lakis86 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα, έχω πάρει μια πτυχιακή την οποία θέλω να κάνω αποκλειστικά μόνος μου οπότε θα ήθελα μια βοήθεια στο πως να ξεκινήσω. Το θέμα έχει να κάνει με μια εφαρμογή που θα διαχειρίζεται πελατολόγιο ενός λογιστικού γραφείου και διάφορες εργασίες που αφορούν αυτό. Αρχικά θέλω να δημιουργήσω τη βάση στην sql κι έπειτα να τη συνδέσω με τη visual studio, στην οποία θα φτιάξω την εφαρμογή για windows σε C#. Αναφέρω ότι δεν έχω ασχοληθεί με c# παρά μόνο με c++. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Αρχικά θέλω να δημιουργήσω τη βάση στην sql κι έπειτα να τη συνδέσω με τη visual studio, στην οποία θα φτιάξω την εφαρμογή για windows σε C#. Solution Explorer--->Δεξι κλικ στο Project σου-->Αdd--->New Item..-->Επιλεγεις Local Database ή Service-based Database. Aφου κανεις τη συνδεση, μεσα απο τον Server Explorer μπορεις να ανοιξεις τη βαση σου και να προσθεσεις πινακες/να τρεξεις queries.
lakis86 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Μάλιστα αυτό το κατάλαβα. Υπάρχει κάποια πρόταση στο πως να ξεκινήσω σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα στη visual(GUI);Πρέπει να μάθω πρώτα τη c#;να διαβάσω κάποιο βιβλίο;
defacer Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Πρέπει να επιλέξεις αν θα κάνεις user interface σε Windows Forms ή σε WPF. Εκτιμώ ότι με winforms θα ξεμπερδέψεις ευκολότερα, αλλά με WPF θα ανοίξει το μυαλό σου γιατί θα έρθεις σε επαφή με ας πούμε "τρόπο σκέψης" που θα σου είναι καινούριος. Από την άλλη επειδή θα πρέπει να μάθεις και τη γλώσσα μαζί ίσως το WPF σου πέσει βαρύ, ειδικά επειδή αν αρχίσεις να ψάχνεσαι online θα συναντήσεις και την έννοια του MVVM και μετά άστα να πάνε (βασικά με WPF/MVVM αισθάνομαι ότι είμαι ninja, αλλά μου πήρε μήνες να αισθανθώ σα στο σπίτι μου -- και δεν είμαι στο επίπεδο του μέσου φοιτητή). Σκέψου το. Για WPF βιβλίο πάντως προτείνω αυτό. 2
lakis86 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστώ για την πρόταση defacer αλλά πρέπει να το κάνω σε C# οπότε θα ήθελα κάποια βοήθεια στη συγκεκριμένη γλώσσα. Ουσιαστικά τι βιβλίο να πάρω ή που να ψάξω στο διαδίκτυο για βοήθεια από την αρχή.
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Ενα βιβλιο για WinForms το οποιο σε παιρνει απο το χερακι μεσω παραδειγματων, ειναι αυτο της σειρας Head First για τη C#. Μεσα στις πρωτες σελιδες υπαρχει και παραδειγμα κατασκευης εφαρμογης που παταει πανω σε SQL για τη λειτουργια της
lakis86 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα, επανέρχομαι στο ίδιο θέμα θέτοντας την εξής ερώτηση.Στην εφαρμογή που θα προσπαθήσω να φτιάξω στη c# η εναλλαγή-συνέχεια των παραθύρων γίνεται με ξεχωριστές φόρμες ή με διαφορετικές κλάσεις?Μάλλον έχω μπερδέψει και τις έννοιες... και γενικά αν έχει κάποιος τις γνώσεις και τη διάθεση να του κάνω μερικές ερωτήσεις ας μου πει για να μην αναρτώ συνέχεια στο forum.
albNik Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Αν εννοεις winforms, καθε παραθυρο ειναι κλαση που απορρέει απο την Form. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.form.aspx
lakis86 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Άρα εγώ που θέλω κάθε κουμπί της φόρμας να με πηγαίνει σε μια άλλη σειρά επιλογών πρέπει να δημιουργήσω την αρχική φόρμα και μετά να δουλέψω με κλάσεις.Σωστα?
albNik Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Για wizard μπορεις να εχεις π.χ 4 panels το ενα πανω στο αλλο (με τα δικα του κουμπια το καθενα) και να εμφανιζεις (BringToFront) αυτο που θες σε καθε επιλογή. Εναλλακτικα ενα TabControl με 4 tabpages...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα