Προς το περιεχόμενο

Τι σύστημα ψύξης έχετε στο pc σας?

veteranos123

Τι σύστημα ψύξης έχετε στο pc σας?  

308 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τι σύστημα ψύξης έχετε στο pc σας?

• Αέρα
      224
    • Νεράκι
      84
    • Sub-zero,tec(peltier)
      4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχεις δοκιμάσει να γυρίσεις τον Pull σε 2000rpm και τον Push σε 1250; Αν όχι δοκίμασε και πες εντυπώσεις!

Είναι καλύτερα ο Pull να τραβάει με περισσότερες στροφές τον αέρα που περνάει απο το ψυγείο..

Σωστό ίσως σαν σκέψη αλλά ο Pull Fan μου κάνει πολύ θόρυβο. Θα κοιτάξω πρώτα μήπως δεν βιδώθηκε καλά και μετά να δοκιμάσω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχεις δοκιμάσει να γυρίσεις τον Pull σε 2000rpm και τον Push σε 1250; Αν όχι δοκίμασε και πες εντυπώσεις!

Είναι καλύτερα ο Pull να τραβάει με περισσότερες στροφές τον αέρα που περνάει απο το ψυγείο..

δεν ειναι καπως υπερβολη ενας 2χιλιαρος ανεμιστηρας?  ο θορυβος ειναι τραγικος

δεν ειναι καπως υπερβολη ενας 2χιλιαρος ανεμιστηρας?  ο θορυβος ειναι τραγικος

Αν είναι ο εσωτερικός όχι ιδιαίτερα. Ο προς τα έξω μου ακούγεται πολύ μόνο. Δεν γίνεται να έχεις καλή ψύξη με τάση κοντά στα 1.4v χωρίς στροφές...Αυτό κυρίως για benches και stresstest. Σε παιχνίδια με C'n'Q ενεργοποιημένο δεν θα χρειαστεί πιστεύω κάτι παραπάνω από 1250rpm και στους 2.

εγω παντως ειχα 2χιλιαρο στη cpu , οταν ημουν σε κακο κουτι

μολις πηγα στο haf , καταφερα να εχω περιπου ιδιες θερμοκρασιες με 1200αρη ξεφτιλο-ανεμιστηρα της cm των 5 ευρω που δεν ακουγεται καθολου 

και αυτος ηταν ο σκοπος δηλαδη που εδωσα το 100αρικο για το κουτι και πηρα τοσο μεγαλη (για την εποχη της τουλαχιστον, αλλα και σημερα καλα κραταει) ψυκτρα.. 

θα μπορουσα να συνεχιζα να ειχα το 2χιλιαρο και να ειχα ακομα καλυτερες θερμοκρασιες , ομως η ησυχια ειναι τελικα  πολυτιμη

ΥΓ

για την ιστορια φτανω το πολυ 67 στους πυρηνες σε intel burn/linpack, ταση 1.4 δεν εχω αλλα εχουμε και διαφορετικες cpu , το oc μου παντως ειναι πανω απο GHz

Η ησυχια είναι σημαντική.

Έχουμε διαφορετικούς επεξεργαστές και το ρεύμα μετράει πολύ για τις θερμοκρασίες.

Αν είχες υδρόψυξη δεν θα έβλεπες πάνω απο 50c με ανεμηστήρια στα μισά. Απλά είναι 2 και δεν είναι μέσα στο κουτί αλλά πανω του και προς τα έξω. Από κει πηγάζει ο θόρυβος.

Ουπς! Τώρα το είδα. Καλά θα ήταν να ποστάρει οποίος έχει τέτοια ψύξη . Να μας λύσει και καμιά απορία :)

Καλη φαση το peltier,εχω φτιαξει homemade air-contidioner απο αυτο,αλλα για pc δεν νομιζω να κανει πολυ δουλεια,μιας και η μια μερια μπορει να ψυχει αλλα η μερια που ζεστενεται θελει τρελη ψυξη για να μην καει το peltier οποτε ειναι λιγο δωρον αδωρον για να μην αναφερω οτι καιει τα αντερα του,ενα "μικρο" peltier εχει καταναλωση γυρω στα 50W

στις ετοιματζηδικες υδροψυξεις στις corsair -και οχι μονο- δε γινεται να βαλεις μεσα το ψυγειο?

καπως ετσι δηλαδη (αν εχεις χωρο βεβαια)

13.jpg

Μέσα το έχω. Απλά ο ανεμιστήρας που ακουμπάει στο πίσω μέρος του κουτιού ακούγεται λίγο παραπάνω.

post-99176-0-34718100-1358105876_thumb.jpg
  • Like 1

Εγώ έχω μια ταπεινή http://www.deepcool-us.com/Product/THETA16_PWM/ με την οποία έχω στον ποιο ζεστό πυρήνα 29 βαθμους και όταν παίζω farcry3 και oblivion για κανένα 3ωρο φτάνει τους 42 σε θερμοκρασία δωματίου 19c.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω τον 2500κ στα 3.7κ με 1.06ν και ανεβαζω 48-50 βαθμούς στο HWMONITOR με 17-20 δωματίου. Είναι υψηλές?

Prime95 (small FFT) @ 56c

έχω τον tx3 με P/P 2650/2300

Εμένα σε 4.5Κ και 1.22ν, απλώς τρέχωντας το IBT στο standart ανεβάζω 80άρες :(

Επεξ/σία από seithan

Στην αρχή είχα φορέσει πάνω στον Q6600 το τέρας της CoolerMaster την V8 και οι θερμοκρασίες με o/c στα 3 δεν ξεπερνούσαν τους 35 βαθμούς, όμως τελικά την άλλαξα γιατί δεν χώραγε στο νέο μου case (το έχω μετανιώσει λίγο βέβαια), όμως και τώρα με την CoolerMaster GeminII SF524 είμαι πάλι αρκετά ευχαριστημένος εφόσον και τώρα με o/c στα 3 δεν ξεπερνάει τους 40 σε load.. Πιστεύω ότι είναι αρκετά καλά για έναν Q6600..!  :-D

Εγώ έχω την Coolermaster T2 Blizzard την οποία πήρα για 13€ από το e-shop :)

307398_535032719870843_1431317571_n.jpg
Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη γιατί περιμένω το τροφοδοτικό (Corsair CX430M).
Μπροστά έχω ένα no-name 80mm fan που ήρθε με το κουτί (ASUS TA-K51) και πίσω έχω ένα Coolermaster SlickleFlow 120mm Blue LED από το e-shop με 7€.

αποφασισα σημερα στο τακτικο μου καθαρισμα (καθε διμηνο περιπου, μπορει και παραπανω) να βγαλω και τον ανεμιστηρα της ψυκτρας που συνηθως αποφευγω γιατι τον εχω δεμενο με συρματακια και αντικριζω αυτο !  :shock:  :shock:  :shock:

(να πουμε οτι ο ανεμιστηρας πρεπει να χει να βγει κανα 8μηνο..)

IMG_20130301_182457_zps33432606.jpg

οχι ρε γαμωτο λεω μεσα μου, πολλη δουλεια :-(  τελικα καθαρισε αρκετα (οχι τελεια βεβαια για να γινει αυτο πρεπει να βγει και να μπει κατω απο καμια βρυση, αλλα ποιος απλωνει παλι παστες..) και τα αποτελεσματα ειναι φοβερα  :-D  -10 βαθμους περιπου , οι θερμοκρασιες που πρεπει για το χειμωνα (γιατι επαιζα με "καλοκαιρινες" τους τελευταιους μηνες )

fzdnsg_zpsac84d7e7.png

επισης και η gpu επεσε 3-4 βαθμους idle, ειχε πιασει και αυτη τη σκονη της, θα τη στρεσαρω λιγο να δω αν αυτο ισχυει και ψηλοτερα

εδιτ: 73 , απο 79, μαλλον ειχε πιασει τρελη σκονη και η gpu.. 

ηθικο διδαγμα: να καθαριζετε τη σκονη σας!

(επισης τα haf μαζευουν ολη τη σκονη του πλανητη :P )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...