Haldol Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Έχω μία αρκετά μεγάλη μουσική συλλογή, πάνω από 100 GiB. Όλα αυτά βρίσκονται σε έναν 3,5" WD AAKS 640 GiB που τον έχω μετατρέψει σε εξωτερικό με USB 2.0 θηκούλα. Όλα είναι ταξινομημένα σε φακέλους ανά καλλιτέχνη, album, όπως θέλω ονοματισμένα και ταυτόχρονα με περασμένα ID3 tags, συν album art, συν, συν... έχει πέσει αρκετή δουλειά. Οπότε και μόνο η ιδέα να πέσει κάτω ο δίσκος και να χάσω έτσι στην ψύχρα τόσες μέρες δουλειά μου προκαλεί καρκίνο. Οπότε κοιτάχτε τι θέλω να κάνω... Μου περισσεύει ακόμα ένας όμοιος δίσκος. Θέλω λοιπόν να στήσω ένα mini-NAS, που θα συνδεθεί με Ethernet στο δίκτυό μου, για να ξεφύγω από το καταραμένο USB 2.0 (δυνατότητα προσπέλασης των δεδομένων από όλα μου τα μηχανήματα, χωρίς βγάλε-μετέφερε-βάλε). Ταυτόχρονα, τον δεύτερο δίσκο θέλω να τον αξιοποιήσω για RAID-1. Όχι ότι αυτό αλλάζει πολλά σε περίπτωση πτώσης, αλλά με γλυτώνει σε περίπτωση failure του ενός δίσκου. Και πέρα από αυτό, θέλω να συνδυαστεί όλο το σύστημα με κάποια υπηρεσία cloud storage με auto sync, ώστε να έχω ακόμα μια δικλείδα ασφαλείας, αλλά και πρόσβαση στη μουσική συλλογή από όπου θέλω! Πόσο εφικτό το βλέπετε όλο αυτό; Κυρίως από άποψη κόστους πάντα. Θα μπορούσαν να συνεργαστούν όλα αυτά μεταξύ τους αρμονικά; Υπάρχει μήπως κάποια έτοιμη λύση, που να μου δίνει 2× HDDs με δυνατότητα στησίματος RAID-1 array και υποστήριξη networking; Ξέρω για το WD MyBook World το οποίο έχει τέτοιες δυνατότητες, αλλά αφενώς ξεφεύγει στο κόστος, αφετέρου δε μπορεί να υποστηρίξει διασύνδεση με κάποια cloud υπηρεσία...
ipduh Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 ξέρεις τί είναι το samba? έχεις κανένα παλιό PC? απ' ότι είδα στην υπογραφή σου έχεις παραπάνω απο ένα συστήματα και σκαμπάζεις απο Linux Για αυτο το λέω.
Haldol Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Yup, έχω στήσει SAMBA. Αλλά το μηχάνημα #3 είναι LAMP server και... γκουμούτσα. Είναι μεν ακριβώς αυτό που θέλω από άποψη μηχανήματος (fanless και 100% αθόρυβο) αλλά τεράστιο. Εγώ ψάχνω κάτι πιο μαζεμένο, να μπορεί να μπει σε βιβλιοθήκη ας πούμε. Όπως κάνω τώρα με τον δίσκο.
sureilizer Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Εγω θα σου προτεινα να σκεφτοσουν και το iTunes Match.... Eπισης θα προτεινα κατι τετοιο μιας και νομιζω κανει την δουλεια που θελεις http://www.skroutz.gr/s/2404150/Synology-USB-Station-2.html Εχω κατι παρομοιο απο την Synology και πραγματικα κανει παπαδες και ειναι ποιοτικα μηχανηματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα