Προς το περιεχόμενο

Τι σύστημα ψύξης έχετε στο pc σας?

veteranos123

Τι σύστημα ψύξης έχετε στο pc σας?  

308 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τι σύστημα ψύξης έχετε στο pc σας?

• Αέρα
      224
    • Νεράκι
      84
    • Sub-zero,tec(peltier)
      4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κανένα φίλτρο απολύτως

το όλο καλό όμως είναι ότι έχω καλές θερμοκρασίες με γελοίους , φθηνους και πάνω από όλα πολύ ήσυχους ανεμιστήρες

Μόνο η κάρτα θα ακουστεί σε κάποιο βαρύ παιχνίδι, για αυτό και την επόμενη φορά θα πάρω πραγματικό τάφο, να μην ακούγεται τίποτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι,που αν και ήδη θα ξέρετε πως λειτουργεί και περί τίνος πρόκειται,πιστεύω είναι άξιο για να το θυμηθούμε.

Χθες λοιπόν έκανα ένα καθάρισμα στη motherboard,την έβγαλα απ το κουτί και τη ξεσκόνισα και από κάτω με ένα πινελάκι.

ΜΟΝΟ με το ξεσκόνισμα,οι θερμοκρασίες είναι μέρα με τη νύχτα.

Πριν το ξεσκόνισμα με μόνο το chrome ανοιχτό οι θερμοκασίες μου κειμενόντουσαν μεταξύ 45-52c.

Τώρα,αφού καθάρισα η θερμοκρασία είναι μεταξύ 33 και 35 βαθμούς με oc +200mhz σε πολλαπλασιαστή και +100mhz σε HyperTransport. 

Μιλάμε για 12~18 βαθμούς διαφορά,με την overclock εκδοχή να είναι πιο δροσερή!

Επί του θέματος: Έχω στον επεξεργαστή ψύκτρα μαμάς AMD. Αλλά του χω βάλει πάνω μια καλή πάστα,δεν θυμάμαι το όνομα της αλλά πρέπει να ταν 7 ευρώ.

Στη κάρτα γραφικών έχω vaporX. Το κουτί μου είναι Coolermaster,και μέχρι πριν λίγο καιρό είχα 5 fans 120mm να τρέχουν. Απο χθες που έκανα το ξεσκόνισμα όμως είδα πως τελικά δεν αξίζει να γεμίζεις ανεμιστήρες ένα κουτί.

Ο θόρυβος που βγάζουν είναι πολύ αισθητός,ενώ σου προσφέρουν 1-2c. Το καλύτερο είναι να κάνεις γενικό καθαρισμό τακτικά.

οι πολλοι ανεμιστηρες imho μπορουν να προσφερουν δροσια , ενω παραλληλα να ειναι ησυχοι 

δηλαδη καλυτερα πολλοι και ησυχοι , παρα λιγοι και δυνατοι.. γιατι ανεμιστηρες πρεπει να υπαρχουν , κακα τα ψεματα 

εχω πετυχει κουτι με 9 ανεμιστηρες εκ των οποιων οι 8 ειναι πανω σε fan controller (επιπλεον εξοδο βεβαια και διολου φθηνο , ειδικα ενα σχετικα καλο) και με ησυχη καρτα γραφικων (αλλοι 3 ανεμιστηρες , αλλα τελειως ησυχοι) το οποιο πραγματικα δε καταλαβαινεις οτι ειναι ανοικτο .

δε μιλαω για ησυχια οπως το δικο μου που εχει καποιους ησυχους 12αρηδες στις 600 και 1200rpm και 2 20αρηδες στις 700 που ειναι μεν ησυχο αλλα ακους εστω και καποιο σιγανο θορυβο  , μιλαω για νεκρα , ταφος , μαυσωλειο 

και φυσικα οι θερμοκρασιες ειναι παρα πολυ καλες 

οποτε αν γινει σωστα δεν ειναι κακο να εχεις πολλους ανεμιστηρες, ισα ισα

πριν παω στο haf ημουν για λιγο καιρο με το ιδιο συστημα σε παλιο full atx κουτι , στο οποιο ομως ειχα τελικα τη δυνατοτητα να εχω μονο 2 12αρηδες (και 80αρηδες που ειναι "ελικοπτερακια"  και εριχναν μονο στους σκληρους.. ) 

οποτε ειχα χειροτερες θερμοκρασιες με φασαριοζικους μαλιστα ανεμιστηρες

πηγαινοντας στο haf, αποφασισα οτι μπορω να βαλω πιο ησυχους και οντως ειχα οχι απλα εξισου καλες, αλλα καλυτερες θερμοκρασιες 

θα μπορουσα να διατηρησω τους πιο δυνατους ανεμιστηρες για ακομα καλυτερη αποδοση, ομως ετσι θα χανοταν το νοημα για το οποιο πηγα σε αυτο το κουτι 

οποτε εγω προσωπικα, αναλογα τη περιπτωση βεβαια, δεν ειμαι καθολου μα καθολου αρνητικος στους πολλους ανεμιστηρες.

αν καποιος μαλιστα θελει να ειναι πιο "μερακλης" και να βαλει και fan controller ειμαι μαζι του με τα χιλια , γιατι ειναι η τελεια λυση για αποδοση και ησυχια

οσο για τη σκονη εννοειται οτι συμφωνω και δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι πολλοι υπολογιστες ατομων που δεν ασχολουνται καθολου με το καθαρισμα εβγαλαν ζημιες λογω σκονης και φυσικα για οποιον βαριεται να καθαριζει συχνα ενα κουτι με φιλτρα ειναι σωτηριο

οπου εχω δει φιλτρα δεν περναει ουσιαστικα τιποτα μεσα ακομα και αν εχει να καθαρισει μηνες 

• Like 1

<p>οι πολλοι ανεμιστηρες imho μπορουν να προσφερουν δροσια , ενω παραλληλα να ειναι ησυχοι </p>

<p>δηλαδη καλυτερα πολλοι και ησυχοι , παρα λιγοι και δυνατοι.. γιατι ανεμιστηρες πρεπει να υπαρχουν , κακα τα ψεματα </p>

<p> </p>

<p>εχω πετυχει κουτι με 9 ανεμιστηρες εκ των οποιων οι 8 ειναι πανω σε fan controller (επιπλεον εξοδο βεβαια και διολου φθηνο , ειδικα ενα σχετικα καλο) και με ησυχη καρτα γραφικων (αλλοι 3 ανεμιστηρες , αλλα τελειως ησυχοι) το οποιο πραγματικα δε καταλαβαινεις οτι ειναι ανοικτο .</p>

<p>δε μιλαω για ησυχια οπως το δικο μου που εχει καποιους ησυχους 12αρηδες στις 600 και 1200rpm και 2 20αρηδες στις 700 που ειναι μεν ησυχο αλλα ακους εστω και καποιο σιγανο θορυβο  , μιλαω για νεκρα , ταφος , μαυσωλειο </p>

<p> </p>

<p>και φυσικα οι θερμοκρασιες ειναι παρα πολυ καλες </p>

<p> </p>

<p>οποτε αν γινει σωστα δεν ειναι κακο να εχεις πολλους ανεμιστηρες, ισα ισα</p>

<p> </p>

<p>πριν παω στο haf ημουν για λιγο καιρο με το ιδιο συστημα σε παλιο full atx κουτι , στο οποιο ομως ειχα τελικα τη δυνατοτητα να εχω μονο 2 12αρηδες (και 80αρηδες που ειναι "ελικοπτερακια"  και εριχναν μονο στους σκληρους.. ) </p>

<p>οποτε ειχα χειροτερες θερμοκρασιες με φασαριοζικους μαλιστα ανεμιστηρες</p>

<p>πηγαινοντας στο haf, αποφασισα οτι μπορω να βαλω πιο ησυχους και οντως ειχα οχι απλα εξισου καλες, αλλα καλυτερες θερμοκρασιες </p>

<p>θα μπορουσα να διατηρησω τους πιο δυνατους ανεμιστηρες για ακομα καλυτερη αποδοση, ομως ετσι θα χανοταν το νοημα για το οποιο πηγα σε αυτο το κουτι </p>

<p>οποτε εγω προσωπικα, αναλογα τη περιπτωση βεβαια, δεν ειμαι καθολου μα καθολου αρνητικος στους πολλους ανεμιστηρες.</p>

<p>αν καποιος μαλιστα θελει να ειναι πιο "μερακλης" και να βαλει και fan controller ειμαι μαζι του με τα χιλια , γιατι ειναι η τελεια λυση για αποδοση και ησυχια</p>

<p> </p>

<p>οσο για τη σκονη εννοειται οτι συμφωνω και δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι πολλοι υπολογιστες ατομων που δεν ασχολουνται καθολου με το καθαρισμα εβγαλαν ζημιες λογω σκονης και φυσικα για οποιον βαριεται να καθαριζει συχνα ενα κουτι με φιλτρα ειναι σωτηριο</p>

<p>οπου εχω δει φιλτρα δεν περναει ουσιαστικα τιποτα μεσα ακομα και αν εχει να καθαρισει μηνες </p>

+1, αν και τα κουτια μας τα χαφ εννοω μαζευουν αρκετη σκονη και με τα αρχικα φιλτρα....

Αποστολή από το U20i με τη χρήση Insomnia App

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα!
εγω φοραω αυτον στο κουτι μου http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=E1796929F0A625F197DF1CC1DEEF978D&pa=FAECB3F1A917D4448F9D1CFDCEB778E5

το οποιο εχει 8 ανεμηστηρες πανω χρειαζετε να αλαξω ψυκτρα στον επεξεργαστη?

Αν δεν κάνεις OC (που μάλλον δεν θα κάνεις γιατί σου λείπει ενα Κ) και αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος (προφανώς δεν σε ενοχλεί :P) δεν χρειάζεται να αλλάξεις.

Εγώ έχω αγοράσει πρόσφατα μια υδρόψηξη της intel..Είναι απλά εκπληκτική δεν πίστευα πως μια υδρόψυξη μπορεί να κατεβάσει μέχρι και 30 βαθμούς από μια κοινή ψήκτρα..Είχα μια thermaltake ψύκτρα των 50 ευρώ επάνω και πήγαινα τον i5 2500Κ μέχρι και 4.5GHZ.

Τώρα με την υδρόψυξη της intel έχω 4,9GHZ με την θερμοκρασία στο proime95 να παίζει από 75 έως 81 βαθμούς..Μιλάμε για τεστ άνω από 30 λεπτά

post-76925-0-02911400-1363392299_thumb.jpg

Όποιος θέλει μια ποιοτική υδρόψυξη χωρίς υπερβολές η Intel είναι εκπληκτική..

Εγώ έχω την deepcool fiend shark στον i5 3450. Ομολογώ ότι έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά αν και δεν έχει δοκιμαστεί σε υψηλά load. Όμως έχει 6 heatpipes διατηρώντας θερμοκρασίες 29 με 35 βαθμούς στα games!!!

Χρειάζεται να βλέπεις και IDLE. Δεν είναι αναγκαίο, αλλά γιατί όχι;

Καθάρισμα υποτίθεται ότι κάνεις τουλάχιστον μία φορά το δίμηνο, ώστε να συντηρείς το σύστημα σου. Αλλαγή πάστας, εντάξει, δεν χρειάζεται. Και χρόνια να είναι η πάστα ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν.

Πάντως με το νέο Block της Swiftech, φαίνεται να πηγαίνουν καλά τα πράγματα. :)

IMG_2386.jpg

Φιλε μου το block απο που το πειρες γιατι ψαχνομαι και γω τωρα για νερακι !! 

Λίγο offtopic αλλά αρκετά ενδιαφέρον και λέω ας μοιραστώ μια εγκυκλοπαιδική γνώση που πήρα από εδώ: 

Οπότε μπορεί στο μέλλον να υπάρξουν cpu/gpu blocks και όχι φτιαγμένα από χαλκό αλλά από συνθετικό διαμάντι για καλύτερη επαγωγή θερμότητας?? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...