Προς το περιεχόμενο

'Ν' Νεου οδηγου... τα νευρα μου!

nick#18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτή τη μαλακία την έχεις δει πουθενά γραμμένη;

Αυτό που αποκαλείς εσύ μαλακία εγώ το βαφτίζω κοινή λογική. Αν το όριο είναι 120 (όπου 120 βάλε 50, 70, 90 και ότι θες εσύ) και πηγαίνω με τόσα, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου κολλάς και να μου παίζεις τα φώτα.. είμαι νόμιμος και εσύ είσαι παράνομος...

Και αν θες να στο θέσω και πολύ πιο απλά. Παω στην αριστερή με το max όριο ταχύτητας όσο προσπερνάω, γιατί ως γνωστόν (φαντάζομαι αυτό το εχεις δει κάπου γραπτώς) η αριστερή ειναι μόνο για όσο προσπερνάω. Κατα την διαρκεια της προσπέρασης δεν πας να χτυπάς τον κόλο σου κάτω, θα κάθομαι αριστερά. Και ξέρεις πιο είναι το αστείο? Αν κάνω την προσπέραση όπως πρέπει, τηρώντας τις αποστάσεις, θα κάψεις την μεγάλη σου σκάλα παίζοντας τα φώτα.

Αλλα αυτά βέβαια ισχύουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, οπου οι οδηγοί μέσα στην πόλη δεν πάνε με 140+ όπου βρουνε και στην εθνική μου καβατζώνουν την βοηθητική... Όσο αφορά την οδηγική συμπεριφορά είμαστε πολύ πίσω.. Και αυτό ισχύει (για να είμαι και ον τοπικ) και στο πώς αντιμετωπίζουμε τους νέους οδηγούς.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούτε αρχίδια να παραδεχτούμε το λάθος μας δεν έχουμε βλέπω.

Οπως λεει και και ο will smith "are you trippin' ?"

Με το σχολιο που εκανες στον συμφορουμιτη ειναι ολοφανερο οτι ανηκεις στην πρωτη κατηγορια απο τις 2 που ανελυσα.

Αν ισχυει κατι διαφορετικο , ανεπτυξε μας την αποψη σου επι του θεματος αυτου.

Αν οντως εισαι στην κατηγορια αυτη - που εισαι δηλ - τοτε αποδεξου το σχολιο μου , ξεπερασε το και συνεχισε την ζωη σου.

@iliask1980 αυτα που λες θα ηταν ολοσωστα , αν μιλαγαμε για προσπεραση...που μια προσπεραση κραταει ποσο ? 10 δευτερα?στην χειροτερη.

Αν ομως πας για ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ στην αριστερη λωριδα , ειτε πας με 300 ειτε με το οριο ταχυτητας εισαι λαθος (γενικα μιλαω).

Προφανως και συ λαθος και αυτος που θα σου παιξει τα φωτα. Που θελει να κανει το ιδιο με σενα , και καλα προσπεραση , απλα με μεγαλυτερη ταχυτητα...

• Like 3

Σωστός είσαι Mphxth σε περίπτωση προσπέρασης στην Εθνική ή σε άλλο κλειστό αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, αλλά αρχικά αναφέρθηκα για την περίπτωση της Βουλιαγμένης που είπε και nemesiskp. Όπου δεν μιλάμε για εθνική και μπορεί καποιος κάλλιστα να κινείτε στην αριστερή λωρίδα για τον απλό λογο ότι στο επόμενο φανάρι πχ θα στρίψει αριστερά. Ποιος NickTg μπορεί να τον πιέσει να αφήσει την λωρίδα του?

Δλδ απορώ με την λογική κάποιων ατόμων σαν τον NickTg που επειδή οδηγόντας πιο γρήγορα πιστεύουν οτι τους ανήκει ο δρόμος. (και για να σε προλάβω NickTG, αν διάβασες το δίπλωμα το έβγαλα στην Γερμανία, όπου για να το πάρεις κάνεις υποχρεωτικά 8ωρες στην εθνικη. Και ξέρεις, εκεί η εθνική σε μεγάλα τμήματα δεν έχει ανώτατο όριο, οπότε σαφώς δεν έπιασες καθόλου αυτό που σου περιέγραψα. Δεν μιλάω για το Lada που πάει με 50 στην εθνικη στην αριστερή.)

Κοιτα οπως ειπε ο μπηκτης η αληθεια ειναι καπου στην μεση.Αν απο το ποστ μου καταλαβατε οτι εγω ειμαι ο καγκουρας που παει με 140 στην πολη και με 200 φευγα στην εθνικη,καταλαβατε λαθος.Σε περιπτωση κινησης(πχ γεματη βουλιαγμενης),ασφαλως και δεν θα κανω τον μαγκα και ασφαλως αυτο ειναι λαθος.Αλλα ο φιλος που του απαντησα την πρωτη φορα λεει οτι σε αδειο δρομο αραζει αριστερα και δεν παει δεξια,κατι το οποιο ειναι λαθος.

Αν θες να στριψεις σε ενα φαναρι και για αυτο καθεσαι αριστερα,βγαλε φλας να σε καταλαβω απο πιο πριν.Εγω αυτο κανω ακομα και 200 μετρα απο το φαναρι και αμεσως κοβουν ολοι τα φωτα και τα κολληματα.Επισης αν προσπερας στην αριστερη με ταχυτητα μικροτερη απο την δικη μου,οσο διαρκει η προσπεραση να εχεις αναμενο το φλας σου και εγω θα σε περιμενω με υπομονη,αλλα με το που την τελειωσεις θα πρεπει ΑΜΕΣΩΣ να μπεις δεξια για να σε προσπερασω ακομα και αν πας με το οριο ταχυτητας.

Αλλα σε κατι ζωαδια που καθονται αριστερα σαν να μην τρεχει τιποτα και εχουν κλεισει την μιση κυκλοφορια,ε σε αυτους θα παιξω ολα τα προβολια και θα τους κολλησω μεχρι να φτασουν στο αμην.Πιστεψε με μετα απο λιγο ολοι κανουν δεξια.Βεβαια υπαρχει και το κορυφαιο να εχουν κλεισει τον δρομο και να αναγκαζεσαι να τους προσπερασεις απο δεξια και να λενε "ααα τον μαλακα κανει προσπερασει απο δεξια".Αληθινο σκηνικο που ημουνα μεσα στο αμαξι.Αυτου τι του λες;

• Like 1

Εγω αυτο που κανω οταν κινουμαι σε κεντρικη λωριδα και θελει καποιος περιεργος να με προσπερασει , αλλα δεν τον παιρνει να παει στην αριστερη (μιλαω για εθνικους δρομους/αττικη οδο)...και ερχεται και μου τα ζαλιζει....ειναι το εξης

Βγαζω φλασακι , κανω δεξια..για να του αδειασω την λωριδα...και τον αφηνω να προσπερασει....ΑΛΛΑ...

οπως παει να με προσπερασει εχοντας με στα δεξια του...γκαζωνω :)

Οποτε στην ουσια δεν μπορει να με προσπερασει (ασχετα που ειμαστε σε διαφορετικες λωριδες και δεν νοειται σαν εννοια πλεον η προσπεραση) :)

Με αυτο θελω να του δειξω , οτι παω με 70-80 , επειδη τοσο γουσταρω , αν θελω παω και με 200! ...απλα δεν εχει νοημα εκεινη την στιγμη ή απλα δεν γουσταρω να πηγαινω μαλλιοκουβαρα για να γλυτωσω 5 λεπτα στην διαδρομη :)

Οσον αφορα δρομους στυλ βουλιαγμενης / κηφησιας κλπ οπου καποιος ισως να θελει να στριψει αριστερα..υπαρχουν "εξτρα" λωριδες για τα αμαξια που στριβουν αριστερα.Οχι παντα προφανως...οποτε εκει παιζει και ρολο ποσο καλα ξερεις τον δρομο.

Π.χ. αν θες να στριψεις αριστερα και εχεις κολησει στην αριστερη περιμενοντας να βρεις την στροφη σου , μπορει να εκνευριζεις καποιους αλλους.

Ενω αν ξερεις που ειναι η στροφη , μπαινεις στα αριστερα ενα φαναρι νωριτερα (περιπου) ωστε να κινηθεις στην αριστερη λωριδα οσο το λιγοτερο γινεται.

Η αριστερη ειναι καθαρα λωριδα προσπερασης.Αν εσυ καθεσαι κυριουλα στην αριστερη ενω η δεξια παραμενει αδεια εισαι παρανομος και μην πω τι αλλο.Οποτε καλα σου κανουν και σου παιζουν τα φωτα για να σε περασουν.Δεν ακολουθαμε την λογικη "ααα εγω παω μια χαρα ας κοψει τον λαιμο του,εγω δεν κανω δεξια".Ειναι περα για περα λαθος.

Φιλικα.

στην εθνικη ισχυει αυτο μεσα στη πολη το οριο ειναι 50 με 60 χιλιομετρα δεν υπαρχει αριστερα δεξια

Η αριστερη ειναι καθαρα λωριδα προσπερασης.Αν εσυ καθεσαι κυριουλα στην αριστερη ενω η δεξια παραμενει αδεια εισαι παρανομος και μην πω τι αλλο.Οποτε καλα σου κανουν και σου παιζουν τα φωτα για να σε περασουν.Δεν ακολουθαμε την λογικη "ααα εγω παω μια χαρα ας κοψει τον λαιμο του,εγω δεν κανω δεξια".Ειναι περα για περα λαθος.

Φιλικα.

Καταρχήν δεν είπα πουθενά ότι πιάνω τέρμα αριστερά. Η Βουλιαγμένης έχει 3 λωρίδες κυκλοφορίας και όπως σωστά είπες η αριστερή είναι για προσπέραση. Όσο παράνομο είναι να πηγαίνεις μόνιμα αριστερή λωρίδα και να μην επιτρέπεις να σε προσπεράσει κάποιος άλλο τόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ είναι να παίζεις τα φώτα σου και να στραβώνεις τον άλλον ειδικά πάνω σε στροφές.

Επίσης όταν το όριο στην Βουλιαγμένης είναι 100 για παράδειγμα και πας με το όριο πες και ο άλλος έρχεται να σε προσπεράσει για να πάει με 150 ποιος είναι ο παράνομος;

Επειδή δηλαδή έχει γρήγορο αμάξι και πάει παραπάνω να κάνουμε όλοι άκρη στο μάγκα να προσπεράσει.

Το να παιζεις τα φωτα σου μερα μεσημερι για οποιονδηποτε λογο ειναι καφρικο , δεν ξερω αν ειναι και παρανομο.

Σιγουρα το να παιζεις τα φωτα σου για να προειδοποιησεις για μπλοκο ειναι παρανομο αλλα εκει ειναι παρανομο για αλλον λογο. (εμποδιζεις και καλα τους τροχονομους / αστυνομικους να κανουν την δουλεια τους..να κοψουν κληση δηλ).

Το να λες "Εγω παω με το οριο και ο αλλος παει με 200....αυτος δεν ειναι παρανομος?" ειναι παιδιαστικη φραση .

Το τι κανει ο αλλος δεν σε αφορα..ο αλλος μπορει να εχει death-wish.Τι σε κοφτει εσενα ?(γενικα μιλαω με το 2ο ενικο)

Για να ληξει το θεμα με την αριστερη λωριδα.Στους εθνικους δρομους ειναι για προσπεραση..μπαινεις βγαινεις...10 δευτερα κραταει μια προσπεραση.Αν δεν τραβαει το αμαξι για προσπεραση μην την κανεις.

Το να κινεισαι στην αριστερη επι μονιμου βασεως ειτε με 40 ειτε με 100 ειτε με 200 ειναι παρανομο.Απλα και ξηγημενα.

Μεσα στην πολη ειναι καπως διαφορετικα , γιατι εκει παιζουν στροφες...αριστερες εννοω.

Δεν μπορεις να κινεισαι τερμα δεξια και να κοψεις καθετα στην αριστερη λωριδα οταν ερθει η ωρα να στριψεις.

Ειναι αυτονοητο οτι ισχυουν διαφορετικες λογικες μεσα στην πολη.

Καταρχήν δεν είπα πουθενά ότι πιάνω τέρμα αριστερά. Η Βουλιαγμένης έχει 3 λωρίδες κυκλοφορίας και όπως σωστά είπες η αριστερή είναι για προσπέραση. Όσο παράνομο είναι να πηγαίνεις μόνιμα αριστερή λωρίδα και να μην επιτρέπεις να σε προσπεράσει κάποιος άλλο τόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ είναι να παίζεις τα φώτα σου και να στραβώνεις τον άλλον ειδικά πάνω σε στροφές.

Επίσης όταν το όριο στην Βουλιαγμένης είναι 100 για παράδειγμα και πας με το όριο πες και ο άλλος έρχεται να σε προσπεράσει για να πάει με 150 ποιος είναι ο παράνομος;

Επειδή δηλαδή έχει γρήγορο αμάξι και πάει παραπάνω να κάνουμε όλοι άκρη στο μάγκα να προσπεράσει.

Πρωτα απο ολα τι σε νοιαζει εαν εγω ειμαι παρανομος και τρεχω με 200;Το οτι ειμαι εγω παρανομος σημαινει αυτοματα πρεπει να γινεσαι και εσυ να γινεις παρανομος και να μην αλλαζεις λωριδα ετσι για να μου μπεις στο ματι και να μην μου κανεις την χαρη;

Πρωτα απο ολα τι σε νοιαζει εαν εγω ειμαι παρανομος και τρεχω με 200;Το οτι ειμαι εγω παρανομος σημαινει αυτοματα πρεπει να γινεσαι και εσυ να γινεις παρανομος και να μην αλλαζεις λωριδα ετσι για να μου μπεις στο ματι και να μην μου κανεις την χαρη;

Το αυτό.

Εγώ είμαι ηλίθιος και θέλω να τρέξω με 800 στο κέντρο της πόλης. Δεν είναι θέμα εγωισμού αυτά τα πράγματα, είναι θέμα ασφάλειας. Φυσικά και θα κάνεις άκρη να περάσει ο ηλίθιος. Αν δε κάνεις, χώρια που θα σε πεθάνει στο tail-gating, μπορεί και να χωθεί σφήνα δεξιά ή αριστερά σου, ΑΝΑΜΕΣΑ σε δύο λωρίδες, για να περάσει με το έτσι θέλω.

Όταν λοιπόν βλέπουμε κάποιο ζώον να πλησιάζει με ταχύτητα, δε περιμένουμε να μας φτάσει και να κολλήσει πίσω μας. Δεξί φλασάκι, μπαίνουμε στη δεξιά λωρίδα κι αφήνουμε τον ηλίθιο να περάσει.

:)

• Like 1

αυτος που παει με 200 στην αριστερη ειναι πιο παρανομος και 10 φορες πιο μαλακας απο τους αλλους

γιατι αυτος που ειναι στη μεσαια με 100 πως σκατα θα πιασει 200 για να κανει προσπεραση?

Εγω φιλε με το Ν πηγα να αλλαξω λωριδα και ξαφνηκα ο μαλακας απο πισω μπαινει εκει που ηθελα να μπω (και ειχα βαλει φλας) και ξαφνηκα τον βλεπω διπλα μου.... Μετα απο αυτο τη μαλακια πεταξα το Ν πανω στην εταζιερα και καλα οτι επεσε μονο του, και εμεινε ετσι για 1 χρονο. Βεβαια εμενα δε με σταματησε κανεις

αυτος που παει με 200 στην αριστερη ειναι πιο παρανομος και 10 φορες πιο μαλακας απο τους αλλους

γιατι αυτος που ειναι στη μεσαια με 100 πως σκατα θα πιασει 200 για να κανει προσπεραση?

κατεβασμα απο 5η σε 4η και γκαζωμα...εγω ετσι πιανω τα 200 :)

περα απο την πλακα η 1η σου προταση ειναι σωστη , αλλα η 2η δεν ειναι η δικαιολογια για την 1η :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...