Gunix Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα σας, Βρήκα ένα πρόγραμμα το Hard Disk Sentinel και είδα ότι το healthy του σκληρού δίσκου είναι 9% (HITACHI). Τι κάνω σε αυτή περίπτωση? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να το φτιάξει?
άδικος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 ...το healthy του σκληρού δίσκου είναι 9% (HITACHI). Τι κάνω σε αυτή περίπτωση?... Αντίγραφο ασφαλείας. Ανέβασε ένα screenshot να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται (1η, 3η καρτέλα).
TheELF Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Πάρε τα αρχεία σου αντίγραφο όπως λέει και ο άδικος... Μετά αν έχεις την πλήρη έκδοση του sentinel μπορείς να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface,αυτό θα φτιάξει όσα bad και weak sector μπορεί,θα πάρει πολλές ώρες και θα σβήσει τα πάντα,ξανά ανέβασε μετά εικόνες(αν άλλαξε κάτι) και βλέπουμε.
άδικος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Οι κατεστραμμένοι τομείς πλησιάζουν τη χρονολογία γέννησης σου φίλος Αφού είναι άδειος μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις reinit... ... what he said....
Gunix Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Πάρε τα αρχεία σου αντίγραφο όπως λέει και ο άδικος... Μετά αν έχεις την πλήρη έκδοση του sentinel μπορείς να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface,αυτό θα φτιάξει όσα bad και weak sector μπορεί,θα πάρει πολλές ώρες και θα σβήσει τα πάντα,ξανά ανέβασε μετά εικόνες(αν άλλαξε κάτι) και βλέπουμε. To Professional έχω.
άδικος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Αυτό εννοεί. Go for it αλλά οπλίσου με υπομονή γιατί 250 gb θέλουν το χρόνο τους.
Gunix Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Αυτό εννοεί. Go for it αλλά οπλίσου με υπομονή γιατί 250 gb θέλουν το χρόνο τους. Ναι + που το έχω εξωτερικό
Gunix Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο. Στο Status δεν μου έχει εμφανίσει τίποτα στο Bad. Αν δεν μου εμφανίσει τι κάνω σε αυτή την περίπτωση?
TheELF Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Στο ... που;;Έχει τελειώσει το έλεγχο δηλαδή και δεν βρήκε τίποτα;; Ανέβασε μια φωτογραφία,να καταλάβουμε που είσαι.
Gunix Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Στο ... που;;Έχει τελειώσει το έλεγχο δηλαδή και δεν βρήκε τίποτα;; Ανέβασε μια φωτογραφία,να καταλάβουμε που είσαι. Δεν έχει τελειώσει. Απλός ρώτησα πληροφοριακά. Όταν τελειωσεί θα ενημερώσω.. Επειδή δεν έχει τελειώσει ακόμη ανεβάσω δυο εικόνες να δίτε.
TheELF Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Οκ,αυτά που βλέπεις με διαφορετικά χρώματα είναι ψιλό προβληματικά sector,ενδέχεται όλα να σου τα βγάλει σε τέτοια φάση,να μην έχει στο τέλος bad sector δηλαδή. Ανέβασε και στο τέλος να δούμε. Βασικός κανόνας πάντως,αρχεία που τα πονάς τα κρατάς και σε αντίγραφα,όσο καλός ή κακός και να είναι κάποιος δίσκος.
Gunix Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Οκ,αυτά που βλέπεις με διαφορετικά χρώματα είναι ψιλό προβληματικά sector,ενδέχεται όλα να σου τα βγάλει σε τέτοια φάση,να μην έχει στο τέλος bad sector δηλαδή. Ανέβασε και στο τέλος να δούμε. Βασικός κανόνας πάντως,αρχεία που τα πονάς τα κρατάς και σε αντίγραφα,όσο καλός ή κακός και να είναι κάποιος δίσκος. Δεν είχα τίποτα στον δίσκο. Τον είχα καθαρά 100% Master. Οκ όταν τελειώσει θα στείλω. Επίσης δεν ακούω κανέναν περίεγο θόρυβο. Πιστεύω να φτιάχνετε.
Gunix Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Τελείωσε και κανένα bad. Αλλά μου λέει στο Overview: There are 2076 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area. Based on the number of remapping operations, the health of the disk was decreased in different steps. 826 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there. It is recommended to backup immediately to prevent data loss. Από 1998 τώρα λέει 2076.
TheELF Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Τουλάχιστον ξεκαθάρισε το τοπίο,όλα τα χαλασμένα sector πάντως απορροφήθηκαν από την καβάτζα που έχει ο κάθε δίσκος για αυτόν τον λόγο. Γενικά εγώ θα τον δούλευα κανονικά,απλά θέλει να κοιτάς που και που μπας και μαζεύει και άλλους bad sector οπότε σιγά σιγά τον παροπλίζεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα