Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Εδώ ένας γείτονας έχει το εξής πρόβλημα. Πατάει το κουμπί να ανοίξει το pc, ανοίγει για 5 δευτερόλεπτα, σβήνει και μετά μπαίνει κανονικά στα windows χωρίς να ανοίγει η οθόνη.

Χθες το βράδυ έσβησε ξαφνικά και έριξε και την ασφάλεια στον πίνακα.

Αυτός απ ότι λέει το πρόβλημα με την οθόνη το έχει καιρό, αλλά τώρα είναι μόνιμο.

cpu intel E8500

motherboard Asus PQ5 SE

gpu Asus 9600GSO 512mb

psu Thermaltake TR2 500w

Δημοσ.

Να ελέγξει πρώτα το τροφοδοτικό του. Πιθανό να είναι εκεί το πρόβλημα.

EDIT (δεν το κατάλαβα καλά αυτά που προσπαθούσε να πει) :P

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά τελικά μετά από πολύ πρήξιμο, με έπεισε να τα δοκιμάσουμε στο δικό μου σύστημα και έφερε τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών.

Και τα 2 είναι ρολόι, οπότε κοιτάει για μητρική; (οχι τίποτα άλλο δεν θέλω να τον πάρω στον λαιμό μου γιατί θα με πρήζει) :P

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Εδώ ένας γείτονας έχει το εξής πρόβλημα. Πατάει το κουμπί να ανοίξει το pc, ανοίγει για 5 δευτερόλεπτα, σβήνει και μετά μπαίνει κανονικά στα windows χωρίς να ανοίγει η οθόνη.

Χθες το βράδυ έσβησε ξαφνικά και έριξε και την ασφάλεια στον πίνακα.

Αυτός απ ότι λέει το πρόβλημα με την οθόνη το έχει καιρό, αλλά τώρα είναι μόνιμο.

cpu intel E8500

motherboard Asus PQ5 SE

gpu Asus 9600GSO 512mb

psu Thermaltake TR2 500w

Μάλλον κάτι παίζει με το ρεύμα στο σπίτι του γείτονα σου.Πρώτα από όλα να δει αν είναι όλα οκ σε αυτό το θέμα.

Αν συνεχίσει έτσι,ίσως κάψει και κάποια parts.

Δημοσ.

Θα σου έλεγα να πάρεις ένα U P S και θα είσαι σίγουρος τουλάχιστον για το ρεύμα του σπιτιού σου

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Δεν το δοκιμάζεις και από άλλη πρίζα?

Στο ξεκίνημα μου το κάνει και μένα καμιά φορά αν έχω πολλές συσκευές μαζί αναμμένες(aircondition , φώτα κτλ) , μήπως δεν αντέχει η ασφάλεια αν είναι παλιά?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και πάλι.

Αλλάξαμε μητρική με καινούρια και το πρόβλημα υπάρχει ακόμα! Έχουμε τεστάρει την κάρτα γραφικών του, σε 2 pc και είναι αστέρι.

Ελέγξαμε τις μνήμες σε άλλο σύστημα, κανένα πρόβλημα! Το ίδιο και το τροφοδοτικό!

Έφερα ένα άλλο ζευγάρι μνήμες και τις έβαλα πάνω, πάλι το πρόβλημα υπάρχει.

Άλλαξα τα sata καλώδια με καινούρια, το έβαλα χωρίς τπτ συνδεμένο πάνω και πάλι τα ίδια.

2 φορές από τις 100 που το έχω δοκιμάσει έδωσε σήμα! Τα λαμπάκια απ το κουτί μια ανάβουν μια όχι... Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Κανε cmos...κάτι βραχυκυκλωνει...

Εμ... οθόνη αλλάξατε?

Δημοσ.

Εμ... οθόνη αλλάξατε?

Ναι έχω δοκιμάσει το pc σε 2 άλλες οθόνες και με άλλα καλώδια και πάλι τπτ. Ξέχασα να αναφέρω ότι μετά την αλλαγή της μητρικής, αυτήν την επανεκκίνηση δεν την κάνει.

Κάνω cmos και τα ξαναλέμε :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ'ότι λες αυτά που άλλαξαν στο σύστημα είναι M/B και μνήμες. Αναφέρεις πως vga δουλεύει καλά αλλού (δε λέει κάτι αυτό) & πως τροφοδοτικό είναι εντάξει. Γίνε πιο σαφής.

Αφού δεν εντοπίστηκε έτσι απλά το πρόβλημα πρέπει να γίνεις πιο διεξοδικός στους ελέγχους σου.

Η κάρτα γραφικών πρέπει να ελεγχθεί με διαγνωστικό για να βεβαιώσεις πως είναι "αστέρι" όπως & το τροφοδοτικό (τυπικά τουλάχιστον & αυτό).

Furmark για το 1ο & occt για το 2ο ή όποια εσύ αγαπάς.

Ακόμα καλύτερα, αλλαγή του τελευταίου δοκιμαστικά.

Οι δοκιμές πρέπει να γίνουν με μονάχα τα απαραίτητα πάνω στον υπολογιστή.

Clear cmos σε νέα/αλλαγμένη μητρική δε χρειάζεσαι.

Επεξ/σία από άδικος
Δημοσ.

Παιδιά τέτοιο πράμα δεν μου έχει ξανατυχη. Φίλε Άδικε έβαλα το δικό μου τροφοδοτικό πάνω στο σύστημα του και τπτ. Την κάρτα του την έχω βάλει στο δικό μου pc και σε ένα παιδί ακόμα και τρέχει άνετα. (παίξαμε και το skyrim :P)

Χθες το βράδυ τον άφησα χωρίς μπαταρία, αλλά και πάλι τπτ. Έκανα και cmos... τα ίδια!

Τι να πω ρε γμτ, μόνο τον επεξεργαστή δεν έχω ελέγξει. Λέτε να είναι τόσο τυχερός και να του κάηκε;

Άρχισα να σκέφτομαι μήπως έχουν πρόβλημα τα καλώδια με τα λαμπάκια και τα κουμπιά, που έρχονται απ το κουτί του.

Παρατήρησα ότι όταν πατάω το power, το λαμπάκι power led δεν ανάβει ή αργεί να ανάψει ενώ τρέχει το pc. Αλλά δοκίμασα με συνδεμένο μόνο το καλώδιο του power

Δημοσ.

Μητρική εκτός κουτιού ξάπλα σε ένα χαρτόνι, εκκινήσεις χωρίς κουμπιά, μόνο τα απαραίτητα πάνω & αν δε, άλλαξε cpu & ξαναδές.

Δημοσ.

Μητρική εκτός κουτιού ξάπλα σε ένα χαρτόνι, εκκινήσεις χωρίς κουμπιά, μόνο τα απαραίτητα πάνω & αν δε, άλλαξε cpu & ξαναδές.

Την έχω δοκιμάσει την μητρική έτσι. Τον επεξεργαστή δεν μπορώ να τον ελέγξω. Δεν έχω κάποιον άλλον για να βάλω πάνω. Το θέμα ειναι ότι είναι έτοιμος να με κατηγορήσει, που πήγε και αγόρασε μητρική...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...