Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημα μου αποτελείται από τον amd fx8120, psu corsair enthusiasist series tx650, και μητρική την gigabyte GA-990FXA-D3. Έχω συνδέσει κανονικά το 24pin καλώδιο τροφοδoσίας και φτάνουμε στο θέμα μας... Παρατηρώντας τις απολήξεις του τροφοδοτικού δεν μπορώ να βρω το 8pin βύσμα παρά μόνο 2 4pin βύσματα το ένα δίπλα με το άλλο, τα οποία και τοποθέτησα στη θέση του 8pin της μητρικής.

Το σύστημα λειτουργεί κανονικά αλλά φοβάμαι μήπως έχω κάνει πατάτα και κάψω τα πάντα... Είναι φυσιολογικό αυτό και απλά η corsair έχει σπάσει το 8pin σε 2 4pin για να είναι συμβατό με παλιότερες μητρικές ή θα έχω πυροτεχνήματα;

Δημοσ.

Πολύ φυσιολογικό. Οι περισσότεροι καινούριοι επεξεργαστές είναι λιγότερο ενεργοβόροι από τον δικό σου και χρειάζονται 4pin. Αν το τροφοδοτικό έβγαζε συμπαγές 8pin τότε θα ήταν ασύμβατο με όλους αυτούς τους επεξεργαστές. Δεν έχεις κάποιο θέμα.

Δημοσ.

Όλα καλά λοιπόν! Απλά είχα φοβηθεί που τοποθέτησα στη θέση του 8pin τα 2 4 pin βύσματα... Μου φαινόταν περίεργο! Όντως από κατανάλωση δεν τα πάει και πολύ καλά ο 8120! Θα είχε νόημα να ψάξω για κάποιον μετατροπέα των 2χ4pin σε 8pin ή να τα αφήσω όπως έχουν;

Δημοσ.

Just for the records, και να θες δεν μπορείς να κάνεις λάθος. Το κάθε ένα από τα 4+4 pin έχει διαφορετικές απολήξεις. Το ίδιο ισχύει και για τα 6pin-8pin των PCIeX.

Έτσι και να το προσπαθήσεις, δεν μπορείς να κουμπώσεις οποιαδήποτε από τα δύο 4-pin σε μητρική που παίρνει 4-pin. Θα μπει μόνο το σωστό. Ούτε μπορείς να τα βάλεις ανάποδα (με λάθος σειρά) σε μητρική που παίρνει 8-pin. Ούτε επίσης μπορείς να κουμπώσεις ένα 8-pin PCIeX σε τροφοδοσία CPU και τούμπαλιν. Περιττό να αναφέρω νομίζω, πως τα περισσότερα Phases βοηθάνε στο μεγαλύτερο και σταθερότερο OC

images?q=tbn:ANd9GcTU36SCbZLNZcWUH0DNJXxOZGUAL7Rf6641fjNe1758tejwhnnUdDPi2uxbRA

To πρώτο (EPS) είναι για την CPU. Μπορείς να το βρεις και "σπασμένο" στην μέση 4+4 οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν θα είναι ίδια τα δύο 4-pins μεταξύ τους (θα είναι mirrored)

Εξαιρούνται περιπτώσεις αλαφροΐσκιωτων (για να μην πω κάτι βαρύτερο), όπως θυμάμαι κάποιος εδώ μέσα είχε πάρει σφυρί και το κοπάναγε γιατί λέει δεν μπορούσε να το κουμπώσει με το χέρι (ακόμα δεν έχω πεισθεί ότι δεν μας δούλευε) και μετά απορούσε γιατι δεν άναβε το PC...

P.S.

Και επειδή το έχω ξαναδιαβάσει εδώ μέσα και βαρέθηκα να απαντήσω, τα πράγματα με τα 4-pin vs 8-pin έχουν να κάνουν με αυτό που λέει ο artshadows και όχι με τις μικρότερες ενεργειακές ανάγκες. Όταν μια ΜB έχει 4+ (1ή2) phases για την CPU (το 1ή2 πάει στην RAM) δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από 4pin connector. Αυτές που έχουν 6+2 καλό είναι να υπάρχει το 8pin. Από 8+2 είναι απαραίτητο. Γιαυτό και δεν θα δείτε καμία high-end MB με 4-pin

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...