kostasg8 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα τα φώτα σας: είμαι συνδρομητής της HOL από το 2004, ο πρώτος εξοπλισμός που μου χορήγησε ήταν το FritzBOX το οποίο έχει και είχε την δυνατότητα VOIP τηλεφωνίας, το 2008 σε αναβάθμιση τους μου χορηγήσαν το NETFASTER1 της Intracom το οποίο και αυτό είχε την δυνατότητα χειρισμού τεσσάρων λογαριασμών VOIP. Μέσα από τα modem (και το fritz και το netfaster1) είχα πρόσβαση σε VOIP τηλέφωνο της VIVA. Για ένα διάστημα δεν χρειάστηκε να κάνω χρήση της VOIP τηλεφωνίας μέσω του Modem, χθές όταν αποφάσισα να ρυθμίσω το Netfaster για να δουλέψει και σαν VOIP router είδα με μεγάλη μου έκπληξη πως οι επιλογές ρυθμίσεις των VOIP λογαριασμών ήταν ανενεργές! Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με την HOL μου είπαν πως για λόγους ασφαλείας (ποιανού?) αναβαθμίσαν (υποβάθμισαν) το firmware του Modem ώστε να μην υποστηρίζει VOIP τηλεφωνία! Και αυτό έγινε εν αγνοία μου. Ερώτηση: με ποιο δικαίωμα επενέβησαν σε εξοπλισμό που είναι εγκατεστημένος στον χώρο μου και γιατί δεν ενημερώθηκα για αυτό? μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τέτοιες αλλαγές? Άρα μπορούν να επέμβουν και αλλού και εγώ να μην το καταλάβω? μπορώ να τους καταγγείλω σε κάποιο επίσημο φορέα? Στα συνημμένα έχω ανεβάσει τις ρυθμίσεις που είχε το Netfaster πριν το πειράξουν! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
DaveMurray Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) με ποιο δικαίωμα επενέβησαν σε εξοπλισμό που είναι εγκατεστημένος στον χώρο μου και γιατί δεν ενημερώθηκα για αυτό? μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τέτοιες αλλαγές? Άρα μπορούν να επέμβουν και αλλού και εγώ να μην το καταλάβω? --- Με το δικαίωμα που τους δίνει η σύμβαση/συμβόλαιο που υπέγραψες. Ο τερματικός εξοπλισμός, το modem/router κοινώς, παραμένει στην ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. Ο τερματικός εξοπλισμός, παραδίδεται από τους παρόχους στους πελάτες/συνδρομητές με την μορφή ΧΡΗΣΙΔΑΝΕΙΟΥ. Ο εξοπλισμός, δεν είναι δικός σου, δεν σου ανήκει, και δεν εξαργυρώνεται η αξία του με το να πληρώνεις απλά τον λογαριασμό. Σου παραχωρείται από την εταιρεία, δανεικά, για να τον χρησιμοποιείς αφού έχεις τις υπηρεσίες τους. Όταν σταματήσεις, θα πρέπει να τον επιστρέψεις, η στον ζητάνε(σχετικό είναι, συνήθως τον ζητάνε, άλλες φορές όχι, σχετικό είναι). Απαγορεύεται να πουληθεί κτλ κτλ γιατί δεν σου ανήκει. Όλα βρίσκονται στους όρους της συμβάσεως που υπογράφουμε με τον πάροχο... Όπως κατάλαβες λοιπόν, ναι, ανα πάσα στιγμή, έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι νομίζουν εκείνοι στον εξοπλισμό που σου παραχωρούν και που είναι δικός τους. Αν νομίζουν πως για το "καλό" σου πρέπει να κοπεί το τάδε χαρακτηριστικό, κόβεται. (καλό σου = καλό συνολικά των συνδρομητών). ] Όσον αφορά το άλλο που έχεις σαν ερώτηση, όχι, δεν μπορούν να επέμβουν και "αλλού" χωρίς ρητά να το γνωρίζεις. Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν ευτυχώς ακόμα τα προσωπικά δεδομένα η τις προσωπικές ενέργειες/ασχολίες που έχεις στο διαδίκτυο. Δεν τους επιτρέπεται να παρέμβουν, βλέπουν, αλλάξουν το οτιδήποτε που αφορά σε ιδιωτικότητα. Μόνο με εισαγγελική εντολή μπορεί να αρθεί κάτι τέτοιο... "μπορώ να τους καταγγείλω σε κάποιο επίσημο φορέα?" Όχι δεν μπορείς, γιατί όπως είπαμε, ο εξοπλισμός ΔΕΝ σου ανήκει, δεν είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ σου. Παραμένει στην δικιά τους κυριότητα, και από τον νόμο μπορούν να επεμβαίνουν για τεχνικούς λόγους κτλ κτλ (όπως περιεγράψαμε πιο πάνω) Καταλαβαίνω πως ίσως δεν σου αρέσει η απάντηση, αλλά εύχομαι να σε βοηθήσαμε, για να μην χαλάς την ζαχαρένια σου άδικα με δαύτους. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να αγοράσεις τον δικό σου modem/router εξοπλισμό, και με voip αν ενδιαφέρεσαι όπως αναφέρεις, και να βγάλεις του παρόχου. Στο δικό σου εξοπλισμό, δεν θα έχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα επέμβασης. Σημείωση: Δοκίμασε να μπείς στο netfaster με username: root και password: !adminforimthol . Αν είσαι τυχερός, και μπορεί να γίνει το login (και δεν το έχουν αλλάξει με το firmware update) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις ξανά πρόσβαση για τις επιλογές του voip Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2012 από DaveMurray 1
poulinos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Η Hol συγκεκριμενα τον εξοπλισμο τον δινει χρησιδανειο.Πιο παλια εδινε τα fritz και μετα απο καποιο σημειο επειδη πιθανοτητα εγινε καποια αλλαγη στο voip αρχιζαν να μαζευουν τα fritz και να δινουν Netfaster στα ατομα που ειχαν voipκαι οχι σε ολους.Αν εχεις voip απο hol τοτε υποχρεωτικα δενεσαι με το δικο τους ρουτερ και δεν μπορεις να βαλεις το δικο σου διοτι θα χασεις το voip.αν ομως δεν εχεις voip τοτε μπορεις να πας να παρεις με 25 ευρω πχ ενα vigor 2700vg που εχει θυρες voip και να ξερεις οτι ειναι δικο σου και να κανεις και οτι θες και να μην μπορουν να σου πειραξουν κατι.ειναι πολυ ωραιο ρουτερακι και απλα θελει μια αλλαγη στο Firmware.Απλα μην τον βλεπεις αρνητικα.Στα περισσοτερα ρουτερ των Provider ο Provider μπορει να κανει firmware update remotely με σκοπο να λυσει καποια προβληματα που μπορει να υπαρχουν (ειδικοτερα στο voip) χωρις να χρειαζεται να ενοχλησει καν τον πελατη με καποια επισκεψη.σε καποια αλλα ρουτερακι δεν γινεται Remote update οπως πχ τα thomson οποτε πρεπει να παει τεχνικος.και εκει δεν μπροεις να πεις παλι οτι παιδια μην μου το αναβαθμιζεται (οταν εχεις voip) διοτι εγω ετσι παιζω καλυτερα ενω πχ με το νεο firmware δεν παιζω.υποχρεωτικα πας παραλληλα με καποια πραγματα.το ιδιο γινεται και στα μισθωμενα κυκλωματα.το remote το εχει ο Isp και ο πελατης δεν εχει καμια προσβαση ουτε σαν user.βεβαια ολα αυτα γινονται για να μην πειραζει ο πελατης το voip.βεβαια σε σενα μαλλον η αλλαγη εγινε στα γενικοτερα πλαισια καποιας αναβαθμισης ασχετα με τα υπολοιπα.δεν νομιζω οτι ειχαν θεμα που εβαλες δικα σου στοιχεια μεσα ουτε σου αλλαξαν το firmware για αυτο το λογο.Απλα αν παιζουν τα στοιχεια που σου δωσε ο dave απο πανω τοτε μπορεις ισως να μπεις μεσα και να αλλαξεις το admin password ωστε να μην μπορουν να συνδεθουν αυτοι απο μακρια για μελλοντικη αλλαγη ενω εσυ θα δεις και την καρτελλα voice Λογικα και θα μπορεσεις να σεταρεις το voice.αλλα για μενα παρε το vigor.φτηνο και δικο σου.γενικως δεν θα κατσουν να εμεμβουν καπου αλλου παρα μονο αν τους ζητησεις εσυ κατι.πχ να τους ζητησεις να σου αλλαξουν το wireless ssid για καποιον που δεν ξερει.απλα με παραξενευει που απο την αρχη δεν σου ειχαν κοψει την καρτελλα voice.απλα της Hol μην το πεταξεις γιατι η Hol τουλαχιστον τοσα χρονια παντα ζηταγε τον εξοπλισμο πισω μετα την ληξη της συμβασης.και δεν νομιζω οτι τωρα δεν εχει voip απλα μαλλον με τα Credentials που μπαινεις δενεχει.εκτος αν βρεις το παλιο firmware ξανα αλλα παλι θα χρειαστεις admin password για να το αλλαξεις.
kostasg8 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ τους φίλους DaveMurray και poulinos για τις απαντήσεις και τις συμβουλές τους!
poulinos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 παντως πηγαινε παρε ενα δικο σου να εχεις την ηρεμια σου η δες αν μπορεις να αλλαξεις το admin pass ωστε να μην μπορουν να μπουν αμα γινεται αυτο.
Highlander Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Ξεθάβω το θέμα για να μην ανοίξω άλλο, μια και έχω παρόμοια ιστορία. Για μείωση του κόστους γενικά αποφάσισα να βάλω hol. Αυτοί έχουν πλήρη πρόσβαση στο router και κάνουν πραγματικά ότι γουστάρουν. Έκανα 3-4 φορές ρυθμίσεις και επειδή αυτοί έχουν θέματα τελικά με τη γραμμή (δεν συγχρονίζει πάνω από 1mbps) το έκαναν reset remotely. Επίσης μου είπαν πως κάθε φορά που βγαίνει αναβάθμιση θα περνάει αυτόματα και θα χάνει πάλι όλες τις ρυθμίσεις που έχω βάλει εγώ, π.χ. ddns, nat κλπ. Οπότε αν εγώ λείπω από το σπίτι και κάνουν αναβάθμιση, αυτομάτως δεν έχω πρόσβαση εκεί. Υπάρχει περίπτωση για να μην αγοράσω άλλο router να αλλάξω firmware στο συγκεκριμένο και να βάλω ένα της μαμάς εταιρίας που τα φτιάχνει ή να κάνω το ίδιο σε ένα της wind που έχω στα χέρια μου ; Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Ξεθάβω το θέμα για να μην ανοίξω άλλο, μια και έχω παρόμοια ιστορία. Για μείωση του κόστους γενικά αποφάσισα να βάλω hol. Αυτοί έχουν πλήρη πρόσβαση στο router και κάνουν πραγματικά ότι γουστάρουν. Έκανα 3-4 φορές ρυθμίσεις και επειδή αυτοί έχουν θέματα τελικά με τη γραμμή (δεν συγχρονίζει πάνω από 1mbps) το έκαναν reset remotely. Επίσης μου είπαν πως κάθε φορά που βγαίνει αναβάθμιση θα περνάει αυτόματα και θα χάνει πάλι όλες τις ρυθμίσεις που έχω βάλει εγώ, π.χ. ddns, nat κλπ. Οπότε αν εγώ λείπω από το σπίτι και κάνουν αναβάθμιση, αυτομάτως δεν έχω πρόσβαση εκεί. Υπάρχει περίπτωση για να μην αγοράσω άλλο router να αλλάξω firmware στο συγκεκριμένο και να βάλω ένα της μαμάς εταιρίας που τα φτιάχνει ή να κάνω το ίδιο σε ένα της wind που έχω στα χέρια μου ; Ευχαριστώ. καλα δεν σημαινει α.οτι με την αναβαθμιση θα χανονται οι ρυθμισεις.συνηθως δεν χανονται.(συνηθως) β.δεν σημαινει οτι θα κανουν συνεχεια firmware update.μπορεινα μην ξανακανουν και ποτε. γ.δεν ξερω αν θα βρεις firmware αλλιιως ναι μπορεις να βαλεις αλλο ρουτερ πανω αν θες. οπως μπορεις να δεις αν με το δευτερο ρουτερ που εχεις παιζεις καλυτερα η οχι.στης wind παλι δεν ξερω αν θα βρεις firmware αλλα σιγουρα δεν θα μπορει να μπει η Hol.επισης στης Hol τορουτερ και firmware να μην αλλαξεις αν εμπαινες μεσα σαν admin ισως να μπορουσες να κοψεις το Remote για αυτους
poihths Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Ξεθάβω το θέμα για να μην ανοίξω άλλο, μια και έχω παρόμοια ιστορία. Για μείωση του κόστους γενικά αποφάσισα να βάλω hol. Αυτοί έχουν πλήρη πρόσβαση στο router και κάνουν πραγματικά ότι γουστάρουν. Έκανα 3-4 φορές ρυθμίσεις και επειδή αυτοί έχουν θέματα τελικά με τη γραμμή (δεν συγχρονίζει πάνω από 1mbps) το έκαναν reset remotely. Επίσης μου είπαν πως κάθε φορά που βγαίνει αναβάθμιση θα περνάει αυτόματα και θα χάνει πάλι όλες τις ρυθμίσεις που έχω βάλει εγώ, π.χ. ddns, nat κλπ. Οπότε αν εγώ λείπω από το σπίτι και κάνουν αναβάθμιση, αυτομάτως δεν έχω πρόσβαση εκεί. Υπάρχει περίπτωση για να μην αγοράσω άλλο router να αλλάξω firmware στο συγκεκριμένο και να βάλω ένα της μαμάς εταιρίας που τα φτιάχνει ή να κάνω το ίδιο σε ένα της wind που έχω στα χέρια μου ; Ευχαριστώ. παρε ενα αλλο δικο σου κ συνεδεσε το σαν bridge ετσι το ρουτερ του provider θα δουλευει μονο ως modem κ ολα τα αλλα θα τα κανεις με το ρουτερακι σου.. ειναι σαν να μεταφερεις το traffic σου στο new router οποτε το διαχειριζεσαι απο εκει
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 παρε ενα αλλο δικο σου κ συνεδεσε το σαν bridge ετσι το ρουτερ του provider θα δουλευει μονο ως modem κ ολα τα αλλα θα τα κανεις με το ρουτερακι σου.. ειναι σαν να μεταφερεις το traffic σου στο new router οποτε το διαχειριζεσαι απο εκει και αυτο ειναι μια καλη ιδεα αλλα εφοσον το adsl router το παιρνουν πισω αμα διακοψει οπως και δεν ειναι κατι σοβαρο θα μπορουσε να παρει απευθειας ενα adsl router καινουριο παρα σκετο ρουτερ και να τα εχει ολα σε ενα και να μην μπλεκει και σε παραπανω ρυθμισεις.το σκετο ρουτερ θα του βγει πιο φτηνα απλα πιστευω οτι ειναι μικρη η διαφορα.
Highlander Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 καλα δεν σημαινει α.οτι με την αναβαθμιση θα χανονται οι ρυθμισεις.συνηθως δεν χανονται.(συνηθως) β.δεν σημαινει οτι θα κανουν συνεχεια firmware update.μπορεινα μην ξανακανουν και ποτε. γ.δεν ξερω αν θα βρεις firmware αλλιιως ναι μπορεις να βαλεις αλλο ρουτερ πανω αν θες. οπως μπορεις να δεις αν με το δευτερο ρουτερ που εχεις παιζεις καλυτερα η οχι.στης wind παλι δεν ξερω αν θα βρεις firmware αλλα σιγουρα δεν θα μπορει να μπει η Hol.επισης στης Hol τορουτερ και firmware να μην αλλαξεις αν εμπαινες μεσα σαν admin ισως να μπορουσες να κοψεις το Remote για αυτους Οι τεχνικοί έκαναν reset απομακρυσμένα το router 3-4 φορές. Επίσης και οι δύο τεχνικοί που μίλησα στο τηλ. μου είπαν πως όταν κάνουν firmware update χάνονται οι ρυθμίσεις και δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για κανέναν. Μάλλον πάω για νέο router. Περιμένω και τεχνικό αύριο για να δει τι σκατά συμβαίνει και δεν ανεβάζει πάνω από 1Mps. Σας ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Οι τεχνικοί έκαναν reset απομακρυσμένα το router 3-4 φορές. Επίσης και οι δύο τεχνικοί που μίλησα στο τηλ. μου είπαν πως όταν κάνουν firmware update χάνονται οι ρυθμίσεις και δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για κανέναν. Μάλλον πάω για νέο router. Περιμένω και τεχνικό αύριο για να δει τι σκατά συμβαίνει και δεν ανεβάζει πάνω από 1Mps. Σας ευχαριστώ. μαλλον το εχουν ορισει με το firmware update ταυτοχρονα να γινεται και σαν hard reset και να παιρνει τα νεα defaults που θελουν αυτοι. αν θες βαλε πανω της wind με το firmware που εχει.η Hol δεν θα μπορει να μπει αλλωστε μεσα .αν βρεις generic firmware το περνας αλλα και με αυτο δεν θα εχεις θεμα.αν δεν σου κανει και αυτο τοτε οκ πηγαινε παρε κατι αλλο.απλα μπορει να μην ειναι θεμα ρουτερ αλλα γραμμης οποτε ασε να ερθει ο τεχνικος και να δει τι γινεται.παντως και στης Hol αν καταφερεις να μπεις σαν admIn στο δικο τους ρουτερ(τα στοιχεια ολο και καπου θα τα βρεις)πιθανοτατα να μπορεις να κλεισεις το remote τους.το εχουν κανει ατομα οσο θυμαμαι.ο ενας το ειχε γραψει και εδωμεσα.
Highlander Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Στα παλιά router γινόταν. Στα καινούρια τα Alcatel-Lucent CellPipe 7130 δεν έχουν βρει κάτι. Κατέβασα και ένα backup των ρυθμίσεων δεν βρίσκω κάτι με τα όσα γνωρίζω. Αύριο που θα έρθει ο τεχνικός θα προσπαθήσω να τον ψαρέψω μήπως και... Ευχαριστώ και πάλι
poulinos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Στα παλιά router γινόταν. Στα καινούρια τα Alcatel-Lucent CellPipe 7130 δεν έχουν βρει κάτι. Κατέβασα και ένα backup των ρυθμίσεων δεν βρίσκω κάτι με τα όσα γνωρίζω. Αύριο που θα έρθει ο τεχνικός θα προσπαθήσω να τον ψαρέψω μήπως και... Ευχαριστώ και πάλι απλα ελεγα μηπως εχουν βρει κατι και για τα νεα.αν και αργα η γρηγορα κατι θα βρεθει.να στα δωσει οτεχνικος δεν το κοβω με τιποτα .το backup μπορει να κατεβαινει σαν user οποτε να μην μπορεις να δεις κατι αλλο.ειναι γενικα παραξενα τα πραγματα.να δουμε τι θα σου πει ο τεχνικος παντως. και ουτε τα στατιστικα της γραμμης δεν μας εχει γραψει ακομα.
jogatore Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Φιλε @poulinos Εγω που εχω προβλημα με το netfaster 3 και εβαλα ενα δικο μου , πως μπηκαν μεσα και διαβασαν ακομη και τους κωδικους????? Το προβλημα ειναι οτι εχω μικρες και σε ακανονιστα χρονικα διαστηματα αποσυνδεσεις. Μου προτειναν να δοκιμασω με αλλο ρουτερ (Netgear ή TP-Link) , που αυτο προυποθετει αγορα και αν δεν γινει τιποτα???? Μου μενει ενα ακομη ρουτερ. Υπαρχει καποια ιδεα τι μπορω να κανω?
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Φιλε @poulinos Εγω που εχω προβλημα με το netfaster 3 και εβαλα ενα δικο μου , πως μπηκαν μεσα και διαβασαν ακομη και τους κωδικους????? Το προβλημα ειναι οτι εχω μικρες και σε ακανονιστα χρονικα διαστηματα αποσυνδεσεις. Μου προτειναν να δοκιμασω με αλλο ρουτερ (Netgear ή TP-Link) , που αυτο προυποθετει αγορα και αν δεν γινει τιποτα???? Μου μενει ενα ακομη ρουτερ. Υπαρχει καποια ιδεα τι μπορω να κανω? εκτος αν εβαλες καποιο που ηταν επισης της hol.αλλα σε αλλα ρουτερ δεν γινεται να μπουν.για να μπει καποιος απο μακρυα σε καποιο ρουτερ πρεπει να ειναι το ρουτερ ρυθμισμενο.ειτε με tr069 ειτε με αλλους τροπους.πχ στα thomson μπορεις να φτιαξεις λιστα με τις ip που μπορουν να μπουν απο μακρυα.στο cisco παλι το ιδιο.τωρα αν εχεις αποσυνδεσεις πρεπει να κανεις διαφορες δοκιμες.απο αλλο ρουτερ μεχρι δοκιμες χωριις τηλεφωνα πανω η δοκιμες στο κεντρικο πριζακι μονο το ρουτερ.επισης πρεπει να δεις αν πεφτει το margin>αν σβηνει το λαμπακι το adsl η μονο το λαμπακι του ιντεερνετ.θελει αρκετες δοκιμες.επισης τα χαρακτηριστικα του ρουτερ σουδεν μας εχες δωσει.απο default Η hol παιζει με 11 Margin οποτε θεωρητικα θα πρεπει να παιζεις ααρκετα εως πολυ σταθερα.φαντασου αλλοι παροχοι δινουν 9 η 6 margin.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα