Προς το περιεχόμενο

Κατέληξα τελικά σε AMD. AMD supporters, help me!!!

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

auta den ta eixa pei egw alla alloi sxetika me tin zenith...gia paradeigma se gnosto pc-magazine i zenith eixe bgei proti afinontas piso polla protoklassata onomata.alla as min kollisoume stin zenith.den mporeis na bgaineis kai dhmosia na bgazeis kathe etairia axristi!ama ta exeis dei kai peiramatistei pano se ola ok alla ama den ta exeis xrisimopoiisei tote krata kai ligo pisini....mporei kapoios na pistei kai na parei px mia asus mitriki kai na tou kaei sto proto lepto eno me chaintech na douleuei xoris provlima 50 xronia.ligo iremia paides!filikotata!

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...gia paradeigma se gnosto pc-magazine i zenith eixe bgei proti afinontas piso polla protoklassata onomata.

Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά αν αναφέρεσαι σε τεστ Ελληνικών περιοδικών πληροφορικής, μάλλον είναι ατυχές το παράδειγμά σου... :roll:

Δημοσ.

Ηρεμήστε ρε παιδιά. Παρήγγειλα από e-shop ψύχτρα global win CAK4-88T 40 ευρά. Ακόμα δεν την έχω παραλλάβει. Πείτε μου ρε παιδιά αν έκανα καλά.

Δημοσ.
http://www.extremeoverclocking.com/reviews/motherboards/Chaintech_7NJS_Zenith_11.html as poume oti koitaei kapoios edw...giati na min tin agorasei dld?den ipostirizo oti kapoios prepei na parei chaintech i asus i oti allo mporei na einai.ta idia provlimata pou mporei na bgalei mia chaintech mporei na sou bgalei kai mia asus...isos na exeis perissoteres pithanotites mia chaintech na sou parousiasei provlima para mia asus.otan pas na pareis mia mitriki rotas xilious gnostous na sou poun ti gnomi tous,diavazeis polla reviews kai prospatheis na deis ta modela pou se endiaferoun se leitourgia kai kataligeis stin agora sou...den eisai kollimenos se dio tria onomata kai bgaleis ola ta alla avlepi moufa.-
Δημοσ.

to an ekanes kala i oxi planetman auto eksartatai apokleistika kai mono giati tin itheles tin psiktra.an itheles mia psiktra i opoia na exei meiomeno sxetiko thoribo na psixei ikanopoiitika tin cpu kai na parexei kales sinthikes gia overclocking tote mallon ekanes kali epilogi!an itheles extreme overclocking sinthikes me aera tote prepei na pas se kati pio dinato.i timi einai mia xara

Δημοσ.
kwsn_men den mporo na katalavo polles fores tin epithesi sou se etairies oxi mono se auto to post alla kai se diafora alla.bgazeis axristes etairies me paradosi ston xoro px msi.to na bgazeis axristo ena pragma simainei oti to exeis xrisimopoieisei oxi na mas anafereis oti diavazeis apo to internet.apo oti exo katalavei gia sena diavazontas edo mesa opoiadipote mitriki edo mesa ektos apo epox,abit kai asus einai moufes!katse re filaraki giati etsi?oi mitrikes tis chaintech exoun parei tromera kales kritikes opou kai an exo koitaksei...nomizo pos i 7njs zenith chaintech itan prin apo ligo kairo i kaliteri mitriki pano se platforma nforce 2.tora gia to ti egine sto plaisio poios kserei mporei na eixe kapoio provlima i partida pou eixan ferei.dld ego pou mexri proteinos eixa chaintech mitriki imoun se xalia katastasi??ta panta ta ekana mia xara.filikotata!

Καταρχήν δεν επιτίθεμαι έτσι για πλάκα, απλά προσπαθώ να προειδοποιήσω τους χρήστες για κάποια πράγματα. Αυτά που λέω ΔΕΝ είναι από πράγματα που έχω διαβάσει στο Internet (που χρησιμοποιείς εσύ για να αιτιολογήσεις τα λεγόμνά σου) αλλά από γεγονότα. Αν προσέξεις λέω ότι οι Abit, Asus και Epox είναι πολύ καλές αν και οι Asus υπερτιμημένες και σαν αξία και σαν τιμή, ειδικά με τα τελευταία τους προϊόντα που έχουν πέσει σε ποιότητα. Πουθενά δεν λέω ότι η MSI είναι μούφα, και αρκετές περιπτώσεις έχω αναφερθεί και σε άλλες μάρκες που είναι έντιμες λύσεις.

Τώρα να μου λες ότι η Chaintech Ζenith 7NJS nForce2 σε εκθέτει πιστεύω. Πρώτον γιατί δείχνεις άγνοια άλλων προϊόντων και δεύτερον γιατί δείχνει απουσία κοινής λογικής. Πώς είναι δυνατόν μια μητρική να έχει τοοόσο τρομερό εξοπλισμό και τόσο χαμηλή τιμή. Από που κόβουν κόστος; Γιατί από κάπου θα κόψουν, δεν υπάρχει περίπτωση. Τα ίδια ισχύουν και για την Gigabyte με το τρομερό μοντέλο με Intel 875 και τα 6 memory banks ενώ το ίδιο το chipset υποστηρίζει 4. Προϊόντα με στόχο τον εντυπωσιασμό και μόνο.

Και στο συγκεκριμένο ζήτημα του Πλαισίου, αν και να έχω ξαναπεί, θα επαναλάβω. Οι Chaintech είχαν 30% RMA και το Πλαίσιο μπήκε μέσα, οπότε τις έκοψε. Ούτε μια παρτίδα ούτε δύο. Μιλάμε για κάποιες εκατοντάδες μητρικές που πούλησε το Πλαίσιο και γύρισαν πίσω. Αν αυτό εσένα δε σου λέει τίποτα, ε δεν νομίζω ότι ό,τι και να πω θα παίξει κάποιο ρόλο. Το ότι εσύ έτθχε να έχεις καλό κομμάτι σε κάνει απλά τυχερό.

Δημοσ.
φίλε ο μενέλαος όντως είναι εμπαθής. Συγκεκριμένα πολλοί νευροψυχολόγοι, έχουν προτείνει ως ενδεδειγμένη θεραπεία να τον κλείσουμε σε ένα δωμάτιο 2χ2 και να τον αρχίσουμε στο ξύλο.

Μπορείται να προσπαθήσετε κύριε LL_Neo.

Δημοσ.
...gia paradeigma se gnosto pc-magazine i zenith eixe bgei proti afinontas piso polla protoklassata onomata.

Συγνώμη που επεμβαίνω' date=' αλλά αν αναφέρεσαι σε τεστ [b']Ελληνικών[/b] περιοδικών πληροφορικής, μάλλον είναι ατυχές το παράδειγμά σου... :roll:

Ενώ το Internet είναι απόλυτα αξιόπιστη λύση... :lol:

Στον tomshardware εκτός ότι οι Asus βγαίνουν πάντα πρώτες (και 'τραβάνε' πολύ και οι Gigabyte τον τελευταίο καιρό), είδα τελευταία να αναφέρει σαν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μητρικών το σχεδιασμό του κουτιού. Και φυσικά τον καλύτερο σχεδιασμό τον έχουν συγκεκριμένα μοντέλα, έτσι; :wink:

Δημοσ.
[...'] Ενώ το Internet είναι απόλυτα αξιόπιστη λύση [...]

Δεν είπα κάτι τέτοιο. Και όσον αφορά το Tomshardware (αλλά και για δυστυχώς όλο και περισσότερα review sites) έχεις δίκιο :(

Οι περισσότεροι τα "παίρνουν χοντρά" :( από τις εταιρίες που φαίνεται να "έχουν πιάσει το νόημα" ;)

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα πρέπει κάθε φορά που θέλουμε να αγοράσουμε κάτι νέο να διαβάζουμε εκατοντάδες review μήπως και καταφέρουμε να καταλήξουμε κάπου...

Δημοσ.
[...'] Ενώ το Internet είναι απόλυτα αξιόπιστη λύση [...]

Δεν είπα κάτι τέτοιο. Και όσον αφορά το Tomshardware (αλλά και για δυστυχώς όλο και περισσότερα review sites) έχεις δίκιο :(

Οι περισσότεροι τα "παίρνουν χοντρά" :( από τις εταιρίες που φαίνεται να "έχουν πιάσει το νόημα" ;)

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα πρέπει κάθε φορά που θέλουμε να αγοράσουμε κάτι νέο να διαβάζουμε εκατοντάδες review μήπως και καταφέρουμε να καταλήξουμε κάπου...

Το σχόλιό μου ήταν φιλικό προς εσένα και σκωπτικό προς τα sites... :D

Δημοσ.

Λοιπόν ας μιλήσουμε με γεγονότα... Έχω αγοράσει 3 προϊόντα της Chaintech και ή στάθηκα τυχερός ή αυτή η εταιρία βγάζει καλλά προϊόντα.

Η μητρική 7aja που πήρα πρίν από 2.5 χρόνια ήταν ότι πιό σταθερό δοκίμασα ποτέ. Δεν είχε τις επιλογές για overclocking της Asus ή της Abit (που θα έπαιρνα αν είχα τα παραπάνω χρήματα) αλλά το ξεπέρασα με το pencil trick και μέχρι πρίν 1 μήνα δούλευα τον Duron 700 στα 950.

Η κάρτα γραφικών A-GT20 (TI4200 με 64MB μνήμη) συγκρίνεται άνετα ή και ξεπερνάει ακριβότερες μάρκες. Αν και έχει 4ns μνήμες δουλεύει σταθερά (τώρα που έβαλα ψήκτρες στις μνήμες) στα 310/660. Παραπάνω θα ήμουν πλεονέκτης αν ζητούσα έ;

Και το μεγαλύτερο διαμάντι, η μητρική για την οποία ξεκίνησε αυτή η συζήτηση. Η 7NJL1 summit. Δεν καταλαβαίνω γιατί την απορίπτουν κάποιοι. Επειδή είναι η φθηνότερη έκδοση της φθηνότερης μητρικής της Chaintech :lol: ; Έχει όλα όσα θα ζητήσει ο φιλόδοξος overclocker (εκτός από τη ρύθμιση του Vdd ή ρύθμιση της τάσης του chipset για τους κοινούς θνητούς). Έχει ρύθμιση του fsb μέχρι 250 της τάσης του επεξεργαστή μέχρι 2.2V της τάσης μνήμης και AGP (δεν θυμάμαι πόσο αλλά σίγουρα περισσότερο από ότι θα επιθυμήσω ποτέ). Και το σπουδαιότερο; Αναγνωρίζει όλους τους πολλαπλασιαστές και έτσι δεν χρειάζεται καμμιά επέμβαση στον επεξεργαστη.

Γεγονότα; Το fsb φτάνει μέχρι 225MHz στα 230 δεν ξεκινάει καν το δουλεύω μόνιμα στα 220. Κατάφερα να φτάσω τον XP2200 (1800MHz) στα 2315MHz στα 1.75V πριν με προδώσει το τροφοδοτικό μου (ναι ακόμα εκείνο το τροφοδοτικό που είχα με τον K-6 450 έχω :o )

Προς το παρόν, επειδή δεν έχω καλή ψύξη το δουλεύω στα 1.5V 220Χ8.5.

Όσο για reviews... μόνο για ενημέρωση κοιτάω στα διάφορα sites. Όταν θέλω να αγοράσω κάτι πηγαίνω στα forums. Πρίν από 2 χρόνια η κατάσταση ήταν άσχημη σε αυτόν τον τομέα για την Chaintech, όλοι την αγνοούσαν. Σήμερα μπορείς να αισθανθείς ότι έχεις μιά μάρκα της προκοπής βρε αδερφέ με forums αφιερωμένα σ'αυτήν:

http://www.nforcershq.com/

http://www.amdforums.com

Δημοσ.

Μα δεν είναι παράξενο αυτό που λες. 30% RMA σημαίνει ότι το 70% των μητρικών ήταν μια χαρά, η τουλάχιστον δεν ήταν προβληματικές σε σημείο που να το προσέξει ο χρήστης από την αρχή. Αυτό το 30% όμως δεν είναι και ότι καλύτερο, σωστά;

Η κατάσταση με την Chaintech όπως και την Gigabyte στισ κάρτες γραφικών είναι πολύ καλύτερη.

Δημοσ.

kwsn_men den nomizo na exo agnoia epi tou thematos(oute episis eidikos) oute na eimai trelos (apousia koinis logikis).apo kai os pou i zenith exei xamilo kostos???(185E ekane)!dld posa pia epitelous prepei na doseis gia mia mitriki???den nomizo apo pouthena na ekopsan kostos,o eksoplismos tis einai korifaios kai tha to ksanapo:molis kikloforise apotelouse tin korifaia epilogi,asxeto to ti kikloforise meta.tora an nomizeis oti ekthetomai dikaioma sou!ase me emena na ekthetomai.auta ta oliga kai thanatos stin parapliroforisi!(alitheia poses eikones pou vlepoume kathe mera na einai pseutikes....)

Δημοσ.

Ναι αλλά έκανε μόλις 15-20 ευρώ παραπάνω από τα μοντέλα άλλων εταιρειών χωρίς όλον αυτό τον εξοπλισμό. Δηλαδή μια Abit ή μια Epox με όλο αυτόν τον εξοπλισμό θα είχε την ίδια τιμή, 185 ευρώ? Κάπου θα υστερεί, δε νομίζεις; Ο εξοπλισμός αυτός είναι χάρην εντυπωσιασμού, μια και δεν έχει να παρουσιάσει και πολλά από ποιότητα ηλεκτρονικών και σταθερότητα...

Για την παραπληροφόρηση που έμμεσα με κατηγορείς, να σου πω ότι στο forum είμαι γνωστός για το αν παραπληροφορώ. Από εκεί και πέρα αν εσύ αμφισβητείς ότι ο Πλαίσιο έκοψε τις Chaintech, μια ματιά στον κατάλογο ή το site του θα σε πείσει...

Δημοσ.

ma olos autos o eksoplismos den kanei parapano apo 20 euro!!to c-box einai apo plastiko kai pano exei mia plaketa me 5-6 olokliromena pano ta opoia einai pamfthina opou kai an psakseis.i eksakanali karta ixou exei den exei 10 euro...ante vale kai ta kalodia sindesis kai ola bgainoun 20 ante 30 euro.oso gia thn poiotita ton ilektronikon den tin ksero kai eimai sigouros oti oute kai esi tin ksereis....den nomizo na epairnes palmografous kai epsaxnes na breis Vpeak,xronous fortisis-ekfortisis,megisto reuma kathos kai ta data sheet ton kataskeuaston!to an koitas tin mitriki kai apo mia matia katalavaineis tin poiotita ton ilektronikon tote eisai o superman!auta me auti ti sizitisi giati mou fainetai oti exo katantisei prostatis tis chaintech pragma pou den ithela.ithela apla na episimano oti eisai proskollimenos se abit,epox eno iparxoun kai alla kala pragmata stin agora.telos,ennoeitai oti den se katigorisa gia parapliroforisi apla opos anaferthike einai sxetika diskolo na vreis aksiopistes piges simera...to oikonomiko vlepeis einai pantou...filikotata!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...