Antwni Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Λοιπον ο πατέρας μου εβαλε connex 24mbps!!Βρίσκεται 800 μέτρα απο το κέντρο και πιάνει 15mbps... Άλλαξε πρόσφατα πρίζα και αγόρασε μια τον 10ευρώ(δεν ξέρω περισσότερα στοιχεία...όλες το ίδιο δεν είναι?) καλώδιο αλλάχτηκε και είναι περίπου 2 μέτρα....router και splitter όχι... Λοιπόν παραθέτω τα στοιχεία: Downstream Upstream SNR Margin: 6db 10db Line Attenuation: 28.5db 15db Data Rate: 15024 kbps 1024kbps Πάνω κάτω αυτά είναι...βλέπω ότι χάνεται πολύ η γραμμή μπορώ να κάνω κάτι εγώ ή όχι?? Για αυτά τα στοιχεία είναι καλά τα 15mbps??
DaveMurray Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Το 28.5db Line Attenuation στο Downstream δεν μου λέει ότι είστε στα... 800 μέτρα από το κέντρο πάντως. Να έχεις υπόψιν σου πως άλλο η απόσταση στην ευθεία, και άλλο η απόσταση σε κύκλους, κτλ κτλ. Τα καλώδια πολλές φορές κάνουν περίεργες διαδρομές μέχρι να φτάσουν στο κέντρο. (αν ήσασταν στα 800 μέτρα θα έπρεπε να λέει γύρω στα 11 κάτι db) Βέβαια οφείλουμε να αναφέρουμε, πως ίσως οφείλεται και στο πως έχεις συνδέσει splitter, καλώδια κτλ κτλ. Τα 2 μέτρα τηλεφωνικού καλωδίου δεν είναι κακό, αλλά φροντίζουμε να είναι όσο το δυνατόν, μικρότερο σε μήκος. Γιατί...; Μου είχε συμβεί προσωπικά πρόβλημα που δεν το είχα εντοπίσει 1, 2 χρόνια. Συγκεκριμένα είχαμε απλώσει τηλεφωνικό καλώδιο μερικών μετρών για να πάει το modem/router στο δωμάτιο μου. Όταν το σύνδεσα απευθείας στην κεντρική πρίζα, με καλώδιο μικρότερο του 1ος μέτρου, κέρδισα ΑΜΕΣΩΣ 3,5 mbps! Υπήρχε απώλεια μεγάλη. Βέβαια η προσωπική μου εμπειρία, δεν επιβεβαιώνει αυτόματα αυτό που λέω, δεν σημαίνει και κάτι, αλλά πάντα φροντίζω το μήκος του οτιδήποτε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο (και άσε να σου λένε ότι το "μέγεθος" μετράει, χαχααχχααχ ----> αστιεύομαι) Στην περίπτωση σου, ελέγξτε με τον πατέρα σου, αν τα έχετε συνδέσει όλα όπως πρέπει και σωστά, συνδέστε το modem/router στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού, πρώτα απευθείας, χωρίς splitters/filters (χωρίς τηλ για λίγο για δοκιμή), αν διορθώνεται κάτι, ίσως κάτι γινόταν, βάλτε ξανά splitters/filters και ξαναδείτε. Για 28,5db attenuation, θα μπορούσατε και λίγο παραπάνω. Αν δεν αλλάζει κάτι, και πιστεύετε πως ΟΝΤΩΣ είστε 800 μέτρα από το κέντρο, και ότι θα έπρεπε να συγχρονίζετε παραπάνω, παίρνετε τον ΟΤΕ και τον ενημερώνετε... (επαναλαμβάνω, αφού καταλήξετε πως έχετε συνδέσει τα πάντα χωρίς πρόβλημα...) Μεγειές η νέα σύνδεση του πατέρα σου, καλαααα κατεβάσματα
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Λοιπον ο πατέρας μου εβαλε connex 24mbps!!Βρίσκεται 800 μέτρα απο το κέντρο και πιάνει 15mbps... Άλλαξε πρόσφατα πρίζα και αγόρασε μια τον 10ευρώ(δεν ξέρω περισσότερα στοιχεία...όλες το ίδιο δεν είναι?) καλώδιο αλλάχτηκε και είναι περίπου 2 μέτρα....router και splitter όχι... Λοιπόν παραθέτω τα στοιχεία: Downstream Upstream SNR Margin: 6db 10db Line Attenuation: 28.5db 15db Data Rate: 15024 kbps 1024kbps Πάνω κάτω αυτά είναι...βλέπω ότι χάνεται πολύ η γραμμή μπορώ να κάνω κάτι εγώ ή όχι?? Για αυτά τα στοιχεία είναι καλά τα 15mbps?? αν και τα ειχαμε πει prive καποια πραγματα σε ποια περιοχη ειναι ο πατερας σου για να δουμε που ειναι και ο οτε με σχεση εσενα.εχεις περιπου το ιδιο attenuation με μενα αλλαπαιζεις λιγο καλυτερα απο μενα.κοντα στα 2 Km βγαινει οτι εισαι απο τον οτε.και γενικα για να βγει το attenuation λαθος πρεπει να γινεται κατι πολυ παραξενο σε γραμμη η στην συνδεσμολογια οπως επιστροφη του backup ζευγαριου μεχρι το καφαο η μεχρι το α/κ. και γενικα κατι λιγο κουφο.οποτε για πες περιοχη να δουμε σε ποιον οτε συνδεεσαι και αν ειναι πραγματι 800 μετρα.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Όπως είπαν οι δύο προλαλήσαντες αποκλείεται να είσαι στα 800 μέτρα.Τα καλώδια πότε δεν είναι στην ευθεία.Σκέψου ακόμα και το πιο απλό.Το ΚΑΦΑΟ στην γειτονιά μπορεί να μην είναι στην ίδια ευθεία με το Α/Κ και να είναι 2 τετράγωνα παραπάνω.Δηλαδή ακόμα και με το πιο απλό αυξάνεται η απόσταση.Με τα στατιστικά της γραμμής σου δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο.
Antwni Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Ηράκλειο κρήτης Μένω εκεί που είναι το τεραγωνο περίπου... Οπότε λάθος έκανε ο πατέρας μου και δεν είμαστε στα 800μέτρα...
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Όπως είπαν οι δύο προλαλήσαντες αποκλείεται να είσαι στα 800 μέτρα.Τα καλώδια πότε δεν είναι στην ευθεία.Σκέψου ακόμα και το πιο απλό.Το ΚΑΦΑΟ στην γειτονιά μπορεί να μην είναι στην ίδια ευθεία με το Α/Κ και να είναι 2 τετράγωνα παραπάνω.Δηλαδή ακόμα και με το πιο απλό αυξάνεται η απόσταση.Με τα στατιστικά της γραμμής σου δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο. συν οτι πολλα μετρα καλωδια 100-200 χανονται και σε σπιτια αστικα κεντρα και ολα αυτα.και αυτο που ειπες οτι το καφαο μπορει να ειναι δυο τετραγωνα πιο πανω οποτε το καλωδιο να κανει τον γυρο και μετα να ερχεται προς το σπιτι.ελαχιστα μεγαλα κτιρια εχουν σταθερα καλωδια απευθειας που σημαινει οτι δεν υπαρχει καφαο καν και παει απευθειας καλωδιο μεχρι εκει.και συνηθως παιζουν αρκετα καλα εκει αφου δεν υπαρχουν πολλα κοψε ραψε. Ηράκλειο κρήτης Μένω εκεί που είναι το τεραγωνο περίπου... Οπότε λάθος έκανε ο πατέρας μου και δεν είμαστε στα 800μέτρα... καποιοι μετρανε στην ευθεια ποσο ειναι.δεν παει ετσι.εχεις καφαο εχεις καλωδια στο σπιτι εχεις 100 μετρα καλωδιο μεσα στο αστικο κεντρο και παει λεγοντας.δεν ξερω στην κρητη που βρισκεται το αστικο κεντρο για να σου πω διευθυνση.δεν τα ξερω απο εκει τα μερη.για να ειναι θεμα στην γραμμη το θεωρω τραγικα δυσκολο γιατι θα ειχες και αλλα θεματα συνηθως εκτος αν πιανουν τα χερια σου να δοκιμασεις κατανεμητη που μαλλον τζαμπα θα δοκιμασεις.δοκιμασε αμα θες χωρις τηλεφωνα και spliter φιλτρα κτλ πανω να δεις αν θα αλλαξει κατι αλλα χλωμο.
Antwni Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 οκ παιδιά η αποσταση είναι στα 2.1km περίπου οπότε είναι μια χαρά η σύνδεση(τώρα -+100kbps δεν νομίζω οτι θα έχει διαφορά...γιατί βρήκα ότι πιάνω σε αυτή την απόσταση εκεί 14-16mbps οπότε όλα καλά)!!! Ευχαριστώ και πάλι!!! Μεγειές η νέα σύνδεση του πατέρα σου, καλαααα κατεβάσματα Ευχαριστώωω αλλα δεν θα την χαρώ τώρα.Τα χριστούγεννα που θα πάω σπίτι σίγουρα γιατί τώρα είμαι φοιτητής και είμαι μακριά
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 οκ παιδιά η αποσταση είναι στα 2.1km περίπου οπότε είναι μια χαρά η σύνδεση(τώρα -+100kbps δεν νομίζω οτι θα έχει διαφορά...γιατί βρήκα ότι πιάνω σε αυτή την απόσταση εκεί 14-16mbps οπότε όλα καλά)!!! Ευχαριστώ και πάλι!!! Ευχαριστώωω αλλα δεν θα την χαρώ τώρα.Τα χριστούγεννα που θα πάω σπίτι σίγουρα γιατί τώρα είμαι φοιτητής και είμαι μακριά ναι το 28 attenuation ειναι κοντα στα 2 Km.εισαι πολυ καλα που εχεις με 28 attenuation 14-16.μην το συζητας.
Antwni Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 εσυ πόση ταχύτητα έχεις? ιδιο attenuation είπες οτι έχεις... Πέτυχα χρυσό χαλκό??
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 εδω που ειμαι τωρα εχω 14.248/1021 attenunation 26 kai 6 margin σε δευτερη γραμμη κοντα στα 13mbit me 13,5 mbit /me 1021/ attenuation 29 αν θυμαμαι καλα και 6 margin.siemens dslam/forthnet
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Ναι παιζεις ενα κλικ καλυτερα.και εγω πιο παλια επαιζα λιγο παραπανω και στις 2 γραμμες αλλα μαλλον λογω παραπανω ατομων αρα παραπανω crosstalk εχω χασει λιγο.στην μια εβλεπα 15,5 και στην αλλη με Linksys 15 mbit.
Antwni Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 μια χαρά ήσουν Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!!Είσαι φοβερός!!! Και σένα dave για να μην έχεις παράπονο
poulinos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 απλα να ξερεις οτι ανα πασα στιγμη μπορει μετα απο μια καλωδιακη επειδη γινεται κοψε ραψε να χασεις σε ταχυτητα η μπορει καποια στιγμη αργοτερα να αλλαχτει το καφαο να μπει νεο με ρεγκλετες αντι με βιδες και να παιζεις καλυτερα.επισης το καλοκαιρι απειρα ατομα ειχαν καλυτερο συγχρονισμο μεχρι και 2 mbit ακουσα επειδη εφυγε πολυς κοσμος εκλεισε τα ρουτερ και επεσε πολυ το crosstalk.Μετα οταν γυρισαν ολοι παλι τα ιδια.δηλαδη υπαρχουν διαφορα που μπορει να επηρεασουν θετικα η αρνητικα μια γραμμη.συνηθως αρνητικα.και βεβαια εννοειται οτι αν απο 15 πας ακομα και 10 ο οτε δεν το δεχεται σαν βλαβη ασχετα με το τι μπορει να πει ο Provider οτι ειναι βλαβη κτλ.απλα μπορει ο Isp να το δηλωσει βλαβη και ο οτε να την κλεισει οτι ετσι ειναι δεν παει παραπανω και ας ησουν πιο πριν στα 15 mbit.μου ετυχε περιπτωση μετα απο συνδυαστικο με τον οτε ο πελατης να παιξει 18Mbit που ηταν τρελα καλο για την αποσταση του.μου λεει ο οτε.ειναι σε νεο καλωδιο για αυτο παιζει 18.οταν αρχιζει να γεμιζει θα πεσει ο συγχρονισμος. επισης οταν εχεις πολλα isdn η φερεσυχνα κοντα στην δικια σου γραμμη αστα να πανε.ευτυχως που μερικες εταιρειες τα καταργουν τα isdn και βαζουν voip.γλυτωνουμε παρεμβολες.
Antwni Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 ναι θα δείξει....το vdsl μέχρι του χρόνου θα έχει αναπτυχθεί??Δηλαδή θα έχουν βάλει μέχρι το καφάο οπτική ίνα(όχι μόνο στην αθήνα)? Επίσης δεν είναι σαν την αθήνα που είναι πολυ πνυκνοκατοικημένη...στο ηράκλειο είναι πιο χαλαρά τα πράγματα αν και παίζει αυτό που λες με το crosstalk.... Καλά μόνο αν χαλάσει το ιντερνετ (κάνει αποσυνδέσεις κλπ) μόνο τότε θεωρεί ο οτε οτι υπάρχει βλάβη....δεν τον νοιάζει αν δεν πιάνει ο αλλος την ταχύτητα που πρέπει(μπορεί) γιατί μπορεί να φταίνε και άλλοι παράγοντες (splitter,upt,πρίζα κ.α που τα ξέρεις εσύ καλύτερα) και όχι ο ίδιος ο οτε... Σε 1 μηνά περίπου θα σας πω αποτελέσματα και για το δικό μου ιντερνετ (24αρα,δίοδος) γιατί τώρα έχω 2mbps:( 22 Attenuation έχω τώρα...οπότε 3-4mbps παραπάνω πρέπει να τα πιάνω....θα δούμε...θα σας ενημερώσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα