω να ανοιξω αυτο το θεμα, απλα νομιζω πως η 650ti ειναι υπερτιμημενη και δεν αξιζει 150+ ευρω, οταν η 7770 που ειναι λιγο χειροτερη βρισκεται στα 115 και η 7850 που ειναι πολυ καλύτερη βρισκεται στα 175. Η 650ti σε επιδόσεις βρισκεται ενδιαμεσα, αλλα γερνει περισσοτερο προς την 7770 και οχι στην 7850. Αυτη η αναλογια θα επρεπε να φαινεται και στην τιμη της, αλλα δυστυχως δεν συμβαινει.
GP7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Εγω δεν θελω να ανοιξω αυτο το θεμα, απλα νομιζω πως η 650ti ειναι υπερτιμημενη και δεν αξιζει 150+ ευρω, οταν η 7770 που ειναι λιγο χειροτερη βρισκεται στα 115 και η 7850 που ειναι πολυ καλύτερη βρισκεται στα 175. Η 650ti σε επιδόσεις βρισκεται ενδιαμεσα, αλλα γερνει περισσοτερο προς την 7770 και οχι στην 7850. Αυτη η αναλογια θα επρεπε να φαινεται και στην τιμη της, αλλα δυστυχως δεν συμβαινει. Μην παρεξηγηθω, το προηγουμενο post μου δεν αναφεροταν σε'σενα.. Εξαλλου ειχα αρχισει να το πληκτρολογω πολυ πριν δω το δικο σου.. Αναφερομουν στον stabill για αυτο που εγραψε: "(ααααααχχχχχ... παλιες καλες εποχες που "σκαγαμε" τα 500αρια για πλακα...)".. 1
XMorsX Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δεν εχεις αδικο GP7. και εγω θυμαμαι τον εαυτο μου να παιρνει πριν 7-8 χρονια καρτα των 300 ευρω, ενω τωρα εδωσα 185. Σιγουρα η τεχνολογια δεν εξελισσεται απλως αλλα γίνεται και πιο προσιτη.
GP7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Κι εγω 180 εδωσα πριν 2 χρονια για την 6870, και ακομα με υπηρετεει αξιοπρεπεστατα.. Νομιζω ειναι η καλυτερη αγορα που εχω κανει εως τωρα.. Με 185 να υποθεσω πως εχεις την 7850?
k_dinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 +1 Σε όλα όσα διάβασα μέχρι τώρα. Απλώς να πω οτι απο amazon βρίσκεις την 7850 στα 160€ με δωρεαν μεταφορικά. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B008NHUTQW/ref=gno_cart_title_1 Και 2ον, μπιρείς να περιμένεις με εμας τους υπόλοιπους μήπως δούμε την προσφορά με τα δωρεάν παιχνίδια στην Ελλάδα ή σε κάποιο μαγαζί εξωτερικού που να στέλνει εδώ. http://www.insomnia.gr/topic/463126-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%ba%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-amd-never-settle-bundle/
GP7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δεν εχεις αδικο GP7. και εγω θυμαμαι τον εαυτο μου να παιρνει πριν 7-8 χρονια καρτα των 300 ευρω, ενω τωρα εδωσα 185. Σιγουρα η τεχνολογια δεν εξελισσεται απλως αλλα γίνεται και πιο προσιτη. Βασικα το εχω παρει αποφαση προσωπικα πως δεν θα κανω αγορα καρτας της σειρας 7.. Με βαση τις απαιτησεις μου, δεν χρειαζεται κιολας.. Θα περιμενω τη σειρα 8 και βλεπουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα