Προς το περιεχόμενο

Κατέληξα τελικά σε AMD. AMD supporters, help me!!!

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θυμάστε ένα post που είχα κάνει "Intel or AMD?" Τελικά πήρα Athlon XP 2600+ BOX, chaintech SUMMIT 7NJL1 με nforce2 Ultra 400, 2*512 Kinston 333 MHz, case ANTEC plusview AMG1000 windowed, PSU herolchi 425W και έβαλα και την Geforce3 Ti200 @ Ti 500 που είχα. Τον συναρμολόγησα όλον μόνος, κάτι που δεν το είχα ξανακάνει (να βάλω δηλαδή motherboard πάνω στο κουτί και να συνδέσω και το τροφοδοτικό). Έχω όμως κάποια προβλήματα. 1) απενεργοποιώ την onboard κάρτα ήχου και από το bios και από μέσω jumpers, βάζω την creative live player 4.1 και δεν την αναγνωρίζει, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω την onboard τελικά. 2) Δεν ενεργοποιεί το UDMA-100 παρόλο που το υποστηρίζει και ο σκληρός και το motherboard (έχει βάλει Multiword mode 2). 3) Δεν ξέρω τι πρέπει να συνδέσω στο motherboard ώστε να μου δείχνει σωστά θερμοκρασίες. Στο Sandra 2003 μου δείχνει τρελές θερμοκρασίες (CPU 6 βαθμούς). 4) Ήξερα και μου το είπε και ένα παιδί από εκεί που το πήρα ότι είναι ξεκλείδωτο το multiplier, δοκίμασα όμως και το έβαλα 13 αντί 12.5 και έπρεπε να γίνει 2700+, αλλά όχι, έμεινε 2600+. Αυτά προς το παρόν, όποιος μπορεί, η βοήθεια θεωρείται πολύτιμη. Ευχαριστώ.

Να σημειώσω ότι έβαλα τους nforce 2 drivers 2.03 από το site της nvidia, δεν έχει πιο καινούριους, υπάρχουν πιο καινούριοι?

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το πιθανότερο είναι να μπορείς να βάλεις χαμηλότερους πολλαπλασιαστές απο 12,5 πράγμα και το οποίο θα είναι το χρήσιμο στην τελική, ξαθώς έτσι θα μπορείς να ανεβάσεις πολύ το fsb σου και άρα την πραγματική ταχύτητα της μνήμης.

τώρα για αυτό που λες για την κάρτα ήχου σου. Να υποθέσω οτι έχεις ήδη εγκαταστήσει τους οδηγούς της κάρτας σου έτσι;

Δημοσ.

Αν εννοείς τους drivers της onboard κάρτας ήχου, ναι. Έχω ήχο, υποτίθεται πως είναι 4.1 ή 6.1. Το έχω ρυθμίσει 4.1 αλλά νομίζω πως είναι στερεπφωνικός ο ήχος και όχι 4.1. Τιποτα δεν δουλεύει σωστά. Ξέχασα να πω και για το usb 2.0.

Δημοσ.

2)mporei na ftaiei to leitourgiko, xp exeis? Perases kai tous IDE drivers mazi me tous ypoloipous nforce drivers? 3)pieros 4)ll_neo

Pes kai gia to usb... :D

Mhn agxwnese, kathe arxh kai dyskolh... Siga siga ola tha diorthwthoun... 8)

Δημοσ.

εφόσον δεν έχεις υποστήριξη για USB 2.0 είναι 100% σίγουρο οτι δεν έχεις περάσει το Service Pack για ΧΡ. Ίσως εκεί ναι βρίσκεται η λύση για τα περισσότερα των προβλημάτων σου. Είναι χαρακτηριστικό οτι η Nvidia, λέει οτι δεν πρέπει να περαστούν οι nforce drivers ΠΡΙΝ απο το Service Pack.

Δημοσ.
2)mporei na ftaiei to leitourgiko' date=' xp exeis? Perases kai tous IDE drivers mazi me tous ypoloipous nforce drivers? 3)pieros 4)ll_neo

Pes kai gia to usb... :D

Mhn agxwnese, kathe arxh kai dyskolh... Siga siga ola tha diorthwthoun... 8)[/quote']

APla prepei na psaxteis ligo gia oi nforce drivers mou ti spane teleiws!

Egw den mporw na kanw eggrafi alla bariemai na kanw k format!

Δημοσ.
Egw den mporw na kanw eggrafi alla bariemai na kanw k format!

Τώρα δηλαδή να το σχολιάσω αυτό;;;; :P

planetman, για άνοιξε το device manager και πες μου ποιες συσκευές στις έχει με κίτρικο θαυμαστικό....

Φλασιά: Τσέκαρε σε παρακαλώ το site της Chaintech και κατέβασε απο κει τους drivers. Κάτι πρέπει να έχει διαφορετικό απο το standard setup μιας Nforce2 μητρικής και να χρειάζεται τους δικούς της drivers. Μπορεί να την έχω μπερδέψει με άλλη μητρική, αλλά δε χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Βρε παλικάρι, όλα ωραία και καλά. Πήγες και πήρες κατά βάση πολύ καλά εξαρτήματα, στη μητρική όμως γιατί τσιγκουνεύτηκες; Είναι η βάση του συστήματος...

Δημοσ.
Βρε παλικάρι, όλα ωραία και καλά. Πήγες και πήρες κατά βάση πολύ καλά εξαρτήματα, στη μητρική όμως γιατί τσιγκουνεύτηκες;
Είπα και γω, που είναι ο εγκάθετος;;; Άσε βρε Μενέλαε μπορεί το πρόβλημα του ανθρώπου να είναι πολύ πιο απλό απο μια ενδεχομένως ελλατωματική μητρική.(Άσε που αν δεν πάθεις δε θα μάθεις).
Δημοσ.

1) Πήρα αυτή τη μητρική γιατί εδώ στο Ηράκλειο της Κρήτης δεν έχει και πολλά πράγματα να διαλέξεις, επίσης υποστηρίζει το Ultra 400 που είναι σημαντικό, καθώς έχει και τα βασικά, δεν ήθελα να πληρώσω raid και διάφορα άλλα που δε χρειάζομαι. 2) Έβαλα πρώτα τους nforce και μετά το service pack 1 διότι δεν ήξερα ο άμοιρος. 3) Κατέβασα εχθές τους 2.78 και λύθηκε το πρόβλημα του U-DMA. 4) Το Sandra στο προηγούμενο pc μου έλεγε φυσιολογικές θερμοκρασίες, γιατί σε αυτόν να μου λέει άσχετα πράγματα? 5) Ενεργοποίησα τόσο μέσω jumpers τόσο και από το bios να τον ανοίγω με ctrl-F1 αλλά δε λειτουργεί.

Υ.Γ.: Το case μου αρέσει πολύ πάντως. Έκανα καλή επιλογή.

Δημοσ.

Α, ξέχασα να απαντήσω στον LL_NEO, δεν έχει άνθρωπέ μου θαυμαστικά στον device manager. Όσο για την chaintech, δεν έχει τίποτα drivers για τη μητρική μου, δεν έχει προλάβει φαίνεται να βγάλει.

Δημοσ.
Όσο για την chaintech, δεν έχει τίποτα drivers για τη μητρική μου, δεν έχει προλάβει φαίνεται να βγάλει.

Drivers; Ούτε φωτογραφία δεν υπάρχει από αυτη τη μητρική σ'όλο το δίκτυο :lol: Όσοι την πουλάνε βάζουν τη φωτογραφία της κανονικής 7NJL1 και στο site της Chaintech ούτε που την αναφέρουν...

Με τον ήχο δεν είχα πρόβλημα. Τον αποσύνδεσα και έβαλα την SB128.

Που το ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα με το usb 2.0; Δοκίμασες καμμιά συσκευή; Στη διαχείρηση συσκευών δεν το αναφέρει σαν usb 2.0.

Το Motherboard Monitor θα δείξει τις σωστές θερμοκρασίες (έχει μάλιστα μια προεπιλογή για την 7NJS zenith που για τη μέτρηση των τάσεων τουλάχιστο, δείχνει σωστά.

Για πολλαπλασιαστές πάνω από 12.5 διάβασα ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά εφ'όσον μπορείς να ανεβάσεις το FSB πάνω από 200....

Που το ξέρεις ότι είναι nforce2 Ultra 400; Εμένα δεν γράφει κάτι τέτοιο στο κουτί και βγάζοντας την ψύκτρα είδα οτι είναι το απλό (εχω δει φωτογραφία στο Tom's Hardware και έγραφε επάνω του Ultra).

Πάντως με την τελευταία αναβάθμιση του BIOS (12-6-2003) στην εκκίνηση γράφει ultra και σου λέει και αν είσαι σε dual channel mode.

Προσοχή! Αν αλλάξεις BIOS θα σου διαλύσει τα Windows γι'αυτό να είσαι έτοιμος για πόλεμο. Περιέργως τα WinMe ήταν σε θέση να ξεκινήσουν και μετά από λίγες επανεγκαταστάσεις οδηγών σταθεροποιήθηκαν ενω τα XP όχι(dual boot).

Βρε παλικάρι, όλα ωραία και καλά. Πήγες και πήρες κατά βάση πολύ καλά εξαρτήματα, στη μητρική όμως γιατί τσιγκουνεύτηκες; Είναι η βάση του συστήματος...

...ακριβώς και η πείρα μου έδειξε ότι η σταθερότητα δεν είναι θέμα τιμής. Η προηγούμενη μητρική μου ήταν η 7aja της Chaintech (η φθηνότερη τότε που την πήρα) και δούλευε συνέχεια στα όρια με ένα τροφοδοτικό της πλάκας χωρίς ούτε ένα πρόβλημα για δυόμισι χρόνια.

Το ίδιο τροφοδοτικό έχω ακόμα και τον ίδιο κουρασμένο Duron (700@904)

και με την GeForce4 Ti4200 (της Chaintech κι αυτη) έχω το υψηλότερο σκορ στο 3DMark2001 στην κατηγορία επεξεργαστών μέχρι 910Mhz στα WinXP ανεξαρτήτως τύπου επεξεργαστή ή κάρτας γραφικών(8.500 περίπου ενώ με την προηγούμενη μητρική με το KT133 ήταν 6.500 περίπου) οπότε ούτε στο θέμα των επιδόσεων υστερεί.

Να βρίσκαμε και μιά φωτογραφία της τώρα... :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...