Infected_Mushroom Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 ..ΟΚ.. Ο λόγος που ανοίγω το νήμα , είναι γιατί γνώρισα έναν τύπο , μεγάλο σε ηλικία(50-55 χρονών) , με καλά φράγκα , και μετά απο καιρό γνωριμίας και φιλίας , μου αποκάλυψε ότι είναι Μασσώνος.. Τον ρώτησα , τι διάολο συμβαίνει εκει πέρα , και μου είπε : " Γίνονται διάφορα τελετουργικά , στα οποία πραγματικά περνάς σε άλλη διάσταση , εξυψώνεις το πνευμα , βγαίνεις απο κει άλλος άνθρωπος...Σε καθοδηγεί ο Δασκαλος , και βιωματικά , νιώθεις να συνδέεσαι με το Σύμπαν ολόκληρο , με ένα Υπέρτατο Ον....." Και τον ρώτησα , ποιοι πάνε εκει..." Μεγάλα κεφάλια , μου λέει... Πρέπει να σε προτείνει κάποιος , και να περάσεις απο διάφορες συνεντευξεις , για να δουνε αν είσαι ικανος....βοηθάει βέβαια , και το αν έχεις λεφτά , και καλή φήμη" Αυτό που μου έκανε ΤΡΟΜΕΡΗ εντύπωση πάντως , είναι που μου ζήτησε ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ και αν ξέρω και ώρα που γεννήθηκα... "Θα σου φτιάξω κάτι ..." , μου λέει , " θα δεις...." ..... Διαβάζω απο το site τους (http://www.nglgreece.org) : " Η Ελευθεροτεκτονική είναι μία «τέχνη», η οποία μέσα από μία σειρά ψυχοδραματικών αναπαραστάσεων, που ακολουθούν παλαιούς και δοκιμασμένους τύπους και χρησιμοποιούν τις συνήθειες και τα εργαλεία των αρχαίων οικοδόμων ως αλληγορικούς οδηγούς, διδάσκει ηθικές και πνευματικές αξίες. ... Τα ουσιαστικά προσόντα για να γίνει κανείς δεκτός και να παραμείνει μέλος της Συντεχνίας είναι: 1. Η πίστη προς ένα Υπέρτατο Ον, ως ελάχιστος κοινός τόπος αλήθειας, που μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη ενός ηθικού τρόπου ζωής και την πνευματική αναζήτηση. 2. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε άνδρες, ενήλικες (έχοντες συμπληρώσει το 21ο έτος), οποιασδήποτε φυλής ή θρησκείας, που πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές και έχουν καλή φήμη. ... Αδελφική Αγάπη: Ο σωστός Ελευθεροτέκτων πρέπει όχι απλώς να ανέχεται αλλά να σέβεται όλες τις απόψεις και να συμπεριφέρεται με ευγένεια και κατανόηση προς όλους τους συνανθρώπους του. Αγαθοεργία: Ο Ελευθεροτέκτων οφείλει να ενδιαφέρεται όχι μόνον για τους οικείους του αλλά για την κοινότητα γενικώτερα και για οποιονδήποτε έχει ανάγκη αρρωγής. Οφείλει να ασκεί την αγαθοεργία προσφέροντας είτε χρήματα είτε προσωπική εθελοντική εργασία. Αλήθεια: Οι Ελευθεροτέκτονες αναζητούν την Αλήθεια, επιδιώκοντας να βρούν υψηλά ηθικά πρότυπα τα οποία σκοπεύουν και οι ίδιοι να μιμηθούν στην ζωή τους." Εμένα γιατί ολα αυτά μου θυμίζουνε New AGe , NLP και λοιπά του στύλ: http://apofasizo.gr/ http://www.nlpingreece.com/ http://www.nlp-greece.com/ Που υπόσχονται , μέσω βιωματικών σεμιναρίων , ότι θα μπεις σε μια άλλη φάση , και θα πετήχεις στην ζωή σου κλπ κλπ? Τελικά τι πιστευετε , είναι μια ας πούμε συνομωσία , ή μήπως τα "μεγάλα κεφάλια" , γνωρίζουνε κάτι το οποίο εμείς οι "θνητοί" , δεν γνωρίζουμε???
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μασσώνος πάντως δεν είναι σίγουρα να του πεις... 7
Nikosgiann Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 ναι φοβερο,οργανωση οπου προσπαθει να προωθησει αξιες οπως Αδελφική Αγάπη:,Αγαθοεργία,Αλήθεια να εξιψωσει το πνευμα και άλλα κουραφεξαλα.. αλλα κατα τ'αλλα μπαινεις αν εισαι -αντρας και αν -εχεις φραγκα.
deesnider Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 ..ΟΚ.. Ο λόγος που ανοίγω το νήμα , είναι γιατί γνώρισα έναν τύπο , μεγάλο σε ηλικία(50-55 χρονών) , με καλά φράγκα , και μετά απο καιρό γνωριμίας και φιλίας , μου αποκάλυψε ότι είναι Μασσώνος.. Τον ρώτησα , τι διάολο συμβαίνει εκει πέρα , και μου είπε : " Γίνονται διάφορα τελετουργικά , στα οποία πραγματικά περνάς σε άλλη διάσταση , εξυψώνεις το πνευμα , βγαίνεις απο κει άλλος άνθρωπος...Σε καθοδηγεί ο Δασκαλος , και βιωματικά , νιώθεις να συνδέεσαι με το Σύμπαν ολόκληρο , με ένα Υπέρτατο Ον....." Και τον ρώτησα , ποιοι πάνε εκει..." Μεγάλα κεφάλια , μου λέει... Πρέπει να σε προτείνει κάποιος , και να περάσεις απο διάφορες συνεντευξεις , για να δουνε αν είσαι ικανος....βοηθάει βέβαια , και το αν έχεις λεφτά , και καλή φήμη" Δεν ξέρω τι είναι ο «ελευθεροτεκτονισμός», εκείνο που μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητος όμως, είναι ότι ο τύπος που γνώρισες δεν ήταν Τέκτονας. Τουλάχιστον, όχι μέλος της επίσημης τεκτονικής στοάς. Μεταξύ των αυστηρότερων αρχών και κανόνων του τεκτονισμού, είναι το ότι δεν επιτρέπεται στα μέλη του, να αποκαλύπτουν την ιδιότητά τους σε «μη τέκτονες», καθώς και το ότι απαγορεύεται «δια ροπάλου» η οποιαδήποτε αναφορά και γνωστοποίηση σε κάποιον τυχαίο, των όποιων «τελετουργικών» ή διαδικαστικών της στοάς, εκτός - ίσως - από «γενικότητες». 1
gnsX Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μεταξύ των αυστηρότερων αρχών και κανόνων του τεκτονισμού, είναι το ότι δεν επιτρέπεται στα μέλη του, να αποκαλύπτουν την ιδιότητά τους σε «μη τέκτονες», καθώς και το ότι απαγορεύεται «δια ροπάλου» η οποιαδήποτε αναφορά και γνωστοποίηση σε κάποιον τυχαίο, των όποιων «τελετουργικών» ή διαδικαστικών της στοάς, εκτός - ίσως - από «γενικότητες». Αφού είναι ο αυστηρότερος κανόνας να μην μιλάς για τους κανόνες,πως ξέρουμε ότι υπάρχει αυτός ο κανόνας;
g_alkis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Είναι μπαναρισμένος ο λογαριασμός σου ως InfectedMushroom και έκανες άλλο λογαριασμό ως Infected_Mushroom; 3
deesnider Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Αφού είναι ο αυστηρότερος κανόνας να μην μιλάς για τους κανόνες,πως ξέρουμε ότι υπάρχει αυτός ο κανόνας; Σε ποιο σημείο των όσων έγραψα, υπάρχει το υπογραμμισμένο;
DrLo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μεταξύ των αυστηρότερων αρχών και κανόνων του τεκτονισμού, είναι το ότι δεν επιτρέπεται στα μέλη του, να αποκαλύπτουν την ιδιότητά τους σε «μη τέκτονες», καθώς και το ότι απαγορεύεται «δια ροπάλου» η οποιαδήποτε αναφορά και γνωστοποίηση σε κάποιον τυχαίο, των όποιων «τελετουργικών» ή διαδικαστικών της στοάς, εκτός - ίσως - από «γενικότητες». Κάτι σαν το fight club ένα πράγμα. 1
deesnider Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Κάτι σαν το fight club ένα πράγμα. ...more or less! Σκέψου ότι ο παππούς μου - τον οποίο δε γνώρισα - ήταν τέκτονας, αλλά αυτό έγινε γνωστό - τυχαία - ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια (σύζυγο, παιδιά και αδέλφια), πολλά χρόνια μετά το θάνατό του. Απαγορεύεται, όχι μόνο να γνωστοποιήσουν τη δική τους τεκτονική ιδιότητα σε τρίτους - μη τέκτονες - αλλά και οποιουδήποτε άλλου εν ζωή τέκτονα.
NT1G Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 είναι τυχαίο οτι έγινε ban o TS μετά τις αποκαλύψεις σε αυτό το θέμα; 4
evabb Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Αυτό που μου έκανε ΤΡΟΜΕΡΗ εντύπωση πάντως , είναι που μου ζήτησε ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ και αν ξέρω και ώρα που γεννήθηκα... "Θα σου φτιάξω κάτι ..." , μου λέει , " θα δεις...." ..... το ζωδιο σου ηθελε να σου πει ειλικρινα δεν νομιζω οτι προκειται για καποιον που ανηκει στην μασωνικη στοα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα