jmallen3 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα insomniacs Σκέφτομαι να αρχίσω κάποια ξένη γλώσσα η οποία να είναι σχετικά όσο το δυνατόν πιο εύκολη στην εκμάθηση και να χρειάζονται οσο το δυνατόν λιγότερα χρόνια για να μπορέσει καποιος να πάρει ενα πτυχίο επιπέδου lower στα Αγγλικά, ή τελος παντων να αναγνωρίζεται από όλους. Από ξένες γλώσσες έχω πτυχία μόνο στα Αγγλικά και γνωρίζω λίγα Γερμανικά χωρίς να έχω καποιο πτυχίο όμως. Τι γλώσσες εχετε να προτείνετε ωστε να μπορεσω να μαθω και να πάρω το πτυχίο σε σχετικά σύντομο χρονικο διαστημα και με ποσες ωρες την εβδομαδα πχ? Τα μαθηματα θα ειναι λογικα ιδιαιτερα αν παιζει ρολο στο χρονο που χρειαζεται σε σχεση με ενα φροντιστηριο.
jmallen3 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Ισπανικά και Ιταλικά. Χρόνο εκμάθησης για να παρει καποιος πτυχιο?
thermo-sifounas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Ισπανικα , η πιο ευκολη ξενη γλωσσα μαζι με τα αγγλικα. Ευκολη γραμματικη και παρομοια της ελληνικης και πολυ ευκολη συνταξη και ορθογραφια. Μιλιεται επισης σε πολλες χωρες του κοσμου και ειναι η δευτερη (αν)επισημη γλωσσα των ΗΠΑ. Χονδρικα υπολογιζε 2 χρονια για Intermedio (Ισως και λιγοτερο αν κανεις εντατικα) και 4 για Superior
jmallen3 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Είναι πιο εύκολα απο τα Ιταλικά τα Ισπανικά?
Moderators stormrain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Noμιζω πως ιταλικα και ισπανικα εχουν πανω κατω τον ιδιο βαθμο δυσκολιας τουλαχιστον στο επιπεδο που σε ενδιαφερει. Επειδη μιλησες για ιδιαιτερα, ειναι πολυ σημαντικη η σωστη επιλογη του καθηγητη. Προσωπικα θα προτεινα το πρωτο ετος σε καποιο φροντιστηριο και τα επομενα με ιδιαιτερα. Νομιζω πως λειτουργει καλυτερα ετσι οταν καποιος ξεκινα τη γλωσσα απο το μηδεν, αν και σιγουρα εσυ ξερεις καλυτερα. Θεωρητικα παντα και στις δυο γλωσσες σε δυο χρονια εισαι σε επιπεδο να δωσεις για το αντιστοιχο lower. 1
gokuthelegend Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Αφού λες ότι γνωρίζεις λίγα Γερμανικά, γιατί δεν συνεχίσεις πάνω σε αυτά που έχεις και κάποιες βάσεις για να πάρεις κάποιο πτυχίο εκεί; Τα θεωρείς δύσκολα; 1
isay Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Noμιζω πως ιταλικα και ισπανικα εχουν πανω κατω τον ιδιο βαθμο δυσκολιας τουλαχιστον στο επιπεδο που σε ενδιαφερει. Επειδη μιλησες για ιδιαιτερα, ειναι πολυ σημαντικη η σωστη επιλογη του καθηγητη. Προσωπικα θα προτεινα το πρωτο ετος σε καποιο φροντιστηριο και τα επομενα με ιδιαιτερα. Νομιζω πως λειτουργει καλυτερα ετσι οταν καποιος ξεκινα τη γλωσσα απο το μηδεν, αν και σιγουρα εσυ ξερεις καλυτερα. Θεωρητικα παντα και στις δυο γλωσσες σε δυο χρονια εισαι σε επιπεδο να δωσεις για το αντιστοιχο lower. Σωστός ο stormrain. Να προσθέσω οτι στην ηλικία που είσαι (jmallen3), το κίνητρο ειναι να θέλεις να μάθεις τη γλώσσα και να μην την βλέπεις παω στο φροντιστήριο γιατί πρέπει να παω να παρω ενα χαρτι. Σου προτείνω ιταλικά γιατί η ελληνική γλώσσα εμπεριέχει πάρα πολλές ιταλικές/λατινικές λέξεις οποτε θα σου είναι πιο εύκολο το λεξιλόγιο. Η γειτνίαση θα σε βοηθήσει αρκετά. Τα ισπανικά είναι αδερφάκια με τα ιταλικά και ειδικά στο θέμα γραμματικής είναι σχεδόν δίδυμες. Έχοντας γνώσεις ιταλικών μπορείς πολύ γρήγορα να πας και για ισπανικα.
black_widow Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω Ισπανικά . Γενικά ακούω για 2 χρόνια μαθημάτων για να πάρεις το δίπλωμα επιπέδου Lower . Για πόσες ώρες μαθημάτων και μελέτης μιλάμε ( δεν έχουμε όλοι άπειρο χρόνο ούτε λεφτά ) ; Έχω δίπλωμα επιπέδου Lower στα Γαλλικά , δεν τα έχω εξασκήσει καθόλου...
jmallen3 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Noμιζω πως ιταλικα και ισπανικα εχουν πανω κατω τον ιδιο βαθμο δυσκολιας τουλαχιστον στο επιπεδο που σε ενδιαφερει. Επειδη μιλησες για ιδιαιτερα, ειναι πολυ σημαντικη η σωστη επιλογη του καθηγητη. Προσωπικα θα προτεινα το πρωτο ετος σε καποιο φροντιστηριο και τα επομενα με ιδιαιτερα. Νομιζω πως λειτουργει καλυτερα ετσι οταν καποιος ξεκινα τη γλωσσα απο το μηδεν, αν και σιγουρα εσυ ξερεις καλυτερα. Θεωρητικα παντα και στις δυο γλωσσες σε δυο χρονια εισαι σε επιπεδο να δωσεις για το αντιστοιχο lower. Όντως παιζει πολυ σημαντικό ρόλο η επιλογή του καθηγητη η οποια ομως θα γινει περισσοτερο στην τυχη αφου δεν εχω καποιο γνωστο που να εχει κανει ισπανικα ή ιταλικά για να ξερω εμπειριες απο τον καθηγητη. Αφού λες ότι γνωρίζεις λίγα Γερμανικά, γιατί δεν συνεχίσεις πάνω σε αυτά που έχεις και κάποιες βάσεις για να πάρεις κάποιο πτυχίο εκεί; Τα θεωρείς δύσκολα; Γερμανικά οτι ειχα κανει ηταν 3 χρονια στο γυμνάσιο που την ειχα διαλεξει για 2η γλώσσα και εκτος του οτι δεν θυμαμαι και πολλα απο τοτε για να παρεις πτυχιο επιπεδου lower θες αν θυμαμαι καλα κανα 4αρι χρονια! Σωστός ο stormrain. Να προσθέσω οτι στην ηλικία που είσαι (jmallen3), το κίνητρο ειναι να θέλεις να μάθεις τη γλώσσα και να μην την βλέπεις παω στο φροντιστήριο γιατί πρέπει να παω να παρω ενα χαρτι. Σου προτείνω ιταλικά γιατί η ελληνική γλώσσα εμπεριέχει πάρα πολλές ιταλικές/λατινικές λέξεις οποτε θα σου είναι πιο εύκολο το λεξιλόγιο. Η γειτνίαση θα σε βοηθήσει αρκετά. Τα ισπανικά είναι αδερφάκια με τα ιταλικά και ειδικά στο θέμα γραμματικής είναι σχεδόν δίδυμες. Έχοντας γνώσεις ιταλικών μπορείς πολύ γρήγορα να πας και για ισπανικα. Οταν λες πολυ γρηγορα μπορεις να μαθεις μετα Ισπανικά αν ξερεις Ιταλικα, για ποσο διαστημα μιλαμε στο περιπου?Το ιδιο δεν ισχυει και αν μαθεις πρώτα Ισπανικά και μετα πας να μαθεις Ιταλικα? Παντως σκεφτομαι περισσοτερο τα Ισπανικα καθως ειναι πιο "διεθνής" γλώσσα στο εξωτερικό απο οτι τα Ιταλικά, ή κάνω λαθος? Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω Ισπανικά . Γενικά ακούω για 2 χρόνια μαθημάτων για να πάρεις το δίπλωμα επιπέδου Lower . Για πόσες ώρες μαθημάτων και μελέτης μιλάμε ( δεν έχουμε όλοι άπειρο χρόνο ούτε λεφτά ) ; Έχω δίπλωμα επιπέδου Lower στα Γαλλικά , δεν τα έχω εξασκήσει καθόλου... Ακριβώς αυτό με ενδιαφερει να ξερω, για ποσες ωρες μαθηματος ανα εβδομαδα και ποσες ωρες διαβασμα χρειαζεται περιπου για να παρεις το πτυχιο μεσα στα 2 χρονια.
arxaggelos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δεν παίρνεις πτυχίο στις ξένες γλώσσες, παίρνεις πιστοποιητικό. Εκτός αν τις σπουδάσεις σε πανεπιστημιακή σχολή, δηλ. κανείς ξενόγλωσση φιλολογία. Απλά το επισημαίνω. 8
isay Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Παντως σκεφτομαι περισσοτερο τα Ισπανικα καθως ειναι πιο "διεθνής" γλώσσα στο εξωτερικό απο οτι τα Ιταλικά, ή κάνω λαθος? Η διεθνής γλώσσα είναι τα αγγλικά. Αν θες να μάθεις μια γλώσσα για να διαβάζεις ειδήσεις, άρθρα, αναλύσεις τοτε βελτίωσε τα αγγλικά σου. Ναι τα ισπανικά χρησιμοποιούνται απο πάρα πολύ κόσμο αλλά αν ζεις στην ανατολική μεσόγειο ή στη βόρεια ευρώποη, τα ισπανικά σου είναι άχρηστα. Ομοίως και τα ιταλικά. Αν ψάχνεις «διεθνείς γλώσσες» επικεντρώσου σε κινέζικα, Ινδικά και Αραβικά. Οταν λες πολυ γρηγορα μπορεις να μαθεις μετα Ισπανικά αν ξερεις Ιταλικα, για ποσο διαστημα μιλαμε στο περιπου?Το ιδιο δεν ισχυει και αν μαθεις πρώτα Ισπανικά και μετα πας να μαθεις Ιταλικα? Σε κάθε κατεύθυνση χρειάζεσαι το 1/3 του χρόνου που ξόδεψες για να μάθεις την πρώτη γλώσσα. Σου εγραψα οτι εχουν «δίδυμη» γραμματική. Η πορεία Ελληνικά -> Ιταλικά -> Ισπανικά θα σου φανεί πολύ πιο γρήγορο και ομαλό απο το Ελληνικά -> Ισπανικά -> Ιταλικά 1
Moderators stormrain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Ακριβώς αυτό με ενδιαφερει να ξερω, για ποσες ωρες μαθηματος ανα εβδομαδα και ποσες ωρες διαβασμα χρειαζεται περιπου για να παρεις το πτυχιο μεσα στα 2 χρονια. Οταν πηγαινα Ιταλικα σε φροντιστηριο καναμε δυο τριωρα την εβδομαδα. Για μαθημα φροντιστηριου ηταν ο νορμαλ χρονος (απο αποψη ποσοτητας). Στα ιδιαιτερα εκανα ενα διωρο και ηταν υπεραρκετος ο χρονος με μια απιστευτη ιταλιδα καθηγητρια. Δυστυχως δεν κανει πλεον μαθηματα αλλιως θα την προτεινα με κλειστα τα ματια. Ο χρονος μελετης ειναι εντελως υποκειμενικος τωρα. Παντως μη φανταστειτε πως σκιζομουν στο διαβασμα διοτι γουσταρα αυτο που μαθαινα και προσεχα τρελα στην παραδοση. Protip: Αν επιλεξεις να πας σε φροντιστηριο αν μπορεις ΜΗΝ πας σε πρωινα τμηματα. Εκει ειναι μικροτερες ηλικιες (κυριως φοιτητες) που δεν πανε ολοι επειδη το θελουν πραγματικα με αποτελεσμα να υπαρχει περιπτωση να γινει μπαχαλο. Επισης αποφυγε τα πολυ βραδυνα τμηματα γιατι οι περισσοτεροι ειναι κομματια και το μαθημα γινεται πιο "αργο". Ιδανικο νομιζω ειναι γυρω στις 5. Αν μπορεις βεβαια ε. Αυτο βασιζεται σε προσωπικη εμπειρια, λογικη και συζητησεις με καθηγητες. Μπορω να προτεινω το φροντιστηριο που πηγαινα (κεντρο Αθηνας) αλλα ΜΟΝΟ για τον πρωτο χρονο, γιατι μαλλον για λογους marketing εβαζαν τους καλους καθηγητες σε αυτο το ετος για να μαζευουν κοσμο και για το επομενο και μετα εβαζαν τους λιγοτερο καλους. Κατα γενικη ομολογια. Και στα ιταλικα και στα ισπανικα. Οποιος θελει ας μου στειλει ΠΜ να του πω διοτι δε θελω να τους κανω διαφημιση. 1
KilliK Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 για να μαθει καποιος γαλλικα ποσο δυσκολο ειναι; ειχα ρωτηση μια φιλη μου που ειχε σπουδασει και μου ελεγε οτι θα μου παρει πανω απο 8 χρονια για να μαθω να μιλαω καλα γαλλικα. wtf?
epp Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 αποψη μου ειναι οτι ξενη γλωσσα την πας τουλαχιστον σε επιπεδο advance(C1) πριν την παρατησεις και πας σε επομενη για τον απλο λογο οτι οπου ζητειται ξενη γλωσσα(απο δουλεια δηλ) παντα ζητειται σε καλο επιπεδο οποτε τι να το κανω να μιλαω 5 γλωσσες αλλα σε χαμηλο(Β1 πχ) επιπεδο ,καλυτερα πιο λιγες αλλα τελεια ωστε να μπορω να περασω και κανα τεστ γλωσσας αν μου ζητηθει να αποδειξω το επιπεδο που την μιλαω κατα τα αλλα λενε οτι τα ισπανικα/ιταλικα ειναι ευκολα δεν ξερω δεν εχω ιδεα κατα τα αλλα αν ειχα ελευθερο χρονο θα σκεφτομουν κατι αναμεσα(σε τυχαια σειρα-χωρις πολλη σκεψη και για διαφορουσ λογους) : ρωσσικα,ισπανικα,τουρκικα,ισως γαλλικα(αν και δυσκολο) , αν και με βλεπω προς ρωσσικα κυριως το σημαντικοτερο δεν ειναι να ειναι "ευκολη" αλλα να εχεις καποιον να την μιλας μαζι του για εξασκηση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα