dimitris2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Ο Opera browser κυκλοφόρησε σήμερα τη νεότερη έκδοση 12.10 φέροντας αρκετές νέες αλλαγές, αλλά και βελτιωμένη υποστήριξη για την πλατφόρμα των Windows αλλά και το Mac OS X της Apple.Για τους χρήστες της νεότερης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Microsoft υπάρχει βελτιωμένη υποστήριξη για χρήση του με touch, ενώ η λίστα με τις αλλαγές του κάνει λόγο για παρόμοιες βελτιώσεις και στα Windows 7. Για το OS X 10.8 Mountain Lion ενσωματώνονται οι ειδοποιήσεις του browser στο κέντρο ειδοποιήσεων ενώ έχει αναβαθμιστεί επίσης η υποστήριξη Retina αναλύσεων για όσες συσκευές το υποστηρίζουν. Επιπλέον προστίθεται ένα ακόμη κουμπί στη μπάρα διευθύνσεων για διαμοιρασμό σε κοινωνικά δίκτυα για χρήση της προεγκατεστημένης λειτουργίας για διαμοιρασμό στο Facebook και στο Twitter. Ανάμεσα στις υπόλοιπες βελτιώσεις περιλαμβάνεται η υποστήριξη του SPDY πρωτοκόλλου για ασφαλές συνδέσεις σε ιστοσελίδες, υποστήριξη του WebSocket API καθώς επίσης και η υποστήριξη του Flexbox για καλύτερη υποστήριξη της εμφάνισης των Web sites στον Opera browser. http://www.youtube.com/watch?&v=lTrExlVJcpQ Site: techspot.com Download: Opera 12.10
athankar Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Ο καλύτερος browser εδώ και 5 χρόνια για μένα! 1
Sellers Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Κι εγώ μόνο opera χρησιμοποιώ τα τελευταία 5 χρόνια, αν και ουκ ολίγες φορές μου χει σπάσει τα νεύρα. Αλλα τι να πεις. Γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις όπως σε όλες τις σχέσεις. Πάω για το update. 3
moukoublen Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Τον δοκιμάζω για linux στην 64bit-η έκδοσή του. Δεν ξέρω αν το linux είναι το δυνατό του σημείο (φαντάζομαι πως όχι, θα ρίχνουν το βάρος στα άλλα 2 λειτουργικά) πάντως πάει αρκετά καλά μέχρι στιγμής. Δεν είναι ο βασικός μου browser όμως και οι δοκιμές που του κάνω είναι λίγες, οπότε δε μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη. Θετικές εντυπώσεις πάντως.
disqualified Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Το εχω ξαναπει το μονο που με "χαλαει" στον opera ειναι οτι δεν εχει το scrolling του firefox. Ειναι παρα πολυ γρηγορο και κανει νευρικο και σου δημιουργειται η εντυπωση οτι χανεσε για λιγο. Μπορεις βεβαια να ριξεις τις γραμμες απο τα settings και να βελτιωθει η κατασταση αλλα θα προτιμουσα τα settings να μεινουν ως εχουν και να βελτιωθει απο τον ιδιο τον browser. Αν καποιος ξερει αν μπορω να το πειραξω μεσα απο τον opera ας το πει 1
koprodogis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Παροτι τον χρησιμοποιω χρονια σα βασικο θεωρω απαραδεκτο με 5-6 tab να θελει για πλακα 300-500mb που να τον φορτωσεις με flash σελιδες και χαζα. Υπαρχουν και μηχανηματα με 1 και 2 γιγα μνημη ακομα
disqualified Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Παροτι τον χρησιμοποιω χρονια σα βασικο θεωρω απαραδεκτο με 5-6 tab να θελει για πλακα 300-500mb που να τον φορτωσεις με flash σελιδες και χαζα. Υπαρχουν και μηχανηματα με 1 και 2 γιγα μνημη ακομα Ολοι οι browser πανω κατω αυτο κανουν. Στον firefox μπορεις να χρησιμοποιησεις το memory fox. Αλλα η λογικη που φτιαχνονται πλεον οι browser για pc ειναι οτι υπαρχει επαρκης μνημη
dantouan Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Το mac app store δεν τον έχει ακόμα... ουτε σε μενα βγαζει τιποτα, τελευταια εκδοση ειναι η 11.67
Meraklis56 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Εντάξει,έχουν διορθωθεί τα σφάλματα της προηγούμενης η τουλάχιστον τα διόρθωσαν ως ένα βαθμό.Πλέον δεν βλέπω κάτι απότομα κλεισίματα στο fb.Ας συνεχίσει έτσι.
skiabox Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Εντωμεταξύ επειδή το έχω κάνει εγκατάσταση από το app store, δεν υπάρχουν μενού μέσα στο πρόγραμμα για update (είναι μια από τις απαιτήσεις της apple για χρήση του app store).
CosmosKGR Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ίσως, αυτό που θα πω, να φανεί περιττό σα πληροφόρηση στους περισσότερους (για ευνόητους λόγους) αλλά εμένα π.χ. θα με βόλευε να το ήξερα χωρίς να πρέπει να το ψάξω τόσο όσο το έψαξα για να το βρω. Στoν βασικό μου υπολογιστή της δουλειάς μου, χρησιμοποιώ "αναγκαστικά" ακόμα τα Microsoft Windows 2000 (5.00.2195 Service Pack 4) σα λειτουργικό του σύστημα. Από τους γνωστούς (τουλάχιστον) περιηγητές διαδικτύου, ΜΟΝΟ οι κάτωθι μπορούν να εγκατασταθούν και μετά να εκτελεστούν "επιτυχώς" και ΜΟΝΟ στις εκδόσεις που θα αναφέρω ως πιο τελευταίες τους γιατί, σε μεταγενέστερές τους, ούτε αυτοί εγκαθίστανται καν, το έχουν εγκαταλείψει δηλαδή πλέον αυτό το λειτουργικό σύστημα και αυτοί (άρα και ο Opera βέβαια)! Microsoft Internet Explorer Version: 6.0.2800.1106CO Mozilla Firefox Version: 12 Opera Version: 12.02 Build: 1578 Α, ναι! Και ένας... QupZilla Version: 1.3.5 Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2012 από CosmosKGR 1
baskon Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Ολοι οι browser πανω κατω αυτο κανουν. Στον firefox μπορεις να χρησιμοποιησεις το memory fox. Αλλα η λογικη που φτιαχνονται πλεον οι browser για pc ειναι οτι υπαρχει επαρκης μνημη Το οτι ολοι οι browser γενικά κάνουν αυτο το πράγμα δε σημαινει ότι καποιοι δεν ειναι καλυτεροι από τους άλλους.. Αλλο πραγμα να χρησιμοποιει με 4-5 tabs 500 mb και αλλο πραγμα να χρησιμοποιει 300 (Για υπολογιστες με 1-2 γιγα μνημης πάντα).. Ο opera γενικά είναι από τους χειρότερους ,ενώ ο firefox είναι στους καλούς απο αποψη διαχειρισης μνήμης..Και η διαφορά ειναι σημαντική όπως ανεφερα και πριν..Δε χρειαζεται να βαλεις memory fox Για να καταλαβεις τη διαφορα.. Φυσικά αυτά ισχύαν μέχρι και την προηγουμενη εκδοση καθώς δεν εχω δοκιμασει καλα τον 12.1 ακομα.. Προσωπικά τους χρησιμοποιώ όλους..Opera Εχω στο netbook με 2 γιγα μνημης και παει αρκετα καλα..
disqualified Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 baskon ολο αυτο ειναι πολυ σχετικο και πιστευω εχει να κανει με πολλες παραμετρους, οι οποιοι δεν εξαρτώνται μονο απο τον Browser. Ειχα ανοιχτα πριν λιγο 4-5 tabs με 400ΜΒ στον firefox. Τωρα εμεινα μονο με εναν και εχω 330-350 εδω και λιγη ωρα. Πριν ανοιξα 4-5 ιδιες καρτελες με opera και ff και καταλαμβαναν σχεδον την ιδια μνημη. Ειναι παρα πολυ πολυπλοκο ολο αυτο για να μετρηθει απο εναν χρηστη. Θεωρω πως πρεπει να αποδεσμευτουμε απο το ποση μνημη ειναι ελευθερη και ποση χρησιμοποιειται και να το κοιταμε ολη την ωρα. Ακομα και εγω το κανω πολλες φορες, ειναι ενα βιτσιο θεωρω. Ειναι κατι που υποστηριζα οταν ολοι εκριναν τα vista για αυτο και αντι να γινεται απλα η δουλεια κοιταγαν ολοι τους μετρητες. Οταν κατι χρειαζοταν μνημη το συστημα ανταποκρινοταν. Σταματαω εδω γιατι εφυγα λιγο off-topic
Meraklis56 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Επίσης θα πρεπε να αρχίσει ο opera να εκμεταλλεύεται τους πολλούς πυρήνες και όταν κολλάει ένα tab να μην κρασάρει όλη η εφαρμογή.Δεν γίνεται με 2600k και άπλετη μνήμη,να κολλάνε πράγματα(opera + τα γνωστότερα extensions). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα