Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι 8150/8350 είναι cherry-picked chips, που μετά τον ποιοτικό έλεγχο που τους κάνουν όπως είπε ο CAB, διαγνώσκουν "ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ" ότι μπορεί να κλοκάρουν πιο ψηλά σε extreme καταστάσεις (ΟCing με άζωτο και άλλα πιο εξωτικά υγρο-αέρια πχ liquid-helium).

http://www.techpowerup.com/152008/AMD-FX-Sets-Guinness-Record-for-Clock-Speed.html

Για αέρα/νερό που έχουμε εμείς στα PC μας, στο ίδιο ταβάνι θα χτυπήσουνε. Οπότε για έναν που ξέρει πέντε πράγματα και δεν είναι θύμα του marketing, η αγορά ενός τέτοιο είναι απλά "χαζή".

Θα το έκαναν πιο έξυπνα αυτοί στην AMD αν έβαζαν τουλάχιστον λίγο παραπάνω cache στους xx50 για να τσιμπήσει ο κόσμος, αλλά θα έκανε ακόμα πιο πολύπλοκη την ήδη προβληματική γραμμή παραγωγής ;)

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νινο δε ξερω,εγω απο οτι κοιταξα βλεπω περισσοτερους με 8350 να φτανουν ενα ορισμενο oc με νερο απο οτι με 8320.Οι 8350/8320 ειναι ιδιο chip αλλα θεωρητικα ο 8350 ειναι ψυχροτερος/σταθεροτερος στην ιδια συχνοτητα.Θεωρητικα περισσοτεροι 8350 θα κλοκαρουν πχ 5ghz απο οτι 8320.Ο χρονος θα δειξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5.0GHz είναι ένα πολύ μεγάλο όριο για νερό. Η υδρόψυξη που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί θα είναι πιο ακριβή από το PC. Είναι το πάνω ταβάνι του νερού και είναι το ίδιο σαν το άζωτο ψάχνοντας το απόλυτο. Οπότε λογικό είναι o 8350 να τα έχει πιο εύκολα. Και επίσης σε αυτό το segment (αυτοί που προσπαθήσουν για τα 5 με άλλα λόγια) οι περισσότεροι είναι με 8350. Γιαυτό και σου αφήνει αυτήν την εντύπωση.

Τα 4.3/4.5 που είναι ένα φυσιολογικό/καλό 24/7 OCing τα έχουν και οι 2 για πλάκα. Μην σου πω τα 4.7

Και δες γιατί έβαλα το "θεωρητικά" με bold παραπάνω. Το WR το έχει μεν ο 8150. Στην 2η θέση πάλι 8150 είναι. Στην τρίτη όμως είναι ένας 8120:

http://hwbot.org/ben...t=0#interval=20

Με άλλα λόγια έχεις περισσότερες πιθανότητες να πας πιο ψηλά έναν 8150, αλλά δεν είναι και πανάκεια. Μπορεί το computer που έκανε την επιλογή να έκανε λάθος:

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

...Εγω ειχα τον phenom x6 1100Τ και τον πεταξα.Σερνονται κανονικοτατα.Πηγαινε σε Intel/

Δεν μου τον εδινες ρε φιλε να σου δινα και 35 ευρω μεροκάματο παρα να παει στα σκουπιδια ετσι... :/

Δημοσ.

Ο δικος μου παντως για πανω απο 4.6GHz θελει πολυ ρευμα. Απο τα 4.6GHz στα 4.8GHz εχω 10C πανω.

Για τα 5GHz μεγαλωνει παραπανω το GAP. Δεν ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα και εχω κορυφαιο κυκλωμα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Και ολα αυτα για 30€ στο συνολο 600+€ που κοστιζει ενα μηχανημα και για εναν πιο αργο επεξεργαστη.

Εγώ που έφτιαξα μηχάνημα πριν από 2-3 μήνες και επειδή ήμουν ζορισμένος οικονομικά και τα έβαλα όλα κάτω (μαζί με τις 20 λίρες Cashback που είχε η AMD) τότε μου είχε βγει ο FX-8150 κάπου 60-70 ευρώ φτηνότερος από τον intel 2500k. Και μιλάμε ΜΟΝΟ για επεξεργαστή.

Οπότε τα 30 ευρώ που λες διαφορά είναι πολύ λίγα, αν και δεν ξέρω τι τιμές παίζουν τώρα. Όσο για την κάρτα γραφικών δεν πιστεύω να δώσει κάποιος τόσα λεφτά να πάρει τέτοιον επεξεργαστή και να έχει onboard κάρτα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ που έφτιαξα μηχάνημα πριν από 2-3 μήνες και επειδή ήμουν ζορισμένος οικονομικά και τα έβαλα όλα κάτω (μαζί με τις 20 λίρες Cashback που είχε η AMD) τότε μου είχε βγει ο FX-8150 κάπου 60-70 ευρώ φτηνότερος από τον intel 2500k. Και μιλάμε ΜΟΝΟ για επεξεργαστή.

Οπότε τα 30 ευρώ που λες διαφορά είναι πολύ λίγα, αν και δεν ξέρω τι τιμές παίζουν τώρα.

Φιλε avatar_gr, στην περιπτωση σου δεν το συζηταμε καν οτι αξιζε ο 8150, αφου ηταν 60-70€ φθηνοτερος απο τον intel 2500k.

Στην Ελλαδα ομως, αυτες ειναι οι διαφορες(~30€ στο συνολικο κοστος πλατφορμας/υπολογιστη),δες και εδω:

Intel platform

intel i5 3570 197€

msi motherboard z77 88€

8gb ram ddr3 1600 37€

Συνολο: 322€

Amd Platform

amd 8150 178€

msi motherboard amd 970 72€

8gb ram ddr3 1600 37€

Συνολο: 287€

-------------------------------------------------

Σημειωτεον οτι η συνθεση με intel περιλαμβανει καρτα γραφικων, καιει αισθητα λιγοτερο (οποτε ο υποψηφιος αγοραστης μπορει να παρει φθηνοτερο τροφοδοτικο και στην ΔΕΗ θα πληρωνει εστω λιγο λιγοτερα) και εχει αισθητα πιο ησυχο συστημα ψυξης.

Όσο για την κάρτα γραφικών δεν πιστεύω να δώσει κάποιος τόσα λεφτά να πάρει τέτοιον επεξεργαστή και να έχει onboard κάρτα...

Στον περισσοτερο κοσμο αρκει η ενσωματωμενη καρτα γραφικων , γιατι η πλειονοτητα δεν παιζει παιχνιδια. Μαλιστα αν παιζει παιχνιδια, τοτε το πιο λογικο ειναι να παει σε intel cpu λογω αισθητα καλυτερων επιδοσεων.

Και υπαρχουν πολλοι επαγγελματιες κλπ, που χρειαζονται επεξεργαστικη ισχυ, αλλα δεν χρειαζονται δυνατη καρτα γραφικων.

Η πραγματικοτητα μαλιστα ειναι οτι ενα αρκετα μικρο ποσοστο των χρηστων υπολογιστων παιζει απαιτητικα παιχνιδια ωστε να χρειαζεται δυνατη καρτα γραφικων.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

5.0GHz είναι ένα πολύ μεγάλο όριο για νερό. Η υδρόψυξη που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί θα είναι πιο ακριβή από το PC. Είναι το πάνω ταβάνι του νερού και είναι το ίδιο σαν το άζωτο ψάχνοντας το απόλυτο. Οπότε λογικό είναι o 8350 να τα έχει πιο εύκολα. Και επίσης σε αυτό το segment (αυτοί που προσπαθήσουν για τα 5 με άλλα λόγια) οι περισσότεροι είναι με 8350. Γιαυτό και σου αφήνει αυτήν την εντύπωση.

Τα 4.3/4.5 που είναι ένα φυσιολογικό/καλό 24/7 OCing τα έχουν και οι 2 για πλάκα. Μην σου πω τα 4.7

Συμφωνω ειδικα με τα τελευταια.Τα 4.3-4.5 τα χουν για πλακα.Φρεσκος o 8320 στη λιστα oc.net,μεχρι πριν λιγες μερες που κοιταξα δεν υπηρχε.Οι περισσοτεροι που παιζουν 5-5+ ειναι 8350 παντως αλλα μπορει ναναι τυχαιο.Αλλα ενταξει συζηταμε τωρα για benchers κιολας ..Τι 4.6 τι 5 καλα ειναι ολα :-D

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...