nik666666 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Εκανα συνδεση στη forthnet ενω παλια ειχα ΟΤΕ. Πιανω με γαλυτερη ταχυτητα απο οτι παλια με την ΟΤΕ διπλασια δηλαδη τωρα πιανω 4 mbps ομως μου αναβοσβηνει το broadband στο ρουτερ κυριως το βραδυ στις 7 (ωρα) και το πρωι που κανω εχει φτιαξει. Το ρουτερ ειναι Τhomson TG585 δεν μου το εδωσε η forthnet απλως ετυχε να το εχω αγορασει. Το θεμα ειναι οτι μου ειπαν οτι εφταιγε η μπριζα τηλεφωνου αλλα οταν την αλλαξα με καινουργια παλι συνεχισε να κανει το προβλημα (βραδυ). Εχετε καμια ιδεα τι μπορει να φταιει; μηπως ειναι η ταχυτητα και δεν ειναι σταθερο το ιντερνετ οπως σε καπιες περιπτωσεις απο οτι διαβασα που γινονται στον ΟΤΕ;
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 ελπιζω να μην αναβουν τιποτα φωτα στις 7 η ωρα και στο κανει παντα εκεινη την στιγμη.γιατι εχουν δει παραξενα πραγματα τα ματια μου.το Thomson ειναι πολυ σταθερο αλλα μαλλον πρεπει να εισαι και μακρια απο τον οτε.καλο θα ηταν να ανεβασεις και τα χαρακτηριστικα της γραμμης μεσα απο το ρουτερ.κατα τα αλλα αμα κανει αποσυνδεσεις θα σου αλλαξουν Profile με σκοπο να εχεις καλυτερο Margin οποτε μεγαλυτερη σταθεροτητα.εννοειται θα χασεις σε ταχυτητα δυστυχως.
nik666666 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Καταρχας, ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση! Οχι δεν πευτει το ιντερνετ απαραιτητα στις 7 μπορει να κανει και μικροαποσυνδεσεις την ημερα αλλα λιγες και για πολυ λιγο. Το βραδυ κανει μια και θελει ωρες για να επανελθει. Ειχα παρει την forthnet και ειπαν οτι θα δηλωσουν βλαβη στον ΟΤΕ.Τελικα χθες με πηραν τηλεφωνο (Forthnet) και μου ειπαν θα με επερναν το απογευμα για να κανου εναν πριν-ελεγχο προτου ερθει προσωπικο ΟΤΕ(απογευμα-χθες) ομως χθεσς δεν με πηραν τηλεφωνο παρα μου εστειλαν το συγκεγκριμενο μηνυμα στο κινητο '' ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΤΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ ΣΑΣΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ'' επισης ουτε προσωπικο ΟΤΕ ηρθε. Εγω θεωρησα απλωσ οτι πρεπει να κρατησω ανοιχτω το ρουτερ μου. Το αφησα και δεν κοπικε καθολου το ιντερνετ στις 5..9 αλλα μετα στισ 9 + ατο εκλεισα και το ανοιξα αμεσως και κοπηκε. Επισης ενδιαμεσα 5-6 ο αδερφος μου πηρα ενα τηλ με το σταθερο και κοπηκε το ιντερνετ για λιγο παρολο που εχω splitter. Μπορεις να συμπαιρανεις τιποτα με αυτα που εγιναν?
poulinos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 ο κατανεμητης ειναι εκει που ερχονται οι γραμμες του οτε.δεν εχει να κανει με τον ρουτερ σου.ο οτε μπορει να μπει μεσα να τσεκαρει και να φυγει.δεν θα μιλησει μαζι σου εκτος αν εισαι πανω απο τον κατανεμητη οποτε μην περιμενεις να τον δεις τον οτετζη. β.εφοσον σου ειπαν για προσβαση στον κατανεμητη μαλλον μπηκε και βλαβη στον οτε εκτος αν ειναι να ερθει τεχνικος της forthnet πριν του οτε για ελεγχο οποτε εκει παλι πρεπει να ειναι ανοιχτος ο κατανεμητης.β.δεν υπαρχει λογος να κλεινεις τον ρουτερ.επισης σηκωσε και εσυ το τηλεφωνο να δεις αν πεφτει το ιντερνετ.αμα πεφτει συνηθως κατα 99 τις 100 κατι φταιει στα δικα σου καλωδια η σε spliiter η σε φιλτρο.εκτος αν εχεις συναγερμο και δεν εχει φιλτρο.
nik666666 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Ισως να φταιει το splitter ομως η γραμη πεφτει και αν δεν σηκωσω το τηλεφωνο.Επισης παρατηρησα οτι επειδη εχουμε 2 τηλεφωνα στο σπιτι οταν το εχω το τηλεφωνο αυτο που ειναι μονο του χωρις το splitter το συνδεω στην γραμμη δεν πιανω ιντερνετ, το broadband αναβοσβηνει. Οσο για το κατανεμητη το εμθα χθες που εψαχνα τι ειναι... και πηρα ξανα τηλεφωνο την forthnet. Μου ειπαν οτι μιλανε γενικα για παραδειγμα αμα εμενα σε πολυκατοικια ο κατανεμητης θα ηταν μεσα στην πολυκατοικια... Θα ερθει προσωπικο του ΟΤΕ για την επισκευη της βλαβης και οντως δεν θα το παρατηρησω γιατι ο κατανεμητης ειναι 3 χλμ πιο περα απο το σπιτι μου
DaveMurray Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 O κατανεμητής δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι 3km από την οικία σου... Ο κατανεμητής, είναι το "κουτάκι" έξω από την μονοκατοικία σου, η αν μένεις σε πολυκατοικία, το "κουτάκι" που βρίσκεται στην είσοδο, η κοντά στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένεις. Εκεί καταλήγουν τα καλώδια των διαμερισμάτων.... Μήπως εννοείς το... dslam / κέντρο; Αυτό ναι, ίσως και να βρίσκεται σε τέτοια απόσταση. Ο κατανεμητής, αποκλείεται....
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Ισως να φταιει το splitter ομως η γραμη πεφτει και αν δεν σηκωσω το τηλεφωνο.Επισης παρατηρησα οτι επειδη εχουμε 2 τηλεφωνα στο σπιτι οταν το εχω το τηλεφωνο αυτο που ειναι μονο του χωρις το splitter το συνδεω στην γραμμη δεν πιανω ιντερνετ, το broadband αναβοσβηνει. Οσο για το κατανεμητη το εμθα χθες που εψαχνα τι ειναι... και πηρα ξανα τηλεφωνο την forthnet. Μου ειπαν οτι μιλανε γενικα για παραδειγμα αμα εμενα σε πολυκατοικια ο κατανεμητης θα ηταν μεσα στην πολυκατοικια... Θα ερθει προσωπικο του ΟΤΕ για την επισκευη της βλαβης και οντως δεν θα το παρατηρησω γιατι ο κατανεμητης ειναι 3 χλμ πιο περα απο το σπιτι μου αν πεφτει ομως οταν σηκωνεις και το τηλ δειχνει κατι λαθος συνηθως μεσα στο σπιτι.το τηλεφωνο θελει φιλτρο αν ειναι μονο του.δεν γινεται να το βαλεις σκετο.θα σου ριξει το ιντερνετ.τωρα για να καταλαβεις ακριβως τι ειναι ο κατανεμητης και τι μπορει να ειναι το box αμα δεν εισαι πολυκατοικια ριξε μια ματια στο θεμα της υπογραφης μου.εχει κατι φωτογραφιες απο κατανεμητες.συνηθως οι πολυκατοικιες εχουν κατανεμητη αν ειναι πανω απο 3 διαμερισματα.αν ειναι απο 3 διαμερισματα και κατω η ειναι μονοκατοικιες τοτε εχουν box.
nik666666 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Το παρατηρησα αυτο την πρωτη φορα που μου απαντησες.( τι ειναι ο κατανεμητης και τι μπορει να ειναι το box) Πολυ λεπτομερης και πληροφοριακη εξηγηση)
poulinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Το παρατηρησα αυτο την πρωτη φορα που μου απαντησες.( τι ειναι ο κατανεμητης και τι μπορει να ειναι το box) Πολυ λεπτομερης και πληροφοριακη εξηγηση) απλα το ανεφερα για να μην νομιζεις οτι αυτοςο κατανεμητης ειναι μακρια.το καφαο ειναι λιγο πιο περα απο το σπιτι τοαστικο κεντρο ειναι το πιο μακρια.για αυτο σου ειπα γιατ ο guide.για αυτο και στην forthnet σου ειπαν για τον κατανεμητη.γιατι σε πολλες πολυκατοικιες επειδη ειναι σαν ντουλαπακι τον κλειδωνουν με λουκετο η με κλειδαρια και μετα οταν ερθει ο τεχνικος αντε να βρεις ποιο ειναι διαχειριστης και να σου δωσει το κλειδι και αμα ειναι εκει και παει λεγοντας.ενω τωρα που στο λενε απο πιο πριν υποτιθεται οτι εχεις προνοησει μεχρι να ερθει ο τεχνικος.το ιδιο και στα συνδυαστικα.αμα γινει συνδυαστικο κοινως παροχος και οτε μαζι και ο οτε βρει κλειστο τον κατανεμητη το ραντεβου βγαινει ακυρο αφου δεν μπορει να τσεκαρει κατι παραπανω ο τεχνικος του οτε ουτε να κανει αλλαγη απερομενου κτλ.και αμα την κανει στα τυφλα μετα δεν ξερεις αμα παιζει η οχι.μπερδευει το πραγμα οποτε ειναι καλο να υπαρχει προσβαση στον κατανεμητη οταν ειναιγια ελεγχο απο τεχνικο ειτε παροχου ειτε οτε.
nik666666 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Βασικα μολις αλλαξα splitter γιατι ειχα 2 παλια και αγορασα ενα καινουργιο εφτοιαξε οπως μου ειπες.Εκτος αμα πηγε η οτε αλλα δεν νομιζω. Ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Βασικα μολις αλλαξα splitter γιατι ειχα 2 παλια και αγορασα ενα καινουργιο εφτοιαξε οπως μου ειπες.Εκτος αμα πηγε η οτε αλλα δεν νομιζω. Ευχαριστω μπορει να ηταν τιποτα μαπα splitter η να μην επαιζαν σωστα με την γραμμη αυτη ειδικα αμα ηταν και τα 2 ιδια μαρκα.η να ηταν Pstn/isdn οποτε εκει κανουν διαφορα.τελος καλα ολα καλα.και λογικα δεν πρεπει να πεφτει το ιντερνετ τωρα που σηκωνεις το τηλ.παντως στο 90 μην πω 99 τις 100 των περιπτωσεων που πεφτει το ιντερνετ οταν σηκωσεις το τηλ συνηθως κατι γινεται μεσα στο σπιτι.ειτε δεν υπαρχει φιλτρο,ειτε παραξενη συσκευη ειτε αναποδα φιλτρο ειτε συναγερμος χωρις φιλτρο κτλ.δεν ξερω αν επαιξε και καλυτερα η γραμμη δηλαδη να συγχρονισε πιο ψηλα τωρα με το νεο splitter??? Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2012 από poulinos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα