Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Japan Display, δηλαδή το αποτέλεσμα της κοινοπραξίας των εταιριών Hitachi, Sony και Toshiba ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία στις LCD οθόνες που χρησιμοποιούνται για το ηλεκτρονικό μελάνι, η οποία έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει χρώμα με πολύ μικρές ενεργειακές απαιτήσεις.Οι LCD οθόνες της σημερινής τεχνολογίας χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό και παράγουν την εικόνα χρησιμοποιώντας υγρούς κρυστάλλους. Η συγκεκριμένη οθόνη δε διαθέτει οπίσθιο φωτισμό, αλλά αντανακλά το φως από το πάνω μέρος της και οι υγροί κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μονοχρωματικής εικόνας. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται φίλτρα χρωμάτων για να αποδώσουν το χρώμα. Η συσκευή πρωτότυπο που παρουσιάστηκε χρησιμοποιεί ένα στρώμα "που διαχειρίζεται το φως" και το οποίο συλλέγει τις ακτίνες επιστρέφοντας τες πίσω στα μάτια του χρήστη, όπως ακριβώς γίνεται και με το χαρτί στα παραδοσιακά βιβλία.

 

Η κοινοπραξία έχει κατασκευάσει μια έκδοση της οθόνης αυτής με χαμηλή πιστότητα χρώματος 4% και 40% αντανάκλαση, αλλά και μια δεύτερη έκδοση με λιγότερη αντανάκλαση 28% αλλά πιο πιστή γκάμα αποχρώσεων 36%. Η Japan Display αναφέρει ότι υπάρχουν μερικές ακόμη τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν, όμως η έκδοση που έχει μεγαλύτερη ανακλαστικότητα είναι έτοιμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στους νέους ηλεκτρονικούς αναγνώστες.

 

http://www.youtube.com/watch?&v=mdXu9jmTI2A

 

Link.png Site: engadget.com

Δημοσ.

Ενδιαφέρων φαίνεται.

Εάν είναι τόσο καλό στο μάτι όσο το e-paper θα είναι η επανάσταση στον τομέα.

Πάντως τα χρώματα δείχνουν αρκετά καλύτερα από τα έγχρωμα e-paper.

Μακάρι να μην βγει μόνο σε κανά 2 πανάκριβες συσκευές.

Δημοσ.

την εποχη των εγχρωμων σουπερ οθονων, οι οθονες των και τα ereader γενικα ειναι οτι πιο παρωχημενο μπορω να σκεφτω...

Δημοσ.

Και μια Ferrari είναι πολύ πιο σούπερ ουαου από μια νταλίκα... συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα όμως. Μιλάμε για ebook readers που χρησιμοποιούνται για ΔΙΑΒΑΣΜΑ. Καμιά άλλη οθόνη εκτός από αυτές με e-ink δεν είναι για πολύωρο διάβασμα. Και σίγουρα δεν εννοώ το διάβασμα πέντε άρθρων στο web.

  • Like 5
Δημοσ.

την εποχη των εγχρωμων σουπερ οθονων, οι οθονες των και τα ereader γενικα ειναι οτι πιο παρωχημενο μπορω να σκεφτω...

 

μόνο παρωχημένο δεν είναι, μάλλον δεν έχεις διαβάσει κείμενο σε e-book (όχι να το "χαζέψεις", αλλά να προσπαθήσεις όντως να διαβάσεις κάτι που σε ενδιαφέρει) και σε tablet/smartphone. ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

 

 

Αντί να ψάχνουν νέα τεχνολογία για τις μπαταρίες, ψάχνουν νέες τεχνολογίες για μείωση κατανάλωσης... anyway

 

δεν είναι όλοι οι επιστήμονες κάτω απο 1 ομοσπονδία. αυτοί που σχεδιάζουν μπαταρίες τις κάνουν αποδοτικότερες και ανθεκτικότερες (μέχρι στιγμής μια χαρά είναι η επάρκειά τους, το κόστος και ο χρόνος ζωής πρέπει να μειωθεί/αυξηθεί αντίστοιχα), αυτοί που σχεδιάζουν προϊόντα μειώνουν την κατανάλωσή τους πετυχαίνοντας ταυτόχρονα καλύτερες επιδόσεις.

 

Αν συνδυάσεις καλύτερες μπαταρίες με πιο αποδοτικές συσκευές έχεις πολύ μεγαλύτερη διάρκεια φορητότητας.

  • Like 4
Δημοσ.

 

μόνο παρωχημένο δεν είναι, μάλλον δεν έχεις διαβάσει κείμενο σε e-book (όχι να το "χαζέψεις", αλλά να προσπαθήσεις όντως να διαβάσεις κάτι που σε ενδιαφέρει) και σε tablet/smartphone. ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

 

εδώ θα συμφωνήσω ... σε συσκευές ανάγνωσης δε πρέπει να χρησιμοποιείται η τεχνολογία fps, κουράζονται τ μάτια κ εσύ δε το καταλαβαίνεις πρέπει κατά κάποιο τρόπο "να είναι σε μόνιμο frame" αυτό που διαβάζουμε όπως τα παλιά lcd-ακια. βέβαια αυτό δεν αφουγκράζεται την τεχνολογια- το σήμερα

... but

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...