ressac Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Είμαι συνδρομητής στην υπηρεσία OTE-TV μέσω Conn-X και έχω εγκαταστήσει καλώδιο Ethernet, από το γραφείο (που είναι η πρίζα του τηλεφώνου) στο σαλόνι. Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να μεταφέρω το adsl σήμα στο σαλόνι και να συνδέσω τον δέκτη TV και ένα PS. Σκέφτομαι να βάλω ένα απλό router στο γραφείο, που να στέλνει το σήμα στο σαλόνι μέσω ethernet, και εκεί να τοποθετήσω το router που μου έδωσε ο ΟΤΕ. Σε αυτό θα συνδέσω το PS σε μια απλή έξοδο και τον δέκτη TV στην έξοδο STB. Γίνεται αυτό?
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 το πρωτο κομματι το καταλαβα.το adsl router sto σαλονι καιεκει θα βαλεις πανω το Ps και στην stb το connex tv.Μετα μπορεις ειτε με repeater να εχεις ιντερνετ στο γραφειο ειτε με καλωδιο ethernet ειτε με power line ειτε ασυρματα.
ressac Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 το πρωτο κομματι το καταλαβα.το adsl router sto σαλονι καιεκει θα βαλεις πανω το Ps και στην stb το connex tv.Μετα μπορεις ειτε με repeater να εχεις ιντερνετ στο γραφειο ειτε με καλωδιο ethernet ειτε με power line ειτε ασυρματα. Όχι, η πρίζα του τηλεφώνου είναι στο γραφείο. Εκεί πρέπει να μπει το 1ο router.
kemosabe Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Άσε το ρουτερ στο γραφείο και στο σαλόνι βάλε ένα bridge και είσαι έτοιμος.
ressac Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Άσε το ρουτερ στο γραφείο και στο σαλόνι βάλε ένα bridge και είσαι έτοιμος. Λες να αφήσω το router του OTE στο γραφείο? Το καλώδιο που πάει στο σαλόνι, στην STB θα το συνδέσω? Θα μπαίνει internet το PS έτσι?
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Όχι, η πρίζα του τηλεφώνου είναι στο γραφείο. Εκεί πρέπει να μπει το 1ο router. υπαρχει μια λυση που δεν ξερω αν σε ενδιαφερει βεβαια σαν λυση και οικονομικη σχετικα.ριχνεις ενα Utp απο το γραφειο σου μεχρι το σαλονι.στελνεις την γραμμη στο σαλονι και μετα απο το ιδιο καλωδιο κανεις επιστροφη το ιντερνετ στο Pc σου.αν μπορεις να ριξειςκαλωδιο.μπορεις να το βαλεις σε καναλι μεσα για να μην φαινεται ασχημα.
kemosabe Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Κοίτα. Το bridge κάνει το εξής. Μεταφέρει το σήμα ασύρματα από το ένα μέρος στο άλλο. Συνήθως τα bridge σου δίνουν έως 4 Ethernet θύρες πάνω στις οποίες μπορείς να συνδέσεις τις συσκευές που θες να δώσεις ίντερνετ. Έτσι είναι σαν να μεταφέρεις το μόντεμ/ρουτερ από το γραφείο στο σαλόνι αλλά ασύρματα.
ressac Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Παιδιά, το καλώδιο υπάρχει ήδη. Τώρα έχω συνδέσει το router του ΟΤΕ που είναι στο γραφείο, με τον δέκτη TV που είναι στο σαλόνι. Απλώς ψάχνω τρόπο να συνδέσω και το PS στο internet ενσύρματα.
kemosabe Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 υπαρχει μια λυση που δεν ξερω αν σε ενδιαφερει βεβαια σαν λυση και οικονομικη σχετικα.ριχνεις ενα Utp απο το γραφειο σου μεχρι το σαλονι.στελνεις την γραμμη στο σαλονι και μετα απο το ιδιο καλωδιο κανεις επιστροφη το ιντερνετ στο Pc σου.αν μπορεις να ριξειςκαλωδιο.μπορεις να το βαλεις σε καναλι μεσα για να μην φαινεται ασχημα. Αυτό μπορεί να το κάνει και με power line. Ούτε καλώδια Ούτε τίποτα. Γενικά υπάρχουν τόσες πολλές λύσεις γι'αυτό που θέλει που θα μπορούσα να γράφω όλη μέρα.
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Κοίτα. Το bridge κάνει το εξής. Μεταφέρει το σήμα ασύρματα από το ένα μέρος στο άλλο. Συνήθως τα bridge σου δίνουν έως 4 Ethernet θύρες πάνω στις οποίες μπορείς να συνδέσεις τις συσκευές που θες να δώσεις ίντερνετ. Έτσι είναι σαν να μεταφέρεις το μόντεμ/ρουτερ από το γραφείο στο σαλόνι αλλά ασύρματα. αν αφησει το ρουτερ στο γραφειο και βαλει bridge τοτε το bridge θα παιξει απο το ασυρματο.το ασυρματο ομως δεν ειναι σαν το stb οποτε νομιζω δεν θα παιξει. Παιδιά, το καλώδιο υπάρχει ήδη. Τώρα έχω συνδέσει το router του ΟΤΕ που είναι στο γραφείο, με τον δέκτη TV που είναι στο σαλόνι. Απλώς ψάχνω τρόπο να συνδέσω και το PS στο internet ενσύρματα. αν πιανουν τα χερια σου το καλωδιο αυτο χρησιμοποιησε το και για τηλεφωνικο αλλα και σαν utp για να δωσεις στο pc σου με καλωδιο.απλα θες rj45 και rj11 κλιπακια και ενα tool για να βαλεις τα κλιπακια.αυτο για να μην ριξεις 2 καλωδια και να μην πληρωσεις σε εξτρα πραγματα.
kemosabe Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Παιδιά, το καλώδιο υπάρχει ήδη. Τώρα έχω συνδέσει το router του ΟΤΕ που είναι στο γραφείο, με τον δέκτη TV που είναι στο σαλόνι. Απλώς ψάχνω τρόπο να συνδέσω και το PS στο internet ενσύρματα. Αφού έχεις ήδη καλώδιο στο σαλόνι, βάλε ένα σπλιττερ και Σύνδεσε τις συσκευές πάνω στο σπλιττερ
ressac Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Αφού έχεις ήδη καλώδιο στο σαλόνι, βάλε ένα σπλιττερ και Σύνδεσε τις συσκευές πάνω στο σπλιττερ Έτσι δεν θα παίρνει και το PS το σήμα από το STB?
kemosabe Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Άκυρο αυτό που έγραψα. Δεν θες να μεταφέρεις μόνο ίντερνετ αλλά θες να μπορεις να συνδέσεις και το stb Δες λίγο την τελευταία συνδεσμολογία. http://www.dartmouth.edu/comp/equipment/tv/settopbox.html
ressac Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Ναι, είναι λίγο περίπλοκο. Προσπαθώ να αποφύγω να περάσω και 2ο καλώδιο μιας και μου περισσεύει το 2ο router. Απλώς δεν ξέρω με τι ακριβώς ρυθμίσεις να τα συνδέσω.
kemosabe Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μια απορία. Το μόντεμ/ρουτερ του ΟΤΕ έχει 3 Ethernet θύρες και μια stb?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα