Προς το περιεχόμενο

RAID - 2 x Velociraptor WD 150GB WIN 7 x 64

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους. Θελω να κανω raid σε 2 σκληρους wd 150gb velociraptor. εχω το asrock extreme 3 970 και εχω κανει το τελευτεο bios update. το προβλημα ειναι οτι οταν κανω το raid μεσα απο το bios και ξεκινω την εγκατασταση των win 7 μου ζηταει raid drivers.. δοκιμασα και απο το cd και απο το site της Asrock αφου τα περασα σε usb stick αλλα και στις 2 περιπτωσεις εχω το ιδιο προβλημα. Δεν βλεπει τους drivers των 64bit αλλα μονο τα 32.. εγκαθιστωντας τους 32 και win 7 32bit δουλευουν κανονικα σαν raid και bootaroun κανονικα στα windows. αλλα με drivers 32bit και προσπαθεια να εγκαταστησω τα 64 πριν bootarei στα windows πεταει μπλε οθονη και κανει επανακκινηση.

τα υπολοιπα πραγματα ειναι 16gb kingston 1600(4x4gb dual channel) - AMD phenom II 960T x4 - Amd Radeon 6870 1gb ddr5 - corsair tx 650watt .

στο μενου του bios επελεξα raid και μετα στο μενου του raid εκανα τουσ 2 δισκους 1 κομματι οπου εκει προσπαθησα να κανω την εγκατασταση των 64bit και των 32(που εγινε κανονικα)

Οποιος μπορει να βοηθησει παιδια με σωνει ταλαιπωριεμαι μια εβδομαδα με αυτο το θεμα.. ;/

Επεξ/σία από angelkiller
Δημοσ.

Την ίδια φρίκη με RAID την είχα φάει και εγώ πριν 2 χρόνια, είχα φορτώσει τους drivers του RAID για μητρική GIGABYTE σε ένα στικάκι επειδή το οπτικό μου είναι SATA και δεν το έβλεπε στο αρχικό boot. Από το στικάκι έβλεπε μόνο τους 32μπιτους οδηγούς και όχι τους 64μπιτους που ήταν στον ίδιο φάκελο. Τελικά έφταιγε το DVD με τα WINDOWS που είχα, όταν δοκίμασα με άλλα που ειχαν και το SP1 πακέτο, όλα δούλεψαν κανονικά!

Δημοσ.

Την ίδια φρίκη με RAID την είχα φάει και εγώ πριν 2 χρόνια, είχα φορτώσει τους drivers του RAID για μητρική GIGABYTE σε ένα στικάκι επειδή το οπτικό μου είναι SATA και δεν το έβλεπε στο αρχικό boot. Από το στικάκι έβλεπε μόνο τους 32μπιτους οδηγούς και όχι τους 64μπιτους που ήταν στον ίδιο φάκελο. Τελικά έφταιγε το DVD με τα WINDOWS που είχα, όταν δοκίμασα με άλλα που ειχαν και το SP1 πακέτο, όλα δούλεψαν κανονικά!

Τα Windows που εγκαθιστω η τουλαχιστον προσπαθω περιεχουν το SP1 μεσα.. :s

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στο Link

Problem loading AMD RAID drivers during Windows 7 Ultimate 64bit install

Προβληματικό DVD είχε κι αυτός όπως και ο madtaz

A different Windows DVD did the trick. I dunno wtf. My old disc worked fine for 5 years. /shrug

The new windows dvd accepted the AMD RAID drivers. And my OS is on SATA Ports 0-1 now.

Δοκίμασε με το να φτιάξεις ένα καινούριο Windows DVD ή ακόμη καλύτερα βάλε τα 7 σε bootable USB.

Ακόμη, μπορείς να ενσωματώσεις τους 64bit RAID drivers στο ISO/DVD με ένα utility σαν το RT 7 Lite.

RT Se7en Lite - Beta (Build 2.6.0) [service Pack 1 slipstream support]

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στο Link

Problem loading AMD RAID drivers during Windows 7 Ultimate 64bit install

Προβληματικό DVD είχε κι αυτός όπως και ο madtaz

Δοκίμασε με το να φτιάξεις ένα καινούριο Windows DVD ή ακόμη καλύτερα βάλε τα 7 σε bootable USB.

Ακόμη, μπορείς να ενσωματώσεις τους 64bit RAID drivers στο ISO/DVD με ένα utility σαν το RT 7 Lite.

RT Se7en Lite - Beta (Build 2.6.0) [service Pack 1 slipstream support]

Το θεμα ειναι οτι εμενα δεχετε κανονικα τους drivers των 32bit και γινετε κανονικα η εκγατασταση στα 32 και δουλευει κανονικα σε raid. Αλλα στα 64bit δεν βλεπει καθολου τους drivers στην εκκινηση της εγκαταστασης των windows.. πως μπορω να κανω bootable windows μεσω usb ? υπαρχει καποιος οδηγος ? Παρεπιπτοντως σε εγκατασταση windows 8 που δοκιμασα δεν μου ζηταει καν drivers raid στην αρχη της εγκαταστασης και βλεπει τους δυο δισκους σαν 2 οχι σαν ενα κομματι οπως το ειχα φτιαξει απο το raid menu..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...