Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδες!!

εχω ενα τροφοδοτικο nitrox sl-550 και θελω να αγορασω μια 4870 1gb gddr5...

πιστευεται θα την αντεχει την καρτα σε full load η θα τα φτυσει??

το τροφοδοτικο μου εχει 1χ6pin power connector και 2 molex και στις δυο γραμμες +12V πεταει 25A...

βεβαια εχω πανω ενα core 2 quad q8400 oc to 3.0ghz , 4gb ram kingston dual channel, μια g31 motherboard, ενα hdd 500gb WD, ενα dvd rom (molex power connector),και 3 ανεμιστηρες...

η ερωτηση μου ειναι η εξης:

ενα molex το οποιο περναει απο 3 ανεμιστηρες (με ανταπτορες) θα ειναι ικανο με αλλο ενα ανταπτορα να σηκωσει το ενα 6pin που θελει η 4870???

προσεξτε δεν εχω 2-3 σκληρους... 1 μονο και δεν θελω να βαλω αλλο...

ευχαριστω προκαταβολικα!! :)

Δημοσ.

και τα 2 τροφοδοτικα που εχεις, στα συστηματα της υπογραφης σου, τα βλεπω λιγο..... καπως..!!!

μπορει ονομαστικα να λενε 550W αλλα η πραγματικη ισχυς τους......? και η 4870 ειναι λιγο ενεργοβορα, καλυτερα να βρεις καμια 5770...!!

θα περιμενω να ακουσω τους πιο ειδικους επι των W..!!

Δημοσ.

και τα 2 τροφοδοτικα που εχεις, στα συστηματα της υπογραφης σου, τα βλεπω λιγο..... καπως..!!!

μπορει ονομαστικα να λενε 550W αλλα η πραγματικη ισχυς τους......? και η 4870 ειναι λιγο ενεργοβορα, καλυτερα να βρεις καμια 5770...!!

θα περιμενω να ακουσω τους πιο ειδικους επι των W..!!

φιλε μου καλησπερα καταρχας!!

το τροφοδοτικο σηκωνε ανετα μια 8800gt σε full load η οποια θελει περιπου 110w ενω η 4870 θελει 150w...

πιστευω οτι δεν θα εχω προβλημα αλλα για αυτο δημοσιευσα το θεμα στο forum και περιμενω και αλλες απατνησεις!!

Δημοσ.

Εγώ δεν θα την έβαζα πάνω πάντως. Μαζί με τον κλοκαρισμένο επεξεργαστή κτλ θα έχεις μια κατανάλωση της τάξης των 300 watt. Όσα δλδ δίνει πραγματικά και το τροφοδοτικο σου.

οχι το τροφοδοτικο μου δεν και απο τα καλυτερα αλλα αντεχε 8800gt oc 10% (οχι απο την μανα της) και cpu overclocked to 15%

στο κατω κατω δεν με νοιαζει το oc (αν χρειαστει το σβηνω κιολας) απλα θελω να μπει η καρτα και να ειναι σταθερο το συστημα...

εξαλλου αμα καει το τροφοδοτικο εχει ακομα εγγυηση οπου και θα το επιστρεψω πισω!!

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό σου είναι δυστυχώς απαράδεκτο. Άλλο αυτο και άλλο να μην είναι απλά από τα καλύτερα. Άμα καεί το τροφοδοτικό είσαι σίγουρος ότι δεν θα πάρει τίποτα άλλο μαζί του???

Εγώ σου είπα τη γνώμη μου. Από κει και πέρα η ευθύνη είναι δική σου. Το τροφοδοτικο σου είναι οριακό απο real wattage (άλλο καπέλο τι λέει) και απαράδεκτο από άποψη ποιότητας.

Δημοσ.

Θα τη σηκώσει, αλλά ρισκάρεις λόγω τραγικού PSU.

Ποτέ ένα PC δε τραβάει το max ρεύμα που θέλουν τα υποσυστήματά του. Το max είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα: μέγιστο. Σε κάποιο stress-test ναι, θα τραβήξει τόσο, αλλά σε καθημερινή χρήση ή casual gaming όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς έχεις ένα από τα φτηνα ΟΕΜ τροφοδοτικά της Inter-tech. η οποία δεν είναι τόσο απαράδεκτη σαν εταιρία αλλά έχει βγάλει κακό όνομα λόγο της φτηνής της σειράς. Για παράδειγμα αυτό:

http://www.skroutz.gr/s/310786/Inter-Tech-CobaNitrox-600W.html

το έχω κάτι χρόνια και μπορώ να πιστοποιήσω οτί έχει όντως 80+ efficiency (άσχετα αν δεν είναι certified). Κατα τα άλλα τρελό vfm τότε στα 60 euros (full modular,fan control,dual fan setup + οτιδήποτε συνεπάγεται ένα active PFC τροφοδοτικό).

Δημοσ.

ιδια

Δυστυχώς έχεις ένα από τα φτηνα ΟΕΜ τροφοδοτικά της Inter-tech. η οποία δεν είναι τόσο απαράδεκτη σαν εταιρία αλλά έχει βγάλει κακό όνομα λόγο της φτηνής της σειράς. Για παράδειγμα αυτό:

http://www.skroutz.g...itrox-600W.html

το έχω κάτι χρόνια και μπορώ να πιστοποιήσω οτί έχει όντως 80+ efficiency (άσχετα αν δεν είναι certified). Κατα τα άλλα τρελό vfm τότε στα 60 euros (full modular,fan control,dual fan setup + οτιδήποτε συνεπάγεται ένα active PFC τροφοδοτικό).

ιδια μαρκα ακριβως μονο που ειναι 550....πεταει 25Α σε δυο γραμμες +12V rail και εχει και ενα 8pin αρα πως θα μπει ενας μετατροπεας απο molex σε 6pin δεν νομιζω να εχω θεμα...

βεβαια το συτημα μου δεν εχει 2-3 σκληρους και 2-3 dvd για να πεις οτι καινε και αυτα ρευμα απλα εχει 1 και 1....δεν ξερω αλλα αμα δεν την σηκωνει θα κανει επανεκκινηση και οχι τσαφ(δηλαδη να καψει κατι)...ετσι πιστευω αλλα εσεις λογικα ξερετε καλυτερα...

Δημοσ.

Κοίτα το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα αμπέρ που παρεπιπτόντως αν έχει 25 A όριο σε κάθε rail, combined θα βγάζει περισσότερα στην 12άρα (κάπου ανάμεσα στα 30-40 μάλλον).. Eίναι κυρίως οτί είναι passive pfc, επίσης μπορεί να έχουν κοπεί αρκετές διατάξεις για short circuit, overload, no load, over current- και over voltage protection και θα έχεις και κάπως άσχημα τα καλώδια στη μέση του κουτιού σου αν έχει μόνο ένα pci-e. Γενικά είναι ένα τροφοδοτικό που δεν είναι για πολλά ζόρια και για χρήση 24/7. Επίσης κάναν το περίεργο να ξεφύγουν από το ΑΤΧ πρωτόκολλο αλλά να μην βάλουν μονό rail και να τα μοιράσουν σε 2 rails τα Αμπέρ. Αν είχε μονό rail στα 40+ θα είσουν κάπως πιο άνετος.

Δημοσ.

Κοίτα το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα αμπέρ που παρεπιπτόντως αν έχει 25 A όριο σε κάθε rail, combined θα βγάζει περισσότερα στην 12άρα (κάπου ανάμεσα στα 30-40 μάλλον)..

Combined πρέπει να βγαζει 25 !!

Δημοσ.

Combined πρέπει να βγαζει 25 !!

Αν ισχύει αυτό υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση. Αναφέρει στα specs στα περισσότερα eshops

12V1 25 A

12V2 25 A

Τώρα πόσο βγάζει combined δεν αναγράφεται αλλά πολύ δύσκολα να είναι 25 Α.

Πχ το 600ρι coba Nitrox που πόσταρα απο πάνω βγάζει:

12V1 18A

12V2 18A

12V3 18A

12V4 18A

αλλά προφανώς δε βγάζει μόνο 18 A combined (τρέχει χρόνια σύστημα με τετραπύρηνο και 4870 απρόσκοπτα)..

Άλλο ενα καλό των μονών rail psu's οτί δε χρειάζεται να μαντεύεις το combined amperage rating αν αυτό δεν δηλώνεται.

PS ο OP γράφει "και στις δυο γραμμες +12V πεταει 25A" έτσι όπως το γράφει και μένα μου φαίνεται οτί εννοεί combined αλλά δε πρέπει να ισχύει.

Δημοσ.

Μην μπλέκεις την σειρα coba με την σειρά SL....

Βασικά για στείλε λίγο ένα Link με καποιο eshop που να δίνει πληροφορίες για το συγκεκριμένο διοτι στο site της Inter-tech δεν υπάρχει έχει μονο το καινουργιο SL που βγάζει 30 Α σε μία 12αρα!

Δημοσ.

Και εγώ έψαξα δε βρήκα info στο στο site της inter-tech. Προφανώς τα 2 τροφοδοτικά coba-SL δεν έχουν σχέση μεταξύ τους (μέρα με νύχτα)..

PS Εγώ από εδώ άντλησα πληροφορία:

http://www.skroutz.g...e=nitrox sl-550

συγκεκριμένα από το ebw αν ισχύουν αυτά ίσως με την κλασική μπακαλίστικη μέθοδο μπορούμε να βρούμε το min-max του combined 12v rating.

Έχουμε και λέμε

Output: 550 Watt

+3,3V @ 28A

+5V @ 28A

+12V1 @ 25A

+12V2 @ 25A

3.3*28+5*28=232.4 watt

550-232.4=317.6 watt

Αυτό σημαίνει οτί μέσες άκρες οτί αυτά τα watt τουλάχιστον αν είναι σωστή η ονομαστική ισχύς που αμφιβάλλω, μπορούν να χρεισημοποιηθούν ως maximum στα 12 volt. Δηλαδή σε Αμπέρ 317.6/12=26.4Α. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να έιναι το combined 12 v rating (ξέρω δε βοηθάει καθόλου).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...