Προς το περιεχόμενο

Τι σύστημα ψύξης έχετε στο pc σας?

veteranos123

Τι σύστημα ψύξης έχετε στο pc σας?  

308 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τι σύστημα ψύξης έχετε στο pc σας?

• Αέρα
      224
    • Νεράκι
      84
    • Sub-zero,tec(peltier)
      4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

κάνω ενα up στο θέμα με παράθεση θερμοκρασιών μου μετά από το μηνιαίο (ή και παραπάνω) καθάρισμα του κουτιού μου και γενικό έλεγχο των υποσυστημάτων μου με intel burn και heaven 

καλά είμαστε και για φέτος το καλοκαίρι 

temps5-7-13.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι 1.232V , εχω τη megahalems με ένα φουρφούρι στις εως 1200rpm (δεν έβαλα push-pull)  και μες στο δωματιο 25-26 βαθμούς σύμφωνα  με το a/c 

βέβαια η ψύκτρα κάποια στιγμή πρέπει να βγει να καθαριστεί σωστά και τελείως γιατί υπάρχει μια μόνιμη σκόνη ανάμεσα στα fins που δε βγαίνει με το τακτικό φύσημα και ίσως καλό θα ήταν να μπει και νέα πάστα, αλλά επειδή έχω ακόμα καλές θερμοκρασίες βαριέμαι :P

αν ποτέ περάσω τους 70 βλέπω.. 

στη cpu έχει θέμα ο σένσορας και δείχνει παράξενα το hw monitor όταν τελικιάζει το φουρφούρι , αλλά ο ανεμιστήρας αυτός  από κατασκευής δε μπορεί να πάει πάνω από 1200rpm , δε γίνεται 

γενικά έχω πολλά και ήσυχα φουρφούρια (έχω κι άλλα στο τροφοδοτικό) 

ναι 1.232V , εχω τη megahalems με ένα φουρφούρι στις εως 1200rpm (δεν έβαλα push-pull)  και μες στο δωματιο 25-26 βαθμούς σύμφωνα  με το a/c 

βέβαια η ψύκτρα κάποια στιγμή πρέπει να βγει να καθαριστεί σωστά και τελείως γιατί υπάρχει μια μόνιμη σκόνη ανάμεσα στα fins που δε βγαίνει με το τακτικό φύσημα και ίσως καλό θα ήταν να μπει και νέα πάστα, αλλά επειδή έχω ακόμα καλές θερμοκρασίες βαριέμαι :P

αν ποτέ περάσω τους 70 βλέπω..

Μια χαρα.

Η Intel ποσο σου λεει οτι ειναι safe;

Μέχρι 73C λέει.. Αλλά με τις stock ψύκτρες που είχαν οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές, τα 80άρια τα είχαν για πλάκα. Προσωπικά μέχρι και 87C είχα πιάσει καλοκαίρι με την stock ψύκτρα και χωρίς να έχω κλοκάρει φυσικά. Barbecue. 

Ένας PC με intel 920 που είχε πέσει στα χέρια μου με τη stock στο Linpack έκανε σφάλμα λόγω θερμοκρασίας.

Στα CPU οι Stock είναι για πέταμα και αν δεν είναι θα κάνουν τρομερή φασαρία. Έστω και μία aftermarket των 25 ευρώ κάνει καλύτερα τα πράγματα.

Ίσως απευθύνονται σε άλλες χώρες, τι να πω;

Στους nehalem πάντως το είχαν παρακάνει με τις ψύκτρες νομίζω. Αλλά άπαξ και πάρεις aftermarket ψύκτρα, ότι cpu και νά'χεις, you never go back. Αυτό είναι δεδομένο. 

Μέχρι 73C λέει.. Αλλά με τις stock ψύκτρες που είχαν οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές, τα 80άρια τα είχαν για πλάκα. Προσωπικά μέχρι και 87C είχα πιάσει καλοκαίρι με την stock ψύκτρα και χωρίς να έχω κλοκάρει φυσικά. Barbecue. 

ναι οι στοκ της intel είναι πολλές φορές απαράδεκτες και γενικά αυτή η εταιρεία τα κάνει σαλάτα στα θέματα ψύξης (+ivy, + haswell που πάλι ακούγονται προβλήματα) 

πάντως να πούμε η θερμοκρασία που δίνει η intel δεν είναι οι πυρήνες, αλλά η θερμοκρασία του επεξεργαστή που το συγκεκριμένο το μετράει μόνο το everest και σε γενικές γραμμές είναι 8-10 βαθμούς κάτω από τους πυρήνες 

στους amd της ίδιας περιόδου αυτή η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη από τους πυρήνες, οπότε έχει να κάνει και με το μοντέλο για το οποίο μιλάμε 

βάλε πάντως everest και θα δεις στους σένσορες που μετράει ότι εκεί που θα λέει πχ στο πιο ζεστό πυρήνα 66 βαθμούς, cpu θα λέει 56 βαθμούς

δεν έχω πετύχει άλλο πρόγραμμα που να μου δίνει τη συγκεκριμένη μέτρηση και στη νέα μου εγκατάσταση δεν έβαλα καν everest για να σου ποστάρω screenshot, αν δε βαριέσαι ρίξε μια ματιά να το επιβεβαιώσεις 

οπότε απέχω αρκετά από το 73 που αρχίζει το θροτλάρισμα κι εσύ όταν είχες 80αρες μη νομίζεις ότι το έπιανες απαραίτητα γιατί άλλο πυρήνες, άλλο cpu 

θα έφτανες δηλαδή 80 πυρήνες, αλλά θα είχες 70 cpu και θα ήσουν οριακά 

άλλοι που ανέβαζαν ακόμα πιο ψηλά μπορεί να είχαν και άλλα θέματα (πχ σκόνη) 

η στοκ ψύξη πάντως του 750 ήταν κατώτερη των περιστάσεων και σε στοκ 

Συμφωνω κι εγω με τον qsis. Ειδικα τωρα το καλοκαιρι οι stock ψυκτρες της Intel μοιαζουν περισσοτερο με ...βενταλια παρα με ουσιαστικη ψυξη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...