Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω έναν υπολογιστή δυνατό, με δυνατότητα να παίζει και τα καινούρια παιχνίδια αλλά να είναι όσο το δυνατόν πιο ΑΘΟΡΥΒΟΣ. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το Overclocking. Δεν με ενδιαφέρουν AMD επεξεργαστές.

Για το θέμα της τιμής επίσης δεν είναι εμπόδιο. Σκέφτομαι και την περίπτωση του καινούριου imac 27" με την nvidia 680MX.

Ακούω προτάσεις. Θα προτιμούσα όλα απο ένα κατάστημα ώστε αν έχω πρόβλημα να έχω πιο εύκολη εξυπηρέτηση.

Δημοσ.

Έτσι όπως τα περιγράφεις τα πράγματα (δυνατό μηχάνημα χωρίς σοβαρό περιορισμό στο budget), εμένα μία λέξη μου έρχεται στο νου: υδρόψυξη.

Δημοσ.

Δεν κάνουν τα mac για παιχνίδια. Προσδιόρισε έστω και στο περίπου το μπάτζετ αλλιώς δεν μπορεί να γίνει κάτι

Φίλε μου τα Mac μια χαρα κάνουν για παιχνίδια. Αν έχουν καλη καρτα γραφικών και τρεχεις windows μια χαρα πανε. Έχω πληρη γνώση υπολογιστών εδώ και πάνω απο 20 χρόνια. Απλά δεν ξέρω τι παίζει με αθόρυβα υποσυστηματα. Αυτη την στιγμή έχω ένα ταπεινό 2011 21.5 iMac 2011 και έχω παίξει crysis 2, skyrim, dishonored κ.α. μια χαρα σε λίγο μικρότερη ανάλυση. Ακόμα και σε φόρτο δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα.

Χρειάζομαι και ένα δεύτερο μηχάνημα. Δεν με ενδιαφέρει να κάθομαι να ξηλωνω ψυκτρες πχ απο κάρτες γραφικών και να τις αντικαθιστω, δεν με ενδιαφέρει να κάνω overclocking, θέλω ένα αξίοπιστο, όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο μηχάνημα.

Τώρα απο budget τι να σου πω. Όσο να'ναι σε λογικά πλαίσια. Άμα φτάσω και στα 2500€ παίρνω και το iMac...

Έτσι όπως τα περιγράφεις τα πράγματα (δυνατό μηχάνημα χωρίς σοβαρό περιορισμό στο budget), εμένα μία λέξη μου έρχεται στο νου: υδρόψυξη.

Υπάρχουν έτοιμα εξαρτήματα πχ κάρτες γραφικών κλπ χωρίς μόντες;

Δημοσ.

Φίλε μου τα Mac μια χαρα κάνουν για παιχνίδια. Αν έχουν καλη καρτα γραφικών και τρεχεις windows μια χαρα πανε. Έχω πληρη γνώση υπολογιστών εδώ και πάνω απο 20 χρόνια. Απλά δεν ξέρω τι παίζει με αθόρυβα υποσυστηματα. Αυτη την στιγμή έχω ένα ταπεινό 2011 21.5 iMac 2011 και έχω παίξει crysis 2, skyrim, dishonored κ.α. μια χαρα σε λίγο μικρότερη ανάλυση. Ακόμα και σε φόρτο δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα.

Χρειάζομαι και ένα δεύτερο μηχάνημα. Δεν με ενδιαφέρει να κάθομαι να ξηλωνω ψυκτρες πχ απο κάρτες γραφικών και να τις αντικαθιστω, δεν με ενδιαφέρει να κάνω overclocking, θέλω ένα αξίοπιστο, όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο μηχάνημα.

Τώρα απο budget τι να σου πω. Όσο να'ναι σε λογικά πλαίσια. Άμα φτάσω και στα 2500€ παίρνω και το iMac...

Υπάρχουν έτοιμα εξαρτήματα πχ κάρτες γραφικών κλπ χωρίς μόντες;

Ναι αλλά θα πρέπει να δώσεις τουλάχιστον ένα 150άρι για να είναι ήσυχο το σύστημα σου. Δηλαδή υδρόψυξη/after market ψύκτρα σε gpu/cpu.

Δημοσ.

Και γω 20 χρόνια ασχολούμαι και τα mac δεν κάνουν για παιχνίδια. Αν είναι να βάλεις windows χάνεις το όποιο συγκριτικό πλεονέκτημα του mac που είναι το λειτουργικό του γιατί από hardware μιλάμε για κοροϊδία. Επίσης όταν λες "λίγο μικρότερη ανάλυση" εννοείς ότι έριξες την native ανάλυση της οθόνης? Αν ναι, αυτό δεν είναι gaming.

Στο ερώτημά σου τωρα: Υπάρχουν κάρτες γραφικών πολύ ισχυρές με passive ψύξη. Ακόμα και η 680 βγαίνει έτσι (η πιο ισχυρή κάρτα σήμερα). Προφανώς χρειάζεσαι και αθόρυβο κουτί (ηχομωνομένο κατά προτίμηση) που θα του αλλάξεις τους ανεμιστήρες και αντίστοιχο τροφοδοτικό. Αυτό που προτείνει ο navu είναι να πας σε custom υδρόψυξη τόσο σε επεξεργαστή όσο και σε κάρτα. Προαφανώς για να γίνει αυτό θέλει μόντες αλλά μπορείς να το αναθέσεις σε κάποιον να σου το στήσει. Υπάρχουν αρκετοί.

• Like 1
Δημοσ.

Ανάλογα πως ορίζει ο καθένας το ρήμα παίζω.. άλλος το ορίζει με playstation.. άλλος με nVidia surround.

Νομίζω ότι πρέπει να ορίσεις λίγο περισσότερο το ζητούμενο σου.Το αθόρυβος είναι σχετικά εύκολο αν στηθεί σωστά,και η υδροψυξη φουρφουρια έχει αν δεν σ'ενδιαεφερει το oc δεν βρίσκω εγώ τον λόγο..

Δημοσ.

Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το value for money απόλυτα. Όχι ότι τα πετάω αλλα δεν θα σκάσω κιόλας αν δώσω πχ 200-300€ παραπάνω για να πάρω κάτι όμορφο και αθόρυβο. Επίσης προσωπικά το OSX δεν με ενδιαφέρει απο την στιγμή που δεν μπορώ να τρέχω τις εφαρμογες που θέλω, στην προκειμένη περίπτωση παιχνίδια. To gaming δεν είναι αυτοσκοπός για το μηχάνημα αλλα δεν θέλω να με περιορίζει σε τέτοια βασικά θέματα.

Όσον αφορα για το ότι έριξα την native ανάλυση, εμένα προσωπικα δεν με πειράζει και δεν έχω πρόβλημα, εσένα τι σε ενοχλεί; Όπως πολυ σωστά είπε ο moviemaker εξαρτάται πως ορίζει ο καθένας το ρήμα παίζω.

Επίσης δεν θέλω μόντες, θέλω κάτι με συγκεκριμένα κομμάτια να το πάρω σχετικά έτοιμο απο μαγαζι.

Τελικά κάποια πρόταση για συγκεκριμένο σύστημα στην εγχωρια αγορα υπάρχει;

Δημοσ.

Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το value for money απόλυτα. Όχι ότι τα πετάω αλλα δεν θα σκάσω κιόλας αν δώσω πχ 200-300€ παραπάνω για να πάρω κάτι όμορφο και αθόρυβο. Επίσης προσωπικά το OSX δεν με ενδιαφέρει απο την στιγμή που δεν μπορώ να τρέχω τις εφαρμογες που θέλω, στην προκειμένη περίπτωση παιχνίδια. To gaming δεν είναι αυτοσκοπός για το μηχάνημα αλλα δεν θέλω να με περιορίζει σε τέτοια βασικά θέματα.

Όσον αφορα για το ότι έριξα την native ανάλυση, εμένα προσωπικα δεν με πειράζει και δεν έχω πρόβλημα, εσένα τι σε ενοχλεί; Όπως πολυ σωστά είπε ο moviemaker εξαρτάται πως ορίζει ο καθένας το ρήμα παίζω.

Επίσης δεν θέλω μόντες, θέλω κάτι με συγκεκριμένα κομμάτια να το πάρω σχετικά έτοιμο απο μαγαζι.

Τελικά κάποια πρόταση για συγκεκριμένο σύστημα στην εγχωρια αγορα υπάρχει;

Εδώ με μπέρδεψες αλλά αφού έχεις το iMac δεν θα το αποσαφηνίσω..

Σου έκανα μια σύνθεση με ορισμό την ποιότητα και τις δυνατότητες,για να ξεκινήσουμε από κάπου..

Φυσικά υπάρχουν 1000δες άλλες επιλογές και συνδυασμοί όπως και καλύτερες τιμές

αλλά θέλω ν'ακουσω πρώτα την άποψη σου επ'αυτου.

post-227308-0-21916900-1351964688_thumb.png

Δημοσ.

Εδώ με μπέρδεψες αλλά αφού έχεις το iMac δεν θα το αποσαφηνίσω..

Σου έκανα μια σύνθεση με ορισμό την ποιότητα και τις δυνατότητες,για να ξεκινήσουμε από κάπου..

Φυσικά υπάρχουν 1000δες άλλες επιλογές και συνδυασμοί όπως και καλύτερες τιμές

αλλά θέλω ν'ακουσω πρώτα την άποψη σου επ'αυτου.

Το H60 αθόρυβο παντως δεν ειναι, και γιατι i7? Ο i5 προσφερει ακριβως τις ιδιες gaming επιδόσεις, και για να εχει νοημα η υδροψυξη πρεπει να προτιμησεις ακριβότερες custom λύσεις.

Δημοσ.

Μovie στη θέση σου θα έβαζα H77 μητρική και με τα επιπλεόν θα πήγαινα στο silencio 650 που είναι νεώτερο και βελτιωμένο ή στο corsair obsidian 550d. Επίσης θα άλλαζα το τροφοδοτικό με το AX 650 με τον αυτορυθμιζόμενο ανεμιστήρα που στα χαμηλά-μέσα φορτία κλείνει εντελώς (πέρα απο την καλυτερη ποιότητα)

Δημοσ.

Έχετε και οι δυο κάποιο δίκιο.. αλλά θέλω την δική του άποψη.δεν φτιάχνω υπολογιστή για μένα θέλω να καταλάβω το δικό του ζητούμενο.Όλα είναι ρευστά όχι μόνο αυτά που επισημάνατε. ;)

Δημοσ.

Επειδή τώρα είμαι εκτός και γράφω απο κινητό δεν μπορώ να δω τα κομμάτια που προτείνετε. Ο ι5 μια χαρά είναι. Η 670 που ειπώθηκε είναι αθόρυβη ή θα κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα;

Δημοσ.

Ωραία έχουμε μια αρχή,ι5 3470 η 3570 το silencio 650 και το ΑΧ που είπε ο σαύρας αν το βρεις (το silencio), και μια ψήκτρα να μας βρει ο XmorsX να το κάνουμε συλλογικά.Ανοιχτό και το H77 μιας και οι διαφορές είναι μηδαμινές..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...