Haldol Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Αυτό που έγινε παιδιά είναι το ανώτατο όριο καψίματος. Γίνεται burn-in / IR σε LCD οθόνη; Και όμως γίνεται! Ο καημένος ο iMac 24" που έχω (Late 2009) εμφάνισε σημάδια από τη γραμμή διευθύνσεων του FF στο πάνω μέρος της οθόνης, όπως και ακόμα μια "γραμμή", εκεί που τελειώνουν οι εφαρμογές, πάνω ακριβώς από το dock. Μήπως είναι σημάδι ότι πρέπει να τον αφήσω και λίγο στην ησυχία του; Σε Plasma panel αυτό που κάνουμε στο IR είναι να παίξουμε "χιόνι" μέχρι να "ξεπλυθεί". Τώρα στον iMac τι μπορώ να κάνω; Να ψάξω να βρω "χιόνι" στο YouTube και να το παίζω full-screen και στο replay μέχρι να καθαρίσει; Οκ, είναι μια ιδέα. Κάτι άλλο; Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο το χιόνι θα ξεκολλήσει τα pixels, αν δηλαδή ο μηχανισμός είναι ο ίδιος με ένα Plasma panel. Μήπως θέλει απλά να σβήσω την οθόνη; Πριν λίγες ημέρες που ΠΑΛΙ έκατσε IR στον iMac με το login box του OS X καθάρισε με αυτό τον τρόπο— απλά τον απενεργοποίησα τελείως για όλη τη νύχτα (συνήθως τον αφήνω ανοιχτό για να seedάρω torrents). Έπειτα... γνωρίζει κανείς εάν άλλαξε κατά κάποιο τρόπο η "οδήγηση" της οθόνης απ' το OS X 10,6 στο 10,8; Παλαιότερα δε πάθαινα ποτέ IR— ότι και να έκανα. Και λογικό, για LCD οθόνη μιλάμε. Τώρα έχει παραγίνει ευαίσθητο. Δε παίζει να... έγινε ευαίσθητο το panel έτσι στα ξαφνικά; Ελπίζω μόνο να πρόκειται όντως για IR και να μην έχει γίνει burn-in. Το πονάω το παιδί μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα