Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως είπε, η διαδικασία είχε 100% επιτυχία.

Λογικά η "ημερομηνία" θα άλλαξε σε 2079 ;)

Άσε το πρόγραμμα στην έναρξη του συστήματος σου για να παρακολουθείς τον δίσκο.

Επειδή έχει ιστορία, ίσως να ξαναεμφανίσει. Όχι πως αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνεις τη διαδικασία αυτή με το πρώτο bad/weak sector.

Όσο για το μήνυμα με τα 826 errors, έλεγξε τα καλώδια του δίσκου & αν χρειαστεί αντικατέστησε τα, ειδικά αν δεις πως η τιμή αυτή εξακολουθεί να ανεβαίνει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να φτιαχτεί χωρίς μηχάνημα ας μου πείτε.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει "να φτιαχτεί". Η εμφάνιση & αντικατάσταση κακών/προβληματικών τομέων είναι μέσα στην όλη λογική της λειτουργίας των δίσκων. Ο,τι είναι να "φτιάξεις" το έφτιαξες.

Δημοσ.

Το 1ο είναι κιτ που περιλαμβάνει software για ανακτήσεις δεδομένων.

Το 2ο είναι εργαστήριο ανάκτησης δεδομένων.

Δημοσ.

Σε ποιο δίσκο έχασες δεδομένα;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μηχάνημα για ανάκτηση. Χρειάζεσαι εργαστήριο αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μηχανικά μέσα.

Για software & γενικά για περί ανάκτησης διάβασε εδώ.

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, κατέβασα και εγώ το Hard Disk Sentinel να δω τι παίζει με τους σκληρούς μου και παρατήρησα ότι στον εξωτερικό μου σκληρό τον Western Digital 1Tb βγάζει ότι υπάρχει ένα bad sector.

Έχω κάνει backup όλα μου τα αρχεία πούχα σαυτόν, τον έκανα format και αφού σβήστηκαν όλα μετά πήγα στο Error Checking και τίκαρα και το ''Scan for and attempt recovery of bad sectors'' όπου μετά από αρκετές ώρες μου έβγαλε το παρακάτω αποτέλεσμα στην δεξιά εικόνα.

Κάνουμε κάτι σε αυτή τη περίπτωση ή να το αφήσω όπως είναι και δεν υπάρχει πρόβλημα.?

Απλά σκέφτομαι μην τον αρχίσω να του φορτώνω πράγματα και μετά αφού περάσει ο καιρός αρχίσει να μου κάνει νερά ο σκληρός και πρέπει να τα κάνω backup όλα απο την αρχή.

Δημοσ.

Τα μηνύματα του προγράμματος (όπως & το ίδιο το πρόγραμμα) είναι αρκετά αξιόπιστα. "No action needed".

Γενικά ο δίσκος είναι εντάξει. 1bs δεν είναι σοβαρό. Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα όσο αφορά αυτό. ΑΛΛΑ:

1. Ποτέ δε ξέρεις πότε ένας δίσκος θα παραδώσει πνεύμα, έτσι χωρίς καν προειδοποίηση ή σημάδια προβλήματος. Γι'αυτό λοιπόν...

2. Αντίγραφα ασφαλείας κρατάμε σε κάθε περίπτωση.-

Δόξα το Θεό, χώρους έχεις :)

Δημοσ.

Τα μηνύματα του προγράμματος (όπως & το ίδιο το πρόγραμμα) είναι αρκετά αξιόπιστα. "No action needed".

Γενικά ο δίσκος είναι εντάξει. 1bs δεν είναι σοβαρό. Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα όσο αφορά αυτό. ΑΛΛΑ:

1. Ποτέ δε ξέρεις πότε ένας δίσκος θα παραδώσει πνεύμα, έτσι χωρίς καν προειδοποίηση ή σημάδια προβλήματος. Γι'αυτό λοιπόν...

2. Αντίγραφα ασφαλείας κρατάμε σε κάθε περίπτωση.-

Δόξα το Θεό, χώρους έχεις :)

Κατάλαβα, κάπως έτσι και εγώ τόχα στο μυαλό μου απλά σκέφτηκα μήπως μου προτείνατε το disk->Surface Test->Reinitialize disk surface τώρα πούνε και άδειος και δεν έχει τίποτα μέσα...

Άστα ναι, βγήκε σε προσφορά του e-shop, 210 ευρώ τα 4ΤΒ, που την θεωρώ αρκετά καλή τιμή και μεγάλωσα τον στόλο μου κατά πολύ :D

Δημοσ.

Το κατάλαβα επειδή είναι άδειος, αλλά για 1bs, δε ξέρω αν αξίζει την υπομονή σου & την καταπόνηση 1Τ δίσκου.

Εσύ αποφασίζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...